Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

Antalya'da orman yangınıANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

27.08.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da orman yangını

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.

Çamyuva Mahallesi Sarıören mevkiinde saat 15.45'te başlayan orman yangınına Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına ilk anda 1 helikopter, 2 arazöz ve çok sayıda orman işçi müdahale etti. Sarp bir alanda yerleşim yerlerine yakın noktada etkili olan yangının söndürülmesi için bölgeye takviye ekipler sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-ormanlık alan çıkan yangın

-helikopterin havadan müdahalesi

-genel ve detay

Haber: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

============================================

Demircan: Şifa dağıtan ellere el kaldırılmaz

SAĞLIK Bakanı  Ahmet  Demircan, Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı nedeniyle 10 günlük tatil olduğunu ancak sağlık hizmetinin devem ettiğini belirterek, "Sağlıkta şiddeti asla kabullenemeyiz, şifa dağıtan ellere el kaldırılmaz" dedi.

Amasya'nın Taşova İlçesi'ne gelen Bakan Demircan, Ak Parti ilçe kongresine katıldı. Burada yaptığı konuşmada sağlık hizmetlerini anlatan Ahmet  Demircan, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde sağlık hizmetlerinin eksiksiz devam ettiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını isteyen Bakan Demircan, "Onlara karşı kimse el kaldırmasın. Sağlıkta şiddeti asla kabullenemeyiz, şifa dağıtan ellere el kaldırılmaz. Sağlık çalışanı arkadaşlarıma da şunu söylüyorum, halkımıza zamanında yeterli ve doğru bilgilendirme yapılırsa gerilim doğmayacaktır" dedi.

HACCA GİDİYOR

Bakan Demircan, ayrıca Taşova İlçe Kaymakamlığı'nı da ziyaret ederek Kaymakam Kudret Kurna'dan bilgi aldı. Burada bakan olmadan önce hac başvurusu yaptığını da söyleyen Demircan, "Bakanlık görevi üzerine o yüzden kısalttık süreyi. Allah nasip ederse kısa bir hac ziyareti yapacağız" diye konuştu.

Haber: Sinan HARMANCI/TAŞOVA (Amasya),

============================================

Ablasının çakmakla oynarken çıkardığı yangında ölen minik Hüseyin gözyaşlarıyla toprağa verildi

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, 6 yaşındaki Narin Köse'nin çakmakla oynarken çıkardığı yangında ölen kardeşi 2 yaşındaki Hüseyin Köse, İznik'in Müşküle Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Merkez Osmangazi İlçesi Fatih Mahallesi Gazi Sokak'ta bulanan 3 katlı binanın zemin katında oturan Ayfer ve Gökhan Köse çiftinin kızı Narin Köse, evde kimsenin bulunmadığı sırada çakmakla oynarken kardeşinin uyuduğu kanepenin tutuşmasına neden oldu. Yangını gören ve ilk müdahaleyi yapan komşular tarafından haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri evde dumandan etkilenen 2 kardeşi Şevket yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hüseyin Köse, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Narin Köse'nin ise hastanedeki tedavi devam ediyor.

Hüseyin Köse'nin Bursa Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazesi İznik'in Müşküle Köyü'ne götürüldü. Minik Hüseyin, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu arada, yangınla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Halil ATAŞ/İZNİK(Bursa),

=============================================

Otomobil Botan çayı'na uçtu: 1 yaralı, 1 kayıp

SİİRT merkeze bağlı Meydandere Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, özel bir otomobilin Botan çayı'na düşmesi sonucu, sürücü Abdulaziz Oysal ağır yaralınırken araçta bulanan Mevlüde Oysal ise araçla birlikte suda kayboldu. Oysal'ın bulunması için bölgeye çok sayıda UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Kaza, Siirt- Eruh karayolunun 10'uncu kilometresinde bulanan Meydandere Köyü yakınlarında meydana geldi. Abdulaziz Oysal yönetimindeki 33 DLF 28 plakalı araç, seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine Botan Çayı'na düştü. Aracın Botan Çayı'na yuvarlanmasıyla sürücü 29 yaşındaki Oysal kendi imkanlarıyla araçtan ağır yaralı halde kurtulurken, araçta bulunan ve Oysal'ın yengesi olduğu öğrenilen 5 çocuk annesi Mevlüde Oysal ise aracın içerisinde Botan Çayı'nın derinliklerinde kayboldu. Çevredeki vatandaşın ihbarıyla kazaya yerine sevk edilen sağlık ekipleri, sürücü Oysal'a burada yaptıkları ilk müdehalenin ardından ambulansla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonucu Botan Çayı'nda kaybolan Mevlüde Oysal için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Arama kurtarma çalışmalarını Botan Çayı'nda botla yapan AFAD, UMKE ekiplerinin yanısıra köylülülerin katılımıyla çalışmalar sürerken, Bitlis'ten de dalgıç ekiplerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Aracın uçurumdan yuvarlandığı yer,

-Kurtarma çalışmalarının balaması,

-AFAD'a ait botun nehre bırakılması ve arama yapması,

-Köylülerin nehre girmesi ve arama çalışmalarına katılması,

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU - Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

=============================================

Bolu'da iki aile birbirine girdi: 1 yaralı

BOLU'da iki aile, aralarında yaşanan husumet nedeniyle birbirine girerken çıkan tekme tokatlı kavgada bir kişi yaralandı.

Olay, saat 15.30 sıralarında Sümer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre daha önce aralarında husumet olan ve birbirleriyle akraba olan iki aile arasında tartışma çıktı. Bina önüne taşan kavgada iki aile birbirine girdi. Kadınların da karıştığı kavgayı gören mahalle sakinleri polisi arayarak ihbarda bulundu. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken kavgada İ.K'yı döverek yaraladığı öne sürülen T.E., polisi görünce aracına binerek kaçtı. Polislerin bir süre araçla kovaladığı T.E., ara sokaklara girerek kaçmayı başardı. Kavgada yaralanan yaşlı adam olay yerine gelen 112 Acil ambulansıyla sevk edildiği İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Kavgaya karışan aile bireyleri birbirlerinden şikayetçi oldular. Polis, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yaralanan kişinin görüntüsü

-Ailenin tartışmaları

-Yaralının olayı polise anlatması

-Ambulans ve polis araçlarının görüntüsü

-Detaylar

Süre: 01.18 Boyut: 43.7 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement