Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Başbakan Yıldırım: Vatana hizmet, makamla mevkiyle olmaz (3)ŞEHİT AİLESİNE ZİYARETBasına kapalı olarak gerçekleşen valilik ziyareti sırasında Vali Davut Gül ve il protokolü tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, şeref defterini imzaladı.

19.03.2017 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım: Vatana hizmet, makamla mevkiyle olmaz (3)

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Basına kapalı olarak gerçekleşen valilik ziyareti sırasında Vali Davut Gül ve il protokolü tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, şeref defterini imzaladı. Kent hakkında Vali Gül'den brifing alan Başbakan Yıldırım, Sivas'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Burada Başbakan Yıldırım'a çeşitli hediyeler takdim edildi. Valilik ziyaretinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Münir Murat Ertekin'in Mevlana Mahallesi'nde oturan ailesini evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti. Başbakan Yıldırım, daha sonra havaalanından Başbakanlık uçağı ile Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Taziye evinden çıkışı

-Vatandaşlarla sohbeti

-Detaylar

Haber-Kamera: SİVAS,

===============================================

Bakan Elvan'dan, Moody's kararına tepki

MERSİN'de bulunan Kalkınma Bakanı Elvan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba1' olarak teyit etmesi ve görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirmesine tepki göstererek, "Ekonomimizde bir sıkıntı yok" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'deki programı kapsamında merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. İş yerlerine giren Bakan Elvan, sahipleri ile de sohbet etmeyi ihmal etmedi. Gittiği her yerde kendisine ikram edilen, başta cezerye, tatlı ve taze meyvelerin tadına Bakan Elvan, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum içinde vatandaştan 'evet' oyu istedi.

Bulvar boyunca yaklaşık olarak 3 saat ziyaretlerini sürdüren Elvan daha sonra ise partisinin Yenişehir ve Mezitli ilçe örgütleri tarafından Suphi Öner Öğretmenevi'nde organize muhtarlar toplantısına katıldı.

Burada muhtarların sıcak ilgisi ile karşılaşan Elvan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü, büyümeye devam edeceğini söyledi. 15 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanların olduğunu belirten Elvan, "Yıllardır terörü destekleyen, Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan ülkeler, Türkiye'yi demokrasi sınavına çekmeye kalkan ülkeler, son günlerde adeta ırkçılığın, baskının, ayrımcılığın ve şiddetin kol gezdiği ülkeler haline geldi. Söz konusu Türkiye olunca, demokratlıklarını maalesef unutuyorlar. Söz konusu milletimizin iradesi olunca insan haklarını unutuyorlar, söz konusu Türkiye olunca kendi değerlerini kılları kıpırdamadan çöpe atıyorlar. Onların yaptığı elbette kabul edilemez. Devletimiz gereken cevabı veriyor, tedbirleri alıyor" dedi.

EKONOMİMİZDE BİR SIKINTI YOK

Önceki gün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba1' olarak teyit ederek, görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e çevirmesine tepki gösteren Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede siyasi istikrar olduğu taktirde, anayasa değişikliğiyle birlikte Türkiye'nin önü daha da açılacaktır. Her açıdan Türkiye hızla gelişecek, büyüyecek ve kalkınacaktır. O nedenle Avrupa'dakiler bas bas bağırıyorlar. Türkiye aleyhine kampanyalar yürütüyorlar. Ekonomimizde bir sıkıntı yok. 3. çeyrekte, 2016 yılında bir daralma oldu. 2016 yılının son çeyreğinde iyi bir büyüme rakamı bekliyoruz ve 2017'nin ocak ve şubat ayından itibaren de ekonomide bir canlanma başladı. Yani büyümede bir artış, canlanma başladı. Moody's açıklama yapıyor, 'durağan görünümü negatife çevirdim' diyor. Tamamen siyasi bir karar. Türkiye'nin ekonomisinin iyiye gittiği bir dönemde, Türkiye ekonomisini kötü göstermeye çalışan bir yaklaşım söz konusu. Biz bunların artık içlerini okuyoruz. Kafalarında ne var biliyoruz. Türkiye'nin gelişmesinden ve kalkınmasından ne kadar rahatsız olduklarını biliyoruz."

Görüntü Dökümü

--------------------

Bakan Lütfi Elvan ve beraberindekiler yürürken

Bakan Elvan vatandaşlarla konuşurken

Bakan Elvan'ın çevresini saran vatandaşlar

Bakan Elvan girdiği işyerinde çalışanlarla konuşurken

Bakan Elvan'ın kestane yemesi

Bakan Elvan'ın tatlı yemesi

Bakan Elvan, muhtarlarla selamlaşırken

Bakan Elvan'ı dinleyen muhtarlar

Bakan Elvan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

================================================

Bakan Zeybekci, "16 Nisan'da CHP'ye iktidar yolu açılacak" - Ek

SALONDAKİ ATATÜRK PORTRESİNİ ELEŞTİRDİ

Muğla'da iş dünyası ile bir araya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, toplantı yaptığı salonda kalemi sol el tutan Atatürk portresini eleştirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün solak birisi olmadığını ifaden eden Bakan Zeybekci, "Arkadaşlarımıza söyleyin de bunu değiştirmelerinde fayda var. İllaki Atatürk solaktı diyorlarsa bu ayrı bir tartışma konusu" dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Muğla'ya gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Muğla Barosu Konferans Salonu'nda işadamları ile bir araya geldi. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş'un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Zeybekci, "Bir yere gittiğim zaman ölçüler ve detaylarla ilgili sıkıntıları olan bir adamım. Salona girer girmez oturdum ve fotoğrafta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kalemi sol elinde görünce Atatürk solak değildi dedim. Fotoğraf tekniğinde böyle bir şey var. Negatiften çekerken bir daha basarsanız ters çıkar. Arkadaşlarımıza söyleyin de bunu değiştirmelerinde fayda var. İllaki Atatürk solaktı diyorlarsa bu ayrı bir tartışma konusu" dedi. Bakan Zeybekci, Muğla'daki programının ardından karayolu ile Dalaman Havalimanı'na geçerek Muğla'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Bakan Zeybekci'nin karşılanmasından görüntü

Salondan görüntü

Bakan Zeybekci'nin konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

========================================

Bakan Zeybekci, "16 Nisan'da CHP'ye iktidar yolu açılacak"

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde iş adamalarına seslenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan'ın ardından Türkiye'de siyasetin rahatlayacağını söyledi. 16 Nisan'da CHP'ye iktidar yolunun açılacağını kaydeden Zeybekci "Ha bire yüzde 25'de kalan marjinal ve uç muhalefet Türkiye'ye zarar veriyor" dedi.

Muğla programı kapsamında ilk olarak Seydikemer'e gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Seydikemer Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Otgöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye binası önünde toplanan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Zeybekci, daha sonra Fethiye'ye geldi. Bakan Zeybekci, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Çalış Plajı'ndaki Şat Restoran'da düzenlediği 'Fethiye Ekonomi Buluşması' toplantısına katıldı. Yemeğin ardından salondakilere seslenen Bakan Zeybekci, 2016 yılında Türkiye'nin başına gelmeyen kalmadığını söyledi. Her türlü bela ve düşmana rağmen 2016'yı 2.4 büyüme rakamıyla kapattıklarını dile getiren Zeybekci, 2002 yılında 3 bin 500 dolar olan kişi başına düşen milli geliri, 2016 yılı sonunda 11 bin dolara çıkardıklarını aktardı. Türkiye'nin dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi haline geldiğini anlatan Zeybekci, şu anda gelinen durumu 'Türk mucizesi' olarak niteledi. Bakan Zeybekci, 2016 yılı itibariyle ihracatın ithalatı karşılama oranın yüzde 88'in üzerine çıktığını kaydetti.

"SİSTEM SORUN ÜRETİYOR"

Konuşmasının devamında referandum sürecine değinen Bakan Zeybekci, Türkiye'deki yönetim sisteminin yıllardır sorun ürettiğini savundu. Zeybekci, sistem sorunu nedeniyle başbakan ve bakanların asıldığını, muhtıra ve darbelerle iktidarların indirildiğini, öğretmenlerin sürgün edildiğini, sağ sol kavgası nedeniyle gençlerin birbirini öldürdüğünü ve ardından 12 Eylül Darbesi'nin geldiğini belirtti. Her birinin mazeretinin ülkeyi diğerinden kurtarmak olduğunu belirten Zeybekci, "Yeter" diyen milletin Turgut Özal'ı iktidara getirdiğini söyledi. Özal dönemiyle Türkiye'nin kalkınmaya başladığını söyleyen Zeybekçi, "1990'larda allem ettiler kalem ettiler, yine bu sistem sayesinde Özal'ın tek başına iktidarını yıktılar. Özal iktidarından sonra 30 yaşında genç kadınları emekli ettiler bu ülkede. Hepsi bu ülkeyi koalisyonlara mahkum etmek için" dedi. Bu dönemin ardından Türkiye'nin koalisyonlar ülkesi haline geldiğini belirten Zeybekci, 2001 yılında '3 benzemezin' bir araya gelerek kurduğu koalisyonun büyük bir ekonomik kriz doğurduğunu, bir gecede batan bankaların Türk milletine maliyetinin 46 milyar dolar olduğunu kaydetti.

"BU SİSTEMDEN KURTULMAK ZORUNDAYIZ"

Mevcut sistemin Türkiye'yi zayıflatmak isteyen dış güçlerin maşası haline geldiğini ileri süren Zeybekci, "Kadim düzenin kurgulayıcıları, bizi yıllarca bu sistemle soydular. Türkiye'de siyasi sistemin güçlü bir iktidar üretmesine asla izin vermediler. Sadece bu milletin canına tak ettiği zamanlarda güçlü iktidarlar doğdu. Bu sitemin üretemediği tek şey, milli ve demokrasi yoluyla iktidara gelme umudu taşıyan muhalefettir. Bu güne kadar görmedik. Şimdi de göremiyoruz. Türkiye'nin en önemli meselesi bu sistemden kurtulmak ve özgürlüğünü kazanmaktır. 2023, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefini geçmek için bu sistemden kurtulmak zorundayız. Geldiğimiz noktada muhteşem bir fırsat var" diye konuştu.

BİLD GAZETESİ'NE TEPKİ

Katılımcılara "Avrupa'nın bu hareketleri normal mi?" diye soran Zeybekci, İsviçre ve Almanya'da gazetelerin "Türkçe" başlıkla çıktığını kaydetti. Almanya'daki 3 milyon vatandaşa ulaşmaları engellenirken, bölücü terör örgütünün gösteri yapabildiğini dile getiren Zeybekci, Alman Bild Gazetesi'nin ziyaretine ilişkin yaptığı haberi okudu. Zeybekci, "2 yer iptal edildikten sonra 3'üncü yerde vatandaşlarımızla buluştuk. Arkamda gördüğünüz Bild Gazetesi'nin başlığı. Diyor ki 'Erdoğan'ın en azılı tasmalı köpeği Köln'e geldi'. Bild Almanya'nın en büyük gazetelerinden biri. Dediğim gibi biz bir olmaz zorundayız. Bu AK Parti'nin meselesi değil, hepimizin meselesi. Hollanda da benim bakan kardeşime elini sallayan o polise bunun hesabını soracağız. Avrupa'da hukuk varsa bizim için bu başlıkları atan gazeteye bunun hesabını soracağız" dedi.

"16 NİSAN CHP'YE İKTİDAR YOLUNU AÇACAK"

16 Nisan'ın ardından Türkiye'de siyasetin rahatlayacağını sözlerine ekleyen Zeybekci şunları söyledi; "Seçimlerde artık kayıtsız, şartsız tek başına yüzde 50 oy alan iktidar, her daim çıkacak. İster sağdan, ister soldan. Türkiye bu beladan kurtulacak. Bize her türlü tuzağın kurulduğu, hastalıkların çıktığı bu deliği kapatacağız. Her kim kim bu memlekette yüzde 50'ye talip oldu. Milletin karşısına geçecek projelerini, sevdasını anlatacak. Yüzde 50'ye talipse, yüzde 70'in değerlerine, aklına hitap edecek. Yüzde 70'le barışacak. Yüzde 70'e hizmet etmek istediğini millete inandıracak ve siyasette uzlaşma olacak. Gelecek nesillerin menfaati denildiğinde ortak karar alma mekanizması devreye girecek. 16 Nisan CHP'ye de iktidar yolunu açacak. Ha bire yüzde 25'de kalan marjinal ve uç muhalefet Türkiye'ye zarar veriyor. 2019'da seçime gidilirken AK Parti ya da MHP'liler yüzde 10 önde başlar diye bir şart mı var?" diye konuştu. Bakan Zeybekci Fethiye'deki programının ardından Köyceğiz'e hareket etti.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ KÖYCEĞİZ'DE

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında Köyceğiz'i ziyaret etti. Zeybekci'nin ilk durağı, Seydikemer İlçesi oldu. Zeybekci'yi, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer, Nihat Öztürk, Muğla Valisi Amir Çiçek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bugün Köyceğiz'i ziyaret etti. Belediye binası önünde Bakan Zeybekci'yi karşılayan ekip, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Anadolu İmam hatip lisesi öğrencisinin okuduğu Kuran-ı Kerim'i dinledi. Belediye binası önünde konuşan Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, "Sevili Bakanımız ilçemize hoş geldin. Bakanımız buraya gelirken hiçbir zaman eli boş gelmedi. Şu gördüğünüz belediye binamızın yapılması için bize ödenek verdi ve kısa sürede binamızı bitirerek açılışını da gene bakanımızla yaptık. Bakanımız bundan sonrada ilçemizin kalkınması için desteklerini esirgemeyeceğini söyledi. Ben kendisine halkım adına çok teşekkür ediyorum" dedi

"BİRİ CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NU DURDURSUN"

Referandum çalışmaları kapsamında Köyceğiz de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'a gelmiş. Burada 18 maddenin içinde olmayan bir şey söylemiş. 'Bir sabah kalkacaksınız, muhtarlığının elinizden gitmiş olacak' demiş. ya böyle bir şey yok ki maddede. Sen kimi kandırıyorsun? Bir adam durduğu yerde tek ayaküstüne kırk yalan söyler mi? Benim muhtarlarım buna inanmaz. Çünkü böyle bir şey yok. Biri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu durdursun" diye konuştu.

"PARTİLERE OY VERMEYECEKSİNİZ"

Açıklamalarını sürdüren Bakan Zeybekci, "Biz bölge olarak aynı toprakların çocuğuyuz. Doğamızla birbirimize benzeriz. Üzülürken de sevinirken de birbirimize çok benzeriz. Menderes havzası ve Ege birbirine öyle karıştı ki ayırmak mümkün değildir. Türkiye dünya ekonomisinde 16'ıncı sırada, Avrupa da ise 6'ıncı sırada yer alıyor. Son yıllarda özelikle 2013 yılından sonra ülkemiz büyük ilerleme kaydetti. 16 Nisan'daki referandum ise bir parti meselesi değildir. Hatta AK Parti veya CHP, MHP meselesi hiç değildir. Partilere oy vermeyeceksiniz. Ülkenin refahı için oyunuzu kullanacaksınız. Bu nedenle muhtarlara ve STK temsilcilerine büyük iş düşmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan öyle bir lider ki, önceden gelen tüm tehlikeleri sezerek her zaman üstesinden gelmesini bildi. Ben buraya ilk kez 2015 yılı belediye başkanlığı seçimlerinde gelmiştim o zaman bana buradan bir mısır satıcısı terlik atmış bir bayan da protesto etmişti. Ama ondan sonra birkaç kez daha geldim ben o iki arkadaşa hakkımı helal ediyorum. Bu günde sizlere vatanın bekası için ne demeniz gerektiğini, sizin bildiğinizi söylemeye geldim. Sizler en doğrusunu yaparsınız evet derseniz yarın CHP'nin önünü de açarsınız onları da sizin evet oylarınız kurtarır. Belki bir dahaki seçimde onlar iktidar olmayı başarabilirler" dedi.

Bakan Zeybekci'ye konuşmasının ardından Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceyhan tarafından plaket takdim edildi. Ardından Zeybekci kendisini dinlemeye gelen bedensel ve zihinsel engelli Erhan Gün'ü ziyaret ederek sohbet etti. Bakan Zeybekci programının ardından Muğla'ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Bakanın konuşmasından görüntü

Bakanın engelli Gün ile konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA - Ergün TOS/ MUĞLA,

==================================

Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz gereğini yerine getirdik zaten (2)

SOYLU: 'KANDİL, EVET ÇIKARSA BİTERİZ' DİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tekirdağ'ın Çorlu ve Kapaklı İlçesi'ndeki mitinglerinin ardından helikopterle Edirne'ye geldi. Partisinin trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ndeki mitinge katılan Bakan Soylu, Türkiye'de hükümet sistemi problemi olduğunu ifade ederek yeni Anayasa desteği için MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Soylu, "Bu ülkede bir siyasi hükümet sistemi problemi olduğu apaçık ortada. Biz MHP ile bir araya geldik, Devlet Bahçeli beye teşekkür ediyoruz. MHP'nin anlayışına teşekkür ediyoruz. Milletimizin önüne bir teklif getirdik. Uzun zamandır milletimizi, sıkıntıya sokan, darbe üreten, baba ile oğlu birbirine düşüren bu sistemden beraber kurtulalım. Vatandaşımıza getirdik, biz MHP ile uzlaştık da Kılıçdaroğlu kimle uzlaştı? PKK, FETÖ ile uzlaştı. Hani HDP'liler diyordu ya 'sırtımızı PKK'ya dayadık. Bu da diyor ki 'Hollanda ve Almanya'ya dayadım'. Onlarla beraber uzlaştılarö dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah Kandil'e ilişkin istihbarat raporları geldiğini ifade ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştirdi ve sözlerini söyle sürdürdü:

"Biz terörle mücadele etmiyor muyuz? Bugün Lice'de evlatlarımız, bizim aslanlarımız büyük bir mücadele ortaya koydular. 5 Mart'tan beri orada her dağ, taş her yeri arıyorlar. O afra satanlar, tafra satanlar neredeler. Cudi, Lice'de, Tendürek'te bu ülkenin her noktasında bizim evlatlarımız fellik fellik teröristleri arıyorlar. Onlarda sıçan gibi kaçıyorlar. Şimdi İçişleri Bakanı mıyım değil mi? Her yeri takip etme mecburiyetimdeyim, terör ne diyor, ne anlatıyor. Kandil diyor ki daha bu sabah Karaman'dan gelirken, istihbarat raporlarını okudum. Kandil diyor ki 'Eğer evet çıkarsa biz bittik' diyor. Peki şunu söylemek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'li kardeşlerime söylemek istiyorum. CHP'li kardeşlerime Kılıçdaroğlu'nu şikayet etmek istiyorum. Orada terörle mücadele etmek isteyen evlatlarımıza adına şikayet etmek istiyorum. Niye sen PKK'ya, FETÖ'ye can suyu vermeye çalışıyorsun. Bunu bize bir izah et.ö

Geçen 60 teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu teröre destek vermekle suçladı. CHP'lilere Kılıçdaroğlu'nun peşinden gitmemeleri gerektiğini anlatan Soylu, "Edirneliler 7 Haziran'da Ak Parti hükümeti kuramadı. Hükümeti CHP kurdu, bunlarda dışarıdan destekledi. Pozisyon öyle değimliydi? Peki bizim evlatlarımız bu mücadeleyi yaparlarken, dışarıdan destekleyen içerde olan HDP bu operasyonu bitir dediği andan itibaren bugün kol kola yürüdükleri ne yaparlar? Bizim memleketimizin hali ne olur. Siyaset yaparsın, belediye başkanı olursun, meclis üyesi olursun, milletvekili olursun. Elbette ki demokrasi içerisinde her şeyi yaparsın ama ülkenin beka ile ilgili meselesi olur, terörle ilgili meselesi olur da sen PKK ile kol kola girip ona can suyu taşımaya çalışırsan, bu millet sana bunun hesabını sorar. CHP'li kardeşlerime söylemek istiyorum. Bunun gösterdiği yoldan ne olur gitmeyin. Ülkemiz için gitmeyin, milletiniz için gitmeyin. Doğru bir yol değildirö şeklinde konuştu.

Ezan nedeniyle konuşmasına bir süre ara veren Bakan Soylu, Edirne'den referandumda sürpriz bir patlama beklediklerini de sözlerine ekledi. Soylu ve beraberindeki partililerle akşam yemeği için Meriç nehri kenarındaki Lalezar restorana geçti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bakanın gelişi

-Halkla tokalaşması

-Mitinge katılanlar

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==================================

CHP Milletvekili İnce'den TRT'ye: Haram zıkkım olsun

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eskişehir'de düzenlene mitingde yaptığı konuşmada, TRT'nin kendisine yer vermemesini eleştirerek, "Ben TRT'ye olan hakkımı haram zıkkım olsun diyorum, boğazlarında kalsın diyorum" dedi.

CHP Milletvekili Muharrem İnce partisi tarafından akşam saatlerinde Eskişehir'in Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki açık semt pazarı alanında düzenlenen 'Referandumda neden hayır?' mitingine katıldı. Yağmur altında yapılan ve 5 bini aşkın kişiye hitaben konuşan Muharrem İnce Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın devletin imkanını kullanarak 'Evet' propagandası yaptığını savundu. İnce şöyle konuştu:

"Diyanetin fetva hattına bir memur soruyor? 'Çayı biz alıyoruz, şeker bizden, su bizden devlet dairesinde diyor, devletin elektriğini kullansak orda kendimize çay demlesek olur mu?' diyor. Diyanetin fetva hattına sormuş. Diyanetin cevabı 'Olmaz' diyor. 'Haramdır, kul hakkı var' diyor. Ey Diyanet, Cumhurbaşkanını görmüyor musun? Ona bir fetva yok mu? Devletin uçağı, devletin arabası, devletin otobüsü, devletin helikopteri, devletin örtülü ödeneği evet kampanyası. Ey Diyanet."

TRT'YE ELEŞTİRİ

Düzenlediği mitinglere TRT'nin yer vermediğini de belirten Muharrem İnce, TRT'yi de sert bir şekilde eleştirdi. İnce şunları söyledi:

"TRT gelirinin yüzde 86'sı elektrik faturalarından. Yüzde 2 elektrik faturalarında TRT payı var. Hepimiz bunu ödüyoruz. Evet diyenler de ödüyor, hayır diyenler de ödüyor. TRT'de beni görüyor musunuz hiç? Hayır. Dün Aksaray'da 10 bin kişi vardı, Niğde'de 10 bin kişi vardı, Nevşehir'de 10 bini vardı. Sesleniyoruz, TRT'de yokuz. Sizler elektrik faturasında TRT'ye para ödemiyor musunuz? Ben de ödüyorum, siz de ödüyorsunuz. Peki o Diyanet, devlet dairesinde çay demlemek için elektrik kullanan gariban memura o haramdır, caiz değildir diyor da bu diyanetin TRT'ye bir fetvası yok mu? O Diyanetin bu cumhurbaşkanına bir fetvası yok mu?'Yapma etme, reisi cumhur bu yaptığın haram, bu yaptığın günah. Devletin otobüsüyle, devletin örtülü ödeneği ile, devletin parasıyla siyasi propaganda yapma' demesi lazım değil mi? Ben TRT'ye olan hakkımı haram zıkkım olsun diyorum, boğazlarında kalsın diyorum."

'ÇANAKKALE'DE EVET PROPAGANDASI YAPTI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çanakkale'deki törenlerde de 'Evet' propagandası yapıldığını söyleyen Muharrem İnce, " 18 Mart, Anafartalar kahramanları günü, aziz şehitlerimizin günü. Eğer bu topraklarımızda günde 5 vakit ezanlarımız okunuyorsa, bayrağımız gönderde özgürce dalgalanıyorsa bu şehitlerimiz ve gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Ama bu ülkenin cumhurbaşkanı 18 Mart'ta gitti, devletin parasıyla, devletin töreninde, o mübarek topraklarda, Çanakkale'de devlet töreninde evet propagandası yaptı" dedi.

'TÜRKLERİN TARİHİNDE İKİNCİ ADAMLAR DA VAR'

Türklerin tarihinde birinci adamların yanında ikinci adamlarında olduğunu ifade eden muharrem İnce şöyle konuştu:

"Türklerin tarihinde birinci adamlar var, Türklerin tarihinde hanlar ver hakanlar var, padişahlar var, beyler var. Ama vezirler sadrazamlar da var. İkinci adamlar da var. Atatürk var yanında İsmet Paşa var. Şimdi bakın uçağa binseniz 150 kişilik bir uçak, tek pilot Eskişehir'den İstanbul'a gidebilir mi? Gidemez niye? ikinci pilot da lazım. 150 kişiyi bile bir kişiye emanet etmiyoruz. Şimdi bizde de Cumhurbaşkanı var başbakan var. Bizim tarihimizde hep ikinci adamlar var. Ama bir de Binali Yıldırım var. Meydan meydan geziyor şöyle diyor 'Başbakanlığı kaldırın. Ben gereksizim. Ben lüzumsuzum. Beni yok edin, imha edin diye yalvarıyor."GÖRÜNTÜLER CANLI VERİLDİ

GÖRÜNTÜLER CANLI VERİLDİ

Haber: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,-

===================================

Müftü kaza yaptı, annesi ve eşi yaralandı

SAKARYA'nın Erenler İlçesi'nde, Arifiye İlçe Müftüsü Mehmet Türkoğlu otomobili ile bariyerlere çarptı. Yağmur kanalına devrilen otomobilde müftünün annesi ve eşi yaralandı.

Kaza saat 18.30 sıralarında, D-100 Karayolu'nun Erenler Bekirpaşa mevkiinde meydana geldi. Karabük İl Müftü Yardımcılığı görevinden Arifiye İlçe Müftülüğü'ne atanan Mehmet Türkoğlu'nun kullandığı 67 ZK 851 plakalı otomobil kontrolden çıkarak refüjdeki bariyerlere çarptı. Otomobil yolun ortasındaki su kanalına devrildi. Müftü Türkoğlu kazadan yaralanmadan kurtulurken, araçta bulunan eşi Zuhal Türkoğlu ve annesi Fatma Türkoğlu yaralandı. Araçta sıkışan iki kişi itfaiye ekiplerince çıkarılırken, sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 2 kişi tedavi altına alındı. Müftü Türkoğlu'nun yarın yeni görevine başlayacağı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Otomobilden görüntü

-Müftüden görüntü

-Yaralılara müdahale edilmesi

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

===================================

Hakkari'de DBP ve HDP vatandaşları nevruza davet etti

HDP ve DBP nevruz komitesi, Hakkari'deki nevruz kutlamaları ile ilgili basın açıklaması yaparak vatandaşları davet etti.

Tertip Komitesi Başkanı Necmettin Acar, Hakkari'deki nevruz programanın 21 Mart 2017'de Biçer Mahallesi'ndeki Otogar mevkiinde yapılacağını belirtti. Acar, "Bu yılki Nevruz kutlaması otogar mevkiinde olacak. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Hakkari halkını 21 Mart 2017 tarihinde saat 10.00 da Nevruz alanına davet ediyoruz. Programa HDP Milletvekillerimiz Feleknaz Uca ve Lezgin Botan katılacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-DBP ve HDP Nevruz Tertip komitesi

-Komite adına açıklama yapan Necmettin Acar

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,-

===================================

Dereye uçan otomobilin sürücüsü öldü

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nden kontrolden çıkıp köprü üzerinden dereye uçan otomobilin sürücüsü 45 yaşındaki Sadettin Özkan, hayatını kaybetti.

Kaza, Çerkezköy İlçesi'nin Hallaçlı Köprüsü'nden meydana geldi. Sadettin Özkan, yönetimindeki 06 FG 0424 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkan otomobil Hallaçlı Köprü üzerinde dereye uçtu. Özkan'ın yakınları kendisinden uzun süre haber alamaması üzerine aramaya çıktı. Bugün öğleden sonra aracın dereye uçtuğunu gören yakınları, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Otomobil çekici yardımıyla dereden çıkarılırken, jandarma ve sağlık ekipleri Özkan'ın otomobil içinde hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine gelen Özkan'ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtilen Sadettin Özkan'ın cesedi, İstanbul Çatalca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Dereye uçan araçtan detaylar

-Otomobilin çekici ile çıkarılması

-Çalışmalardan detaylar

-Yakınlarının sinir krizleri geçirmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

=============================================

Meşaleler Çanakkale Şehitleri için yandı

ÇANAKKALE'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci Yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayında meşaleler Çanakkale Şehitleri için yandı. Fener Alayı'nda caddeleri meşaleler, boğazı ise havai fişekler aydınlattı. Ellerinde Atatürk resimleri ve Türk bayrakları ile yürüyen gençler, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla Çanakkale'yi inletti.

Çanakkale'de dün (Cumartesi) 18 Mart Stadyumu ve Şehitler Abidesi'nde gerçekleşen törenlerin ardından Çanakkale'de zafer coşkusu bugün akşam da devam etti. Çanakkale Belediyesi'nce düzenlenen etkinlikler fener alayı ile başladı. Binlerce kişi ellerinde meşalelerle Çanakkale sokaklarında, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyerek yürüdü. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Piri Reis Caddesi, Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, Kordon Boyu'ndaki Truva Atı önündeki bitiş noktasına ulaştı. Daha sonra burada 10 dakikalık havai fişek gösterisi başladı. Art arda atılan havai fişekler Çanakkale Boğazı'nı aydınlatırken izleyenler alkış ve çığlıklarıyla bu anlara eşlik etti. Zafer konserinde ise, ünlü sanatçı Funda Arar sahne aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Fener Alayından görüntü

Havai fişek gösterisinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement