Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR VE KOMUTANLAR, KARDAK KAYALIKLARI'NDA İNCELEME YAPTI (2)TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTLARI YAKLAŞTIRMADIBugün saat 16.

29.01.2017 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR VE KOMUTANLAR, KARDAK KAYALIKLARI'NDA İNCELEME YAPTI (2)

TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTLARI YAKLAŞTIRMADI

Bugün saat 16.30'da Yunanistan'a ait İstanköy (Kos) Adası'ndan gelerek Kardak Kayalıkları'na yaklaşmak isteyen Yunan sahil güvenlik gemisine bölgede devriye gezen Türk sahil güvenlik botu engelledi. Yunan botunun kayalıklara yaklaşmaya çalışması ve Türk botu tarafından engellenmesi DHA kamerası tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Türk Sahil güvenlik botunun engelleme yapması

Haber: BODRUM,

============================================

Bakan Arslan: Dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız(2)

"DÜNYA GIPTA İLE İZLİYOR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesi'nde partisinin Genişletilmiş İlçe Toplantısı'na katıldı. Partililere seslenen Arslan, "Değerli dostlar yol çetin, yol zor. Hele Türkiye gibi bir coğrafyadasınız. Hele bu altın kıymetinde ecdadın kanı ile sulanmış, bizlere vatan olarak, bizlere toprak olarak bırakılmış yurtta iseniz, gerçekten işimiz zor. İşimizi zor ama önemli olan işimizin zor olduğunu bilmektir. Önemli olan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin arkasında, onun ekibi olan Binali Yıldırım ve arkadaşlarının zor demem, imkansız biraz zaman alır diyen bir kadronun 15 yıldır ortaya koyduğu düstur üzere bu zorlukların üstesinden gelmek. Allaha şükür geliyoruz. Sadece Tekirdağ'ı değil, 81 ili geziyoruz. Onunla da yetinmiyoruz. Elbette ki, 780 bin kilometrekarenin her karışı bizim için değerlidir. Bunun bilincinde olarak dünyayı geziyoruz" dedi.

Bakan Arslan, dünyanın Türkiye'yi gıpta ile izlediğini belirterek, "Dünya Türkiye'nin son 14 yılda kat ettiği mesafeyi gıpta ile izliyor. Ama keşke gıpta ile izlemekle kalsalar. Türkiye'yi ana kucağı, baba ocağı olarak gören dünya mazlumları bu başarıyı zevkle izliyor. Dua ediyorlar. İnşallah daha da büyürsünüz diyorlar. Ama çekemeyenler. Çekmeyenler de boş durmuyor. Çekemeyenler de bize her alanda çelme takmak için, bizim başımıza çoraplar örmek için boş durmuyorlar. Onlar boş durmazken, onlara maşalık eden, onlara alet olan, onlara hizmet eden ne yazık ki içimizden hainler çıkıyor. FETÖ'sü çıkıyor, PKK'sı çıkıyor, DEAŞ'ı, YPG'si,, PYD'si, DHKP-C'si çıkıyor. Varsın çıksınlar, bin yıldır bu coğrafyada herkes omuz, omuza birlik içerisinde nasıl ki, ortaya çıkan hainlerin hakkında gelmişse halk tabiri ile bunların ağa babalarının da üstesinden gelecektir. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Esas olan bekamız istikbal ve istiklalimizdir. Esas olan bu vatanı çocuklarımıza sağlam bir şekilde bırakmaktır. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Bakan Arslan, "15 Temmuz'da dünya boş durmadı. Büyüyen, yükselen büyük hedefler koyan Türkiye Cumhuriyet'inin yolunu kesmek için, onun lideri olan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını alaşağı edebilmek için, oynayabilecekleri en büyük, en güçlü son oyunu oynadılar. Hain bir darbe girişimine kalkıştılar. Ama bu millet, birlik beraberlik içerisinde dil demeden, din, mezhep ve etnik yapı demeden, millet olma şuuru ile meydana çıktı. Öyle şamar vurdu ki, tankın karşısında, topun karşısında göğsünü siper etti. Şehit ve gazi olmak pahasına hainler karşısına dikildi. Nene Hatun diye bir ecdat vardır. Onun torunları olan kadınlarımız kızlarımız o gece meydanlara çıktı. Hainlerin karşısında durdu. Onlar bunları hesaba katmadılar. Onlar Türkiye gençliğinin apolitik yetiştiği zannediyorlardı. Onlar gençlerin ya şehit olurum. ya gazi olurum diyerek sokaklara çıkacaklarını hesaba katmadılar. Onlar o gençlerin, babalarından, annelerinden, ecdadının kahramanlıklarını dinlediklerini hesaba katmadılar. Allah sizlerden razı olsun o akşam o dersi de verdiniz. Peki dertleri nedir? Niye Türkiye'yi çekemiyorlar? Trakya, Anadolu ecdat kanı ile sulanmış. Bize bırakılmış altın değerinde toprak. Çünkü Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan köprü konumunda coğrafyadır. Dünyanın başka yerinde böyle bir coğrafya yok. Dünyada hiç bir yerde 3 kıtayı birbirine bağlayan başka bir toprak yok. Recep Tayyip Erdoğan ve ekip arkadaşları dünyaya dediler ki, bana biçtiğiniz role göre değil, kendi milletimin menfaatini neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğim. Gerekirse 'one minute' diyeceğim, gerekirse dünya beşten büyüktür diyeceğim. Sizin menfaatinize göre değil insanın menfaatine göre hareket edeceğim. Ecdadın bana bıraktığı değerli toprakların hakkını vereceğim" dedi.

"BAĞIMSIZLIK YETMEZ, YANINA TARAFSIZLIK KOYALIM"

Ak Parti hükümetinin ülkeye yaptığı hizmetleri anlatan Bakan Ahmet Arslan, değiştirmek istediklerinin rejimin vesayet rejimi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ak Parti geldi güçlü bir şekilde mücadele ediyor ama her taraftan birileri çelme takıyor. Hükümet olduk, 363 milletvekilimiz var. Birileri dedi ki, sen hükümet olabilirsin ama bu ülkeyi hükümetler idare etmiyor. Bu ülkeyi vesayet odakları idare ediyor. Onlar ne derse o olacak. Ak Parti bir taraftan milletine hizmet etmek istiyor, bir taraftan da vesayet odakları ile mücadele ediyor. Eğer o vesayet odakları olmasıydı Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının 14 - 15 yıllık koşturması sonucunda Türkiye 4-5 misli daha fazla büyüyecekti. Çünkü biz bir taraftan yukarı çıkıyoruz ama bir taraftan birileri de paçamızdan asılıyor. Biz diyoruz ki, artık paçamızdan asılmayın. Çünkü bizim yolumuz doğru yol. Diyorlar ki, bunlar bir karar aldılar anayasa değişikliğine gidiyorlar. Artık yürütme ve yasama bir birinden ayrılacak. Yasama ve yürütme çok daha güçlü hale gelecek. Cumhurbaşkanlığı'nın başkanlığındaki hükümet çok daha güçlü hale gelecek. Bunlarda diyor ki, eğer bunlar bu kadar büyürse artık bize sıra gelmez. Çalışın, söz verin verdiğiniz sözü tutun. Ak Parti belediyecilik başarısı ile bu noktaya geldi. Vesayet odakları ile bir olup iktidar ortağı olabilirmiyiz diyorlar. O yüzden hayır diyorlar. Onlar ne derse desin, bu millet bu karara evet diyecektir . Bundan sonra ülkenin daha iyi noktaya gidebilmesi adına bu karara evet diyecektir. Ülkenin geleceğine, ülkenin istiklaline, ülkenin güvenli bir şekilde yarınlara yürümesine evet diyecektir. Diyorlar ki, siz mahkemelere müdahale edeceksiniz bu değişiklikle. Anayasada bir ifade var. Mahkemeler bağımsızdır. Biz de diyoruz ki bağımsızlık yetmez. Yanına bir de tarafsızlık koyalım. Diyoruz ki, bu millet hem bağımsız, hem tarafsız mahkemeleri hak ediyor." Bakan Arslan, daha sonra Çorlu İlçesi'ne geçerek partililerle bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Partililerden detaylar

-Bakan Arslan'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

========================================

ŞANLIURFA'DA KAZA: 3 YARALI

ŞANLIURFA'da, kontrolden çıkıp takla atan otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezine giden Mehmet Çelikli yönetimindeki 31 R 4068 plakalı otomobil, Yardımcı Mahallesi yakınlarında kontrolden çıktı ve takla attı. Hurdaya dönen otomobilde yaralanan sürücü Çelikli ile yanındaki 2 kişi, kazayı görenlerin çağırdığı sağlık ekipleri tarafından tedavi için hastanelere götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaza yapan otomobil

Polis ekiplerinin inceleme yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

===========================================

MURADİYE'DE 2 KİŞİ ÇIĞ ALTINDA KALDI (2)

BİR KİŞİYE ÖLÜ ULAŞILDI

Muradiye İlçesi Yakıncak Mahallesi'nde çığ altında kalan Yakup Kaya'nın cesedine ulaşıldı. Kar kütleleri altından çıkartılan Kaya'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Ercan Akparan'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

Haber: VAN,

=====================================================

GAZİANTEP'TE 8 BİN KİŞİ SINAV HEYECANI YAŞADI

TÜRKİYE genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan ve 200 bin kişinin girdiği siyer sınavına Gaziantep'te ise 8 bin kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlen umre ödüllü 'Kutlu Doğum Siyer' sınavına, Türkiye genelinde 200 bin kişi katıldı. Gaziantep'te ise merkez, Araban, Nizip ve Karkamış ilçelerinde yapılan sınava 8 bin kişi girdi. Sabah saat 10: 30 da başlayan ve 120 dakika süren sınav 4 ayrı kategoride yapıldı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Sözcüsü Mustafa Kaya siyer sınavına katılımın geçen yıllara göre daha yoğun bir katılım olduğunu söyledi. 'Kutlu Doğum Siyer' sınavının Türkiye genelinde düzenlendiğini belirten Kaya, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene düzenlemiş olduğumuz siyer sınavının bu sene 6'ıncısını düzenledik. Sınav Türkiye geneli yaklaşık 200 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Gaziantep'te ise yaklaşık 8 bin kişi sınav heyecanı yaşadı. sınavın gerçekten kaybedeni yoktur. Sonuçta bu sınava giren herkes kazanıyor. En azından Peygamber Efendimizi hayatını öğrenmiş oluyor. Her geçen yıl sınava olan ilginin artması da bundan başka bir şey değildir. Sınav sonuçlarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Sınavı kazanan 28 kişiye umre ile ödüllendirilecek." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Sınava girenler

Sınav salonları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

========================================

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ, 'EN MÜSRİF VE EN TUTUMLU VEKİLLER KİM' DİYE SORDU

TÜKETİCİLER Birliği Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Berk, TBMM'nin katip üyesi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in iletişim giderlerinin 1 milyon 200 bin lirayı bulduğu iddialarının ardından Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), 2016 yılı içerinde milletvekillerinin maaş, sigorta, ulaşım, sağlık, haberleşme ve diğer giderlerini sordu. Berk, "Bilgi verilirse en müsrif ve en tutumlu vekilleri kamuoyuna açıklayacağız. Tutumlulara plaket ve karanfil vereceğiz" dedi.

TBMM'de son yapılan divan toplantısında, Meclis İdari Amiri AK Partili Salim Uslu, isim vermeden, bir katip üyenin haberleşme ve posta giderlerinin 1 milyon 200 bin lirayı bulduğunu öne sürdü. O ismin, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen olduğu ifade edildi. Türkmen, tartışmaları beraberinde getiren telefon faturası ile ilgili olarak, "Haberim yok. Mesaj, ara ara da mektup gönderiyoruz. Kimden, kaça aldıklarını hiç bilmiyorum. Henüz öğrendim. Çok çok üzüldüm. Çünkü Meclis'teki tuvaletin ışığını bile söndürürüm. Gerçekten şoke oldum. Keşke uyarsalardı, bugüne kadar kimse söylemedi. Bu hizmetin bu kadar pahalı olduğunu bilsem kullanmazdım. Bundan sonra kontrol etmeden zaten kullanmam" açıklaması yaptı.

TBMM ÇIKAN HABERLERİ YALANLADI

TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ise TBMM'nin haberleşme giderleri ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Milletvekillerine ait haberleşme giderlerinin yıllık toplam tutarının milletvekili ödenek ve yolluk net tutarı toplamının iki katını geçemeyeceğinin kaydedildiği açıklamada, "TBMM'ne özel en düşük fiyattan ücretlendirilmektedir. Kurum bütçesinden ödemesi yapılan milletvekillerine ait haberleşme giderlerinin yıllık toplam tutarı, o yılın aralık ayı milletvekili ödenek ve yolluk net tutarı toplamının iki katını geçemez. Geçmesi halinde aşan miktar milletvekilinin ödenek ve yolluklarından kesilmektedir" ifadeleri yer aldı.

VEKİLLERİN GİDERLERİ HAKKINDA BİLGİ TALEP ETTİ

Yaşanan bu gelişmenin ardından Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Berk ise konuyu farklı bir açıdan BİMER'e taşıdı. BİMER'den milletvekillerinin harcamaları ile ilgili olarak bilgi talep eden Berk, en çok ve en az harcama yapan vekillerin açıklanmasını talep etti. Berk, "2016 yılı içerisinde TBMM'de maaş, sigorta, ulaşım giderleri, sağlık giderleri, haberleşme giderleri ve diğer giderler olarak toplamda en çok ve en az bütçe harcayan ilk 20 milletvekilleri ve kullandıkları bütçeler ne kadardır? Bilgi edinme yasası kapsamında tarafıma bilgi verilmesini arz ederim" ifadesini kullandı.

'EN MÜSRİF VE EN TUTUMLU VEKİLLERİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Tüketiciler Birliği olarak en müsrif ve en tutumlu Milletvekillerini, kamuoyuna bilgi verilmesi halinde açıklayacaklarını dile getiren Berk, "En tutumlu Milletvekillerine karanfil ve plaket vereceğiz" diye konuştu. Diğer yandan Berk, internet yoluyla yaptığı başvurunun kabul edildiğini ancak başvuru sayfasında sorunun Meclis'e sorulmasına rağmen, YÖK'e yönlendirilmesine de anlam veremediğini söyledi. Berk, "Bu kez de BİMER'i, BİMER'e şikayet etsem bir şey çıkar mı? Biz TBMM'ye soru soruyoruz, onlar YÖK'e yönlendiriyor" dedi.

Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement