DHA YURT BÜLTENİ-11 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-11

DHA YURT BÜLTENİ-11

Suriye sınırında da koronavirüs önlemleri üst seviyedeKORONAVİRÜS nedeniyle Şanlıurfa'nın Suriye sınırına komşu olan Akçakale ilçesinde önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

06.04.2020 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında da koronavirüs önlemleri üst seviyede

KORONAVİRÜS nedeniyle Şanlıurfa'nın Suriye sınırına komşu olan Akçakale ilçesinde önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. İlçeye girişler kontrollü olarak yapılırken sınır hattında ise kaçak geçişlere karşı önlemler artırıldı.

Tüm Türkiye'de uygulanan koronavirüs tedbirleri Suriye sınırına komşu olan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de titizlikle uygulanıyor. İlçenin girişinde oluşturulan uygulama noktalarında gelen araçların içindeki kişilerin seyahat izin belgeleri kontrol edilerek ateşleri ölçülüyor. Akçakale Kaymakamlığı'na işlem yaptırmak için gelen vatandaşlar içeriye 2'şer kişi olarak alınırken, bekleyen vatandaşların ise sosyal mesafeye uyması sağlanıyor. Banka ve ATM önlerinde de güvenlik güçleri anonslarla vatandaşları uyarıyor. Sokağa çıkması yasak olan 20 yaş altı ile 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik denetimler de sürüyor.

İlçede sınır boyunca alınan tedbirlerde en üst düzeye çıkarılmış durumda. Sınırda görev yapan askerler hat boyunca 24 saat gözlem yaparak olası yasa dışı geçişleri önlemek için görev yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-------------------------------- Kaymakamlık önü vatandaşlarBankamatik kuyruğu ve anonsİlçe giriş kontrol noktası PTT şubesiSemt pazarı  genel detay ve görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT -ŞANLIURFA -DHA)GÖRÜNTÜ BOYUTU: 70 MB

=======

Bolu'da koronavirüs önlemlerinde 'plaka' denetimi

BOLU'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kentin giriş-çıkışlarındaki 24 ayrı kontrol noktalarında polis ve jandarma ekipleri tarafından durdurulan araçlardaki kişilerin ateşleri ölçüldü. Kent merkezinde ise bugün trafiğe çıkması yasak olan plakası tek rakamla biten araçların sürücüleri polis ekipleri tarafından uyarıldı.

Bolu'da koronavirüsün yayılma hızını azaltmak için İl Sağlık Müdürlüğü ile polis ve jandarma ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürdü. D-100 Karayolu güzergahları ile TEM Otoyolu çıkışındaki 24 ayrı noktada durdurulan araçlardaki kişilerin ateşleri ölçüldü. Polis ekipleri tarafından kontrol noktasında durdurulan araçların sürücülerine nerede yaşadıkları ve nereye gittikleri soruldu. Polisler araçta maskesiz bulunan vatandaşları da uyardı.

PLAKASININ SONU TEK RAKAMLA BİTEN ARAÇLARIN ÇIKMASI YASAKÖnceki gün Bolu Valisi Ahmet Ümit Başkanlığı'nda toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, plakasının sonu çift rakamla biten araçların ayın çift sayılı günlerinde, tek rakamla bitenlerin ise ayın tek sayılı günlerinde trafiğe çıkmasına karar verilmişti. Bu kapsamda polis ekipleri kent merkezinde plaka uygulaması yaptı. Polis ekipleri, bugün için trafiğe çıkması yasak olan tek rakamlı plakalı araçları durdurarak sürücülerin evraklarını ve çalışma izin belgelerini kontrol etti. İzin belgesi olmayan sonu tek rakamlı plakalı araçların sürücüleri trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıldı. Sürücülere birden fazla kez kurala uymamaları halinde ceza kesileceği söylendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-Uygulamalardan görüntüler-Polisin uyarıları-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

==============

Koronavirüs, askıda ekmeklerin sayısını artırdı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler için 'askıda ekmek' uygulamasına talep arttı. Fırınlarda ücretsiz olarak alınması için askıya bırakılan ekmek sayısında, eskiye göre artış oldu.Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi aileler için yurt genelinde çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Bursa'nın İnegöl ilçesinde de uzun süreden beri devam ettirilen 'askıda ekmek' uygulaması arttı. Fırın sahipleri, aynı artışın genellikle ramazan aylarında görüldüğünü belirtti.Geçmişten bugüne sürdürülen ve yardımlaşma kültürünün örneklerinden olan 'askıda ekmek' uygulamasının İnegöl'de ilgiyle karşılandığını anlatan fırın işletme sahibi Mustafa Öztürk, "Sepetteki ekmek sayıları normalde 30-40 olurken, bu rakam salgın sonrası 100'lerin üzerine çıktı. İhtiyaç sahiplerine, salgın nedeniyle işine devam edemeyenler de eklendiğinde, 'askıda ekmek' sepetleri önünde yoğunluk yaşandı. Fırıncılar da hayırsever vatandaşlar da bu duruma kayıtsız kalmayarak, desteğini gösterdiö dedi.

Görüntü dökümü;-Fırından detaylar-Ekmeklerden detay-Açıklama

Süre: 1.34 DK, Boyut: 175 MB

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),

==========

Sokak hayvanlarını jandarma besledi

UŞAK'ın Ulubey ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların 'evde kal' çağrısına uymasıyla aç kalan sokak hayvanlarının yardımına jandarma ekipleri yetişip, mama dağıttı. Mama dağıtımı sırasında başı konserve kutusuna sıkışan bir yavru köpek de kurtarıldı.

Ulubey ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri sokak hayvanları için harekete geçti. Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmamasıyla aç kalan sokak hayvanlarının bulunduğu noktaları tespit eden ekipler, sokak hayvanlarına mama dağıtıp elleriyle besledi.

Jandarma ekiplerinin mama dağıtımı yaptığı sırada, yavru bir köpeğin başının konserve kutusuna sıkıştığını fark edildi. Jandarmalar, köpeği önce sakinleştirdi, ardından da başına sıkışan konserve kutusunu çıkarıp, kurtardı. Ardından mama vererek beslenen köpek, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere veterinere götürüldü. Yapılan kontrolde yavru köpeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirlenip, güvenli bir noktada  doğal ortamına bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Başı konserve kutusuna sıkışan köpeğin kurtarılmasından görüntü-Konserve kutusundan kurtarılan köpeğe mama verilmesinden görüntü-Jandarma tarafından  mama verilen sokak hayvanlarından görüntü-Veterinerde sağlık kontrolü yapılan yavru köpeğin görüntüsü-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Feyzi DAVULCU/ UŞAK,

=======================

Burhaniye'de emniyetten işaret diliyle 'evde kal' klibi

BALIKESİR'in Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler, işaret diliyle 'evde kal' çağrısı yaparak klip çekti. Fiziksel engelli Gamze Padem de klipte yer aldı.

Çin'in Vuhan şehrinde başlayarak dünyayı etkisine alan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs salgınına karşı önlemler alınırken, emniyet mensupları da virüsün etkilerini en aza indirmek için yoğun çaba göstermeye devam ediyor. Normal görevlerinin yanı sıra vefa gruplarında 65 yaş ve üstü vatandaşlara hizmet götüren emniyet mensupları, bir yandan da salgına dikkat çekmek için çalışmalarda bulunuyor.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler de vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla klip çekti. İşitme engelli vatandaşların da düşünüldüğü klipte hem sesli hem görsel uyarılarda bulunuldu. Klipte ayrıca fiziksel engelli Gamze Padem de 'evde kal' uyarısında bulundu. Klip, emniyetin sosyal medya hesaplarında yayınlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Emniyet mensupları tarafından çekilen klip görüntüsü.

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/BURHANİYE(Balıkesir),

========================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu 23 Nisan konseri verdi
    17:49 Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu 23 Nisan konseri verdi

    Çankaya Belediyesi Muammer Sun Müzik Atölyesi Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ünlü besteci Muammer Sun'un şarkılarını seslendirdi.

  • TCG Kınalıada, Cibuti Limanı'nı ziyaret etti
    17:48 TCG Kınalıada, Cibuti Limanı'nı ziyaret etti

    Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, TCG Kınalıada gemisi, Japonya seyrine devam ederken Cibuti Limanı'na ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında gemi personeli, Cibuti Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ile bir araya geldi. Ayrıca, Cibuti'de yaşayan Türk vatandaşları ve Maarif Vakfı Okulu öğrencileri de gemiyi ziyaret etti. Liman ziyareti sırasında Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği ve TCG Kınalıada komutanı tarafından bir resepsiyon düzenlendi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi
    17:47 Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi

    Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari tarafından 'Pakistan İmtiyaz Nişanı' verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilere ve iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliğine sağladığı katkılardan dolayı bu nişanı almıştır.

  • İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor
    17:44 İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürlük Filosu ile Gazze'ye Yardım Gönderiyor

    İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen 'Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor' kampanyası kapsamında toplanan gıda ve ilk yardım malzemeleri yüklü 6 tır, Konya'dan Gazze'ye uğurlandı. Yardımlar, Ribat İnsani Yardım Derneği ve Darü'l-İhya Derneği'nin destekleriyle temin edildi. Tırlarda ilk yardım, gıda, battaniye ve temizlik malzemeleri bulunuyor.


Advertisement