Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Kozluk'ta başkanın yeğenine silahlı saldırıda 1 öğretmen öldü, 1 öğretmen yaralıBATMAN'ın Kozluk ilçesinde, belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık'ın içinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın...

09.06.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kozluk'ta başkanın yeğenine silahlı saldırıda 1 öğretmen öldü, 1 öğretmen yaralı

BATMAN'ın Kozluk ilçesinde, belediye başkanının yeğeni avukat Muhammet Işık'ın içinde bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda, olay yerinden geçen başka bir araçtaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, bir öğretmen de hafif yaralandı.

Kozluk ilçe merkezinde Ak Partili Belediye Başkanı Veysi Işık'ın yeğeni avukat Muhammet Işık'ın bulunduğu otomobile başka bir araçtan uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Saldırıda, Işık yara almazken, oradan geçmekte olan ve içerisinde 5 öğretmen bulunan başka bir araca kurşunlar isabet etti. Saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirirken, 1 öğretmen ise hafif yaralandı. Saldırıdan sonra saldırganın bulunduğu aracın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu olaydan bir süre sonra ilçenin Bekirhan beldesindeki jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3'ü asker 4 kişi yaralandı. Güvenlik güçleri iki olayın bağlantılı olabileceği üzerinde duruyor.

Görüntü Dökümü

-----------

-

Haber: BATMAN,-

==========================================

Batman Kozluk'ta karakol önünde patlama: 2'si asker 3 yaralı (2) (Yeniden)

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı Bekirhan Beldesi'nde, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araç jandarma karakolunu hedef alan saldırısında 2'si asker, 3 kişi yaralandı.

Bekirhan Jandarma Karakolu'ndaki askerlerin yoldan geçen araçlarda denetim yaptığı karakol önündeki kontrol noktasına saat 12.00 sıralarında bomba yüklü araçla yaklaşan PKK'lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın duyulmasıyla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi, takviye güvenlik gücü sevk edildi.

2 ASKER 1 SİVİL YARALI.

Patlamada yaralanan 2 asker ile 1 sivil, ambulansla Batman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bazı araçların da hasar gördüğü patlama yeri güvenlik çemberine alınarak inceleme başlatıldı.

İlk belirlemelere göre PKK'lı teröristlerin bombalı araçla karakolu hedef aldığı, ancak sıkı güvenlik önlemi sayesinde yaklaşamayınca aracı kontrol noktası önünde infilak ettirdiği ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri Bekirhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-detaylar

Haber-Kamera: Arif ARSLAN- Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

============================================

Diyarbakır'daki ev yanıngına müdahale eden itfaye ekiplerine çocuklarda yardım etti

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesinde müstakil bir evde çıkan yangında 5 kişi dumandan zehirlen hastaneye kaldırıldı. Yangın çıkan evin dar bir ara sokakta bulunması nedeniyle itfaye ekipleri farklı evlerin damlarından hortum uzatarak müdahale ederken, itfaye ekiplerine mahalleli çocuklar da hortumları çekerek yardım etti.

Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi 643 sokakta bulunan müstakil bir evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine yangın yan evlere de sıçradı. Mahalle sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaye ve sağlık ekibi sevk edildi.  Yangının çıktığı evin dar bir sokakta olması nedeniyle itfaye ekipleri farklı evlerin damlarından hortum uzatarak yangına müdahale edebildi.  İtfaye ekiplerinin güçlükle söndürdüğü yangında dumandan etkilenen 5 kişi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim  Araştırma hastanesine sevk edildi.  Yangın mahallede büyük paniğe neden olurken, mahalle sakinlerinin yanı sıra itfaye ekiplerine çocuklarda yardım etti. Yangını söndürme işlemleri devam ederken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İtfaye, polis, sağlık ekiplerinin mahalledeki müdahalesi

-Mahallede yaşanan  panik

-İtfaye ekiplerinin müdahalesi

-Ambulansların beklemesi

-Mahallelinin beklemesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan Altıntaş-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

======================================================

Liseli öğrencilerin bıçaklı kavgası; 3 yaralı

ADANA'da karne dağıtımı sonrasında kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada 3 lise öğrencisi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay, merkez Yüreğir İlçesi'nde bulunan Halıcılar Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, karnelerini alan lise son sınıf öğrencilerinin arasında kız meselesi yüzünden tartışmaya çıktı. Sözlü kavganın büyümesi üzerine yaklaşık 30 öğrenci okul dışına çıkarak birbirileriyle kavgaya tutuştu. Giderek büyüyen olayda öğrenciler birbirlerine bıçak çekti. 18 yaşındaki H.K, A.E.Ö ve Ş.B kol ve bacaklarından aldıkları bıçak darbeleriyle yaralandı. Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı. Bıçaklanan arkadaşlarını görmeye gelen, öğrenciler kavgada yaralanan arkadaşlarını ellerindeki karneleriyle acil servis önünde bekledi. Bıçaklamaya olayını gerçekleştiren, aynı okulun 3 öğrencisi ise polisler tarafından kısa sürede yakalandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Hastanenin görüntüsü

Hastane önündeki polisler

Polis aracı görüntüsü

Ambulansın gelmesi

Sedyeden bir öğrencenin indirilmesi

Hastane önünden genel ve detay görüntüler

Okulun tabelası

Okuldan genel görüntü

Hastane içerisinde sedyede yatan öğrenciler

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=========================

Jeneratörleri vinçle kamyona yükleyip, çaldılar

DENİZLİ'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Nöro-Bilim Tıp Merkezi'nin yaklaşık 5 ton ağırlığındaki iki jeneratörünü, kiraladıkları vinç ile bir kamyona yükletip, çaldıkları ileri sürülen 2 kişi, polis tarafından yakalandı.

Merkezefendi İlçesi, Saraylar Mahallesi'ndeki, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilen Nöro-Bilim Tıp Merkezi'nde, dün  saat 23.00 sıralarında hırsızlık meydana geldi. Gündüz saatlerinde keşif yaptıkları ileri sürülen iki kişi, gece aynı yere vinç ve kamyon kiralayıp, tekrar geldi. Vinç yola kurulduktan sonra iki şüheli, jeneratörlerin bağlantılarını ve elektrik kablolarını kesti. Ardından yaklaşık 5 ton ağırlığındaki iki jeneratörü vinçle kamyona yükleyip, götürdü. Vatandaşların ihbarı üzerine kamyon, Honaz İlçesi Kaklık Mahallesi'nde polis ekipleri tarafından durduruldu. Şoförün ifadesiden yola çıkan polis, jeneratörleri çaldıkları ileri sürülen iki kişiyi yakalayıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Nöro-Bilim Tıp Merkezi'nden görüntü

-Jenaratörlerin çalındığı yerden görüntü

-Yoldan görüntü

-Kesilen kablolardan görüntü

- DHA muhabirinin anonsu

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=======================================

Tatile gelip hırsızlık yaptılar

MANAVGAT'a tatile gelen ve bir marketten hediyelik ve giyim eşyası çalan İran uyruklu M.M. ile Irak uyruklu A.A.S., güvenlik kamerası görüntülerinden eşkali belirlenerek yakalandı.

Manavgat'ın Çenger bölgesinde H.T.'nin işlettiği marketten geçen salı gecesi hırsızlık yapıldığı ihbarı üzerine Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı. Bölgede bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, hırsızlığı yapan 2 kişinin eşkalini tespit etti. Yapılan araştırma sonucu hırsızlık olayını, bölgede bulunan bir otelde tatil yapan İran uyruklu M.M. ile Irak uyruklu A.A.S.'nin gerçekleştirdiği belirlendi.

Şüpheliler kaldıkları otelde jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarma karakolunda işlemleri tamamlanan şüpheliler, sevkedildikleri mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Hırsızlık olayı gerçekleşirken (Güvenlik kamerası)

Manavgat adliyesi genel görüntü

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

========================================

Hakkari'de karne sevinci

HAKKARİ ve ilçelerinde eğitim gören 74 bin öğrenci, yapılan törenle karnelerini alarak tatile girdi.

Kırakdağ Köyü'ndeki Şehit Yarbay Mesut Kuru İlk ve Orta Okulundaki karne törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, öğretmen ve veliler katıldı. Vali Toprak ve beraberindeki heyet sınıfları tek tek dolaşıp öğrencilerle sohbet ederken polisler de öğrencilere kek ve meyve suyu dağıttı.

İYİ İNSAN OLMAK DERSLERDEN BİLE ÖNEMLİDİR

Daha sonra öğrencilere karneleri Vali Toprak ve beraberindeki protokol tarafından dağıtıldı. Vali Toprak burada öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "İyi birer insan olmak için çaba gösterin. Vatana, millete, ailenize layık bilgi sahibi olan insan olmak için çalışın. Yaz tatilinizi iyi değerlendirin. Sadece okulda değil hayatın her aşamasında iyi insan olmaya çalışın. İyi insan olmak derslerden bile önemlidir" dedi.

Vali Toprak karne töreni sonrası Çanaklı Köyü'nü de ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Hakkari'ye döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kırakdağ köyündeki okul binası

-Tabela

-Alınan güvenlik önlemleri

-Valinin gelişi

-Vali Cüneyit Orhan Toprak karne dağıtımı için sınıfa girmesi

-Öğrenciler tarafından karşılanması

-Öğrencilerle sohbet etmesi

-Valiyi dinleyen öğrencilerden detay

-Vali öğrencilere hangi takımı tutuklarını sorunca

-Beşiktaşlı olduğunu parmak kaldırarak söyleyen öğrenciler

-Vali Toprak öğrencilere karnelerini verirken

-öğrencilere meyve suyu, kek ve şeker dağıtan polisler

-Öğrencilerle sohbet eden bir polis memuru

-Vali Toprak öğrnecilerle aynı sırada oturup sohbet etmesi

-Alay Komutanı öğrencilere karnelerini verirken

-Ellerine karnelerini alan öğrencilerin sevinçleri

-Polis memurları ile poz veren öğrenciler

-Vali Toprak öğrencilerle sohbet etmesi

-Toprak'ın açıklaması

-Valiyi dinleyen öğrneciler

-Vali Toprak orta okul öğrencilerine karne vermesi

-Taktir alan öğrenciler

-Öğrencilerle aynı sırada oturan Vali ile kısa röportaj

-sınıf öğretmeninin ders anlatışını dinleyen vali ve diğer protokol üyeleri

-Vali Toprak Çanaklı köyünde camiye namaza gitmesi

_Vatandaşlarla bir araa gelişi

Haber-Kamera: HAKKARİ

===========================================

Suriyeli öğrencilerin karne heyecanı

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitim öğretim gördüğü Geçici Eğitim Merkezlerinde karne heyecanı yaşandı.

Suriyelilerin eğitim gördüğü Orient Geçici Eğitim Merkezi'nde 506 öğrenci karne aldı. Türkçe, Arapça ve İngilizce ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına uygun olarak eğitim öğretim verilen Orient Geçici Eğitim Merkezi öğrencisi Lübana El Taha, İdlib'ten geldiklerini ve Reyhanlı'da eğitime başladığını belirterek, tatile girdiklerini, takdir aldığını ve iyi bir tatil yapacağını söyledi.

Diğer öğrenci Baraa Muftah, aldıkları iyi eğitimle Türkçeyi de rahatça konuşabilir duruma geldiğini söyledi. Suriyeli Öğretmen Betül Hammada ise, Türkiye'nin verdiği imkanlarla öğrencilerine eğitim verdiklerini söyleyerek, "Burada huzur ve güven içinde çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Onlara iyi eğitim veriyoruz. Çocuklarımız geleceğin Suriye'sinde söz sahibi olacaklardır" dedi.

Reyhanlı İlçesi'nde 37 Geçici Eğitim Merkezi'nde 16 bin Suriyeli öğrenci bulunuyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Karnelerin dağıtılması

Öğrenciler karne alırken

Ellerinde karne olan çocuklar

Öğrencilerin konuşması

Suriyeli öğretmenin konuşması

Koordinatör müdürün konuşması

Öğrencilerin sınıftan çıkması

Öğrencilerin okulun bahçesinde görüntüsü

Okulun tabelası

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement