Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)TEPKİ TOPLAYAN GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN ŞÜPHELİ YALOVA'DA YAKALANDI SOSYAL medyada büyük tepkilere neden olan ve Yalova'da çekildiği tespit edilen görüntülerde, Afgan uyruklu bir genci ölümle tehdit edip parasını gasp ettiği iddia edilen 33 yaşındaki A.A.

31.05.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TEPKİ TOPLAYAN GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN ŞÜPHELİ YALOVA'DA YAKALANDI

SOSYAL medyada büyük tepkilere neden olan ve Yalova'da çekildiği tespit edilen görüntülerde, Afgan uyruklu bir genci ölümle tehdit edip parasını gasp ettiği iddia edilen 33 yaşındaki  A.A., polisin başlattığı soruşturma sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde kimliği belirsiz kişi, konuşmasından mülteci olduğu anlaşılan genci otomobilinde 'Seni nasıl öldüreyim?' diye tehdit etti. Görüntüyü çeken kişi ayrıca videoda çocuğa 'Benim ülkemde ne arıyorsun?', '20 lirayı ver seni öldürmeyeyim', 'Seni öldüreyim mi paranı mı alayım?' gibi sözlerle tehdit etti.

Binlerce kişi tarafından paylaşılarak tepki gösterilen görüntülerle ilgili bazı sosyal medya kullanıcıları da  durumu cumhuriyet savcılıklarına bildirdi. Sosyal medya kullanıcıları 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yağma', 'tehdit' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' suçlarının işlendiğini belirterek gencin ve şahsın bulunmasını talep etti.

ALTINOVA'DA BULUNDULAR

Sosyal medyadaki görüntüye Yalova Emniyet Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü de duyarsız kalmadı. Yalova Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi, yapılan titiz çalışma ile Yalova'nın Altınova İlçesi'nde Afgan uyruklu olduğu belirlenen Hüdaverdi Roz Muhammed ile görüntüleri çeken A.A.'ya ulaştı.

ŞAKA AMAÇLI ÇEKMİŞ

Konuyla ilgili Yalova Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, görüntülerin Yalova'da kaydedildiğinin tespitinden sonra gece boyunca detaylı ve titiz bir çalışma yürütüldüğü belirtilerek, "Yapılan çalışma ile A.A. isimli şahıs Altınova İlçesi'nde yakalanmıştır. Şahıslar, Asayiş Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiş ve gerekli adli işlemler başlatılmıştırö denildi.

Videoyu çektiği tespit edilen A.A.  verdiği ilk ifadesinde videoyu şaka amaçlı çektiğini, Afgan uyruklu genci ise Altınova İlçesi'ndeki büyükbaş hayvan çiftliğinde çalıştırdığını söyledi. Adının Hüdaverdi Roz Muhammed olduğu belirlenen 20 yaşındaki genç ise Türkiye'ye kaçak giriş yaptığını, kimlik ve pasaportunun olmadığını söylediği öğrenildi.

TEPKİ DURMADI

Görüntüye sosyal medyadan tepki yağmasının üzerine A.A.'nın  bir görüntü daha çektiği, burada da olayın şaka olduğunu belirttiği bildirildi. A.A.'nın ikinci videosu üzerine sosyal medya kullanıcıları tepkilerini sürdürerek,  "Şaka olsa bile hoş değil. Türk halkının duygularıyla oynadılarö diye yazdı.

A.A. Yalova Adliyesi'ne götürülürken de, "Tamamen bir şakaydı. Basın bunu abarttı. Şaka yaptığım için çok pişmanımö dedi. Afgan uyruklu Hüdaverdi Roz Muhammed ise Yalova Göç Müdürlüğü'ne sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Sosyal medyada görüntü çeken şahsın emniyetten çıkarılışı

(Boyut: 26,5 mb) (süre: 0.50 sn)

-Sosyal medyadaki görüntü

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

=========================================================

2)AİLESİ SEVDİĞİ KIZI ONAYLAMAYINCA İNTİHARA KALKIŞTI

DENİZLİ'de, geçen hafta evlenmek istediği kız arkadaşını kente getirerek tanıştırdığı ailesinin onay vermemesine kızan 31 yaşındaki Y.H. (Yaşar Halvacı), 5 katlı bir binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Y.H., çatıya çıkan polisler tarafından ikna edilerek aşağı indirildi. Denizli'de yaşayan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okulda engelli kadrosunda hademelik yapan Y.H., 9 ay önce bulunduğu görevden açığa alındı. Y.H. geçen hafta Ankara'da yaşayan evlenmek istediği kız arkadaşını Denizli'ye getirerek ailesiyle tanıştırdı. Ailesinin kız arkadaşını kabul etmemesi üzerine öfkelenen Y.H., bugün saat 14.00'te, Merkezefendi İlçesi'ndeki Gazi Bulvarı üzerinde bulunan 5 katlı bir banka binasının çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Ayaklarını çatıdan aşağı sarkıtan Y.H'yi gören vatandaşlar durumu, polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri de atlama ihtimaline karşı yere hava yastığı açtı. Y.H, çatıya çıkan ve kendisini ikna eden polisler tarafından bulunduğu yerden güvenli bir şekilde indirildi. Polisler eşliğinde binadan çıkarılan Y.H. aşağıya indirildiğinde gözyaşlarına hakim olamadı. Y.H., olay yerindeki ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Y.H., hastanede kontrollerinin yapılmasının ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------

İntihara kalkışan Y.H.'nin çatıdan görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Y.H'nin binadan çıkarılışı, ambulansa bindirilişi

Ambulansla hastaneye kaldırılışı

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================================

3)22 ARACIN LASTİĞİNİ KESEN ŞÜPHELİ, ZARARI KARŞILAYACAĞINI SÖYLEYİNCE BIRAKILDI

ESKİŞEHİR'de park halinde duran 22 aracın lastiklerini bıçakla kesen şüpheli 33 yaşıdaki Fatih E., polise teslim oldu. Fatih E., olay sırasında alkollü olduğunu, araçlardaki zararı karşılayacağını söyledi. Olay, dün saat 05.30 sıralarında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde meydana geldi. Tüzün, Doğancan, Uygurlar, Sümer, Dirlikli, Yücelen ve Akat sokaklarda park halinde bulunan 22 aracın lastikleri bıçakla kesildi. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından lastikleri bıçaklarken kaydedilen şüpheli Fatih E., dün saat 21.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi'ne giderek teslim oldu. Fatih E. polislere, güvenlik kamerasının kaydettiği kişinin kendisi olduğunu söyledi. Olay sırasında alkolü olduğunu, lastikleri kesme olayını hatırlayamadığını anlatan Fatih E., 22 araçta meydana gelen zararı karşılamak istediğini belirtti.

Fatih E..'nin polis merkezinde ifadesi alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Görüntü DÖkümü

------------------

-Olayla ilgili görüntüler ve güvenlik kamerası görüntüleri geçildi

ESKİŞEHİR,

=======================================================

4)ŞIRNAKLI HATİCE 'KAHRAMAN TÜRK ASKERİ' ŞİİRİYLE İKİNCİ OLDU

HATAY'ın İskenderun İlçesi'ndeki Namık Kemal Ortaokulu tarafından düzenlenen '15 Temmuz Ruhu' konulu şiir yarışmasında Şırnaklı Hatice Eski, 'Kahraman Türk Askeri' adlı şiiriyle ikinci oldu.

İskenderun Namık Kemal Ortaokulu,15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve karşı mücadeleyi konu alan '15 Temmuz Ruhu' konulu okullar arası şiir yarışması düzenledi. Yurdun dört bir yanından gönderilen şiirler Okul bünyesinde oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Antakya Üçgedik Ortaokulu'ndan Kemal Can Aşkar 'Can Vatan, Hak Canan' adlı şiiriyle birinci,Şırnak Vali Aydın Arslan Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan Hatice Eski 'Kahraman Türk Askeri' adli şiiriyle ikinci İstanbul Era Koleji'nden Ege Batu Atasavun ise 'Halis Er Ömer' şiiriyle üçüncü oldu.

İskenderun'a davet edilen şairlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.  Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç, 15 Temmuz Ruhu adlı şiir yarışması ve bu şiirlerden oluşan kitapla Türkiye'de yaşanan darbe girişimini unutturmamak istediklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul'un konuşması

Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Ali Koç'un Konuşması

Öğrencilere ödül altın takılması

Birinci olan Kemal Can Aşkar'ın şiirini okuması

İkinci olan Hatice Eski'nin şiirini okuması

Törene katılanlardan görüntü

SÜRE: 3'56"    BOYUT: 178 MB

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

====================================================

5)BİR ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİYE SALDIRAN FİRARİ ER TUTUKLANDI

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, arkadan yaklaşıp, sürükleyerek cinsel tacizde bulunmaya çalıştığı bir kadın öğretmenin bağırması üzerine paniğe kapılıp kaçan, gizlendiği inşaatın önünden geçen 9 yaşındaki bir kız öğrenciyi de zorla alıkoyan 22 yaşındaki firari er Y.A., polis tarafından yakalandı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Geçen 29 Mayıs'ta, sınıf öğretmeni N.V.'ye görev yaptığı Şehit Hamdibey İlkokulu'na yaklaşık 300 metre mesafede, arkadan yaklaşıp sarılan 22 yaşındaki Y.A., sürükleyerek götürmek istedi. Paniğe kapılan kadın öğretmen, Y.A.'nın bir anlık boşluğundan yararlanıp, yere çömelip, bağırmaya başladı. Bunun üzerine paniğe kapılan Y.A., kaçıp az ilerdeki bir inşaata saklanırken, çevredekiler durumu polise bildirdi. Y.A. burada da, inşaatın önünden geçen 9 yaşındaki bir kız öğrenciden yerde duran tahta parçasını uzatmasını istedi. Y.A., kız öğreciyi, tahtayı uzattığı sırada ağzını kapatarak, inşaatın içine doğru çekerek alıkoydu. İlk olaydaki ihbar üzerine gelen polis ekipleri, inşaatın çevresini sarıp, operasyon düzenledi. Y.A. etkisiz hale getirilip, küçük kız kurtarıldı. Edremit'teki vatani görevini yaptığı 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'ndan geçen 27 Mayıs'ta firar ettiği belirlenen Y.A., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A., tutuklandı.

Son anda bağırarak kendisini zorla götürmeye çalışan tacizcinin elinden kurtulan öğretmen N.V.'nin eşinin subay olduğu ve Suriye'de görev yaptığı, kurtarılan kızın ise Hamdibey İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.

Şehit Hamdibey İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yeliz Elkovan, yaşanan olayın velileri tedirgin ettiğini, çocukları okula kendilerinin getirmeye başladığını söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olayın yaşandığı inşaattan görüntü

-Şehit Hamdibey İlkokulu'nun görüntüsü

-Şehit Hamdibey İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Yeliz Elkovan ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

==================================================

6)MERSİN'DE BİSİKLETLE DENETİM

MERSİN'in merkez Mezitli Belediye Başkan Neşet Tarhan, bisikletle yanına daire müdürlerini de alarak mahallelere ziyaretlerde bulunuyor.

Yanına daire müdürlerini de alarak mahalle aralarını bisikletiyle gezen Başkan Tarhan, vatandaşlarla yüz yüze görüşerek dilek ve şikayetlerini dinledi. Mezitli sahil şeridine yapmış olduğu 15 kilometrelik bisiklet ve yürüyüş yolunu da bisikletiyle gezen Başkan Tarhan, birim müdürleriyle birlikte incelemede bulundu.

Yolarında durumundan işyeri tabelalarına kadar pek çok konunun gündeme geldiği ziyarette, vatandaşlar Başkan Tarhan'a sıkıntılarını anlattı. Başkan Tarhan, mahalle aralarına girilerek, vatandaşla birebir görüşerek sorunları yerinde tespit etmek amacıyla başlatılan etkinliğin başka bir amacı da kentte bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve ekibinin bisiklet sürmesi

Bisiklet yolculuğundan genel görüntü

Başkan Tarhan'ın bisiklet üstünde vatandaşlarla konuşması

Vatandaşların Başkan Tarhan'ın bisikletli denetimi ile ilgili konuşması

Bisikletli denetimden genel ve detay görüntü

SÜRE: 06'18" BOYUT: 489,41 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement