Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

CHP ESKİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KALKAVAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDISAMSUN'da yaşamını yitiren CHP eski Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'ın cenazesi, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

24.07.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP ESKİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KALKAVAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SAMSUN'da yaşamını yitiren CHP eski Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'ın cenazesi, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. CHP 24'üncü dönem Samsun milletvekili, FIFA kokartlı Türk futbol hakemi Mete Kalkavan'ın babası işadamı Ahmet İhsan Kalkavan, 2015 yılında oğlunun yönettiği Galatasaray- Mersin İdman Yurdu maçını statla izlerken tribünlerin küfürlerine dayanamayarak maçtan çıkıp bindiği takside kalp krizi geçirdi. Tedavisi evinde devam eden Kalkavan, dün hayatını kaybetti. Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği, Samsun Şehir Kulübü Başkanlığı, Deniz Ticaret Odası Samsun Temsilciliği görevlerini yürüten Ahmet İhsan Kalkavan için ilk tören İlkadım İlçesi'nde evinin bulunduğu sitede düzenlendi. Evinin önünde toplanan yakınları, dost ve akrabalarından helallik alındı dua okunmasının ardından cenazesi Büyük Cami'ye götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Gençlik ve Spor Eski Bakanları Akif Çağatay Kılıç ve Suat Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç ve Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet İhsan Kalkavan'ın eşi Gülşen oğlu Mete Kalkavan ile kızı Melis Kalkavan Erdoğan, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Cüneyt Çakır'ın da aralarında bulunduğu 22 Süper Lig hakemi, akrabaları, yakınları, hakemler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yakınları Kalkavan için gözyaşı döktü. Kalkavan'ın ailesi de taziyeleri kabul etti. Öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kalkavan'ın cenazesi Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ahmet İhsan Kalkavan'ın evinini önündeki törenden detay

-Dua edilmesi

-Helalik alınması

-Oğlu ve eşinden detay

-Taziyede bulunulması

-Cenaze namazının kılınması

-Tabutun taşınması

-Detaylar

(SÜRE: 4.53 Dk) (BOYUT: 156.27 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=======================================

GAZİANTEP KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR (EK GÖRÜNTÜLERLE YENİDEN)

TÜRKİYE'nin en fazla güneş alan kentlerinden Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi, 20 dönüm alan üzerine kurduğu 1 megavat kapasiteli güneş enerji santrali ile elektrik üretimine başladı. Yeni kurulan santralde yıllık 1 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretimi yapılması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güneş enerji santrali ile kentte elektrik üretimi yapacaklarını söyledi. Şahin, santralde 30 kilovat gücünde 33 inverter ve 265 vat gücünde 4 bin 356 polikristalin panel kullanıldığını ifade etti. Türkiye'nin, yenilenebilir enerji potansiyeli açısından iyi konumda olduğunu Gaziantep'in yılın her döneminde aylık ortalama güneşlenme süresinin 4 saat üzerinde olduğuna dikkat çeken Fatma Şahin, "Türkiye'nin yıllık güneşlenme süresi yaklaşık 2 bin 738 saattir. Günlük ortalama 7,5 saat güneşlenme süresine sahip ülkemiz, Almanya'dan yüzde 60 daha fazla güneş ışınlarından yararlanıyor. Gaziantep'in yıllık ortalama güneşlenme süresi 2 bin 978 saattir. Bu da ortalama 8,19 saate denk geliyor. Şehrimizde yılın her döneminde aylık ortalama güneşlenme süresi 4 saatin üzerindedir. Bu kaynaktan daha fazla istifade etmemiz gerekiyor. Bunun için kurduğumuz 1 megavatlık tesisimiz hizmete girdi. 15 megavatlık kısmın ise bürokratik işlemleri devam ediyor, yine 3 megavatlık tesisin de fizibilitesini yaptık. Tesisimizden elde edilen elektrik öncelikle şehrimizin aydınlatılmasında kullanılacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Fatma Şahin ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRMIZITAŞ-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

=============================================================

ÖLÜMLÜ KAZA YAPAN SÜRÜCÜYÜ SARI CANT YAKALATTI

ANTALYA'da 2 Temmuz'da çarptığı motosikletin sürücüsü Yakup Sürer'in yaralanmasına, arkasındaki Melih Sepicioğlu'nun ölümüne neden olduktan sonra kaçan sürücü 37 yaşındaki Halil İres, otomobilinden düşen sarı cantların izi sürülerek yakalandı.

İller Bankası Kavşağı'nda 2 Temmuz günü plakası belirlenemeyen bir otomobil, Yakup Sürer'in kullandığı 31 ALP 48 plakalı motosiklete arkadan çarparak kaçtı. Kazada ağır yaralanan sürücü Sürer ile arkasında oturan akrabası Melih Sepicioğlu- Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sepicioğlu'nun beyin ölümü gerçekleşince Havali Sepicioğlu, eşinin organlarını bağışladı. Sepicioğlu'nun organları 5 kişiye can oldu. 1.5 yaşındaki oğlu babasız kalan Havali Sepicioğlu, eşinin ölümüne neden olan sürücünün bulunmasını istedi. Polis, kaçan otomobil sürücüsünün belirlenmesi için özel ekip kurdu.

Kazanın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu tarafından kurulan özel ekip, kaza bölgesini gören MOBESE ve işyerleri kamera görüntülerini inceledi. Yapılan çalışma sonunda motosiklete çarpan otomobilin markası ve siyah renkli olduğu belirlendi. İl genelinde yapılan çalışmada, belirlenen araca uygun 104 otomobil tespit edildi. 104 aracı tek tek inceleyen ekipler, motosiklete vurup kaçan aracın sarı cantlı olduğunu tespit etti. Yapılan incelemede, aracın plakasının 07 CVV 07 olduğu belirlendi.

Polis, aracın İpek İres adına kayıtlı olduğunu tespit etti. Araç, Yeniemek Mahallesi'nde üzeri brandayla kapatılmış halde bulundu. Aracı o gece simit ustası olan eşi Halil İres'in kullandığı be.irlendi. Gözaltına alınan Halil İres, polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Şüphelinin polisler arasında şubeden çıkışı

Polis aracının adliyeye gidişi

Kazaya karışan aracın resimleri

Adliye dış plan görüntü

Kazada ölen Melih Sepicioğlu'nun resmi

26 MB/// 00.49ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================================================

ÖLÜME NEDEN OLAN SÜRÜCÜNÜN SERBEST KALMASINA AİLEDEN TEPKİ

ANTALYA'da bisikletiyle yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi 15 yaşındaki İbrahim Oğuz'a çarparak ölümüne neden olan sürücü 40 yaşındaki Zekeriya Bal'ın çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılması, ölen gencin yakınlarını isyan ettirdi.

Kaza, 18 Temmuz Salı gecesi Kepez İlçesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Tatilde aile bütçesine katkı sağlamak için bir markette servis elemanı olarak çalışan lise öğrencisi İbrahim Oğuz, saat 23.30 sıralarında müşteri siparişini bıraktıktan sonra bisikletiyle işyerine dönmek üzere yola çıktı. İşyerinin önündeki kavşağa gelen İbrahim Oğuz, bisikletiyle yaya geçidinden yolun karşısına geçmek için hazırlandı. Otobüsün geçişinden sonra yola çıkan İbrahim Oğuz'a hızlı olduğu iddia edilen Zekeriya Bal yönetimindeki 34 ZJ 0064 plakalı otomobil çarpıp, araçtan indikten sonra tekrar binerek kaçtı. İbrahim Oğuz'a o sırada çalıştığı markette bulunan özel bir hastanenin sağlık personeli müdahale etti. Yoldan çevirdikleri otomobille 2 kilometre uzaklıktaki özel hastaneye götürülen Oğuz, buradan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Oğuz, 22 Temmuz günü yaşamını yitirdi. Atatürk Anadolu Lisesi birinci sınıfı takdir ve onur belgesi ile geçen İbrahim Oğuz'un cenazesi okul arkadaşları ve öğretmenlerinin gözyaşlarıyla Masa Dağı'ndaki Çankaya Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, sürücü Zekeriya Bal'ın, İbrahim Oğuz'a çarptıktan sonra otomobilinden indiği, birkaç dakika bekledikten sonra aracına binerek uzaklaştığı görüldü. Kazadan sonra İbrahim Oğuz'un götürüldüğü hastaneye gelen sürücü Zekeriya Bal'ın, daha sonra polis tarafından gözaltına alındığı güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Doktor olmak isteyen İbrahim Oğuz'un ölümüne neden olan Zekeriya Bal çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İbrahim'in anne ve babası Songül- Ferit Oğuz, sürücünün serbest bırakıldığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Oğuz çifti, oğullarının ölümüne neden olan sürücünün en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kazanın olduğu kavşaktan görüntüler

Kaza yerinden detay

Kaza anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

Kazada ölen çocuğun fotoğrafları

127 MB/// 01.41

HABER- KAMERA: ANTALYA,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement