Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)KARDAK'TA GERGİNLİK TIRMANIYORMUĞLA'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük mahallesine 3 buçuk mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında bir hafta önce başlayan gerginlik bugün de devam etti.

20.12.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KARDAK'TA GERGİNLİK TIRMANIYOR

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük mahallesine 3 buçuk mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında bir hafta önce başlayan gerginlik bugün de devam etti.

Yunanlı balıkçıların Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından bir Yunan sahil güvenlik botu ile Kardak kayalıklarına gelerek çok yaklaşması, ip atarak bağlanmaya çalışması bazı balıkçıların ise Kardak'ı geçerek Turgutreis istikametinde Türk kara sularına girmesi gerginliğin artmasına neden oldu. 10 Yunanlı balıkçının ve sahil güvenlik botlarının Türk kara sularını ihlal etmesini önleyen Türk sahil güvenlik botlarına saat 12.30 sıralarında bir sahil güvenlik uçağı da eşlik etti. Bir süre Gümüşlük ile Kardak arasında uçan sahil güvenlik uçağı ardından Didim istikametine doğru yönelerek bölgeden ayrıldı. Sabah saatlerinde başlayan gerginlik sırasında Türk ve Yunan botlarının zaman zaman burun buruna gelerek sabit şekilde dakikalarca beklediği ve botların üzerine çıkan askerlerin birbirleri ile konuştukları görüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla),

======================================================

2)ŞEHİT OĞLU POLİS 'TERÖR PROPAGANDASI' DAVASINDA BERAAT ETTİ

ZONGULDAK'ta, babası 9 Ekim 1994 tarihinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 23 yaşındaki Murat Kızgın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada beraat etti.

Gökçebey İlçe Tarım ve Gıda Hayvancılık Müdürlüğü'nde memur Murat Kızgın, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi iddiaya göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Allah'ım inşallah düşündüğüm şey oluyordur. Kurtar bizi bunlardan' yazısını paylaştı. İdari soruşturma kapsamında 8 Ağustos'ta görevinden uzaklaştırılan Murat Kızgın, 9 Kasım'da görevine iade edildi. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkamesi'nde, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılan Murat Kızgın, ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yagrılanan sanık savunmasında, 15 Temmuz gecesi yapılan kalkışmayı televizyondan izlediğini söyleyerek şöyle dedi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun olduğunu, darbecilerden kurtarılmamız gerektiğini kast ederek böyle bir paylaşımda bulundum. Kesinlikle darbenin başarıya ulaşmasını amaçlamadım. Yazıyı paylaştığım sırada bu kalkışmanın terör örgütü tarafından yapıldığı belli değildi. Üstelik babam 1994 yılında askerdeyken şehit düştü. Şehit çocuğuyum. Terör örgütü yanında olmam mümkün değildir. Ben bu paylaşımımı arkadaş listemdeki kişiler tarafından yanlış anlaşılması nedeniyle sildim. Ben terör örgütünün yanında değilim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Vatanın ve milletin bütünlüğüne kast eden tüm hainlerin karşısındayım."

Mahkeme heyeti, söz konusu paylaşımın temenniden ibaret olduğu, temenninin ise neye yönelik olduğunun tam anlaşılamadığı, ayrıca FETÖ/PDY örgütüyle bağlantısına dair de herhangi bir emare tespit edilemediği gerdekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Babası Jandarma Er Mustafa Kızgın, 9 Ekim 1994 tarihinde PKK'lı teröristlerle girilen çatşımada 21 yaşında şehit olan Murat Kızgın, adiye çıkışında yaptığı açıklamada, "Başımıza geldi. Allah'a şükür beraat ettik. Allah bir daha göstermesin" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

-Murat Kızgın'ın adliyeden çıkışı

-Gazetecilerin sorusu ve cevaplaması

-Adliyeden ayrılması

-Adliye binası

Süre: (01.17) Boyut: (86 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

========================================================

3)SÜLEYMAN YALÇIN MEMLEKETİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İSTANBUL'da tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitiren Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. 90 yaşındaki Süleyman Yalçın, bugün memleketi Çanakkale'nin Eceabat İlçesi'nde toprağa verildi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'nde 3 haftadır tedavi gören Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yalçın, geçen pazar günü yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Süleyman Yalçın için dün (pazartesi) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Yalçın'ın naaşı, memleketi Çanakkale'ye gönderildi. Çanakkale'nin Eceabat İlçesi Merkez Camii'nde bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Süleyman Yalçın, Büyük Anafarta Köyü'ndeki Kabristanlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

SÜLEYMAN YALÇIN HAKKINDA

Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 1926'da Çanakkale'de doğdu. İlk ve ortaokulu Çanakkale'de bitiren Yalçın, 1944'te Kabataş Lisesi'nden, 1950'de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık ve doçentliğini tamamlayan Yalçın, 1973-1988 arasında profesör olarak öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Prof. Dr. Yalçın, bir süre yurt dışında da görev yaptı. Düşünce, sanat, edebiyat, kültür ve medeniyet merkezli birçok faaliyetin içinde yer alan Yalçın, yazar olarak Büyük Doğu dergisinde çıkan yazılarıyla tanındı. Aydınlar Ocağı Genel Başkanı olarak yazdığı yazılar ve yaptığı konuşmalarla dikkati çeken Yalçın, yazılarını Büyük Doğu (1956-59, 1972), Yeni İstiklal (1962-63), Kök (1981-82) ve Boğaziçi (1984-86) dergileri ile Orta Doğu (1974) ve Tercüman (1976-88) gazetelerinde yayımladı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Cenaze töreninden görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

================================================

4)ÇOBANI ÖLDÜRÜP CESEDİNİ SINIR KAPISINA ATTILAR

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki tabancayla vurularak öldüren çoban 43 yaşındaki Abit Şanverdi'nin cesedi Cilvegözü Sınır Kapısı'na atıldı.

Saat 13.30 sıralarında Cilvegözü Sınır Kapısı'nın yaklaşık 200 metre uzağında bir kişinin yerde yattığını görenler jandarmaya haber verdi. Tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlenen Abit Şanverdi'nin cenazesi yapılan incelemenin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yapılan araştırmada çobanlık yapan Şanverdi'nin cesedinin olay yerine motosikletle getirilip atıldığı belirlendi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yerdeki ceset

Kalabalıktan görüntü

Sağlık ekiplerinin cesedi ambulansa taşıması

Görgü tanığı ile röp.

Haber-Kamera: Murat KİBRİTOĞLU-REYHANLI,(HATAY),

======================================================

5)ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN TERÖRE TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

Son günlerde yaşanan hain terör saldırılarına karşı Malatya'da üniversite öğrencileri yürüyüş yaptı.

İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırısında Şehit olan polis ve askerler için Malatya'da teröre tepkiler devam ediyor.

Öğle saatlerinde binlerce İnönü Üniversitesi öğrencileri kampüste teröre tepki yürüyüşü düzenledi.

Ellerinde Türk bayrakları ile "Teröre karşı omuz omuza" mesajı veren üniversiteli gençler "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı. Üniversite içerisinde Pembe yol olarak bilinen yolun sonunda sona eren yürüyüş sonrasında basın açıklaması yapan İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kadir Batuhan Abakay, hain saldırıya tepki olarak yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

'Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.' Diyen Öğrenci konseyi Başkanı Kadir Batuhan Abakay cümlelerine şöyle devam etti:

"Onlar mücadele ettiler İstanbul'da polisimize, Kayseri'de askerimize yapılan hain saldırılar canımızı yakmış olup intikamlarının en kısa zamanda yine askerimiz, polisimiz ve yüce Türk milleti tarafından alınacağına inancımız tamdır."

20'li yaşlarında birçok hayalinden vazgeçen, diyen Abakay "yar bildiğimiz vatanı korumak bizlerin hür yaşaması için canlarını siper etmeyi göze alıp gökte bayrak açarak şehitlik mertebesi yükselmiş, vatan evlatlarına Allahtan rahmet ailelerine baş sağlığı ve yüce Türk milletine sabırlar diliyorum." Şeklinde konuştu.

Kendilerinin var oldukça ülkesinin üzerinde oynanan kirli oyunlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Abakay şöyle konuştu: "Peygamber efendimizin dediği gibi, 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.' düsturuyla hareket etmeye, bu zulme karşı haykırmaya devam edeceğiz."

"Bugün Halep'te katledilen analar bizim analarımızdır. Günahsız çocuklar öz kardeşimizdir. Bu katliama sessiz kaldığımız sürece, bu vebal hepimizin boynunadır. Asırlardır Müslümanların ve mazlumların umudu olan biz bu topraklarda yeniden huzuru getirmek zorundayız. Ey Türk istiklalinin evladı işte bu havada Şeriat içinde dahi vazifen Türk istiklalini ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcuttur. Ne mutlu Türküm diyene"

Mikail PELİT/MALATYA, -

=====================================================

6)HAKKARİ'DEN HALEP'E YARDIM ELİ

HAKKARİ'de STK'lardan oluşan Hak ve Dayanışma Platformu (HAKDA) tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan bir TIR dolusu un Suriye'ye gönderildi. Hakkari'de, 28 STK'dan oluşan HAKDA Platformu başlattığı kampanya çerçevesinde topladığı 1 TIR unu Halep'e gönderdi. Kampanya ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür, Hakkarilinin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirterek, " Türkiye'nin 81 ilinden Halep için başlatılan yardım kampanyasına Hakkari HAKDA platformu bileşenleri olarak bizler de elimizden gelen katkıyı sunmaya çalıştık. İlk TIR yola çıkıyor. En kısa sürede 1 TIR daha göndereceğiz. Hakkarilinin her zaman mazlumların yanında olduğunu gösterdik. Kampanyamız 5 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında toplanan unları da Şırnak'daki halkımıza göndereceğiz. İnşallah bu acılar bir daha bu coğrafya yaşanmaz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Otogara gelen un dolusu tır

-Tır'ın yanında bekmeyen Hak-da plotformu üyeleri

-TIR'a takılan pankart

-Tır'ın önünde açıklama yapan Memur-sen Hakkari Şube Başkanı Nihat Gür

-Detaylar

(Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 167 MB

SÜRE: 2 DK 33 SN

======================================================

7)51 BELEDİYEYE DANIŞMANLIK YAPAN FETÖ TUTUKLUSU ÖRGÜTE FİNANS SAĞLIYORMUŞ

MERSİN'de 11'i tutuklu 32 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası sanıklarından Büyükşehir Belediyesi danışmalarından Erkan Karaaslan'ın, 51 ayrı belediyede danışmanlık yaptığı ve örgüte finans sağlamak için çalışmalar yaptığı iddia edildi.

Mersin Cumhuriyet Savcısı Talip Akgedik tarafından hazırlanan ve 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede tutuklu sanık Erkan Karaaslan'ın da aralarında bulunduğu 32 sanık hakkında 'Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 10'ar yıla kadar hapis cezası istendi. 120 sayfalık iddianamede Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de aralarında bulunduğu 51 belediyeye danışmanlık yapan Erkan Karaaslan'ın bazı şirketlere adrese teslim ihaleler organize ettiği ileri sürüldü. İddianamede Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nün ihale komisyonunda görevli Şaban Demirtaş'ın da tanık olarak ifadesine yer verildi. Demirtaş ifadesinde, "Erkan Karaaslan isimli şahıs Aydın Belediye Başkanının danışmanlığını yapıyordu. Daha sonra ASKİ Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu danışmanlık ihalesini Erkan Karaaslan'ın Muhkem isimli şirketi aldı. Benim daha sonradan öğrendiğim resmiyette kendi adına kurulmamış, ancak herkes tarafından Erkan Karaaslan'a ait olduğu bilinen BEKAD, E-YÖNTEM, GLOKAL gibi paravan şirketler üzerinden danışmanlık işi almıştır. Bu şirketler aldığı ihalede hiçbir taahhüdü yerine getirmediği halde hizmeti yerine getirmiş gibi haksız ödemeler almıştır. Bu şahıs kendi ticari işlerini belediyede takip ettirmek, ihaleleri kendi şirketlerinin almasını sağlamak üzere belediye bünyesinde etkili makamlara kendi adamlarının yerleştirilmesini sağlamıştır"dedi.

İddianameyi hazırlayan Savcı Talip Akgedik'in Erkan Karaarslan hakkındaki değerlendirmesi ise şöyle:

"Şüphelinin ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma eylemleri ile elde ettiği gelirleri FETÖ/PDY terör örgütüne aktardığı, bu aktarımlarında yurt dışına giderek götürdüğü, bu şekilde terör örgütüne maddi destek sağlamak suretiyle terörün finansmanı eylemini işlediği açıktır. Ancak, bu suçun meydana gelebilmesinin ön koşulu yardımın örgüt içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmadan yapılmasıdır. Örgütle organik bir bağ içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olarak yardım fiili gerçekleştiriliyorsa suç örgüte yardım suçu değil, örgüt üyeliği suçudur. Örgüte bir kere dahi bilerek yardım edilmesiyle suç oluşur. Yargıtay'ın yerleşmiş içtihatlarına göre, kişinin yasadışı örgüte kesintisiz, sürekli, uzun zaman devam eden, çeşitlilik gösteren bir yardımı olmuş ve bu eylemleri belli bir yoğunluğa ulaşmışsa bu husus o kişinin örgütle organik bağ içerinde olduğuna karine kabul edilir ve örgüt üyesi olarak cezalandırılır. Yukarıda belirtilen açıklamalara göre şüpheli Erkan Karaarslan'ın FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlama ve terör örgütüne üye olma eylemlerini işlediği anlaşılmıştır."

Ali Ekber ŞEN/MERSİN,

====================================================

8)ARALIK GÜNEŞİNDE DENİZ KEYFİ

ANTALYA'da sıcak havayı fırsat bilenler, sahile ve piknik alanlarında zaman geçirdi.

Dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline gelenler, Aralık ayının son günlerinde 15 derece sıcaklıkta, denize girerek güzel hava ve denizin keyfini çıkardı. Aralık güneşinde kitap okumayı tercih edenler, kumsalda uzanarak keyif yaptı. Anneler çocuklarıyla deniz üzerinde taş sektirme oyunu oynadı. Denize girmeye cesaret edemeyenler, birbirlerinin fotoğrafını çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Moskova'dan Antalya'ya tatile gelen Rus çift ise denize girmeyi tercih etti. Yılın 4 ayını Antalya'da geçirdiklerini söyleyen Rus çift, Antalya'yı çok sevdiklerini belirtti.

Süleyman EKİN/ANTALYA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement