Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)AĞLAYAN BEBEĞİNİ SUSTURMAK İSTERKEN ÖLDÜRDÜADANA'da 33 yaşındaki Habibe Oğuz, sürekli ağlayan 6 aylık bebeği Muhammed Mahir'i susturmak için iddiaya göre ağzı ve burnunu kapatınca, ölümüne neden oldu.

23.06.2017 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AĞLAYAN BEBEĞİNİ SUSTURMAK İSTERKEN ÖLDÜRDÜ

ADANA'da 33 yaşındaki Habibe Oğuz, sürekli ağlayan 6 aylık bebeği Muhammed Mahir'i susturmak için iddiaya göre  ağzı ve burnunu kapatınca, ölümüne neden oldu. Olay, saat 12.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. 12 yıl önce evlenen 35 yaşındaki Habibe ve İbrahim Oğuz çifti, çocukları olmayınca, tüp bebek tedavisi gördü. Tedavinin ardından 6 ay önce çiftin Muhammed Mahir adını verdikleri bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Doğum sonrası ise Habibe Oğuz, psikolojik sorunlar yaşamaya başladı.

İddiaya göre bugün minik Muhammed'in sürekli ağlaması üzerine anne Habibe Oğuz, bebeğin ağzını ve burnunu eliyle kapattı. Bir süre sonra bebeğin hareketsiz kaldığını farkeden anne, kardeşlerini arayarak durumu anlattı. Eve gelen kardeşleri bebeği Meydan Çocuk Hastanesi'ne götürdü.

Doktorlar bebeğin öldüğünü belirleyince, durumu polise bildirdi. Anne Habibe Oğuz gözaltına alınırken, bebeğin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çocuk acil tabelası

Cenaze aracının görüntüsü

Bebeğin cenaze aracına konması

Cenaze aracı ve polis aracının gidişi

Hastanenin tabelası

SÜRE: 01'47"    BOYUT: 108 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

===================================================

2)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİ SAYISI 118 BİNİ AŞTI

RAMAZAN ve Kurban Bayramı'nı vatanlarında geçirmek için Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan Suriyeli sayısı 118 bini aştı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'na Yabancı Tanıtım Belgesı, Geçici Koruma Belgesi ve ön kayıt forumu ya da pasaportu ile gelenlerin çıkış işlemleri gerçekleştirildi. Sınır kapısında 1 Haziran'da başlayan çıkışlarda sorun yaşanmadı. Bugün akşam itibariyle çıkışların duracağı kapıdan şimdilik 118 bini aşkın kişinin Suriye'ye geçtiği bildirildi. Bayram izinli çıkış yapan kişilerin Suriye'den Türkiye'ye dönüş işlemleri 3 Temmuz'da başlayıp Kurban Bayramı ile birleştirilerek 30 Eylül'e dek sürecek.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeliler çadırda beklerken

Guruplar halinde bekleyenler

Sınır kapısına yürümeleri

Ellerinde çantaları ve yanlarındaki çocuklarının görüntüsü

Kucaklarında bebekleri olan kadınlar

Cilvegözü Sınır Kapısı gümrük alanına girerlerken

Cilvegözü tabelası ve gümrük sahasına girenler

SÜRE: 03'35"  BOYUT: 114 MB

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

===================================================

3)İMİTASYON ÜRÜN DENETİMİNDE ESNAF EYLEMİNE TOMA'LI MÜDAHALE

ANTALYA'da, turizm bölgesi Kundu'da tanınmış markaların imitasyonlarının satışını yapan işyerleri hakkında firma avukatları işlem yapmak istedi. Mağdur edildiklerini öne süren esnaf, turizm yolunu çöp konteyneri ve bariyerlerle kapatınca polis TOMA ve biber gazıyla müdahale etti. Aksu İlçesi Kundu turizm bölgesinde tanınmış giyim markalarının imitasyonlarını satan işyerlerine, sabah saatlerinde polis eşliğinde giden firma avukatları, tespit yapmak istedi. Esnaf, avukatlara izin vermeyince gerginlik yaşandı. Avukatların işlem yapmaya devam etmesi üzerine yaklaşık 150 kişilik esnaf grubu bölgedeki turizm yolunu çöp konterynerleriyle araç trafiğine kapattı. Yolda oturma eylemi de yapan esnaf, araç geçişine izin vermedi. Polisin tüm uyarılarına rağmen esnaf yolu trafiğe açmadı. Turist taşıyan tur otobüsleri ve otel servisleri klakson çalarak esnafa tepki gösterdi. Yolun açılmaması üzerine araçlardan inen otel çalışanları yürüyerek işe gitti.

Polis, tüm çabalara rağmen yol açmayan gruba müdahale etti. Polis ekipleri çöp konteynerlerini yolun dışına çıkardı. Bu sırada gruptan bazıları polise müdahale etmek istedi. Bunun üzerine Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) gruba tazyikli su ile müdahale etti. TOMA'ya taş ve plastik maddeler atan grup, 2 TOMA'nın tazyikli suyuyla dağıtıldı. Polis, zaman zaman kendilerine direnen gruba biber gazıyla da müdahale etti. Polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, yolu trafiğe kapatan grup hakkında Karayolları Kanununa muhalefet suçundan işlem yapılacağını, sorumluların cezalandırılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Yol kapatma

Çöpten

Gaz sıkılması

Su sıkılması

Arbede

Trafikten görüntü

Detaya

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

======================================================

4)KAVŞAKTAKİ KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde 2 otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Kaza anı, bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Kaza, Adliye Kavşağı'nda meydana geldi. Kütahya yönünden Tavşanlı İlçe merkezine gelen Hasan Ç. (44) yönetimindeki 43 U 7113 plakalı otomobil ile Mustafa Y.'nin (40) kullandığı 43 UY 622 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, 43 U 7113 plakalı otomobilin sürücüsü Hasan Ç. ile aynı araçta bulunan Ayla Ç. (43), Ebrar Ç. (19), İclal Ç. (14) ve 1 yaşındaki Ömer Ç. ile diğer araçta olan Yunus Y. (20) yaralandı. Yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerasının kaydettiği kazada yaralanan 6 kişi Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazayı yara almadan atlatan 43 UY 622 plakalı otomobilin sürücüsü Mustafa Y. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kamerası görüntülerinde kaza anının görüntüsü bulunuyor.)

Haber: Tuna İŞLEYEN-Kamera: TAVŞANLI,, (Kütahya)

==============================================

5)DOKUZ AYLIK BEBEĞE AÇIK KALP AMELİYATI

MANİSA'da henüz 9 aylıkken kalbinde karıncıklar arası delik ve trikuspit kapak yetmezliği bulunan Kerem Çürük bebek, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası sağlığına kavuştu.

Antalyalı Mehmet Çürük (32) ve Kamuran Çürük (31) çiftinin ilk bebeği Kerem Çürük'ün kalbinde, 1 santimetre büyüklüğünde karıncıklar arası delik (ventrikuler septal defekt) ve sağ karıncığında trikuspit kapak yetmezliği saptandı. İlaç tedavilerinin ardından çocuklarına uygun doktor arayan aile, Manisa Sekiz Eylül Hastanesi'nde Doç. Dr. Faik Fevzi Okur'a ulaştı. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, minik hastasına başarılı bir şekilde müdahale ederek, sağlığına kavuşmasını sağladı. Operasyonda Op. Dr. Bülent Çimen de hazır bulundu. 71 santimetre boyunda, 7.5 kilo ağırlığındaki Kerem Çürük bebek servise alındı.

Kerem bebeğin sağlığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, "Bu bebeğimizde 1 santimetre büyüklüğünde karıncıklar arası delik ve sağ karıncığın genişlemesine bağlı olarak trikuspit kapak yetmezliği vardı. Açık kalp ameliyatı ile suni yama yaparak buradaki deliği kapadık. İlgili kapağa da tamir işlemi yaptık. Şu an ikinci gününde, gayet sağlıklı. Annesinin kucağında besleniyor. Yarın veya sonraki gün taburcu ederek evine göndermeyi planlıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kerem bebekten görüntü

-Hemşireler Kerem bebeği severken detay

Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, kerem bebekle ilgilenirken detay

Doç. Dr. Faik Fevzi Okur açıklama

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=======================================================

6)MEZARLIKTA YARALI GUİNEA PİG BULUNDU

MERSİN'in Erdemli İlçesinde mezar temizliği yapan ekipler yaralı halde buldukları 'Kobay' olarak da bilinen evcil kemirici 'Guinea Pig'i veterinere götürdü.

Merkez Türbe Mezarlığı'nda bayram temizliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, daha önce hiç görmedikleri Guinea Pig'i yaralı halde bulup çuvala koyarak veteriner Mehmet Önem'e getirdi. Veteriner Önem ise, hayvanın ayağına bir çelik telin battığını görerek çıkarttı.

Hayvanı yaralı halde fark ederek yakalayıp veterinere getiren Hüseyin Baş, "Türbe mezarlığına temizlik için girmiştik. Baktık bilmediğimiz ve tanımadığımız bir hayvan var, korktuk. Çuvalla yakalayıp bir sandığa koyduk. Zararsız bir hayvan olduğunu gördük. Ayağına bir yay girmiş. Veteriner hayvanın ayağına batan çelik yayı çıkarttı" dedi.

Veteriner Hekim Mehmet Önem de, Guinea Pig'in Erdemli'ye nasıl geldiğini yönünde hiçbir fikrinin olmadığını belirterek, "Hayvanın ağlık kontrolü esnasında ayağına çelik tel battığını gördük. Gerekli müdahaleyi yaptık. Şu anda sağlığı ve yemesi içmesi iyi. Bu kobay olarak da kullanılan bir hayvan. Enteresan olanı bunun bir mezarlıkta bulunmuş olmasıdır. Bunu birileri beslemiş, bakamamış, doğaya bırakmış olabilir" diye konuştu. Evcil olar hayvanın tedavi sonrası uygun bir ortama bırakılacağı açıklandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Veteriner hekim Mehmet Önem ile röportaj

İlginç hayvan guinea pig'in görüntüsü

Belediye Çalışanlarının hayvanı tutması

Belediye çalışanı Hüseyin Baş ile röportaj

Hayvan ot yerken

Hayvanın genel görüntüsü

Türbe mezarlığı tabelası

Hayvan belediye çalışanları tarafından götürülürken

BOYUT: 100 MB  SÜRE: 03'10"

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(MERSİN),

================================================

7)GAZİANTEP'TE, AÇIK ALAN ETKİNLİKLERİ YASAĞI UZATILDI

GAZİANTEP Valiliği tarafından alınan açık alanda yapılacak her türlü toplantı, açıklama, kampanya, eylem gibi etkinlikler yasağı, 1 ay süreyle daha uzatıldı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, kamu düzeninin korunmasını amaçlayan kararın OHAL kapsamında alındığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/c maddesi gereğince 25 Haziran 2017- 25 Temmuz 2017 tarihleri arasında açık alanlarda yapılacak açık yer toplantısı, basın açıklaması, stant kurma, imza kampanyası, bildiri dağıtma, pankart asma, çadır kurma, oturma eylemi  ve benzeri etkinlikler valiliğimizce alınan  22/06/2017 tarih ve 2028 sayılı olur ile yasaklanmıştır."

GAZİANTE/DHA

=====================================================

8)"KAYSERİ ASLANI" FİLM OYUNCULAR BASINLA BULUŞTU

Çekimleri Kayseri ve İstanbul'da yapılan ve Eylül ayında vizyona girmesi beklenen " Kayseri Aslanı" filminin oyuncuları ve gazeteciler düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Yönetmenliğini Ali Demirel'in yaptığı,  başrolleri İnan Ulaş Torun ve Algı Eke'nin paylaştığı Kayseri Aslanı filminin oyuncuları kaldıkları Fier otelde gazeteciler ile tanışma toplantısı iftar yemeğinde bir araya geldiler. Filmin ünlü oyunculuları Ferdi Akarnur, Metin Yıldız, Neslihan Acar, Asuman Dabak, Ali Erkazan'ın da yer aldığı iftar yemeğinde çekimleri Kayseri'nin tarihi Kapalıçarşı, Düvenönü, Pastırmacılar Çarşında devam eden ve Eylül sonunda vizyona girecek film ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.  Kayserili esnafı Ersin karakterine hayat verecek olan başrol oyuncusu İnan Ulaş Torun yaptığı açıklamada " Filmin 4'te 3'ü bitti diyebiliriz. Kayseri'deki çekimleri tarihi mekanlarda çektik ve artık sadece İstanbul'da iç mekan çekimleri yapılacak.Filmin vizyon tarihi Eylül sonu gibi, ancak bu değerlendirme yapım şirketinin vereceği bir karardır. Kayserili bir kişi oynamak zor. Ancak, dengeyi kurduğunuz zaman başarılı sonuçlar çıkıyor. Kayserililer iyi tüccarla ve iyi insanlar. Bende dizide Kayserili bir esnafı canlandırıyorum. Vatandaşların ilgisi bizi mutlu etti" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

İftar için gelen oyunculardan genel görüntü

Filmin başrol oyuncusu Ulaş Torun ile röportaj

Detay görüntü

Haber - Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 50 saniye/122 MB

=====================================================

9)KARAMAN'A VEDA EDEN VALİ TAPSIZ: ARTIK SERBEST MESLEK SAHİBİYİZ

KARAMAN Valisi Süleyman Tapsız, son kararname ile merkez valiliğine atanmasının ardından bugün kente veda etti. Kendisini uğurlayanlar arasında bulunan vali yardımcılarına, "Artık serbest meslek sahibiyiz. Hakkınızı helal edin" diyen Vali Tapsız, sivil plakalı makam aracıyla kentten ayrıldı.

Kilis Valiliği'nden Karaman Valiliği'ne atanan Vali Süleyman Tapsız, son kararname ile merkez valiliğine atandı. Karaman'da 1 yıl 9 gün görev yapan Vali Tapsız, bugün kentten uğurlandı. Valilik binasında gerçekleşen uğurlama törenine vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurumu müdürleri ve valililik çalışanları katıldı. Kendisini uğurlamaya gelenlerle hatıra fotoğrafı çektiren Tapsız, şunları söyledi:

"Karaman'da kısa bir süre kaldım. Ama biz yaklaşık 7 yıldır valilik görevi yapıyoruz. O nedenle sizlerinde şahitliğinde bizleri valilik görevlerine layık gören ve 7 yıl gibi bir süre bu millete hizmet etme imkanını sağlayan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize Başbakanımıza İç İşleri Bakanlarımıza hepsine ben buradan şükranlarımı arz ediyorum. Karaman'dan biz razı idik.  Karaman'ı biz çok sevdik. Sizleri ve Karaman halkını çok sevdik. Özellikle Türkçenin başkenti, sevgi ve hoşgörü aşığı Yunus Emre'nin memleketinde görev yapmak benim için onur ve şereftir. Kapımız ve gönül kapımız her zaman sizlere açık. Her zaman Ankara'da bir kardeşiniz var, bunu böyle bilin. Ben haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benim bir hakkım varsa sizlere helal olsun."

Valili Tapsız, kendisini uğurlayanlarda tek tek vedalaştıktan sonra aracına binmek için yöneldiği sırada, kendisini uğurlayanlar arasında bulunan vali yardımcılarına, "Artık serbest meslek sahibiyiz. Hakkınızı helal edin" dedi. Ardından sivil plakalı makam aracıyla kentten ayrıldı.

(Görüntü Dökümü

------------------

-Vali Tapsız'ın Valiliğe gelmesi

-Vali Tapsız'ın veda konuşması

-Hatıra fotografları çekilmesi ve vedalaşma

-Pencereden Tapsız'ın gitmesini izleyen memurlar

Vali Tapsız'ın aracına binip ayrılması

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement