Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Polisin şehit olduğu haberi tan ağarırken verildi (2) (Görüntü Ekiyle Yeniden)ŞEHİT KONUK ADANA'YA GETİRİLDİHakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erhan Konuk'un cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla...

06.08.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polisin şehit olduğu haberi tan ağarırken verildi (2) (Görüntü Ekiyle Yeniden)

ŞEHİT KONUK ADANA'YA GETİRİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erhan Konuk'un cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Adana'ya getirildi. Havalimanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kent protokolü  ve ailesi tarafından karşılanan Şehit Konuk, karayoluyla Pozantı İlçesi'ne gönderildi. Şehit oğlunun cenazesini karşılayan annesi Nuray Konuk güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Pozantı İlçesi'ne götürüldü.

BU BAYRAK DÜŞMEZ

Şehit polis memuru Erhan Konuk'un Faceebok adresinin ana sayfasındaki 'Ön kuzu hey! Ön kuzu! Önde gider Ön kuzu. Bu Bayrak düşmez yere Ölmedikçe son kuzu!' paylaşımı da dikkat çekti. Ayrıca şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz'ın 2 Haziran'da Facebook'ta kendi adresinde birlikte çekildikleri fotoğrafa, 'Senden sonra ile başlayan cümleler olmasın hayatımda. Seninle birlikte kalsın bütün cümleler' paylaşımına şehit Konuk'un, 'Zaman sen olmayınca geçmiyor' yazdığı görüldü.

HAYALLERİMİZ VARDI

Sözlüsünün şehit haberiyle yıkılan Görkem Nur Ayaz ise köydeki cenazeevinde yakınlarına sarılıp ağlayarak, "Hayallerimiz vardı. Beni nasıl bırakıp gitti?. 3 ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim" diye gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehidin evinden görüntü

Evinin önünde dua okunması

Valinin gelmesi

Valinin ve Emniyet Müdürünün şehidin babasını teselli etmesi

Vali,Emniyet Müdürü ve şehit babasının dua etmesi

Şehidin annesinin ağlaması

SÜRE: 03'12"    BOYUT: 196 MB

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER-Onur Can BULAT/(POZANTI)ADANA,

===============================================

Nusaybin Adliye Yazıişleri Müdürü, Yunanistan'a kaçarken boğularak öldü

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde 10 gündür kayıp olan Nusaybin Asliye Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü 59 yaşındaki Mehmet Bingül, yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken boğularak öldü.

Mehmet Mehmet Bingül, yaklaşık 10 gün önce görev yaptığı adliyeden izin almadan ortadan kayboldu. Bunun üzerine Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis ve jandarma ekiplerine kayıp bildiriminde bulunuldu. Güvenlik güçlerinin her yerde aradığı Mehmet Bingül dün gece Aydın'ın Kuşadası ilçesinden lastik botla yanında eşi Ş. ve kızı K. Bingül, Suriyeli İ.S.O. ile Yunan adalarına kaçmak için denize açıldı. Lastik botun arızalanması üzerine bindiği jet,ski devrildi ve Bingül boğularak öldü.

SAHİL GÜVENLİK 3 KİŞİYİ KURTARDI

Olay üzerine, Güzelçamlı açıklarında kaçak geçiş yapmaya çalışanların olduğu ihbarını alan Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye ulaştıklarında arızalanan lastik bottaki Ş. Bingül ve K. Bingül ile Suriye uyrukla İ.S.O.'yu kurtardı. Botun yakınında Nusaybin Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Bingül'ün cesedi bulundu. Botta kurtarılıp Kuşadası'na getirilen Ş. Bingül ve K. Bingül ile Suriye uyrukla İ.S.O. gözaltına alınırken, boğularak ölen Mehmet Bingül'ün cesedi morga konuldu. Mardin'i 10 gün önce terk ettiği öğrenilen Mehmet Bingül hakkında herhangi bir soruşturma veya arama kararı olmadığı öğrenildi. Mardin'in Derik İlçesi'nde yaşayan Bingül ve ailesinin ne amaçla Yunan adalarına kaçmak istedikleri ise öğrenilemedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mehmet Bingül'ün fotoğrafları

Haber: Ahmet AKKUŞ- Latif SANSÜR/NUSAYBİN(Mardin),KUŞADASI (Aydın),

================================================

CHP'li Eren Erdem: 15 Temmuz senaryo demedim

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem dün Mersin'in Silifke İlçesi'nde yaptığı konuşmadaki sözlerinin basında yanlış yer aldığını belirterek, 15 Temmuz darbe girişimi için 'senaryo' demediğini söyledi.

Doğan Haber Ajansı'ndaki haberin flaşında geçen '15 Temmuz darbe girişiminin kurgusal bir senaryo olduğunu öne sürdüğü' ifadesinin yanlış olduğunu ve konuşmasında böyle bir şey söylemediğini belirten Eren Erdem, şunları söyledi: "15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu. Bu darbe girişimini hükümetin eski ortağı FETÖ yapmaya çalıştı. 'Kontrollü darbe' demek, darbeyi AKP yaptı demek değildir. Biz CHP olarak AKP'nin bu işte katkısının, darbeyi bilip engellememesi olduğunu söylüyoruz. Bu tamamen gerçek bir darbe girişimiydi. Ama biliyoruz ki hükümetin bu işten haberi vardı. Kontrollü darbe de tam da bu demek."

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in dün Silifke'de yaptığı konuşma şöyle: "Darbe girişimi yaşanırken, MİT Müsteşarı, saat 22.30'a kadar Diyanet İşleri Başkanı ile yemekte. Masanın bir ucunda kim var, biliyor musunuz? ÖSO'nun önemli adamlarından biri. Benim aklıma çok ilginç bir şey geliyor. 15 Temmuz'dan sonra Fırat Kalkanı Operasyonu başladı, Suriye'ye girdik değil mi ÖSO ile beraber? 15 Temmuz akşamı da ÖSO'nun komutanları, MİT Müsteşarı ile yemek yiyordu. Neden acaba? Türkiye'de darbe oluyor. MİT Müsteşarı ile Diyanet İşleri Başkanı 22.30'da yemek yiyor. Biz, şunu hiçbir zaman iddia etmedik. 'Bu darbeyi AKP yaptı' demedik. Biz, şunu söyledik. Bu darbeyi FETÖ yaptı; ama AKP de bundan haberdardı. Bunu engellemek için hiçbir şey yapmadı. Tam tersine, bunu bir fırsata dönüştürdü. Ne fırsatına dönüştürdü? Ordu içindeki 3 tane FETÖ'cünün yanı sıra ayak bağı olduğunu düşündüğü FETÖ'cü olmayan adamları da temizleme. Aynı zamanda gazetecileri, basın mensuplarını, siyasetçileri de temizleme; akademisyenleri de temizleme imkanı olarak bunu gördü. O yüzden biz, buna 'kontrollü darbe' diyoruz. 15 Temmuz 'kontrollü darbe girişimi' sonrası bir gerçek darbe gerçekleştirildi, 20 Temmuz darbesi ve 20 Temmuz darbesi hala devam ediyor."

Görüntü Dökümü

-----------------------

(GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Eren Erdem'in yaptığı konuşma

Haber-Kamera: SİLİFKE (MERSİN)

=================================================

Bozdağ: Türkiye'de mücadelenin yolu Hans'ın desteğini almaktan geçmiyor

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da verdiği röportajı hatırlatarak, "2019'da da, sonrasında da devletini, milletini, insanını başkalarına şikayet edenlere bu millet, bu devleti yönetme yetkisini asla vermez, vermesi de mümkün değildir. Milletine, devletine sevdalı olanlar, milletinden yetki alarak yoluna bundan sonra da devam edecektir. Bu millet, devletini şikayet edenlere yetki vermez. Türkiye'de mücadelenin yolu 'Hans'ın' desteğini almaktan geçmiyor" dedi.

Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bal Festivali'ne katılan Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da, Türkiye aleyhine verdiği bir röportajı hatırlatarak eleştirilerini sıraladı. Türkiye'nin dört bir yanının güvenli olduğunu söyleyen Bozdağ, "Bugün gazetelere yansıdı. CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Almanya'da bir röportaj veriyor. Bu röportajda kendisine 'Almanların yüzde 90'ı Türkiye'yi ziyaret etmek istemiyor. Tutuklanmaktan korkuyorlar, haklılar mı?' diye bir soru soruyorlar. Kılıçdaroğlu cevapta 'ne yazık ki böyle bir ortamın gerçekten mevcut olduğunu tespit etmek durumundayım' Uzun zamandır Türkiye'de hiç kimse için güvenlik garantisinin olmadığını söylüyorum diyor. Yani Almanlar gelsin mi gelmesin mi? Şimdi 'Türkiye'de kimse için güvenlik garantisi yok' diyor. Soruyorum; 'Türkiye'de hiç kimse için güvenlik garantisi yoktur' cümlesi doğru mudur?. Çayıralan, Türkiye güvenli bir yer mi? Memleketimizin dört bir yanı güvenli bir yer mi?. Güvenli bir yer. Kimse giydiği kıyafetten dolayı bu ülkede tutuklanmıyor. Kimse hakkında giydiği şorttan dolayı adli soruşturma yapılmıyor. Ama terör örgütlerinin propagandasını yaparsanız, o zaman terör örgütünün propagandasını yapmak suçtur. Biliyorsunuz FETÖ'cü bir terörist Cumhurbaşkanımızı suikasta giydiren alçaklardan biri 'Hero' yazan bir tişört giymişti. Ona atıf yapıyor. Ben soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na. Bu tişörtü giyen alçak sence masum biri mi? Türkiye'nin Cumhurbaşkanının ve ailesini darbeyle indirmekle yetinmediği o gece, onun ailesiyle beraber infaz etmek için giden terörist, örgütün propagandasını yapmak, birtakım mesajlar vermek için giydiği tişörtte haklı mı, masum mu? Bu açıklamadan başka var mı böyle,Yok. Kim var; terör örgütlerinin propagandasını yapanlar var. Birisi PKK terör örgütünün paçavrasını üzerine giyip geldiği zaman bu suç olmayacak mı? Almanya'da, Almanya'yı bölmek isteyenlerin, karıştırmak isteyen terör örgütlerinin işaretlerini, amblemleri üzerlerine giydiği zaman Almanya'nın hukuku onların karşısına dikilmiyor mu?, dikiliyor. Türkiye'de olan aynı şeydir. Suç işlemeyene bu ülkede kimsenin müdahalesi yoktur. Ama suç işlediği zaman bu siyasetçi gazeteci buna dokunamayız, bu falan buna dokunamayız onlara suç işlemek serbest denemez. Eğer böyle olursa orada hukukta olmaz, adalette olmaz. Onun için hepimiz elimizi vicdanımıza koyağız" diye konuştu.

BU MİLLET, DEVLETİNİ ŞİKAYET EDENLERE YETKİ VERMEZ

Türkiye'de mücadele etmenin yolunun Hans'ın desteğini almaktan geçmediğini söyleyen Bozdağ, "Türkiye'de mücadelenin yolu 'Hans'ın' desteğini almaktan geçmiyor. Bu mücadelenin yolu Çayıralanların, Yozgatlıların, Ayşe'lerin, Fatma'ların desteğini almaktan geçiyor. Ali'lerin, Ahmet'lerin desteğini almaktan geçiyor., ama hala anlamamışlar.  O yüzden ki Alman gazeteciler görecek. Oyu Çayıralanlılar verecek, oyu bu aziz milletin evlatları verecektir. Onun için de şimdiden rüya görmeye başlamışlar. Onlara söz veriyor. 2019'da 'Sayın Cumhurbaşkanını devireceğim' diyor. 'Biz bu işi halledeceğiz, siz hiç endişeye kapılmayın' diyor. Peki Çayıralanlılar, Sayın Kılıçdaroğlu bunu becerebilir mi?, izin verecek misiniz?. Allah'ın izniyle bu millet kimin devrileceğini, kimin ağlayacağını, kimi sevindireceğini çok iyi biliyor. 2019'da da, sonrasında da devletini, milletini, insanını başkalarına şikayet edenlere bu millet, bu devleti yönetme yetkisini asla vermez, vermesi de mümkün değildir. Milletine, devletine sevdalı olanlar, milletinden yetki alarak yoluna bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çayıralan ilçesinde katıldığı festivalin ardından, Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen 18'nci Sürmeli Festivali kapsamında 3'üncüsü gerçekleştirilen Dağ Bisikleti Yarışması ödül törenine katıldı. Bozdağ, dereceye giren sporculara ödüllerini verirken, festivallerle Yozgat'ın bilinmeyen güzelliklerinin tanıtıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın konuşması

Yozgat şehir merkezi karşılama

Bisiklet yarışması ödül töreni

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/ÇAYIRALAN(Yozgat),

================================================

Üst katındaki tadilat sesine kızdı, benzin döküp oturduğu evi yaktı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, yalnız yaşayan ve psikolojik tedavi gördüğü belirtilen 41 yaşındaki Hayriye F., iddiaya göre binadaki tadilata kızıp, geçirdiği sinir krizi sonucu benzin dökerek evini yaktı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından evden çıkarılan Hayriye F. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Merkez Osmangazi ilçesi Bursalı Tahir Caddesi'ndeki bir apartmanın bodrum kadında oturan ve psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Hayriye F., binanın en üst katındaki tadilat sesleri üzerine sinir krizi geçirdi. Pet şişedeki benzini döküp elbise dolaplarından başlayarak evini ateşe veren Hayriye F.'nin dairesinden çıkan dumanlar üzerine komşuları itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale eden itfaiye ekipleri Hayriye F.'yi de daireden çıkardı. Alevler, ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürülürken Hayriye F.'nin oturduğu dairenin iki odasındaki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Hayriye F. Ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken soruşturma başlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-yanan eşyalardan detaylar

-evin yakıldığı benzin şişesinden detaylar

-polis ve itfaiye araçları

Haber: Enver Fatih TIKIR/ BURSA,

Süre: 01.17, Boyut: 41 MB

================================================

Gaz sızıntısı hayvanları telef etti

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi kırsal Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük arazide 2 yıldan bu yana süren kükürtdioksit gazı sızıntısı, çevrede yaşayan yaban hayvanlarını telef etti. Kirpi, keklik, akrep gibi hayvanlar gaz sızıntısından dolayı ölürken, Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, yetkililerin biran önce önlem almasını istedi.

Alaşehir ilçesine 12 kilometre uzaklıktaki Horzumsazdere Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanda bundan 2 yıl önce başlayan kükürtdioksit gaz sızıntısı, korkutmaya başladı. Sızıntının olduğu bölgedeki hayvanlar telef oldu. Demir tellerle çevrilen alana 'Dikkat, gaz kaçağı vardır. Ateşle yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası asıldı. Horzumsazdere Mahallesi Muhtarı Hasan Korkmaz, keklik, kirpi, akrep gibi birçok hayvanın bu sızıntıdan dolayı telef olduğunu söyledi.

VALİLİĞE BAŞVURDULAR

Yaklaşık 2 yıldan bu yana bu araziden gaz çıktığını kaydeden Muhtar Korkmaz, Manisa Valiliği'ne şikayette bulunduklarını ancak, inceleme ardından insan sağlığına zararlı olmadığının açıklandığını anlattı. Sızıntının neden kaynaklandığını bilmediklerini dile getiren Muhtar Korkmaz, şöyle dedi: "Araziden gaz sızıntısı var. Manisa Valiliği'ne şikayet ettiğimizde Ankara'dan ölçüme geldiler. Ölçüme gelenler 'insan sağlığına zarar yoktur' diye rapor tuttu. Ancak, sürekli hayvanlar ölüyor. Bölgede fazlaca su kaynağı olmadığı için muhtemelen buradaki kükürt dioksit gazı sızan sudan içen keklikler, kirpiler, akrep gibi hayvanlar telef oluyor. 2 seneden beri köyümüzde bunu yaşıyoruz. İlgili yerlere duyuracağız. Çaresine bakılmasını istiyoruz." Alanın köye 500 metre uzaklıkta olduğuna dikkati çeken Korkmaz, kokudan dolayı mahalle sakinlerinin şikayetçi olduğunu söyledi. Korkmaz, "Köyde yaklaşık 300 kişi yaşıyor. İnsanı da etkiliyor. 10 dakika durmakta zorlanıyoruz. Köye 500 metre uzaklıkta bir alan. Mahalleli kokudan duramıyor, çok şikayetçiyiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Nermin UÇTU/MANİSA,

=================================================

Bodrum'da boğalar güreşti

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 2'incisi düzenlenen Bodrum Karaova Boğa Güreşleri Festivali, 110 namlı boğanın katılımıyla yapıldı. Kıyasıya mücadale veren boğaların zaman zaman tel örgüleri devirip, izleyicilerin arasına dalması sonucu 4 kişi yaralandı.

Bodrum'un Gölbaşı ve Karaova Mahallesi Muhtarlıkları tarafından Mumcular Arenası'nda düzenlenen 2.  Bodrum Karaova Boğa Güreşleri Festivali'ne 40 dereceyi bulan sıcak havaya rağmen ilgi büyük oldu. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişinin izlediği güreşlere, baş, baş üstü,  baş altı, büyük orta, küçük orta, büyük ayak, küçük ayak, deste ve tozkoparan kategorilerinde Muğla, İzmir, Denizli, Antalya ve Aydın'dan getirilen 100 namlı boğa katıldı.

DALLAS DA VARDI OSCAR DA

Güreşler kadar boğaların isimleri de dikkat çekti. Dallas, Oscar, Çengel, Erbey, Hasırcı, Beyoğlu, Mazot, Son Darbe, Filinta,  Kocakurt, Dembaba, Ronalda, Kaptan Kirk, Karakartal, Yanardağ, Efe, Cesur, Son Kartal ve Korateş isimli boğalar yaptıkları mücadele ile odak haline geldi. Baş cazgırlığını Hakan Demirtaş'ın yaptığı güreşlerde bazı boğalar güreşmek istemeyerek sahiplerine zor anlar yaşattı. Bazı boğalar da dakikalarca süren güreşlerde yenişemedi. Rakibinden kaçan boğalar tel örgüleri devirip, seyircilerin arasına daldı. Boğa sahipleri ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 4 kişi hafif şekilde yaralandı, ambulansta ayakta tedavileri yapıldı. Bazı vatandaşlar ise direklerin tepelerine çıkarak öfkeli boğalardan korunmaya çalıştı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu "Mumcular bölgesi tarım ve hayvancılığımızın yoğun olduğu bir bölge. 2 yıldır bu festivali düzenleyerek hem vatandaşlarımızın kaynaşmasını hem de bölgemizde yetişen boğaların tanıtılmasının ve tanınmasını amaçlıyoruz. Yörenin geleneği, kültürü olan  festivale ilgi büyük oldu" dedi.

Güreşleri kazanan boğaların sahiplerine 4 bin ile 300 lira arasında değişen para ve yemle ödüllendirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Tel görgüleri devirip, izleyicilerin arasına dalan boğaların görüntüsü

-Boğa güreşlerinden izleyenlerden görüntü

-Boğa güreşlerinden görüntü

-Boğa sahipleri ve izleyicilerden görüntü

-Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Yaşar ANTER - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

=================================================

Bozcaada'da Homeros Okuma Günü yapıldı

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde bu yıl 16'ncısı gerçekleşen Ozanın Günü ve Homeros Okuma Etkinliği en özel mekanlarından biri olan kale manzaralı Salhane Kafe Sahili'nde gerçekleştirildi. Bu senenin ozanı ise Mahmut Temizyürek oldu.

Bu yıl 16'ncı kez yapılan Ozanın Günü ve Homeros Okuması Salhane Kafe sahilinde dün akşam gerçekleşti. Yüzü aşkın kişinin izlediği etkinlik ilk kez tek gün gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını uzun yıllardır Bozcaada'da yaşayan, şair ve yazar Haluk Şahin yaptı. Manfred Osman Korfmann ve Cevat Çapan'la birlikte 2002 yılında ilk kez bu etkinliği düzenlediklerini belirten Haluk Şahin, bu süre içerisinde çok keyifli etkinlikler yaptıklarından bahsetti. Haluk Şahin, "Bu etkinliğe Cevat Çapan ve şu an aramızda olmayan Manfred Korfmann ile 2002 yılında başladık. Çok uçuk bir şeydi. Ama 15 yıldır devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla Homeros okuduk yıllarca. Bu sene aslında sona erdirmek istedik. Doyuma ulaştığını düşündük. Sonra Bozcaada takvimine yerleştiğini gördük. ve devam kararı aldık" diyerek bu senenin katılımcıları olan ressam ve yazar Gürol Sözen, şair Cevat Çapan, şair ve bu senenin ozanı Mahmut Temizyürek, Pembe Akgün ve Truva Kazı Heyeti Başkanı Rüstem Aslan'ı etkinliği izlemeye gelenlere tanıttı.

"KÜLTÜR VE SANAT ADASI' TANIMLAMASINI SEVİYORUZ"

CHP'li Bozcaada Belediye BaşkanıHakan Can Yılmaz da konuşmasında, "Bozcaada, içindekilerle ve onu sevenlerle güzel. Bozcaada için birçok tanımlama yapılır. Ama biz en çok 'Kültür ve Sanat Adası' tanımlamasını seviyoruz ve benimsiyoruz. Biz de belediye olarak bu tip etkinlikleri desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz, etkinliğin yapıldığı Salhane'nin geçmişten bugüne kadarki sürecini anlattıktan sonra şöyle devam etti:

"Bu kış Kültür-Sanat Danışma Kurulu kuracağız. Daha sağlıklı bir planlama yapmak istiyoruz. Halktan gelen istek neticesinde geçen kış 'Adada Tiyatro Var' ismiyle bir proje gerçekleştirip birçok tiyatro oyunu getirdik. Hepsinde salonlar doldu. Bu organizasyona bu sene ekim ayında başlayacağız."

Truva Kazı Heyeti Başkanı Rüstem Aslan ise, "1988'den beri Ada'ya geliyorum. Bozcaada bu 30 senelik süreçte oldukça değişti. Bozcaada'dan siz nasıl Truva'ya bakıyorsanız, biz de kazı evimizden Bozcaada'yı izliyoruz" dedi. Truva'daki kazı sürecinden de bahseden Aslan, 2018 yılında Truva Müzesi'nin de açılacağının müjdesini verdi.

Ressam ve Yazar Gürol Sözen, "Dostlara ve denizlere karşı konuşmak gerçekten çok zor. Homeros, ozanlığın ve bilgeliğin ötesinde, yaşama ve mimariye yön vermiştir. 'Güzel tektir, sen aynaları çoğaltırsan o da çoğalır' sözünden yola çıkarak diyorum ki, hepimiz aynalarımızı çoğaltırsak Homeros da devam edecektir" diye konuştu.

MAHMUT TEMİZYÜREK'İ ANLATTI

Etkinliğin ilk mimarlarından olan şair Cevat Çapan da, "Homeros'un Odysseia Destanı'yla ilgili başladığı konuşmasında, ""Kaç yıl geçse de insanlar Homeros, İlyada, Odysseia okumaya devam ediyorlar, edecekler" dedi.  Çapan, etkinliğin bu yılki ozanı Mahmut Temizyürek'i de tanıttı. Çapan, Temizyürek ile Cemal Süreya'nın Papirus dergileri sayesinde başlayan tanışıklığından, onun şiirlerinden ve denemelerinden bahsetti. Çapan, "Mahmut Temizyürek, Memet Fuat deneme ödülü ve Altın Portakal ödülünü aldı. Üniversitede psikoloji okumuş, gazetecilik ve dergicilik yapmış, ansiklopedilerde çalışmış. Mahmut Temizyürek, 'Uzaklara giderek, gerçeklere yaklaşıyor'" dedi. Daha sonra yılın ozan olan Mahmut Temizyurek, bir saat süresince şiir dinletisi sundu. Şiirlerin ardından güneşin batışına doğru Homeros'un İlyada'sından bölümler okundu. Bozcaada Kalesi manzarasına ve Truva'ya karşı Pembe Akgün'ün ve katılımcıların okuduğu satırlar ile etkinlik son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Şiirlerin okunmasından görüntü

-Homeros'un İlyada'sından bölümler okunması

-İzleyicilerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan İLİK/ BOZCAADA (Çanakkale),

============================================

Endurocular Bodrum'da yarıştı

TÜRKİYE Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından TR Extreme'in sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası'nın üçüncü, Türkiye ATV Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları Bodrum'da devam ediyor. Kızılağaç Mahallesi'ndeki Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda gerçekleşen organizasyonda enduro kategorisinde 65, ATV'de ise 14 sporcu mücadele ederken, gölgede 35 dereceyi bulan sıcak hava, sürücüler kadar seyircileri de olumsuz etkiledi.

Dün ilçe merkezindeki magazin startının ardından, gece Kızılağaç'ta gerçekleşen test etapları büyük çekişmeye sahne oldu. Doğal engellerle dolu, sert toprak zemine sahip parkurda fiziksel ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı etapta meydana gelen kazalar, küçük çaplı yaralanmalara yol açtı. Gündüz magazin etabının startını veren Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gece etabını da izledi. Şampiyonada dereceye girecek sporculara toplam 12 bin TL para ödülünün yanı motosiklet, lastik, kask, eldiven gibi çeşitli hediyeler dağtılacak.

Görüntü dökümü:

-Yarışlardan genel detay görüntüler,

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),  DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement