Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

DERİK KAYMAKAMLIĞI'NDA PATLAMA: KAYMAKAM VE 4 KİŞİ YARALI (EK)1)PATLAMA SONRASI BELİRLİ ADRESLERE BASKINPatlama sonrası Mardin başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda özel harekat timi Derik İlçesi'ne sevkedildi.

10.11.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DERİK KAYMAKAMLIĞI'NDA PATLAMA: KAYMAKAM VE 4 KİŞİ YARALI (EK)

1)PATLAMA SONRASI BELİRLİ ADRESLERE BASKIN

Patlama sonrası Mardin başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda özel harekat timi Derik İlçesi'ne sevkedildi. Özel harekat timleri, saldırıyı gerçekleştiren ve ona yardım edenlerin yakalanması amacıyla ilçe merkezi başta olmak üzere belirli adreslere baskın düzenledi. İlçe girişlerinde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, araç girişine de kontrollü olarak izin veriliyor.

X-RAY CİHAZI VE MOBESE GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEYE ALINDI

Öte yandan, hükümet konağı içerisinde ve çevresinde, patlama nedeniyle oluşan molozlar, belediye ekipleri tarafından temizleniyor. Olay yeri inceleme ekipleri ve güvenlik kameralarını inceleyen bilişim uzmanları, hükümet konağı ve çevresindeki mobese kemaralarındaki görüntüleri incelemeye aldı. Hükümet konağı girişindeki X-Ray cihazının da bozuk olup olmadığını tespit etmek amacıyla incelemeye alındığı öğrenildi.

RESMİ İŞLEMLER DURDURULDU

Hükümet konağı binasında sadece makam odası ile bitişiğindeki odalarda hasar oluştuğu görüldü. Binadaki bir çok pencerenin de camlarının karıldığı gözlendi. Patlama sonrası hükümet konağındaki görevli personellerin de dışarı çıkarıldığı ve resmi işlemlerin durdurulduğu kaydedildi. Hükümet konağı önü ve çevresi de güvenlik nedeniyle vatandaşların giriş-çıkışına kapatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

İlçe girişinde ve içerisinde alınan güvenlik önlemleri

Hükümet konağının dış görüntüsü

Makam odasında meydana gelen hasar

Kırık pencereler

Belediye işçilerinin temizlik yapması

Muhabir anonsları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Mehmet Ali DİNLER/DERİK, (Mardin) -

===================================================

2)BAŞKALE'DE PKK'NIN ŞEHİT ETTİĞİ 3 KORUCUNUN 23 ÇOCUĞU YETİM KALDI

VAN'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 sivil vatandaş mahallede yapılan törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırı sonucu korucuların gözü yaşlı 23 çocuğu yetim kaldı. Van'ın Başkale İlçesi'nin İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi'ne giderken PKK'lı teröristler tarafından minibüsleri taranarak şehit edilen 3 güvenlik korucusu ve 1 vatandaş için tören yapıldı. Eşmepınar Jandarma Karakolu'nda yapılan törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Alper Kuşçu, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Kesici, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Ayhan Kahraman, askerler ve vatandaşlar katıldı. Şehit korucular 6 çocuk babası Hüsnü Keskin, 7 çocuk babası Ekrem Keskin ve 10 çocuk babası emekli korucu Şahabettin Keskin ile bekar olan çiftçi Mehmet Demir için karakol önünde yapılan törende, ilk olarak şehitlerin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Ardından şehitlerin cenaze namazı kılındı. Saygı duruşu sırasında şehit korucu Ekrem Keskin'in 10 yaşındaki oğlu Rojhat Keskin asker selamı vererek babasını uğurladı.

23 ÇOCUK YETİM KALDI

Namazın ardından şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı cenazeleri bir süre askerlerin ardından da vatandaşların omuzlarlarında taşınarak mahalle mezarlığına getirildi. Bu sırada şehitlerin çocukları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit yakınlarını kadın askerler ve köy öğretmeni Yağmur Parlak gözyaşı dökerek teselli etmeye çalıştı. Şehitler arkalarında 23 çocuğu yetim bıraktı. Tören şehitlerin yakınlarına Türk Bayrağı verilmesinin ardından son buldu.

KORUCULARIN CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLECEK

Osman BEKLEYEN- Murat ÇAĞLAR- Engin ERTÜRK/ BAŞKALE (Van), -

==================================================

3)ATV MOTORU KULLANAN MEHMET DEDE: TEK RAKİBİM SOFUOĞLU

ORDU'nun Gölköy İlçesi'nde yaşayan 92 yaşındaki Mehmet Yılmaz, bisiklete binip, odun kesiyor, ağaca tırmanıp ATV motoru kullanıyor. Mehmet Yılmaz, "Çok şükür iyiyim ve kendimi dinç hissediyorum. Yaşım hayli var ama atv kullanıyorum, tek rakibim milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu" dedi. Ordu'nun Gölköy İlçesi Hasdüzü Mahallesinde yalnız yaşamını sürdüren 7 çocuk babası Mehmet Yılmaz, yaptıkları ile gençlere taş çıkarıyor. ATV motoru olarak bilinen arazi aracı kullanan Mehmet Yılmaz, ilçeyi bu motorla gezdiğini, evinin ihtiyaçlarını da bu şekilde sağladığını söyledi. Yılmaz, şaşkınlık içerisinde kendisini izleyenleri de ayağa kalkarak selamlıyor. Doğal beslendiğini, yemek seçmediğini belirten Yılmaz, "Çok şükür iyiyim ve kendimi dinç hissediyorum. Yaşım hayli var ama atv kullanıyorum, tek rakibim milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu" dedi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da Mehmet Yılmaz'ı Gölköy'de ziyaret etti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Mehmet Yılmaz'ın ATV motoru kullanırken görüntüsü

-Mehmet Yılmaz ile röportaj

-Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun Mehmet Yılmaz'ı ziyaretinden görüntü

(SÜRE: 03.00 Dk) (BOYUT: 179 MB)

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

==============================================

4)YARALI KARACAYI OMZUNDA 3 KİLOMETRE TAŞIYAN AVCI ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

ORDU'nun Perşembe İlçesi'nde yaralı karacayı omzunda 3 kilometre taşıyarak kurtaran avcı Volkan Bal, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından altın ile ödüllendirildi.Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde geçen haftasonu arkadaşlarıyla birlikte avlakta avlanan Volkan Bal, ormanda yaralı bulduğu ve aşırı kanaması olan karacayı tampon yaparak kurtarmaya çalıştı. Karacayı omzunda 3 kilometre taşıyarak ormanlık alana yardıma gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim eden Volkan Bal, örnek davranışıyla büyük övgü aldı. Ordu Avcılar ve Atıcılar Derneği üyesi olan ve Ordu Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Volkan Bal, bugün Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından altın ile ödüllendirildi. Makamında Volkan Bal'ı kabul eden Vali Balkanlıoğlu, anlamlı hareketinden dolayı tebrik edip altın verdi.Karacaların sürekli korunması gerektiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, "Bazen istenmeyen hadiseler oluyor. Bu hayvanlar yola fırlıyor, yavrular oluyor kimisinin yetim kalıyor. Bunları köylü vatandaşlarımız orman idaresine ve bize getiriyor. Sözleşmeli veterinerimiz onları tedavi edip tekrar doğaya salıveriyor. Bazen de kendini bilmez avcılar yasak olmasına rağmen vurdukları oluyor. Aslında Ordu'da vuranlara pek rastlamadım. Avcı denen arkadaşlarımız toplumda pek hoş karşılanmıyor. Avcılar sadece sezonunda aslında tabiattaki hayvanların korunması içinde bir güvencedir denebilir. Yaralı hayvanı kilometrelerce tedavisi için çaba göstermesinden dolayı bu avcımızı da tebrik ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun avcı Volkan Bal'a altın verirken makamda görüntüsü

-Vali Balkanlıoğlu'nun açıklaması

(SÜRE: 04.14 Dk) (BOYUT: 252 MB)

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

=============================================

5)ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTUP AŞURE DAĞITTILAR

CUMHURİYETİN kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümünde Eski Bursalılar Derneği Ulucami'de mevlit okutup aşure dağıttı. Türkiye genelinde Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. Ölüm yıldönümü farklı etkinliklerle kutlanırken Bursa'da Atatürk için mevlit okutulup aşure dağıtıldı. Eski Bursalılar Derneği tarafından düzenlenen organizasyona vatandaşlar da ilgi gösterdi. Ulucami'de kılınan öğle namazından sonra mevlit okutuldu, dualar edildi. Mevlit programının ardından cami bahçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı aşureler vatandaşlara ikram edildi. Eski Bursalılar Derneği Başkanı Hürol Işık, Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit programı organize ettiklerini söyledi. Işık, "Bir insan için en güzel şey ölümünden sonra ona dua etmektir. Bizler de bunu yaptıkö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Camiden detaylı görüntüler

Mevlit programı

Aşure dağıtım

Işık'ın konuşması

Edip TEKİN/ BURSA,

BOYUT: 135 mb

SÜRE: 4,15

================================================

6)ATATÜRK VE ŞEHİTLERE İÇİN LOKMA

BURDUR'da bir işadamı tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için lokma dağıtıldı.Burdurlu işadamı Erkan İpek, Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve şehitler için 5 bin kişilik Lokma dağıttı. pek, "Atatürk ve şehitlerimize saygı ve sevgimizi göstermek için lokma dağıtıyoruz. Onlar bu memleket için canlarını verdiler. Biz bir lokma dağıtıp ruhlarına Fatiha okuttuk" dedi. Duanın ardından ocakta pişirilen lokma halka ikram edildi.

Görüntü Dökümü

------------------

- Lokmanın hazırlanması,

- Lokma dağıtımı,

- Erkan ipekle röportaj

135 MB/// 03.35

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.


Advertisement