Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)SİVAS'TA AYNI GÜZERGAHTA 3 OTOBÜS DEVRİLDİ: 17 YARALISİVAS'ta buzlanma nedeniyle Erzincan karayolu üzerinde 3 otobüsün devrilmesi sonucu yaşanan trafik kazalarında 17 kişi yaralandı.

14.12.2016 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİVAS'TA AYNI GÜZERGAHTA 3 OTOBÜS DEVRİLDİ: 17 YARALI

SİVAS'ta buzlanma nedeniyle Erzincan karayolu üzerinde 3 otobüsün devrilmesi sonucu yaşanan trafik kazalarında 17 kişi yaralandı. Sivas'ta kar yağışı sonrası yollarda oluşan buzlanma Sivas-Erzincan karayolu üzerinde 3 ayrı otobüs kazasına neden oldu. Bursa'dan Erzurum'a gitmekte olan Adnan Uçan (50) yönetimindeki 34 MKG 35 plakalı yolcu otobüsü, ilçeye bağlı Gökdin köyü yakınlarında tipi nedeniyle buzlanan yolda devrildi. Kazada otobüs yolcularından Muammer Kırtepe ve Yunus Emre Kaygısız yaralandı. Bu kazadan yaklaşık 150 metre ileride ise bir başka otobüs daha devrildi. İzmir'den Erzurum'a gitmekte olan Yaşar Değirmencioğlu yönetimindeki 34 EG 0510 plakalı yolcu otobüsünde ise 2 yolcu yaralandı. Aynı güzergah üzerinde meydana gelen bir başka kaza ise Sivas-Ercincan karayolu 5'inci kilometredeki Seyfebeli mevkisinde yaşandı. Bursa'dan Erzincan'a gitmekte olan Kamil Yeşilyurt(43) yönetimindeki 16 KE 577 plakalı yolcu otobüsü buzlu yolda kontrolden çıkarak devrildi. Otobüsteki 13 yolcu yaralandı. Her 3 otobüs kazasında yaralanan 17 kişi ambulanslarla Sivas ve Hafik ilçesinde bulunan hastanelere kaldırıladrak tedaviye alındı. Art arda yaşanan kazaların ardından karayolları ekipleri karayollarında tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi. Seyfebeli mevkisinde uygulama yapan trafik ekipleri, araçların yola zincirsiz seyrine izin vermedi. Kazalarla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kaza yerlerinden görüntüler

-Devrilen otobüslerin görüntüleri

-Yaralıların çıkarılışı (amatör kamera)

-Ekiplerin çalışmaları

-Polisin zincir uygulaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

====================================================

2)SİVAS'TA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 15 YARALI

SİVAS'ın Kangal ilçesinde buzlanma nedeniyle yolcu otobüsü ve TIR'ın karıştığı 5 araçlı zincirleme trafik kazasında 1'i ağır 15 kişi yaralandı. Kaza saat 09.30 sıralarında Kangal- Hekimhan karayolunun Abdalboğan mevkisinde meydana geldi. Tokat'tan Malatya istikametine giden Bekir Koşar yönetimindeki 60 AY 743 plakalı otobüs ile Zeki Ulumam idaresindeki 34 TK 0202 plakalı TIR Sivas-Malatya karayolunun Abdalboğan mevkisindeki buzlanma nedeniyle çarpıştı. Buzlanma nedeniyle duramayan Mehmet Fatih Gökçek idaresindeki 58 TY 607 plakalı otomobil, Hasan Özyılmaz idaresindeki 41 LT 834 plakalı kamyon ile 44 HV 309 plakalı sürücüsü belirlenemeyen bir minibüs de kazaya karıştı. Zİncirleme kaza ihbarı üzerine olay yerine AFAD, UMKE ekibi ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kaza ihbarı üzerine Sivas'tan yola çıkan UMKE ekibini taşıyan araç, Ulaş ilçesi çıkışındaki Tecer köprüsü mevkisinde buzlanan yolda devrildi. Kazada, bir UMKE görevlisi yaralandı. Hekimhan ilçesinden yola çıkan bir ambulans da kara saplandı. Olumsuz hava koşulları ve yoldaki buzlanma nedeniyle sağlık ekipleri güçlükle olay yerine ulaşabildi. Kazada sürücülerle birlikte araçlarda bulunan 15 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kangal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan 3 kişi Sivas'a sevk edildi. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Kazaya karışan araçların görüntüleri

-Kurtarma çalışmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/KANGAL(Sivas),

====================================================

3)SİVAS'TA 714 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

SİVAS'ta dün akşam saatlerinde başlayıp aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 714 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı cadde ve sokakları kısa sürede beyaza bürüdü. Sivas Belediyesi ekipleri kent merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Bazı kişiler kar yağışı nedeniyle yürümekte güçlük çekerken, trafikte aksaklıklar görüldü. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı kent meydanı ve Paşabahçe Mesire alanında vatandaşlar sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olması nedeniyle Paşabahçe Mesire alanında bulunan şelalede buz sarkıtları oluştu.

"714 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI"

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, merkezde 14, Divriği'de 65, Akıncılar'da 27, Altınyayla'da 10, Gölova'da 2, Gürün'de 60, Hafik'te 70, Doğanşar'da 2, Gemerek'te 15, İmranlı'da 100, Kangal'da 70, Yıldızeli'nde 76, Zara'da 100, Koyulhisar'da 11, Suşehri'nde 32, Şarkışla'da 52, Ulaş'ta 8, olmak üzere toplam 714 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri 32 greyder, 11 dozer, 28 destek aracı, 19 yükleyici, 8 kar bıçaklı kamyon, 3 rotatif ve 211 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kent merkezinden görüntüler

-Mesire alanındaki manzaralar

-Şelalenin görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================================

4)HAVA ULAŞIMINA KAR ENGELİ

ERZURUM VE KARS' TAKİ UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Doğu Anadolu'da etkisini artıran kar yağışı sebebiyle Erzurum ve Kars'taki uçak seferleri iptal edildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipinin görüş mesafesini düşürmesi yüzünden Erzurum Havalimanı'ndan yapılması planlanan bazı iç hat seferlerinde aksamalar oldu. Kar ve tipi yüzünden Bursa'daki Yenişehir Havalimanı'ndan saat 09.20'de, Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'ndan saat 09.30'da, İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 10.50'de Erzurum'a yapılması planlanan uçak seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi. Yine yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 10.30'da, Kars Harakani Havaalanı'na yapılması planlanan uçak seferinin de olumsuz hava koşulları yüzünden yapılamayacağı belirtildi.

Öte yandan bazı vatandaşlar ise kar yağınca Türkü söyleyip, eğlenmeye çalıştı.

ERZURUM/DHA

=========================================================

5)DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KAR ESARETİ

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ediyor. Hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, Mardin, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de okulların tatil olmasına sebep olurken, yüzlerce köy yolu da ulaşıma kapandı. Diyarbakır, Mardin ve Elazığ'da bazı uçak seferleri iptal edildi.

DİYARBAKIR

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Diyarbakır'da sabah başlayan kar yağışının gece saat 24.00'a kadar süreceğini açıkladı. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus firmasına ait uçağın saat 10.40'ta yapacığı uçuş iptal edildi. Kent merkezinde yer tutmamasına rağmen yüksek kesimlerde kar kalınlığının 50 santimmetreye ulaştığı belirtildi.

ŞIRNAK

Şırnak ve çevresinde etkili olan kar yağışı, normal hayatı olumsuz etkilerken, il merkezi ve Uludere İlçesi'nde ilk ve orta öğretim kurumlarında okullar bugün tatil edilirken, engelli ve hamile kamu perseniline de idari izin verildi. Kar yağışı ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde, köyler (Kasrik ve Kumçatı beldeleri dışında) ve Uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında 14.12.2016 tarihinde (Çarşamba günü) eğitime bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de (Çarşamba günü) idari izinli sayılacaktır" denildi.

ELAZIĞ

Elazığ'da dün akşam başlayan kar yağışı bugün sabah saatlerinden etkisini arttırarak devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Elazığ genelinde 381 köy yolu ulaşıma kapandı. Anadolu Jet firmasına ait TK7218 sefer sayılı uçağın Elazığ seferi de iptal edildi. Aynı şekilde Pegasus firmasına ati 12.40 uçağının Elazığ'a yapacağı sefer de iptal edildiği öğrenildi.

TUNCELİ

Tunceli'de dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bu sabah saatlerinde şiddetini arttırdı. İl merkezi ve 5 ilçede okullar yoğun kar yağışı nedeniyle tatil olurken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Tunceli'de kar yağışı nedeniyle merkezde 40, Çemişgezek'te 6, Hozat'ta 21, Mazgirt'te 44, Nazımiye'de 21, Ovacık'ta 33, Pertek'te 32 ve Pülümür İlçesi'nde de 42 olmak üzere kapalı olan toplam 239 köy yolunun ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BİNGÖL

Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde yerini tipiye bıraktı. Kar kalınlığının 40 santimetreyi geçtiği kent merkezi, bağlı köyler ve ilçeler ile yerleşim merkezlerine elektrik verilemiyor. İlçelerde ise kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Yoğun sisin etkili olduğu kentte Bingöl-Erzurum, Elazığ ve Muş karayollarında ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Karayolları Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kapalı olan 278 köy yolunu açmak için 39 iş makinesi, 11 personel ile kent genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Kar ve tipiden dolayı en yakın olan köy yollarına öncelik verildiği ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle tekrar ulaşıma kapatıldığı belirtildi. Kent merkezinde ise belediye ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KARLIOVA

Dün başlayan ve halen aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi geçti. İlçeye bağlı 48 köy yolu ulaşıma kapanırken ilçe merkezi ve bütün köylere elektrik verilemiyor. İlçe merkezi ile bütün köy okullarında okullar tatil edilirken, Karlıova İlçe merkezinde fırın dışında hiç bir esnaf işyerini açmadı. Yoğun kar yağışının tipi ve fırtınaya dönüştüğü ilçede Karlıova-Erzurum ve Karlıova-Bingöl karayolları da kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Elektrik arızasına gidermek için ilçe merkezine gelen FEDAŞ ekipleri de kar yağışı ve tipi nedeniyle Boncuk Köyü yakınlarında mahsur kaldı.

MARDİN

Mardin'de de etkili olan mevsimin ilk kar yağışı, hayatı olumsuz etkilerken, Ömerli İlçesi'nde de eğitime de bir gün ara verildi. Ömerli İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Ömerli Hıfzıssıhha Kurulunun kararıyla bugün ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, ana okulları ve özel eğitim merkezlerinde eğitime ara verilmesi kararı alınmıştır" denildi.

Bu arada Dargeçit, Savur ve Mazıdağı ilçelerinde de kar yağışının başladığı bildirildi. Merkez ilçe Artuklu, Yeşilli ve Kızıltepe ilçelerinde etkili olan yoğun sis hayatı ve karayolu ulaşımını olumsuz etkiliyor. Mardin merkez Artuklu ilçesini etkilisi altına alan yoğun sis hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun sis nedeniyle eski Mardin'de görüş mesafesi 10 metrenin altına düştü. Sisli havada araç kullanmak zorunda kalan sürücüler, sis farlarını ve dörtlülerini yakarak ilerledikleri görüldü.

Yoğun sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edilirken Mardin Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçaklar da, başka havalimanlarına yönlendirildi. THY'nin İstanbul TK2675 seferli uçağı, Anadolu Jet'in Ankara TK7047 seferli uçağı, İstanbul TK7209 seferli uçakları iptal edilirken TC275 sefer sayılı Pegasus'un İstanbul Sabiha Gökçen uçağı ise kötü hava koşulları nedeniyle Diyarbakır Havalimanına iniş yaptı. Meteoroloji yetkilileri, Mardin'de etkili olan sisin gün boyu etkisini sürdüreceği bildirildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

TUNCELİ

-Tunceli'den genel görüntü

-İl merkezi sokaklarından görüntü

-Vatandaşların karlı yollarda yürümesi

-Arabalarını temizleyen vatandaşlar

-Genel ve detay görüntüler

BİNGÖL

Kent merkezinde kar yağışı

Belediye ekiplerinin temizlik çalışmaları

Genel ve detay görüntüler

KARLIOVA

İlçede kar yığınları

Kar yağışı ve tipi

Yolda yürümekte zorlanan vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

ŞIRNAK

Kar yağışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ-Nezir GÜNEŞ-Sekvan KÜDEN- Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ-Serkan BİNGÖL/ELAZIĞ-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL-TUNCELİ, -GÖRÜNTÜLER ŞIRNAK, BİNGÖL, TUNCELİ VE KARLIOVA

===============================================================

6)SİVEREK'TE TAŞIMALI OKULLARDA KAR TATİLİ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, taşımalı sistemde eğitim verilen okullar bir gün süreyle tatil edildi.Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 52 taşıma merkezinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Tatil edilen okullardan eve dönen öğrenci servisleri yolda mahsur kalınca yardıma iş makineleri yetişti.

100 MAHALLE YOLU KAPALI

Büyükşehir Belediyesi koordinatörü Erkan Aslanparçası, ilçe kırsalındaki 100 mahalle yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade etti. Aslanparçası, kapalı yolların açılması için iş makineleriyle hummalı çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Mahsur kalan servisler

Serviste bulunan öğrenciler

Öğrencilerin konuşması

İş makinelerinin yol açma çalışması

Mahsur kalan servislerin kurtarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 391 MB

======================================================

7)KARAMAN'DA KAR ENGELİ

KARAMAN'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Karaman- Mersin ve Karaman- Ereğli karayolu ulaşıma kapatıldı.

Kentte dün akşam saatlerinde başlaşan kar yağışı etkili oldu. Kar ve tipi nedeniyle Karaman- Mersin ve Karaman- Ereğli karayolu ulaşıma kapandı. Yaklaşım 2 saattir ulaşıma kapalı olan karayollarını, yapılan kar temizleme çalışmasının ardından tek şerit olarak ulaşıma açılmasının planlandığı belirtildi. Yolların ulaşıma kapalı olması nedeniyle kent çıkışında önlem alan polis, sürücü ve yolcuları dinlenme tesislerinde beklemeleri konusunda yönlendirmeye çalıştı.

Görüntü Dökümü

---------------

Kapanan yollardan detay

Tesislerden detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

======================================================

8)SAMSUN'DA ETKİLİ KAR YAĞIŞI

SAMSUN'da dün akşam başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 1 metreyi aştı. Samsun'da dün akşam başlayan kar yağışı bugün de devam etti. Kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, kent merkezine de kar yağdı. Özellikle yüksek kesimlerde bazı bölgelerde kar malınlığı 1 metreyi aştı. Kar yağışı özellikle Ladik, Asarcık, Vezirköprü, Canik, Havza, Ayvacık İlçeleri'nde etkili oldu. Karla kaplı yolları greyderler ve iş makineleri ile açılma çalışmaları yapıldı. Ayrıca Samsun'u Ankara, Ordu ve Sinop'a bağlayan ana arter yollarda da tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapıldı. Kar yağışı sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. çocuklar ise kar topu oynayıp kardan adam yaparak kışın keyfini çıkardı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Greyderin yol açma çalışması yapması

-Karla kaplı yollar

-Buz sarkıtları

-Vatandaşların küreklerle kar temizlemesi

-Sokak hayvanları

-Röportajlar

-Muhabir anonsu

-Detaylar

(SÜRE: 3.29 Dk) (BOYUT: 112 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/ SAMSUN,

=======================================================

9)YOZGAT'TA FIRTINA ŞEKLİNDE ESEN RÜZGAR ÇATILARI UÇURDU

YOZGAT'ta etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, fırtına şeklinde esen rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere hasar verdi. Vatandaşlar, hava muhalefeti nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için yol kenarlarına yiyecek bıraktı.

SİTENİN ÇATISI UÇTU

Yozgat şehir merkezinde dün başlayan kar yağışı, rüzgarın da etkisiyle gece tipiye dönüştü. Buzlanan cadde ve sokaklarda sürücüler zor anlar yaşadı. Çapanoğlu Mahallesinde rüzgarın fırtına şeklinde esmesiyle birlikte bir sitenin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar park halindeki otomobillere hasar verdi. Buzlanan yollarda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Akdağmadeni ilçesinde 14, Sarakaya'da 7, Çekerek ilçesinde 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

SOKAK HAYVANLARINA YİYECEK VERİLDİ

Hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için vatandaşlar tarafından yol kenarlarına yiyecek bırakıldı. Şehir merkezinde faaliyet gösteren lokantacılar ise ekmek ve yiyecek artıklarını Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürerek teslim etti. Veteriner Hekim Mehmet Emin Özcan, Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağı'nda yaklaşık 80 köpek bulunduğunu belirterek bu hayvanların bakımlarının yapıldığını, resmi kurumlardan gelen yemek artıklarının sokak hayvanlarına verildiğini belirterek, "Barınağımızda sokak hayvanlarının ihtiyacı için mama takviyesi de yapıyoruz. Burada hayvanların tedavileri de yapılıyor. Vatandaşlarımız zor durumda gördükleri hayvanları belediyemiz ihbar hattına bildirirlerse, ekiplerimiz hemen harekete geçecektir. Burada ısıtıcılı bölmelerde, en iyi şartlarda hayvanların bakımları yapılıyorö dedi.Yozgat'ta faaliyet gösteren lokantacılar da sokak hayvanlarını unutmadı. Ağır geçen  kış şartlarında aç kalan kedi ve köpeklerin yaşama şansının olmadığını belirten lokanta işletmecisi Mehmet Emin Ekici, "Her tarafın karla kaplı olduğu dönemlerde aç kalan hayvanların yaşama şansı bulunmuyor. Kış şartlarında aç kalan bir köpek 17 saat, kedi ise 6 saat içerisinde donarak ölüyor. Bizler de sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla yemek artıklarını sokak hayvanları için biriktirip hayvanlara ulaştırmaya çalışıyoruzö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kayan otomobiller,

-Detay,

-Çatı uçması,

-Çatı parçalarının altında hasar gören otomobil,

-Çatıdan görüntü,

-Sokak köpeklerine yiyecek bırakılması,

-Köpeklerin yiyecekleri yemesi,

-Veteriner Hekim Mehmet Emin Özcan'ın konuşması,

-Hayvan barınağında köpeklerin görüntüsü,

-Lokanta işletmecisi Muhammed Emin Ekici'nin konuşması

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

==================================

10)HALEP'TE 3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İŞKENCE

SURİYE'nin Halep kentinde Esad yanlıları, ÖSO üyesi bir kişiye ulaşmak için 3 yaşındaki çocuğuna yaptığı işkenceyi cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Özgür Suriye Ordusu mensubu adı öğrenilemeyen kişi, geçen hafta içerisinde rejim yanlılarının Halep'teki baskını sırasında evden kaçtı. Rejim yanlıları iddiaya göre yakalayamadıkları ÖSO üyesine ulaşmak için 3 yaşındaki çocuğuna işkence yapmayı seçti. Rejim yanlıları çıplak şekilde banyoya götürdüğü ve soğuk su altına koyduğu küçük çocuğu tokatlamaya başladı. Aldığı tokat darbeleri ve akan su nedeniyle kayganlaşan zeminde dengesini kaybederek düşen ve gözyaşı döken küçük çocuğun bu hali, rejim yanlıları tarafından cep telefonu kamerasıyla da kaydedildi. Birkaç dakika boyunca işkenceye maruz kalan küçük çocuğun bu görüntüleri iddiaya göre rejim yanlıları tarafından ulaşılamayan ÖSO üyesine, yakınları aracılığıyla teslim olması, aksi taktirde ailesinin öldürüleceği mesajı ile iletildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Banyodaki çocuğa işkence yapılması

Dövülen çocuğun ağlaması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================================

11)CARETTA CARETTAYI AKUT KURTARDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, gece yarısı balıkçı barınağı yakınlarına gelen ve yüzmekte güçlük çeken caretta caretta Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından sudan çıkartılıp, tedavisi için Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) yetkililerine teslim edildi.

Bugün saat 02.00 sıralarında, Yalıkavak Mahallesi'ndeki balıkçı barınağı yakınlarına yüzmekte güçlük çeken bir caretta caretta geldi. Caretta Caretta'yı farkeden balıkçılar, durumu AKUT Bodrum ekibine bildirdi. Barınağa gelen AKUT ekibi, 43 kilogram ağırlığında, 62 santimetre boyundaki daniz kaplumbağasını güçlükle karaya çıkardı. Vücudunda herhangi bir yara, kabuğunda ise kırık ve darbe belirtisi bulunmayan, ancak buna rağmen hareket etmekte güçlük çeken bitkin haldeki deniz kaplumbağası, bir otomobille tedavisi için, merkezi Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan DEKAMER'e götürülüp, yetkililere teslim edildi.

Bodrum AKUT Ekibi lideri Sadettin Uslu, su üzerinde durmakta güçlük çeken caretta carettayı kurtarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşup, tekrar doğal ortamına döner" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Caretta carettanın kurtarılıp, karaya getirilmesinden görüntü

-Caretta carettanın bota alınmasından görüntü

-Caretta carettanın DEKAMER'e götürülmek üzere otomobile konulması

-Bodrum AKUT Ekibi lideri Sadettin Uslu ile röp.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

===============================================================================

12)VAN'DA FUHUŞ OPERASYONU

VAN'da polis tarafından gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda yabancı uyruklu 6 kadın ve bunlara fuhuş yaptıran biri kadın 8 şüpheli gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü Aşayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri aldıkları bir istihbarat üzerine fuhuş yapıldığını tespit ettikleri 9 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda fuhuşa aracılık eden Azerbaycan uyruklu 1 kadın ile 7 Türk erkek ve zorla fuhuş yaptırılan Kazakistan, Gürcistan ve Azerbaycan uyruklu 6 kadın gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlarda zührevi hastalık olup olmadığı araştırılırken, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınırdışı edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Gözaltına alınanlardan detaylar

VAN,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü
    20:25 Park halindeki araca çarpan otomobil ters döndü

    Sivas'ta seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, önce park halindeki otomobile çarptı, daha sonra da takla attı. Kaza sonucunda sürücü hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumu iyi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti
    20:22 Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Protokol Üyelerini Ziyaret Etti

    Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Belediye Meclis Üyeleri Osman Yurtseven ve Ümran Göçen ile birlikte Foça protokol üyelerini makamlarında ziyaret etti. Başkan Fıçı, Foça'nın daha çok gelişmesi ve kalkınması için tüm kamu kurumlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi
    20:20 Besi çiftliğinde yangın: Çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu, 1 kişi dumandan etkilendi

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş hayvan telef oldu ve bir kişi dumandan etkilendi. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Olay anları cep telefonu kamerası ve dron ile görüntülendi. Vatandaşlar da yangını söndürmek için yardım etti.

  • İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti
    20:19 İsrail saldırılarında binlerce kadın hayatını kaybetti

    Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi. Raporda, Gazze'de kadınların yerlerinden edildiği, dul kaldığı ve açlıkla karşı karşıya olduğu belirtildi.

  • Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu
    20:19 Yalnız yaşayan adam evinde ölü bulundu

    Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis aynı zamanda ofis olarak da kullandığı evinde ölü bulundu. Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun yakınları polis eşliğinde evine girdiğinde yaşlı adamı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Koyuncu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti
    20:14 A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti

    A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Corendon Alanyaspor'u ziyaret etti. Montella, antrenman öncesinde kulüp başkanı ve teknik direktörle bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretin ardından futbolcularla bir araya gelen Montella, başarı diledi.

  • Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı
    20:13 Erzurum'da 626 yatırım projesi için 98 milyar lira bütçe ayrıldı

    Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 lira bütçe ayrıldığını bildirdi. Çiftçi, yapılan toplantıda kurum müdürlerine yatırımlar hakkında bilgi verdi ve projelerin gerçekleşme oranını açıkladı.

  • Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar
    20:12 Sason Çayı'na uçan araçta mahsur kaldılar, iş makineleriyle kurtarıldılar

    Batman'da Sason Çayı'na uçarak 400 metre sürüklendikten sonra kayalıkların üzerinde asılı kalan hafif ticari araçta mahsur kalan 2 kişi yoğun çalışmaların ardından kurtarıldı.


Advertisement