Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Fırat Nehri'nde yüzen 3 Suriyeli kaybolduŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 3 Suriyeli genç suda kayboldu.

30.06.2017 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Nehri'nde yüzen 3 Suriyeli kayboldu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde, serinlemek için Fırat Nehri'ne giren 3 Suriyeli genç suda kayboldu. Suriyeli gençlerin bulunması için dalgıçlar arama çalışması başlattı.

Olay, öğle saatlerinde Birecik ilçe merkezindeki Salih Yolu'nda bulunan Fırat Nehri kıyısında meydana geldi. Hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı ilçede sıcaktan bunalan 3 Suriyeli arkadaşlarıyla serinlemek için Fırat Nehri'ne girdi.  Suriyeli'lerden 3'ü bir süre sonra çırpınarak  suda gözden kayboldu. Suriyeli'lerin kaybolduğunu fark eden çevredeki vatandaşlar durumu polis ve sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerinde Suriyeli'lerin yakınlarnın bekleyişleri devam ederken, dalgıç polisler gençlerin bulunması için nehirde arama çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BİRECİK(Şanlıurfa), -

==================================================

Kazdağları'nda kundaklama şüphesi yaratan orman yangını

BALIKESİR'in Edremit İlçesi sınırındaki Kazdağları'nda, ormanlık bölgede 4 ayrı noktada aynı anda yangın çıktı. Söndürme ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışma başlatırken, akıllara kundaklama şüphesi geldi.

Kazdağlarının Edremit sınırındaki ilçeye bağlı Avcılar Köyü'nün üst kısmında yer alan kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık bölgede, 4 ayrı noktada, bugün saat 13.00'te yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları gören köylüler, yangını orman ekiplerine ve jandarmaya bildirdi. Balıkesir ve Çanakkale Orman Bölge müdürlüklerine ait 2 helikopter havadan, çok sayıda arazöz ve iş makinesi ise karadan çalışma için bölgeye yönlendirildi. Büyükşehir ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleriyle birlikte ormanlık alanda söndürme çalışması başlatıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan yangını 4 ayrı noktada aynı anda başlaması kundaklama şüphesini akıllara getirdi. Yangını söndürmeye çalışan ekipler, diğer yandan yangını çıkış nedeninin de belirlenmesi için araştırma yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yangın bölgesinden görüntü

Havadan ve karadan söndürme çalışması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT (Balıkesir),

===========================================

Karanlık Kanyon'da nefes kesen atlayış

ERZİNCAN'ın Kemaliye İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali, birbirinden renkli görüntülere sahne oluyor. Karanlık Kanyon'da düzenlenen basejump (serbest atlayış) gösterileri ise nefes kesti.

Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali yoğun ilgi görüyor. Gösterileri yakından görmek isteyen 79 yaşındaki Mehmet Özyal ve 60 yaşındaki Kıymet Karausta yakınları ile birlikte yabancı ve yerli sporcuların atlayış yaptıkları 550 metre yüksekliğindeki zirveye tırmanarak, sporcuları dualarla uğurladı. Kendi imkanları ile 1.5 saatlik bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan Mehmet Özyal ile Kıymet Karausta burada bir süre hazırlıkları seyretti. Ardından 700 metre genişliğindeki vadiye gerilen çelik halat üzerindeki gondola binişlerini ilgi ile izleyen Mehmet Özyal ile Kıymet Karausta yabancı sporcuları dualarla ve el sallayarak atlayış noktasına gönderdi. İlk kez böyle bir şey izleme fırsatı bulduğunu ifade eden Mehmet Özyal, "Çok heyecanlı oluyor, memleketimizde bu sporların geliştirilmesini istiyorum. Dua ederek gönderdik, Allah kazadan beladan korusun" dedi.

Festival için Bolu'dan gelen bir kadın misafir ise atlayışları izlerken bile çok heyecanlandığını belirterek, "Üzerine para verseler denemeyeceğim bir şey. Allah kazadan, beladan esirgesin tüm sporcuları" diye konuştu.

Pazar gününe kadar sürecek festivalde Karanlık Kanyon'daki basejump gösterilerinin yanı sıra, yarasa adam uçuşları, dağcılık, bisiklet, Fırat Nehri'nde su sporları etkinlikleri düzenlenecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Karanlık kanyondan görüntü

Atlayış alanından görüntü

Atlayışı izleyen iki yaşlıdan görüntü

Sporcuların hazırlanması

İki yaşlının dua ederek el sallayarak sporcuları uğurlaması

Atlayışlardan genel detay görüntü

Yaşlılaran açıklamaları

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN

============================

Ödemiş caddelerinde çırılçıplak dolaştı

İZMİR'in Ödemiş'te ana caddelerinde çırılçıplak dolaşan akli dengesi bozuk yetişkin bir erkek, polis tarafından yakalanıp, etkisiz hale getirilip, çevredeki esnafın getirdiği kıyafetleri giymesi sağlandı.

Dün öğle saatlerinde, 60 yaşındaki olduğu sanılan ve akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen bir erkeğin, çırılçıplak Atatürk Caddesi'nden Saraçoğlu Caddesi'ne yürüdüğünü görenlern şaşkına döndü. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine gelen polis, Ödemiş Tren İstasyonu önünden itibaren üzerindeki kıyafetlerini çıkartarak ilerlediği belirlenen bu kişi etkisiz hale getirip, tenha bir köşeye çekti. Ardından da çevredeki esnaflardan getirdiği kıyafetler giydirildi. Ardından trani bindirilip, yaşadığı Bayındır ilçesine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Akli dengesi bozuk kişinin caddede çırılçıplak yürümesinden görüntü

Haber: ÖDEMİŞ (İzmir),

===================================

Tümtürk: Çin komşu ülkeleri Doğu Türkistan probleminde kendisine destek vermeye davet etmektedir

DÜNYA Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı ve  Dogu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Çin'in "Bir Kuşak Bir Yolö projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu 20 trilyon dolarlık 60 ülkeyi kapsayan ve 4 milyar insanı içine alan büyük bir proje. Çin bu projedeki pastayı öne sürerek komşu ülkeleri Doğu Türkistan probleminde kendisine destek vermeye davet etmektedirö dedi.

Çin'in  açıkladığı "Bir Kuşak Bir Yolö projesini değerlendiren Dünya Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, "Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Ulusal Basın Konseyindeki toplantıda açıktan açığa Çinli yetkililer (Bir Kuşak Bir Yol) projesine en büyük engelin Doğu Türkistan problemi olduğunu ifade etmiştir. Bu açıklamayla birlikte Çin'in bu projeyi içine alan projeksiyonda komşu ülkeleri de Doğu Türkistan meselesinde müdahil olmaya ve sözüm ona Doğu Türkistan probleminin çözümünde Çin'e destek vermeye davet etmektedir. (Bir Kuşak Bir Yol) projesi 20 trilyon dolarlık 60 ülkeyi kapsayan ve 4 milyar insanı içine alan büyük bir proje. Çin bu projedeki pastayı öne sürerek komşu ülkeleri Doğu Türkistan probleminde kendisine destek vermeye davet etmektedir. Çin şuana kadar antidemokratik uygulamalarla, askeri uygulamalarla asimile etmeye çalıştığı Doğu Türkistan'ı (Bir Kuşak Bir Yol( projesini öne sürerek komşu ülkeleri de katarak sonuca varmak istiyor. Yani Doğu Türkistan'ı Çinlileştirmek istiyorö ifadelerini kullandı.

Çin'in bu projeyi önemsediğini  ve çevre ülkelerie ekonomik destek sağlayıp.onların desteğini almak isteğini belirten Tümtürk, "Biz bu projedeki çalışmaların Çin'in bir taşla 4-5 kuş vurma hedefinde olduğunu ifade etmek istiyoruz. Çin kendisinin sürdürülebilir ekonomik kalkınması ve hayatta kalabilmesi için bu projeyi hayati önem olarak görmektedir. Doğu Türkistan meselesinde işi askeri tedbirlerle çözmek değil, sorunun asıl çözümü Doğu Türkistan meselesinde Uygur Türklerine insani ve vicdani muameleyle uluslararası hukuk çerçevesinde birinci sınıf vatandaş yaparak o bölgede çözümü öne sürerek o bölgedeki insanları kucaklayarak ancak çözüme ulaşabilirö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Seyit Tümtürk'ün konuşması

-Genel detaylar

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

=========================================

'Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi' tamamlandı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlattığı "Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2ö Projesini tamamladı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın mali desteğiyle geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılan "Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesiö tamamlandı.

Çorum'da  Katipler Konağı'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla proje kapsamında yürütülen faaliyetlerle birlikte oluşan sonuçlar da kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya OKA Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, Çorum Koordinatörü Özgür Yalçın ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi'nin Genel Koordinatörü Kübra Yalçın katıldı.

TR83 bölgesinde farklı hedef ve kitlelere ulaşarak düzenlenen etkinlik ve yenilikçi uygulamalar sayesinde konunun tarafları arasında kayıt dışı istihdam konusunda farkındalık oluşturulması, kurumsal alt yapının güçlendirilmesi ile kayıtlı istihdamın artırılması ve bölge ölçeğinde illerin ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, kayıt dışı çalışanlara, işveren ve işveren temsilcilerine, işçi sendikalarına, ilkokul ve lisans düzeyindeki öğrencilere yönelik eğitimler, paneller, resim, kısa film yarışması düzenlendi.

Ayrıca proje kapsamında kayıt dışı istihdamın ülkemize açtığı zararın daha iyi anlatılabilmesi için 6 bin 250 adet afiş, 4 bin broşür bastırılarak dağıtıldı.

Kayıt dışı istihdamın önlenmesine katkı sağlayan projeyle birlikte Çorum, Samsun, Tokat ve Amasya olmak üzere toplam 4 ilde paydaş görüşmeleri gerçekleştirilerek 4 toplantıda 44 kişiye ulaşıldı. Yine 4 ilde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 1908 ilkokul öğrencisine ve 648 üniversite öğrencisine kayıt dışı istihdamla ilgili eğitimler verildi. İlkokul düzeyindeki öğrencilere çizgi filmler yardımıyla bu eğitimler verildiği belirtildi.

Ajansın sorumluluğunda yer alan illerde işletmelere yönelik farkındalık eğitimleri ve tanıtım etkinlikleri kapsamında 8 toplantı yapılarak 167 işletme temsilcisi bilgilendirildi.

Yetişkinlere yönelik bilgilendirme etkinlikleri kapsamında 4 adet etkinlik gerçekleştirilerek 96'sı öğretmen, imam ve muhtar, 226'sı Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanan vatandaşlar olmak üzere toplamda 322 kişiye kayıtlı istihdamın önemi aktarıldı.

Yine 4 ilde işçi sendikalarına yönelik eğitim çalışması kapsamında 60 sendika temsilcisine lobicilik ve medya iletişimi anlatıldı.

Proje kapsamında işletmelere yönelik "Koçlukö hizmeti de sunuldu. İşletmelerin alanlarına göre konunun uzmanları her ilden 5 işletme olmak üzere toplam 20 işletmeye "Koçlukö desteği sağlandı. Yine 4 ilde işletme yöneticilerine yönelik 400 saatlik danışmanlık hizmeti sağlandı.

Kayıtlı istihdamın çocuklara küçük yaşta aşılanması, öneminin anlatılması maksadıyla "Kayıtlı İstihdamö konulu resim yarışması düzenlendi. Başvuru yapan 267 resimden 60 tanesi dereceye girerken, dereceye giren resimler 4 ilde alışveriş merkezlerinde gerçekleştirilen İstihdam Şenlikleri'nde vatandaşların beğenisine sunuldu.

Kayıtlı İstihdam konulu kısa film yarışması düzenlendi. 7 filmin katıldığı yarışmada 3 tanesi dereceye girerken, film sahipleri de ödüllendirildi.

Proje kapsamında son olarak 4 adet kamu spotunun çekimi yapıldı ve kamuoyuyla paylaşıldı. Ayrıca 8 farklı televizyon kanalında kayıtlı istihdamın önemi anlatıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin yaptı. Orta Karadeniz Ajansı'nın Türkiye'de kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi konusunda en başarılı ajanslar arasında yer aldığına dikkat çeken Şahin, Avrupa Birliği projelerini uygulama konusunda ajansın büyük başarıya imza attığını ifade etti. Ajansın 8 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Şahin, bu süreç içerisinde toplamda 11 adet Avrupa Birliği destekli proje yürüttüklerini, bu projelerin toplam hibe miktarının 60 milyon Euro (250 Milyon TL) olduğunu bildirdi. Bu projelerle birlikte gayri safi milli hasıladan alınan bütçenin yanı sıra Avrupa Birliği projeleriyle de bölgenin ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, projeye destek veren herkese teşekkür etti.

Şahin'in konuşmasının ardından İl Koordinatörü Özgür Yalçın da bir konuşma yaptı. Çorum'da OKA tarafından yürütülen projeler hakkında bilgiler veren Yalçın, şunları söyledi: "Ajans merkezinde bu tür çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra gerek yurt içi, gerekse yurt dışı konularını Çorum'daki kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektöre anlatıyoruz. Geçmişte birçok çalışma yürüttük. Bunların bir tanesi Çorum Müzesi'nin Avrupa Birliği ölçeğiyle gelişmesine katkı sağlamak adınaydı. Avrupa Birliği fonu kapsamında Avrupa Birliği ile Türkiye Arasında Kültür Köprüsü Projesiydi. Bu kapsamda Çorum Müzesi'nin Avrupa Birliği müzeleri arasında ödüle layık görüldüğü bir dönemdi. Önemli bir katkı sağladık. Almanya'da farklı farklı müzeleri gezdik. Ses ve ışıkların kullanımındaki detayları öğrendik. Çorum Müzesi'ne bunu uygulamaya çalıştık. Bir diğeri de Laçin'de Fırsat Var projesi. Proje halen uygulanıyor. Laçin kendi ölçeğinde tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiye sahip. Orada engelli merkezindeki dezavantajlı grupların hediyelik eşya yaparak kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yine eşlerinden boşanmış bayanlara salma tavukçuluk ve seracılık eğitimleri vererek büyümelerini sağlamayı hedefliyoruz. Projenin yazım aşamasında destek sağladık. Onun dışında ÇEKODER adına bir projemiz olmuştu. Almanya, Avusturya ve Hollanda'ya gidildi. Bu insanlar engellileri nasıl eğitiyor, nasıl istihdam ediyor bunların uygulamalarını gördük.  Çorum'a daha fazla nasıl yararlı olabiliriz bunun için çalışıyoruz."

Toplantı, Proje Koordinatörü Özlem Yalçın'ın proje sonuçlarını aktarmasıyla sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Konuşmacılar sırasıyla OKA Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin, Çorum Koordinatörü Özgür Yalçın ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Ediyor 2 Projesi'nin Genel Koordinatörü Kübra Yalçın konuşma

-Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

======================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti
    16:37 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohumları Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi tarafından Atalık yerli tohumlardan üretilen fideler üreticilere hibe edildi. Atalık tohumlardan üretilen fidelerle 1,5 milyonluk tasarruf yapıldı.

  • Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    16:37 Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Nazilli halkının rahat bir yaz geçirmesi ve hastalıkların önüne geçebilmek için periyodik aralıklarla gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları son dönemde yaz sıcaklıklarının erken başlamasıyla hız kazandı.


Advertisement