Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

KILIÇDAROĞLU: ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ, KİMSE RAHATSIZ OLMASIN (2)DÜZCE'YE GİRİŞTE TEPKİCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Üçköprü mevkisindeki molanın ardından 3'üncü etap için tekrar yürüyüşe başladı.

27.06.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KILIÇDAROĞLU: ADALET İÇİN YÜRÜYORUZ, KİMSE RAHATSIZ OLMASIN (2)

DÜZCE'YE GİRİŞTE TEPKİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Üçköprü mevkisindeki molanın ardından 3'üncü etap için tekrar yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu, Düzce'ye yaklaştıkça güvenlik önlemleri arttırıldı. Orta refüje çıkıp rabia işareti yaparak Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere tepki gösteren bir kadın ile erkek polisler tarafından uzaklaştırıldı. Yürüyüşçülerin karşı şeridinde yol kenarındaki tesislerin önünde toplanan 15-20 kişilik grup da rabia işareti yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan afişleriyle tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekipleri bu grubun önünde barikat kurarak önlem alırken, Kılıçdaroğlu tepkilere alkışlarla karşılık verdi, arkasındaki kalabalık da 'Hak, hukuk, adalet' sloganı attı. Kılıçdaroğlu'na bu bölümde Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş de eşlik etti. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler 4.4 kilometrelik 3'üncü etabı da bitirerek Acaroğlu tesislerinde yeniden mola verdi. Mola sırasında tüm milletvekillerinin toplantı için otobüse gelmesi anonsu yapıldı.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Kılıçdaroğlu yürürken

-Üst geçide asılan afiş

-Rabia işareti yapan kadın ve erkeğe müdahale

-Toplanan 15-20 kişilik grubun tepkisi

-Güvenlik önlemleri

-Tepkiler, Kılıçdaroğlu alkışlar

Haber-Kamera:  Ersin ERCAN-Mutlu YUCA/BOLU,

=============================================

HDP'li Buldan: Adalet Yürüyüşü'nün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir

EDİRNE F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekili Abdullah Zeydan'ı cezaevinde ziyaretlerine izin verilmeyen TBMM Başkan Vekili HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne değindi. Buldan, "Sadece bir milletvekili tutuklandı diye yollara düşülüp adalet arayışı ebetteki yanlıştır.  Bu adalet yürüyüşünün gideceği yer, bu adalet yürüyüşünün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir" dedi.

TBMM Başkan Vekili ve HDP stanbul Milletvekili Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve yaklaşık 50 kişilik grupla Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ı ziyarete geldi. Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmadığı için sadece cezaevi müdürüyle görüşmesine izin verilen Buldan, cezaevi önünde basın açıklamasıyla Demirtaş ve Zeydan'ın bayramlarını kutladı. Buldan, " Türkiye'de hukukun ayaklar altına alındığı, adaletin bittiği özgürlüklerin kısıtlandığı bir dönemi yaşıyoruz. 4 Kasım tarihinden beri cezaevinde olan siyasetçilerimizin bir an önce serbest bırakılmalarını buradan bir kez daha talep ediyoruz" dedi.

"SİZ ADELETİ SADECE KENDİNİZ İÇİN ARAMAYIN"

Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşünü' sadece CHP'li vekil Enis Berberoğlu için değil tutuklu 10 milletvekili için yapması gerektiğine belirterek, " Adalet yürüyüşü Ankara'dan başlamış olabilir ancak adaletin aranması gereken yer, Gever'dir, Sur'dur, Nusaybin'dir, Cizre'dir Silopi'dir.  Bugün adaletin aranması gereken yer sadece Maltepe Cezaevi değildir. Adaletin aranması gereken yer, Edirne Cezaevi, Kandıra Cezaevi, Silivri Cezaevi, Sincan Cezaevi'dir. Sadece bir milletvekilli için adalet aranmaz. Sadece bir milletvekili tutuklandı diye yollara düşülüp adalet arayışı ebetteki yanlıştır.  Bu adalet yürüyüşünün gideceği yer, bu adalet yürüyüşünün gideceği nokta Edirne Cezaevi'dir. Tamda burasıdır. Siz adaleti sadece kendiniz için aramayın. Adaleti tüm Türkiye halkları ve toplumu için aramalısınız. Adaleti sadece 1 milletvekili için değil 10 milletvekili için aramalısınız. Adaleti belediye başkanları içinde aramalısınız. Adaleti siyasi tüm tutuklu arkadaşlar içinde yapmalısınız. Eğer bunu yaparsanız bunun adı adalet olur. Ancak sadece bir yerde sınırlı kalan Maltepe Cezaevi'nde bitmesini düşündüğünüz adaletin, ölü bir adalet olduğunu bilmeniz gerekiyor" dedi.

ADALET AKP VE MHP'YE DE LAZIM OLACAK

HDP'li Buldan adaletin sadece CHP ve HDP'ye değil Ak Parti ve MHP'yede lazım olacağını söyleyerek, "Bugün adalet sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, bugün adalet Halkların Demokratik Partisi'nin yıllardır aradığı ve mücadelesini vermiş olduğu gerçekliktir. ve adaletin sadece CHP ve HDP ile sınır kalmamasını da biliyoruz. Adalet yarın AKP'ye de lazım  olacak. Adalet yarın MHP'ye de lazım olacak. Adalet yarın Türkiye'de siyaset yapan herkese lazım olacak. Eğer bu noktadan bakarsak biz adaleti bu coğrafyada hakim kılarız. Eğer bu düşünceyle sahip olursak ancak adalet bu coğrafyaya gelir ve istenilen adalet bu coğrafyada hüküm sürer" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun gözaltına alındığı sırada tutuklanmadan önce  cezaevinde kalacağı yerin hazırlandığını iddiasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile yaşanan polemiğe değinen Buldan, kendi partisinin eş başkanları ve vekillerinin de tutuklanmadan cezaevinde kalacakları yerrin hazır olduğunu öne sürdü.  Buldan, "Buradan Adalet Bakanı'na seslenmek istiyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir polemik yaşanıyor. Enis Berberoğlu, tutuklanmadan önce kendisine cezaevinde bir yer ayrıldığından polemik var. Bunu biz aylar önce dile getirdik ifade ettik. Eş başkanlarımız belediye başkanlarımız tutuklanmadan öncede cezaevlerinde yer ayrılmıştı. Sayın Gültan Kışanak henüz gözaltındayken Kandıra Cezaevi'nde kendisine bir hücre ayarlanmıştı. Sayın Ahmet Türk gözaltındayken Mardin'den İstanbul'a uçak bileti kesilmişti, yeri ayrılmıştı" dedi.

"ZAMANINDA BU TEPKİYİ VERSEYDİNİZ ENİS BERBEROĞLU TUTUKLANMAZDI"

HDP'li vekillerin tutuklandığında ses çıkarmayanların yüzünden Enis Berberoğlu'nun tutuklandığını savunan Buldan, "O gün sesini çıkaramayanlar o gün sessiz kalanlar, o gün tepki vermeyenler bugün bir milletvekili üzerinden bu tepki vermeleri, seslerini çıkarmaları kabul edilir durum değildir. Sizler Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ tutuklandığı zamanda  bu tepkiyi vermiş olsaydınız bugün Enis Berberoğlu tutuklanmayacaktı. Yarın başkalarına sıra gelmeyecekti. Ancak aradığınız adalet ölü bir adalettir. Bunu buradan bir kez daha ifade ediyoruz. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı'na bir çağrı yapmanın bir önemi olmadığını da düşünüyoruz. Biz çağrımız bir kez daha Anayasa Mahkemesi Başkanı'na bildirmek istiyoruz. Bu talebimizi ona iletmek istiyoruz. Hakkın hukukun olmadığı yerde devreye girmesi gereken kurum Anayasa Mahkemesi'dir. Bir an önce kararınızı vermenizi tutuklu bulunan tüm siyasetçi  arkadaşlarımızın  özgürlüğüne kavuşmasını buradan talep ediyoruz" dedi.

Jandarmanın ve polis ekiplerinin geniş güvenliği aldığı açıklamanın ardından grup,"Siyasi irade yargılanamaz" yazılı pankartı açarak "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiç birimiz," "Direne direne kazanacağız" sloganları atarak alkışlı protestoda bulunup cezaevi önünden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Jandarma önlemi

-Pervin Buldan gelişi

-Partililer ile tokalaşması

-Buldan ile fotoğraf çekilenler

-Genel detay görüntüler

-Pervin Buldan açıklaması

-Slogan atan grup

-Pervin Buldan ile Berdan Öztürk'ün otomolile cezaevine gidişi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==============================================

MHP'li Yurdakul, CHP'ye yüklendi

MHP'nin Antalya il teşkilatında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, 'Adalet Yürüyüşü'nden dolayı CHP'yi eleştirdi. YLurdakul, CHP'nin kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini kaydetti.

Ramazan Bayramının üçüncü günü Antalya'da MHP il teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramlaşmada partililere üzerinde üç hilal motifi bulunan kutular içinde Türk lokumu ikram edildi. Törene, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, MYK Üyesi Hüseyin Kocabaş ile il başkanı Mustafa Aksoy da katıldı. Mehmet Günal, Türk milletinin başı sıkışıp dara düştüğünde kurtuluş umudunun MHP olduğunu söyledi. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Günal, Türkiye'yi lider ülke yapmak için çalıştıklarını söyledi. Törende partililerin bayramını kutlayan Ahmet Selim Yurdakul'un gündeminde ise hem FETÖ soruşturmaları, hem de CHP'nin düzenlediği 'Adalet Yürüyüşü' vardı. Yurdakul, FETÖ'nün siyasi ayağının bir an önce ortaya çıkartılmasını istediklerini söyledi. Yurdakul, "Bu hem devletimiz, hem milletimiz için, hem de partimize kumpas yapan ekip için çok önemli. Bununla birlikte PKK terör örgütü başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle ve bunların uluslararası destekçileriyle de kesintisiz mücadele edilmeli" dedi. Ortadoğu'yu dizayn etmeye çalışan şer odaklarının Libya, Irak ve Suriye gibi Müslüman ülkelerde kardeşi kardeşe katlettirmeye çalıştığını ileri süren Yurdakul, CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'nü de eleştirdi. Yurdakul, "Acaba bu yürüyüş toplumu geriyor mu? veya kaos ortamı ve provokatif bir eyleme sebebiyet verebilir mi diye hep birlikte düşündüğümüz zaman bu yürüyüş mantıklı mıdır, doğru mudur diye sorguladığımız zaman soru aklımıza gelmesi gerekir. Atatürk'ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi bütün bunları göz önünde bulundurarak bir an önce kendisine çekidüzen vermelidir" dedi. Aldıkları bir duyuma göre yakın bir zamanda CHP'nin bu yürüyüşüne bazı grupların katılacağını söyleyen Yurdakul, bunun tedirginliğe neden olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Antalya MHP İl Teştkilatına bayramlaşmaya gelenlerin genel görüntümü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal'ın konuşması

Genel Başkan Başdanışması Ahmet Selim Yurdakul'un konuşmaları

Bayramlaşmadan ve içinde lokum bulunan ayyıldızlı kutucuklardaün alan partilerin görüntüsü

137 MB///04.18"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===============================================

Balıkesir'de 50 cankurtaran 7 bot ile görevde

BALIKESİR Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından kurulan Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Balıkesir genelindeki sahillerde 50 cankurtaran ve 7 bot ile vardiyalı olarak 24 saat hizmet veriyor.

Edremit Körfezi'ndeki Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğunluk oluşan Altınova, Ayvalık, Gömeç, Ören, Zeytinli, Akçay, Güre, Altınoluk ile Erdek ve Bandırma sahillerinde hizmet veriyor. Denize fazla açılan tatilcileri uyardıklarını belirten Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibinde görevli cankurtaran Sedat Osmanoğlu, sahil bölgelerinde deniz sezonunun açılmasıyla birlikte nüfusun 10 katına kadar çıktığını ve sahillerin de dolduğunu söyledi. Sürekli gözetleme halinde olduklarını ve devriyelerin durmadan çalıştığını kaydeden Osmanoğlu, "Bölgemizin belirli yerlerinde cankurtaran kuleleri ve cankurtaran botuyla hizmet veriyoruz. Yaz sezonu boyunca deniz üzerinde meydana gelebilecek herhangibir olay karşısında ekibimizle beraber 24 saat görev yapıyoruz. Sorumluluk alanımız Bandırma ve Erdek'ten Ayvalık, Sarımsaklı, Edremit, Zeytinli, Altınoluk, Güre ile Burhaniye plajlarına kadar. Bu sene Balıkesir Büyükşehir Belediyesi mavi bayrak konusuna da büyük özen gösterdi. Balıkesir sınırları içerisinde 22 mavi bayraklı plajımız bulunuyor. Bölgemize gelen misafirlerimizin güvenliklerini her anlamda sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kış sezonunda da yine bölgemizde oluşabilecek olumsuzluklara da su altı kurtarma ekibi tüplü dalış ekibimizle beraber müdahale etmek için görev yapıyoruz" diye konuştu.

Osmanoğlu, 50 cankurtaranın toplamda 7 tane 90 beygirlik cankurtaran botu ile hizmet verdiğini kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki Su Altı Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi'nin kullandığı botlar 5 metre 40 santim uzunluğunda acil durumlarda 10 kişiyi (900 kilo) taşıma kapasitesine sahip.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Ekipten detay görüntü,

-Bottan yapılan uyarılardan görüntü,

-Deniz içinde gidişten görüntü,

-Sedat Osmanoğlu ile röp.

Haber - Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

==============================================

Antalya'nın sıcağından bunalan yaylaya kaçtı

TATİLCİ ve turistlerin tercih ettiği Antalya'da oturanlar ise 36 dereceyi bulan sıcaktan bunalıp yaylalara akın etti.

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı, Yayla Mahallesi Çaykenarı'nın nüfusu, sıcaktan kaçan Antalyalılar'ın etkisiyle 3'e katlandı. 400 kadar nüfusu olan mahallenin nüfusu 1500'lere dayandı. Çaykenarı Muhtarı Mehmet Yaman, nüfusun yaz aylarında iki kat arttığını söyledi. Bayramlarda nüfusun daha da arttığını belirten Yaman, "Antalya'nın sıcağından bunalanlar yaylalara kaçıyor. Antalya şehir merkezinde yaşayan köylülerimiz de yaz aylarında köyümüze geri dönüyor. Özellikle emekli Çaykenarlılar yazları köyümüzde, kışları Antalya'da yaşıyor. Köyümüze yeni yeni evler inşa ediliyor. Buna karşılık toprak damlı kerpiç evlerimizin sayısı ise her gecen gün azalıyor. Bunlardan birini koruma altına alıp müze haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

KAYNAŞMA GECESİ

Çaykenarı Muhtarlığı ile Çaykenarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bayramın üçüncü akşamı köy meydanında, şair, halk ozanları ve Türk Halk Müziği sanatçılarının katılımıyla kaynaşma gecesi düzenledi. Gecenin sunuculuğunu kendisi de Çaykenarlı olan emekli kültür ve turizm il müdürlerinden şair Halil Karacan yaptı. Türk Halk Müziği sanatçılarından Ayarcı Mahmut, Sevcan ile şair ve yorumcu Necati Ocakçı, Halk ozanı Yeşilyurtlu, Erdem Can ile Selahattin Kozanoğlu'nun sahne aldığı konseri binlerce kişi izledi.

Hafız olan babası kendisine saz çalmayı yasakladığı için başkalarının çaldığı saz eşliğinde türküleri yorumladığını söyleyen Necati Ocakçı, şehitleri de unutulmadı. Ispartalı ozan Yeşilyurtlu gecede şehitler için çalıp söyledi. Gecenin sunuculuğunu yapan Halil Karacan da bayrakla ilgili şiirleri okudu. Halk ozanı Selahattin Kozanoğlu, gecede hem Ergenekon, Balyoz gibi davalarla ilgili türküsünü seslendirdi, hem de Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Yarbay Songül Yakut'un da aralarında bulunduğu 13 şehit için yazdığı ağıtı seslendirdi. Kozanoğlu Çaykenarlılardan büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Çaykenmarı köyündeki kerpiç evlerin ve yeni inşa edilen evlerin genel görüntüleri

Ozan Erdem Can'ın çaldığı saz eşliğinde Necati Ocakçı'nın görüntüleri

Ispartalı halk ozanı Yeşilyurtlu şehitler için çalıp  türkü söylemesi

Sanatçı Halil Karacan'ın bayrakla ilgili şiiri

Ozan Selahattin Kozanoğlu'nun şehit 13 asker için çalıp söylemesi

Türk halk müziği sanatçısı Sevcan'ın söylediği türkülere çaykenarlıların oynayarak eşlik etmesi

Çaykenarı Muhtarı  Mehmet Yaman'ın konuşmaları

Kışları Antalya'da yaşayan Recep Gezer'in konuşmaları

Emekli öğretmen Memduh Çetin'in konuşmaları

Şair Halil Karacan'ın konuşmaları

249 MB/// 07.50"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================================================

Caretta yuvasına çitli koruma

MANAVGAT'ın tatil beldesi Side'de caretta caretta yuvası, turistlerin uyarısı üzerine çitle çevrilerek korumaya alındı.

Side plajında sabah saatlerinde yürüyüş yapan turistler, caretta carettanın kumdan çıkarak denize doğru gittiğini fark etti. Kaplumbağanın sahile yumurta bıraktığını belirleyen tatilciler, durumu esnafa anlattı. Esnafın uyarısı üzerine Manavgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yuvanın etrafını çitle çevirerek korumaya aldı. Yuvanın etrafına ise Türkçe, Rusça, Almanca ve İngilizce uyarı levhası asıldı. Uyarı yazısında, 'Akdeniz kıyısında yaşayan caretta carettalar, her yıl yaz aylarında yumurtlama dönemi için plajımızı tercih etmektedir. Doğanın korunması ve turizme bulunduğu katkı sebebiyle diğer hayvanların zarar vermemesi için yumurtlama alanı koruma altına alınmıştır' ifadelerine yer verildi.

Haber: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(Antalya),

================================================

Dalyan'da bayram bereketi

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan ve Sarıgerme Mahallelerinde bayram tatili süresince yaşanan yoğunluk, son gün de eksilmedi.

Yılın ilk bayram tatilini fırsat bilip Dalyan'a gelenler, güzel havanın da etkisiyle dünyaca ünlü Sarıgerme sahili ve Yuvarlakçay'ı doldurdu. Çevre il, ilçe ve yurt dışından gelen tatilcilerle dolan Ortaca'da "İğne atsan yere düşmez" dedirtecek görüntüler oluştu. Bayramın üçüncü gününde geri dönüşler başlasa da kalabalıktan eksilme olmadı. Dalyan'da kumsal ve şezlonglar kadar denizin içi de doldu. Kimi yüzerek serinlemeye çalışırken kimileri de sereserpe uzanıp, güneşlendi, kitap okuyup, müzik dinledi. Bayram tatili kısa olmasına rağmen otellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Yer bulamayan bazı tatilciler ise ilçe merkezindeki otelleri tercih etti. Doğa ile başbaşa kalmak isteyenlerin tercihi ise Yuvarlakçay oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Sahilden görüntü,

-Gece çarşıdan görüntü,

-Genel ve detay görüntü.

Haber - Kamera: Cihan KAYA/ORTACA (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement