Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLI ALANDA YANGINMARDİN'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide çıkan anız yangını güçlükle kontrol altına alındı.

03.07.2017 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLI ALANDA YANGIN

MARDİN'in Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı arazide çıkan anız yangını güçlükle kontrol altına alındı.Suriye'nin Kamışlı kenti ile Nusaybin'e bağlı Durakbaşı Köyü arasındaki mayınlı bölgede anız yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar olayı itfaiye ekiplerini bildirdi. İhbarın yapılmasının ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. 4 saatlik süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Yangıdan görüntü

- İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), -

======================================================

KATI YAKIT ÜRETİM TESİSİNDE KORKUTAN YANGIN (EK)

2)YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir katı yakıt üretim tesisinde çıkan yangın, 4 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangında 17 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrika kullanılamaz hale geldi. Yangında 27 yangın söndürme aracı ve 104 itfaiye personeli görev aldı. Endüstriyel atıklardan katı yakıt üretimi yapan fabrikadaki yangının kesin çıkış nedeninin, bilirkişi incelemesinin ardından ortaya çıkacağı belirtildi. Fabrikada yürütülen soğutma çalışmalarının akşam saatlerine kadar süreceği öğrenildi.

ZARAR 3 MİLYON LİRA

Öte yandan firma yetkilileri, çıkan yangın sonucunda 3 milyon lira zararlarının olduğunu, fabrikada çalışan yaklaşık 50 işçinin mağdur edilmeyeceğini ve kentte bulunan diğer fabrikada çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Soğutma çalışmasından görüntü

Yanan fabrikanın içerisinden görüntü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

====================================================

3)LASTİĞİ ALEV ALAN YOLCU OTOBÜSÜ YANDI

Trabzon'dan Ardahan'a gitmek üzere yola çıkan Gültekin İnce yönetimindeki 08 AE 525 plakalı özel bir firmaya ait yolcu otobüsü Artvin'de, arka lastiğinin alev alması sonucu tamamen yandı.

Olay Artvin merkeze bağlı Salkımlı Köyü mevkiinde saat 14.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre araç yangını, arka lastiğin alev almasıyla başladı. Lastikten başlayan yangın, kısa sürede büyüdü ve tüm araca yayıldı. Yangının büyümesi üzerine otobüsü yol kenarına çeken sürücü Gültekin İnce, yolcuları araçtan indirerek uzaklaştırdı. Yapılan ihbar sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangın sırasında Artvin - Ardahan karayolu yaklaşık 45 dakika boyunca trafiğe kapalı kaldı. Kaza hakkında soruşturma başlatıldı.

Bu arada yolcular, özel firmaya ait bir başka araçla Ardahan'a gitmek üzere yola çıktı.

Görüntü  Dökümü

----------------------

-Otobüsün yanışı sırasında cep telefonu görüntüsü (bir vatandaşın)

-Olay sonrasında söndürme çalışmaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR -ARTVİN- DHA

=====================================================

4)İNGİLİZ SEVGİLİSİNİ HASTANELİK EDEN AŞIK ADLİYEDE

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, geçen nisan ayında havalimanında çiçekler ve mumlarla sürpriz evlilik teklifi yaptığı İngiliz vatandaşı olan kadın arkadaşı 41 yaşındaki Faiza Drid'i çıkan tartışmada boğazı ve yüzünden bıçakla yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınan 38 yaşındaki F.Z. (Fatih Zencir), adliyeye sevk edildi.

Aşçı F.Z., İngiltere'nin başkenti Londra yaşayan ve süper market müdürü olan Faiza Drid'e geçen 18 Nisan'da Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Bölümü'nde kontrol noktasının çıkışında yere çiçekler ve mumlarla İngilizce 'Will you marry me' (Benimle evlenir misin) yazarak, karşılayıp, sürpriz evlenme teklifi yapmıştı. Bu manzara ve sürpriz evlilik teklifi karşısında şaşıran Drid, duygulanıp, F.Z.'nin boynuna sarılmış, ardından teklifi kabul edip, çevredeki diğer yolcuların alkışları arasında kendisine uzatılan yüzüğü parmağına takmıştı. Ancak, ikilinin bu mutlulukları fazla sürmedi. F.Z., sık sık tartıştığı kadın arkadaşı Drid ile dün (pazar) saat 04.00'te Bitez Sahili'nde buluşup, aralarındaki sorunu çözmek istedi. Bir yandan da içki içen F.Z., aralarında çıkan tartışma sırasında, kadın arkadaşı Drid'i cebinden çıkardığı bıçakla boğazı ve yüzünden yaralayıp, kaçtı. Drid, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale sonrası Drid, yaralarının derin olması nedeniyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

Kaçan F.Z. ise olaydan 10 saat sonra polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde "Onu çok sevmiştim. Evlenme teklifi etmiştim ama o Bodrum'a geldikten sonra barlardan, diskolardan çıkmadı. Kendisini de beni de rezil etti. Alkollüydüm bir anlık sinirle ne yaptığımı bilmiyorum, üzgünüm. Davranışlarıyla beni de kendini de yaktı" dediği öğrenilen F.Z., 'Kasten yaralama' suçundan bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen F.Z.'nin "Çok pişmanım, çok pişmanım" dediği duyuldu.

Görüntü  Dökümü

----------------------

Adliyeden görüntü

A.Z.'nin adliyeye getirilişi ve "pişmanım" deyişi

( Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla),

======================================================

5)ÜRETİCİLERE DAĞITILAN MANDALAR SU SIKILARAK SERİNLETİLDİ

YOZGAT üreticilere yüzde 50 hibe destekli damızlık erkek manda kura yöntemiyle verildi. Dağıtım töreninde, sulak alanlarda beslenen, ancak aşırı sıcaktan etkilenen mandaları Vali Kemal Yurtnaç hortumla su sıkarak serinletti..

Yozgat'ta tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, İl Özel İdaresi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından proje hazırlandı. Bu doğrultuda, suni tohumlama yapılamayan mandaların çoğalmasını sağlamak amacıyla 20 üreticiye yüzde 50 hibe desteği ile damızlık erkek manda verildi. Dağıtım törenine Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ile birlikte il yöneticileri, daire müdürleri ve üreticiler katıldı. Tören öncesinde sürekli nemli kalması gereken ve genellikle sulak alanlarda beslenen mandalar, sıcak havadan etkilenince hortumla su sıkılarak serinletildi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ta, tören alanında bulunan mandaları yıkayıp serinlemelerini sağladı. Daha sonra, dağıtımı yapılan mandalar kulak küpesi numaralarına göre kura çekilerek üreticilere teslim edildi.

Törende konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta tarım ve hayvancılığı geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Vali Yurtnaç, "Bugün manda dağıtım töreni yapıyoruz ve bu tür projeleri önümüzdeki yıllarda artıracağız. Bu şehirde ne kadar sanayi, ekonomi, turizm desek de bu şehrin vazgeçilmez özelliği tarım ve hayvancılıktır. Biz tarım ve hayvancılığı hiçbir zaman bir tarafa bırakmayacağız. Amacımız bu insanlara ilave ek gelir temin etmek, bunlara destek vermek, gerek hayvancılık, gerekse tarımda bundan sonra desteklerimiz sürecekö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Mandaların su sıkılarak serinletilmesi

-Sıcak hava nedeniyle at yavrusunun yıkanması

-Mandalara hortumla su sıkılması

-Vali Kemal Yurtnaç'ın mandalara su sıkması

-Tören ve kura çekimi

-Manda ve sahiplerinden detay

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

============================================

6)KAYSERİ'DE TRAFİK KAZASI: 4 YARALI

KAYSERİ'nin Pınarbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Pınarbaşı ilçesi Dörtyol mevkisinde 47 KD 793 plakalı otomobil, seyir halindeyken, sürücünün kontrolünden çıkarak takla attı. Kazada, otomobilde bulunan 31 yaşındaki Selim Hamitoğlu, 3 yaşındaki Zeynep Hamitoğlu ile 2 kişi yaralandı. Yaralılardan Selim ve Zeynep Hamitoğlu, 112 Acil Servis ambulansı ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, diğer 2 yaralı ise Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. ERÜ Tıp Fakültesindeki biri çocuk 2 yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kazada yaralananların acil zervise getirilişi

-Detay görüntü

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 35 saniye/19 MB

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement