Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE BIÇAKLI SALDIRIDA ÇOCUĞA TACİZ İDDİASI TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde dün gece halk otobüsü şoförü Ferhan Y.'yı bıçakla yaralayan şüphelinin araca binen kadın yolcu Türkan A. olduğu tespit edildi.

04.05.2017 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE BIÇAKLI SALDIRIDA ÇOCUĞA TACİZ İDDİASI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde dün gece halk otobüsü şoförü Ferhan Y.'yı bıçakla yaralayan şüphelinin araca binen kadın yolcu Türkan A. olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Türkan A.'nın, 8 yaşındaki kızını taciz etmekle suçladığı Ferhan Y. ise iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Herkes bir iddiada bulunabilir benim bir suçum yokö dedi. Halk otobüsünde yaşanan bıçaklama ve tartışma anları ise aracın güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait 59 ZC 475 plakalı halk otobüsü şoförü Ferhan Y.'nin kullandığı araç, yolcuları almak için dün gece Kumyol Caddesi üzerindeki durağa yanaştı. Burada araca binen Türkan A., otobüs hareket edeceği sırada çantasından çıkardığı bıçakla Ferhan Y.'yi bıçakladı. Daha sonra ikili arasında çıkan tartışmada genç kadın, 'Öldüreceğim seni, sen benim kızımı nasıl taciz edersin?' diye bağırırken, şoför Ferhan Y. ise 'Ne tacizi sen manyak mısın?' diye karşılık verdi. Elinden bıçağı alınan Türkan A. ve Ferhan Y., diğer yolcuların araya girmesiyle araçtan indirildi. Olay yerine gelen polis ekiplerince Türkan A. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

"KIZIMI TACİZ ETTİ"

Genç kadın polis merkezinde, Ferhan Y.nin 8 yaşındaki kızını taciz ettiği için bıçakladığını söyledi. Gece yarısı alınan ifadesinin ardından Türkan A., serbest bırakıldı. Hafif yaralanan Ferhan Y. ise tedavisinin ardından bugün polis merkezine gelerek ifade verdi. Cumhuriyet Polis Merkezi'nde ifadesi alınan Ferhan Y., gazetecilere taciz iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Halk otobüsünde kameralar olduğunu ve her şeyin oradan görülebileceğini kaydeden Ferhan Y., Türkan A.'yı daha önceden tanıdığını ve çantasından kart çıkaracağını zannederken bıçakla saldırdığını belirterek, "Herkes bir iddiada bulunabilir benim bir suçum yok ki. Kamera kayıtları var araçta, 7/24 izleniyor zaten. Evet eskiden tanıdığım bir bayandı, bunda kötü bir şey yok. Araçlarda kameralar her şeyi izliyor. Benim suçum varsa şu anda dışarıya çıkartmazlar zaten. Ben çantadan kart çıkartıyor zannettim. Muhatap olmuyorum kimseyle zaten. Onun için bekledim. O sırada bir anda saplayınca bende bıçağı aldım elinden o kadar. İddialar asılsızdır bu da ortaya çıkar zatenö diye konuştu.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Dün gece yaşanan bıçaklı saldırı ve tartışma anları, halk otobüsünün güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde durakta otobüse binen Türkan A., çantasından çıkardığı bıçakla Ferhan Y.'ye saldırdığı ve daha sonra aralarında tartışma çıktığı görüldü. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Mehmet YİRUN/ ÇORLU(Tekirdağ),-

================================================

2)MÜEZZİNİ BIÇAKLAYAN SALDIRGANDAN HAKARET İDDİASI

SAMSUN'da Fatih Camisi müezzini 45 yaşındaki İhsan Akoğlu'nu yüzünden ve karın boşluğundan bıçakla yaraladığı iddia edilen 50 yaşındaki Mehmet D., bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheli, polisteki ifadesinde müezzinin kendisine hakaret ettiğini öne sürdü.

Olay, dün İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Fatih Camisi müezzini İhsan Akoğlu ikindi ezanını okuduktan sonra namaz için hazırlıklara başladı. İddiaya göre camiye giren Mehmet D. üzerindeki bıçağı çıkarıp müezzine saldırarak yüzünden ve karın boşluğundan ağır yaraladı. Yaralı İhsan Akoğlu, olay yerine gelen ambulans ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Şüpheli ise bıçakla birlikte polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Mehmet D. hakkında yürütülen soruşturma sırasında akli dengesirin yerinde olmadığı öne sürüldü. Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen şüpheli, "Bana hakaret etti. Yoksa hacılara, hocalara, imamlara saldırganlık olmaz. Bunun farkındayım yani" dedi.  Öte yandan İhsan Akoğlu'nun hastanenin Yoğun Bakım Ünitesindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Müezzini bıçakla yaradığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen ve akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülen Mehmet D, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tedavi için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

--------------------------

Emniyetin dışından detay

Şüpheliden detay

(SÜRE : 1.06 - BOYUT : 35.96 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=================================================

3)BATMAN, 10 DAKİKALIK YAĞMURA TESLİM OLDU

BATMAN'da bugün öğlen saatlerinde etkili olan ve 10 dakika süren yağmur, bir çok işyerinin su altında kalmasına yolaçtı. Kent merkezindeki bir çok noktada küçük göl manzaraları oluştu.

Kent merkezinde öğlen başlayan ve 10 dakika süren yağmur nedeniyle oluşan sel suları bir çok işyerini bastı. Kent merkezinin büyük bölümünde etkili olan yağmur, cadde ve sokaklarda küçük göl manzaraları oluşturdu. Turgut Özal Bulvarı güzergahı başta olmak üzere Çarşı, Meydan, Akyürek, Şirinevler, Cumhuriyet, Raman, GAP ve Belde mahallerinde etkili oldu. İşyerlerinin bir bölümü su altında kalınca Belediye BASKİ ekipleri, tıkanan kanalizasyon mazgallarını açmaya çalıştı.Şehrin kenar mahallelerinde yağış olmazken, Çarşı merkezi ağırlıklı mahallelerinin cadde ve sokaklarını su bastı. Çarşı mahallesindeki esnaflar, yağış sonrası işyerleri ile kaldırımları temizlediği görüldü. Yaklaşık 10 dakika süreyle kent merkezinin belirli yerlerinde etkili olan yağmur nedeniyle yayalar, zor durumda kaldı.

Görüntü Dökmü

---------------------------

Yağmurun başlama anı

Vatandaşların yağmurdan kaçışmaları

Oluklardan suların akması

Vatandaşların konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

==================================================

4)GAZİANTEP'TE, 'İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ FUARI' AÇILDI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği haftası dolayısıyla Gaziantep'te düzenlenen 31'inci 'İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, STK ve firma temsilcileri katıldı. Fuarın açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok ciddi adımlar attığını söyledi. İş güvenliğinin sorununu çözmenin tek yolunun, çocukluktan itibaren iş sağılığı ve güvenliği konusunun yerleştirilmesi gerektiğini belirten Yegin, şöyle dedi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çok ciddi adımlar atmaya çalışıyoruz. 2012 yılında bir kanunu çıkardık. Ama ne kadar kanun çıkartırsak çıkaralım, ne kadar sempozyumlar, fuarlar, toplantılar yaparsak yapalım bu sorunları; bir günde, bir haftada, birkaç yılda çözemeyiz. Bu konuyu çözmek için iş sağılığını ve güvenliğini çocukluktan itibaren yerleştirebilmek.  Bizde bu konu ile ilgili 81 vilayette üst düzey yöneticilerle bir araya gelip bu konuda çalışmalar yaptık. Daha sonra istihdam seferliği ilan ettik ve şimdi milli seferberlik ilan ettik ve bunu teması iş ve sağlıkta güvenlik olacak. Bu kapsamda 81 vilayette çok detaylı çalışmalar yapacağız. İş yeri ziyaretleri yapacağız ve bu konunun gelişimine katkıda bulunacağız."Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, 'Milli İstihdam' seferberliğinde vermiş oldukları yüzde 5 sözünü yerine getirdiklerini ve bunu daha ileriye taşımak istediklerini ifade ederek, "7 Şubat'ta sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam ile ilgili verdiği talimatları ve akabinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız 'Milli İstihdam' seferberliğini başlattı. Biz de gazi şehir olarak, bu seferberlikte vermiş olduğumuz yüzde 5 sözümüzü yerine getirdik ve bunu daha da ileriye götüreceğimize inanıyorum. Gaziantep ihracatta geçen yıl 5'inci oldu, bu yılın ilk 4 ayındaki verileri baktığımızda 5'inciliğini, istikrarını koruyor. Biz katma değeri düşük ürün satıyoruz, böyle olunca yüksek teknolojili makinelerin kullanımındın geri duruyoruz. Uzun vadede düşük kar marjları bizi zorluyor. Dolayısıyla iş sağlığını kendi üretim maliyetinin içine koymaktan çekinmeyen bir işveren durumuna gelmemiz lazım" diye konuştu.Konuşmalarının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği konusunda iyi uygulama örneği olan işyerlerine 'İyi Uygulama Ödülleri verildi. Ödül törenin ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı yapıldı. 50'ye yakın firmanın katıldığı fuarın 3 gün boyunca ziyarete açık kalacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Fuarın açılışına katılanlar

Ali Yerlikaya'nın konuşması

Orhah Yegin'in konuşması

Ödül töreni

Fuarın açılışı

Fuar alanın gezilmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 148 MB

=====================================================

5)UNİLEVER'DEN KONYA'YA 350 MİLYONLUK EUROLUK YATIRIM

UNİLEVER'in Konya'da tedarikçileriyle birlikte gerçekleştirdiği 350 milyon Euro değerindeki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası bugün törenle açıldı.Konya'da daha önce açtığı dondurma fabrikasıyla ilk yatırımı gerçekleştiren Unilever, ikinci yatırımı da ev ve kişisel bakım ürünleri üzerindeki fabrikasıyla gerçekleştirdi. 350 milyon euro maliyetle organize sanayi bölgesini yapılan fabrikanın açılışı bugün düzenlenen törenle gerçekleşti.Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konya Valisi Yakup Canbolat, Unilever Global CEO'su Paul Polman, Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens ve Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya, Kafkasya ve İran Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temur ile davetliler katıldı.

100 YILI AŞKINDIR TÜRKİYE'DE

Unilever Global Ceo'su Paul Polman,  İngilizce yaptığı konuşmasında "Türkiye'nin ve ekonomisinin 100 yılı aşkın bir süredir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya için bölgesel bir merkez olma rolüyle önceliğimiz olan bir ülke. Konya da altyapısı, konumu ve yenilenebilir enerji tedariki konusunda sahip olduğu potansiyel ile Unilever'in geleceği için stratejik bir rol üstleniyor, sürdürülebilir büyümemizi destekliyorö dedi.

8 FABRİKAYLA 5 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM

Nihal Temur da yaptığı konuşmadı Unilever'in Türkiye'de sekiz fabrikası ve beş bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösterdiğini belirtti. Konya'daki ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikasında firmanın ünlü markalarının üretiminin yapılacağını ifade eden Temur, "100 yılı aşkın süredir Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Unilever, yeni fabrika yatırımı ile ev bakım ve kişisel bakım ürünleri kategorilerinde toplam üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracak. Fabrikada Unilever'in OMO, Domestos, Yumoş, Cif, Rinso, Elidor, Clear, Dove gibi tanınan markalarının üretimi yapılacak"dedi.

Temur, "2013 yılında 95 Milyon Euro yatırımla açılan Algida dondurma fabrikasının ardından Konya'daki ikinci Unilever yatırımı olan ev ve kişisel bakım ürünleri fabrikası, tedarik zinciri yönetimine yeni bir standart getiriyor. 4 mega üretim tesisi, 2 şişe üretim tesisi, 1 dolum tesisi, 1 mega depolama-dağıtım merkezi ve 1 hammadde lojistik merkezi ile toplamda 9 tesisten oluşan 'Konya Tedarik Köyü', zaman ve enerjiden tasarruf sağlıyor, maliyetleri azaltıyor. Unilever'in Konya'daki yeni tedarik köyü, Türkiye'nin ihracatı için dinamo rolü üstlenecek. Ev ve Kişisel Bakım Ürünleri kategorisinde toplam üretim kapasitesini 750 bin tona çıkaracak olan yeni fabrika bu iki ürün grubunun 21 ülkeye olan ihracatını da artıracak. Bu da Türkiye'nin 2023 yılı için belirlediği toplam 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlama anlamına geliyor. Yeni fabrika Türkiye'de hızlı tüketim alanında son 10 yıldaki en büyük yatırım ve Türkiye tarihinde Konya'ya, tüm sektörlerde yapılmış en büyük yatırım olma özelliği taşıyor."diye konuştu.

"SIFIR ATIK"

Temur, fabrikada çöplüğü 'sıfır atık' gönderileceğini ifade ederek, "Tüm fabrikalarımızda olduğu gibi bu yeni fabrikamız da çöplüğe 'sıfır atık' gönderme hedefine ulaşacak şekilde tasarlandı. Ayrıca en iyi bina stratejilerinden ve uygulamalarından oluşan bir yeşil bina sertifikasyon programı olan LEED sertifikasyonunu da (LEED- Leadership in Energy and Environmental Design) hazır şekilde inşa edildi. Yenilikçi tasarımı ve üretim sistemleriyle karbon emisyonu ve su tüketimi, benzeri üretim merkezlerine kıyasla yüzde 50 azaltılacak şekilde hayata geçirildiö dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: "KÜRESEL TİCARETTE TOPARLANMA VAR"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'te İngilizce olarak başladığı selamlama konuşmasına Türkçe olarak devam etti. Küresel ticarette toparlanmanın olduğunu belirten Şimşek, "Küresel ticarette de toparlanma var. Bunların hepsi iyi haber. Her ne kadar gerek Ortadoğu ve Asya'da bir takım jeopolitik gerginlikler olsa da genel anlamda daha iyimser bir hava var. "dedi.

Şimşek, Türkiye'nin küresel kriz, Ortadoğu'daki kaos, darbe girişimine rağmen ekonomide iyi performans gösterdiğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN ALGISI DIŞARIDA YETERİNCE OLUMLU DEĞİL

Şimşek, şunları söyledi:

"Dünya ekonomisine baktığınız zaman veya aynı dönemde diyelim ki gelişmekte olan ülkelere baktığınız zaman, Türkiye'nin iyi bir performans gösterdiğini söyleyebilirim. Dünya ekonomisi 100'den 181'e, Avrupa Birliği 100'den 126'ya, gelişmekte olan ülkeler Hindistan hariç, 100'den 193'e çıkmış. Türkiye 100'den 215'e çıkmış. Türkiye'nin algısı dışarıda yeterince olumlu değil. Türkiye'nin yanı başında meydana gelen özellikle jeopolitik gerginliklerin mutlaka bunda katkı payı var. Türkiye'deki son yıllardaki gelişmelerin şokların katkısı var. Ama şunu net olarak ifade edeyim, Türkiye her şeye rağmen iyi bir performans ortaya koydu."

Şimşek, "Reform yaparak, rasyonel ve sağlıklı politikalar uygulayarak, Türkiye'nin realitesini iyileştireceğiz. Algı ile gerçeklik arasındaki farkı da azaltacağız." dedi.

Yatırımcının önünü açmaya çalıştıklarını ifade eden Şimşek, "Türkiye işleyen bir piyasa ekonomisine sahip. Üretim paketi dediğimiz üretim reform paketi, önemli bir reform. Organize sanayi bölgelerine iş yapan firmalarımızın önünü açacak. Hakikaten mali yüklerimizi aşağı çekecek, önünüzü açacak ve iş yapmayı kolaylaştıracak çok önemli bir reform paketidir." dedi.

BAKAN ÖZLÜ: KÖKLÜ BİR REFORM PAKETİ MECLİSTE YASALAŞACAK"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de konuşmasında teknolojik üretim için köklü bir reform paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşacağını belirterek, "Türkiye'de araştırma, değiştirme faaliyetleri, teknolojik üretim faaliyetlerini belirli strateji alanlarında kapsamlı ve köklü bir reform önümüzdeki günlerde mecliste yasalaşacak. Üretim ve reform paketi için sanayici ve iş adamları sivil toplum kuruluşlarıyla çok defalar görüşüp konuştuk. 700'den fazla görüş geldi. Bunları kontrol edip, değerlendirerek paketi nihayetlendirdik. Bugün yarın meclise sevk edeceğiz. Sanayiciyi, üreticiyi  ilgilendiren maddi olarak küçük etkisi büyük hükümler var. Bu pakette sayılı günler kaldı. Türkiye'de üreticinin desteklenmesi, sanayinin geliştirilmesi noktasında 72 maddeden oluşan çok önemli dönüşüm maddeleri içeriyor. Bunu da hayata geçireceğiz."dedi.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılışı yapıldı. Ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Bakan Faruk Özlü ile diğer davetliler fabrikayı gezdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Açılış töreninden detay

Konuşmalar detay

Fabrikadan detay

Haber- kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA)

============================================

6)DİKKATSİZ SÜRÜCÜLER MOBESELERE TAKILDI

ERZİNCAN kent merkezinde 41 noktaya yerleştirilen MOBESE kameralara yine ilginç görüntüler kaydedildi. Dikkatsiz sürücülerin neden olduğu kazalar ucuz atlatıldı.

Erzincan Emniyet Müdürlüğünce, 41 noktada 19'u sabit, 46 tanesi de hareketli olmak üzere toplam 65 kameraya sahip MOBESE sayesinde kentin en yoğun bölgeleri 24 saat izleniyor. MOBESE kameralarına, nisan ayı içerisinde meydana gelen trafik kazalarında Terzibaba Kavşağı'nda iki aracın çarpışması ucuz atlatıldı. ABC ve Dörtyol Kavşağında kurallarına uymayan dikkatsiz sürücü kavşak içerisinde başka bir otomobille çarpıştı. İki ayrı kazada maddi hasarla atlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Mobeseye yansıyan kazalar

Haber-Kamear: ERZİNCAN,

================================================

7)3 EVDEN 100 BİN LİRALIK HIRSIZLIK YAPTI

İZMİT ve Gölcük'te girdiği evlerden 80 bin lira para ve 20 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan, 23 ay hapis cezası ile aranan 44 yaşındaki E.İ. yakalandı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İzmit'te bir evden 30 bin lira, Gölcük'te girdiği iki evden 50 bin lira para ve 20 bin lira değerinde ziynet eşyası çalınmasıyla ilgili araştırma başlattı. Polis, evlerden hırsızlık yapan kişinin E.İ. olduğunu belirledi. Polis, E.İ'yi İstanbul Kadıköy'de yakalayarak İzmit'e getirdi. Üzerinden sahte kimlik çıkan E.İ'nin 23 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu tespit edildi. E.İ. hırsızlık ve sahtecilik suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Adliyeye sevk edilmesi

İZMİT/DHA

===============================================

8)7'NCİ ESKİŞEHİR OPERA BALE GÜNLERİ BAŞLADI

BU yıl 7'ncisi düzenlenen Eskişehir Opera Bale Günleri, J. Strauss'un 100 yıllık eseri 'Çingene Baron' opereti ile perdelerini açtı.Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen 7'nci Eskişehir Opera Bale Günleri, Ankara Devlet Opera Balesi'nin 2 yıldır sahneye koyduğu 'Çingene Baron' opereti ile başladı. Biletleri günler öncesinden tükenen Çingene Baron'u Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sahneledi.Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara Devlet Opera Balesi Müdür Vekili Metin Turan ile çok sayıda sanatsever katıldı.Gürçil Çeliktaş'ın sahneye koyduğu, Oğul Johann Strauss' un 'Çingene Baron' operetinin müziklerini Nezih Seçkin'in yönettiği Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası seslendirdi.

Librettosunu, Macar yazar Mor Jokai'in aynı adlı romanından uyarlayan Ignaz Schnitzer'in yazdığı eser bir Macar köyünde geçiyor ve sürgünden dönen toprak sahibi Sandor Barinkay ile eski bir Türk Paşası'nın kızı olan ama bir çingene kızı olarak yetişen Saffi'nin hikayesini anlatıyor.

Johann Strauss'un üç perdelik opereti Çingene Baron'u izleyen Eskişehirli sanatseverler sanatçıları ayakta alkışladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de sahneye çıkarak, Ankara Devlet Opera Balesi oyuncularını ve Senfoni Orkestrasını teker teker kutlayarak teşekkür etti. 7'nci Eskişehir Opera ve Bale Günleri 12 Mayıs'ta sona erecek.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Açılışa katılanların,

-Çingene Baron operetini sahnelenmesi,

-Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in sanatçıları kutlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

===============================================

9)HUZUREVİ'NDE BOCCE TURNUVASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevleri arasında düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası başladı.Turnuvanın ilk karşılaşması Erdemli Huzurevi'nde gerçekleştirildi. Turnuvada Erdemli Huzurevi konuk takım Gaziantep Huzurevi takımını 12-8 yenerek bir üst tura çıkmaya hak kazandı. Turnuva yarışmalarında dereceye giren kulüplerin Antalya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına katılacağı bildirildi. Erdemli Huzurevi'nde gerçekleştirilen bölgesel turnuva ile ilgili bilgi veren Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve Gençlik ve Spor Kulübü Şube Başkanı Recep Bozkuş, bakanlığın tüm şehirlerde organize ettiği Bocce turnuvasına Türkiye genelinde 17 grupta mücadele edildiğini, yarışmalarda dereceye girecek 24 takımın eylül ayında Antalya'da Türkiye Şampiyonası'na katılarak birincilik için yarışacağını belirtti.

Mersin takımının Osmaniye, Adana ve Gaziantep takımları ile mücadele ederek bölgesel yarışmalara katılma mücadelesi vereceğini kaydeden Bozkuş, Bocce sporunun yaşlılar için gerçek manada konsantrasyon, fiziksel aktivite olarak yaşlı mizacına uygun bir spor dalı olduğunu ifade ederek, "Huzurevlerimizde kalan yaşlılarımızı zinde tutmak ve bedensel fiziksel aktivitelere kazandırmak amacı ile Bocce sporuna yönlendiriyoruz. Hem yarışmaya katılan yaşlı sporcularımız hem de diğer yaşlılarımız heyecan içinde. Takımlar diğer illerdeki Huzurevlerine giderek kaynaşmaları da sağlamış oluyorlar. Bu spor yaşlılarımız için önemli bir sosyal faaliyeti oldu. Yaşamın diğer bir aşamasında insanımızın yaşam ömrünü huzurlu ve mutlu bir şekilde artırmak için çalışıyoruzö dedi.

Erdemli Huzurevi'nden katılan Ömer Cırık ise maç sonrası "Yaşlılar için güzel bir aktivite. Ben tüm yaşlılarımızın bu sporu yapmasını arzuluyorum. Bende yaşlılığımın en güzel dönemini yaşıyorum. Bizi bu spora yönlendirenlere teşekkür ediyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Recep Bozkuş'un konuşması

Yaşlılar bocce oynarken

Yaşlıların görüntüsü

Huzurevi sakini Ömer Cırık'ın konuşması

BOYUT: 155 MB   SÜRE: 04: 56 DK

Haber -Kamera: Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN),

======================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Advertisement