Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Yılmaz: Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkarılır (2)GÖLBAŞI'NDA KONUŞTUMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'ın ardından gittiği Gölbaşı ilçesinde Ak Parti'nin referandum çalışmalarının yürütüldüğü 'Evet' ofisinin açılışına katıldı.

01.04.2017 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz: Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkarılır (2)

GÖLBAŞI'NDA KONUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adıyaman'ın ardından gittiği Gölbaşı ilçesinde Ak Parti'nin referandum çalışmalarının yürütüldüğü 'Evet' ofisinin açılışına katıldı. Burada toplanan kalabalığa konuşan Bakan Yılmaz, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarını söyledi. Eğitime geçmiş dönemlerden daha fazla pay ayırdıklarını anlatan Yılmaz, "Eğitime ayırdığımız pay milli gelirin 5.8'i. Gelişmiş ülkeler dahi milli gelirinden eğitime bütçenin 5.2'sini ayırıyorlar. Dolayısıyla Avrupa ülkelerinin eğitime ayırdığı paydan daha fazla biz ayırıyoruz" dedi.

2002 yılında kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolar olduğunu şimdi ise 11 bin dolara yaklaştığını anlatan Yılmaz, hedefin ise 2023 yılında 25 bin dolar olduğunu kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Bakan İsmet Yılmaz'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet KORKMAZ-ADIYAMAN-DHA)

================================

Bingöl'de Jandarmanın dikkati faciayı önledi

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından bulunarak imha edildi. Jandarmanın dikkati ile 14 kiloluk iki tüple hazırlanan patlayıcının tespit edilip imha edilmesi, muhtemel bir faciayı önledi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl jandarma komutanlığına bağlı birlikler tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu Karlıova ilçesi Karacehennem Ormanları sınırları içerisinde Kızılağaç köyü ile Meşeli mezrası arasında Germaşon düzü mevkiinde bugün, 'Şehit güvenlik korucusu Tarık Aydemir-9' adı ile bir operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonu kapsamında stabilize yola döşenmiş vaziyette 1 adet 12 kiloluk ve 1 adet 2 kiloluk mutfak tüpünden oluşan uzaktan telli komutalı el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği Bingöl Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda patlayıcı madde imha uzmanı tarafından emniyet tedbirleri alınarak imha edilmiştir. İmha sonrası yolda 2x2x1 ebatlarında çukur oluşmuştur. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yolda tespit edilen patlayıcının imha edilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BİNGÖL,-

===============================

Ev almak için gitti, öldürüldü

ADANA'da 21 Mart günü, eşine 'ev almak için görüşmeye gidiyorum' diyerek evden çıkan 38 yaşındaki Cem Atalmış'ın, işkence yapıldıktan sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil zanlılarından 33 yaşındaki Mehmet Tekin, İstanbul'un Silivri ilçesinde yakalandı.

Merkez Seyhan ilçesinin Mirzaçelebi mahallesinde oturan Cem Atalmış, inşaatlarda fayans ustalığı yapan 30 yaşındaki Deniz Tekin ile ucuz bir ev almak için anlaştı. Oto kiralama işi yapan Cem Atalmış, iddiaya göre Tekin'e farklı tarihlerde toplam 120 bin lira verdi, ancak evi teslim alamadı. Deniz Tekin de devam eden inşaattan başka bir daire vermeyi teklif etti. Teklifi kabul eden Cem Atalmış, 21 Mart günü eşi Esma Atalmış'a, "Ev almak için şartları görüşmeye gidiyorum" diyerek evden çıktı, bir daha da dönmedi. Atalmış'ın kullandığı 2 cep telefonuna da ulaşamayan bir çocuk annesi Esma Atalmış, kayıp başvurusunda bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Cinayet ve Kayıp Kişiler Büro amirliğine bağlı ekipler Cem Atalmış'ın GSM şirketinden cep telefonu görüşme dökümü çıkarttırdı, en son Deniz Tekin ile görüştüğünü belirledi. Cem Atalmış'ın, kullandığı 40 AJ 775 plakalı otomobil de Hadırlı mahallesinde mezarlıkta terk edilmiş olarak bulundu. Atalmış'ın öldürülmüş olabileceğini degerlendiren ekipler, kent genelindeki MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarına ait görüntüleri incelemeye aldı ve 21 Mart günü, aracın Karaisalı istikametine gittiği, birkaç saat sonra ise farklı bir sürücü tarafından şehir merkezine geri döndüğünü saptadı.

Polis ekipleri ayrıca PTS'den eşkali belirlenen Deniz Tekin ile amcasının oğlu 30 yaşındaki Mehmet Tekin'e ulaşmaya çalıştı. Ekipler, Mehmet Tekin'in İstanbul'un Silivri ilçesinde saklandığını öğrenince saklandığı evde yakalayarak gözaltına aldı.

Adana'ya getirilen Mehmet Tekin, yapılan ilk görüşmede cinayeti amcasının oğlu Deniz Tekin ile birlikte alacak meselesi ile ilgili tartışmada işlediklerini itiraf etti. Mehmet Tekin cesedi gömdükleri noktayı da gösterdi. Vücudunda işkence izleri ve 2 kurşun yarası bulunan Cem Atalmış'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Mehmet Tekin, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, suç ortağı olan amcasının oğlu Deniz Tekin'in yakalanması için ekiplerin çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkışı

Haber: Fatih KARAÇALI -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===============================

İzinsiz hayır standına polis müdahalesi

İZMİT'te 'hayır' standı açan bir gruba polis izinsiz olduğunu söyleyerek müdahale etti. Polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

İzmit'te 'Hayır' çalışması yapmak isteyen Halkevleri üyesi bir grup kent merkezindeki Yürüyüş Yolu stant açtı. Yoldan geçen vatandaşlara referandumda neden hayır oyu verilmesi gerektiğiyle ilgili bildiriler dağıtan grubu polis izinlerinin bulunmadığı gerekçesiyle standın kaldırılmasını, bildiri dağıtılmasının sonlandırılmasını istedi.

Bildiri dağıtanlar karşı çıkınca polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında arbedede stant devrildi. Polis, Y.S. ve U.A.'yı gözaltına aldı. Polisin hayır çalışması yapanlara müdahale etmesine tepki gösterenler 'hayır' diyerek tempo tuttu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Vatandaşların tepkisi

-Hayır diyerek tempo tutmaları

-Grup üyelerinden görüntüler

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli), - İ

===============================

Otomobil beton direğe çarptı: 2 yaralı

SİVAS'ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta refüjdeki beton aydınlatma direğine çarptı. Aydınlatma direğinin yola devrildiği kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza saat 16.00 sıralarında Sivas- Kayseri karayolu üzerinde, Kayseri Caddesi'ndeki Kızılırmak köprüsü yakınlarında meydana geldi. Emrah Taş yönetimindeki 58 TD 919 plakalı yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan beton aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle beton direk yola devrildi. Otomobilin tekerlerinden biri yerine çıkarken, ön kısmı büyük hasar gören araç 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kazada sürücü Emrah Taş yara almadan kurtulurken araç içerisinde bulunan Abdullah Polat ve İsmail Kavcı hafif yaralandı. Yaralılar ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı. Aydınlatma direğinin devrilmesi nedeni ile yol kısman trafiğe kapandı. Temizlik çalışmalarının yapılması ve aracın çekici yardımıyla kaldırılması sonucu yol yeniden ulaşıma açıldı. NKazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Aracın görüntüsü

-Devrilen beton direk

-Aracın cıkan tekerleği

-Yolun kontrollü işyelişi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=====================================

Konya'da Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya yoğun ilgi

KONYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5'inci Kitap Günlerine katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, gençlerden büyük ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 5'inci Kitap Günleri kitapseverlerin akınına uğradı. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte imza gününe katılan Prof Dr. İlber Ortaylı gençlerden büyük ilgi gördü. Kitapseverler Ortaylı'dan imza almak için metrelerce kuyruk oluşturdu. Kitaplarını imzalayan Ortaylı, okurlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Fuardan detay görüntü

-Ortaylı'nın kitaplarını imzalaması

-Oluşan uzun kuyruktan görüntü

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

==========================================

Tokat'ta Mahir Çayan'ı anmak için gelen gruba izin verilmedi

TOKAT'ın Almus ilçesine bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 45 yıl önce öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi(THKPC) lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak için gelen gruba jandarma izin vermedi.

Almus ilçesine bağlı eski ismi 'Kızıldere' olan Ataköy Beldesi'nde 1972 yılında çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi(THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını anmak için Ankara'dan minibüsle gelen yaklaşık 20 kişilik grubu Jandarma ekipleri Ataköy Beldesi girişinde durdurdu. Tokat Valiliği tarafından il genelinde 24 Mart-3 Nisan tarihleri arasında toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, basın açıklaması ve benzeri etkinlikler Olağanüstü Hal Kanunu gereği yasaklandığı gerekçe gösterilerek gruba izin verilmedi. 3 saat boyunca araç içerisinde bekleyen grup daha sonra beldeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Jandarmanın önlemleri

-Gelen grubun durdurulması

-Yapılan aramalar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/ALMUS,(Tokat),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement