Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)CHP'DEN DERİNCE'DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ KOCAELİ Derince'de, resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimi 1261 oyla kaybeden CHP'nin İlçe Belediye Başkanı adayı Sertif Gökçe, ilçe ve il seçim kurullarınca reddedilen tüm sandıkların sayılması yönündeki itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na...

07.04.2019 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CHP'DEN DERİNCE'DE SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ

KOCAELİ Derince'de, resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimi 1261 oyla kaybeden CHP'nin İlçe Belediye Başkanı adayı Sertif Gökçe, ilçe ve il seçim kurullarınca reddedilen tüm sandıkların sayılması yönündeki itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıdı.

Derince'de, 31 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, 40 bin 533 oy alan AK Parti İlçe Belediye Başkanı adayı Zeki Aygün, belediye başkanlığına seçildi. 39 bin 272 oy alan CHP Derince Belediye Başkanı adayı Sertif Gökçe ise geçersiz sayılan 3 bin 99 oy ile birlikte tüm sandıkların tekrar sayılması yönünde itirazda bulundu. Gökçe, hafta içinde ilçe ve il seçim kurullarınca reddedilen tüm sandıkların tekrar sayılması yönündeki itirazını bu kez YSK'ya taşıdı. Seçim kurullarının geçici olarak taşındığı Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'na gelen Gökçe'ye, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP'den İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet eşlik etti.

'300 SANDIĞIN 300'ÜNDE MADDİ HATA VAR'

Yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurgulayan CHP'li Gökçe, "Mücadelemiz 1 günlük değil, uzun vadelidir. Biz bu mücadelemizi devam ettiriyoruz. Halkın iradesine sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Derince'de 315 sabit, 2 de seyyar olmak üzere toplam 317 sandığımız var. Bizim 35 avukat arkadaşımız, 5- 6 gün süresince inceleme yaptılar. 300 sandığın 300'ünde maddi hata var. Yani hukuka, genelgeye, YSK'nın bütün teamüllerine uygun tutulmamış bu tutanaklar. Örneğin; 3 bin 100 geçersiz oy var. Kanun bu geçersiz oyların neden geçersiz olduğunu soruyor. Boş mu? Yanlış yere mi basılmış? Geçersiz olmasının sebebi ne? Bunların çoğunda sebep belirtilmemiş" dedi.

'HUKUKUMUZA GÜVENİYORUZ'

Derince'de yapılan seçimlerde usulsüz oy kullanıldığını iddia eden Sertif Gökçe, şunları söyledi:

"İkinci konu ise o ilçede oturmayan sandık başkanı, memur, polis gibi resmi görevliler eğer o ilçede oturmuyorsa orada oy kullanmaması gerekiyor. Sadece büyükşehir pusulası ile oy kullanması gerekiyor. Bizim tespit ettiğimiz şu ana kadar 400'ün üzerinde bu şekilde insan var. Yani Kartepe'de oturuyor, Derince'de görevli bir kişinin sadece büyükşehirde oy kullanması gerekiyor; ama Derince'de de kullanmış. Yine bir çok tutanakta maddi hatalar var. Toplam 377 kişinin oy kullandığı sandıkta tutanağa 390 yazılmış ya da 316 yazılmış. Toplamada, çıkarmada, çoğunda hata var. Biz yasal hakkımızı kullanarak bu sandıkların hepsinin tekrar sayılmasını istiyoruz. Çıkacak olan sonuca tabi ki hepimiz razı olacağız. Geçersiz oyların da sayılması gerekir; çünkü 3 bin 100 oy baktığımızda aradaki bin 200 oy farktan 3 kat fazla. Onun dışında aslında usulsüz oy kullanılmış. Bahsettiğimiz o memurların gerekmediği şekilde oy kullanması. Bu aslında seçimi yenileme sebebidir. Burada seçim yenilenmesi lazım; çünkü kullanmaması gereken kişiler oy kullanmış. Bunu ben değil, kanun söylüyor. YSK'nın bütün genelgeleri de bu yönde. Tabi burada il ve ilçe seçim kurulları reddetti. YSK'ya gönderdik. Her şeye rağmen hukukumuza güveniyoruz. İnşallah iyi bir sonuç çıkacağını düşünüyorum."

Görüntü Dökümü

---------------------------:

-CHP'lilerin seçim kurulu önüne gelişi

-Sertif Gökçe'nin itirazı

-Sertif Gökçe'nin açıklaması

-Detay

Haber-Kamera: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),

==============================================

2)TRAMBÜSTEN İNEN ÖĞRENCİYE OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI KAZA, KAMERADA

MALATYA'da, İnönü Üniversitesi'nde trambüsten inerek yolun karşısına geçmeye çalışan üniversite öğrencisi Rukiye K.'ye otomobil çarptı. Rukiye K.'nin hafif yaralandığı kaza, güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, cuma günü İnönü Üniversitesi Kampüsü'nde meydana geldi. Eğitim Fakültesi öğrencisi Rukiye K., üniversitede trambüsten inip yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada öğretim görevlisi Şengül G. yönetimindeki otomobil, Rukiye K.'ye çarptı. Kazada, hafif yaralanan Rukiye K., çağırılan ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Rukiye K. müdahalesinin ardından taburcu edilirken, Şengül G.'nin ise polisler tarafından ifadesi alındı. Kaza anı ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kazanın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kampüste öncelik yayanındır. Bugün yaşanan kaza ucuz atlatıldı. Öğrencimizin durumu iyi. Kampüste sürücüler yayaya öncelik vermeli ve yavaş gitmelidir" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Güvenlik kamerası

Trambüsten inen öğrenci

Öğrencinin karşıdan karşıya geçmesi

Otomobilin öğrenciye çarpması

Çevredekilerin koşması

Kalabalık olması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36 MB

==============================================

FIRINDA BERABER ÇALIŞTIĞI ARKADAŞINI 15 YERİNDEN BIÇAKLAYARAK, ÖLDÜRDÜ (EK)

3)İSTANBUL'DA YAKALANDI

Düzce İl Jandarma Komutanlığı Asayiş ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu, Düzce'de aynı fırında çalıştığı arkadaşı Akın Kovan'ı 15 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçan Akif Korkmaz'ın, İstanbul Sarıyer'de bulunduğu belirlendi. Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa yapılan operasyonda Akif Korkmaz, yakalanarak gözaltına alındı. Akif Korkmaz, Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Akif Korkmaz'ın sorgusunun devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------:

Jandarma ekiplerinin İstanbul'a giderken görüntüsü

Şahsın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden teslim alınırken görüntüsü

Jandarma ekiplerinin Düzce'ye dönerken görüntüsü ve detaylar

HABER: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement