Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Kandıra açıklarında kaçak teknesi battı: 19 ölü, 11 kayıp (8)ÖLÜ SAYISI 21'E YÜKSELDİSahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 21'e yükseldi.

22.09.2017 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kandıra açıklarında kaçak teknesi battı: 19 ölü, 11 kayıp (8)

ÖLÜ SAYISI 21'E YÜKSELDİ

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 21'e yükseldi. 21 kaçağın cesedi denizden çıkarıldı. Kurtarılan kaçakların ifadelerine göre kayıp olduğu değerlendirilen, sayıları 7 ile 9 arasında değişen kaçağın ise aranmasına devam edildiği bildirildi.

Haber: Ergün AYAZ/ KOCAELİ,

====================================

Baro Başkanı'ndan darp iddiasıyla polislere suç duyurusu

ŞANLIURFA Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir duruşmaya katılmak için gittiği Viranşehir İlçesi'nde adliye girişinde polisler tarafından darp edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Şanlıurfa Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, bir müvekkilinin duruşmasına katılmak için gittiği Viranşehir Adliyesi'nde görevli polis memurlarıyla iddiaya göre bilinmeyen nedenle tartışması sonucu kelepçelenip gözaltına alındı. Tüysüz, savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, hastaneden darp edildiğine dair rapor alıp kendisini tartakladığını ileri sürdüğü polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaşananlara tepki gösteren Baro Başkanı Ahmet Tüysüz, şunları söyledi:

"Viranşehir'de bir polis memuru emanette kayıtlı bulunan çok sayıda silah ve mermiyi satması üzerine ilçede bulunan yaklaşık 50- 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında benim kirvem aynı zamanda müvekkilim olan bir kişinin duruşmasına katılmak için bu sabah Viranşehir Adliyesi'ne gittim. Ancak gözaltına alınanların çoğunun kötü muameleye ve işkenceye maruz kaldığını öğrendim. Şüpheliler, bugün adliyeye getirildiğinde benim müvekkilime 'Senin duruşmana ben gireceğim' demem üzerine o sırada bir polis memuru kaba bir tavırla, 'Bir dakika sen kimsin, dost musun, düşman mısın' dedi. Ben de 'Dost veya düşman değilim. Ben avukatım' dedim. 'Avukat olduğun nerde yazıyor' dedi. 'Eğer avukat olduğuma dair şüpheniz varsa kimlik sorarsınız. Ben de kimlik gösteririm' dedim. Bu sırada 4- 5 polis gelerek 'Bunu gözaltı yapın, dışarı atın' dedi. Ben onlara Şanlıurfa Baro Başkanı olduğumu söyledim. Onlar da 'Ne başkanı olursan ol' dediler. Bu yaşananlar savcının odasında dahil devam etti. Bu olaylar yüzünden darp raporunu alarak polisler hakkında suç duyurusunda bulundum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Şanlıurfa Barosu

Baro Başkanı Ahmet Tüysüz'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

==================================

Mahallenin esnaf teyzesi, kazandığıyla kanser eşine bakıyor

SİVAS'ta 63 yaşındaki Meliha Eker 10 metrekarelik dükkanında hem kanser hastası eşine bakarak, evinin geçimini sağlıyor.

Sivas'ta Kümbet Mahallesi'nde kayınvalidesinin yanında ikamet eden Meliha Eker'in eşi 67 yaşındaki Şemsettin Eker'e 2010 yılında mesane kanseri teşhisi konuldu. Devlet Demiryolları'ndan emekli eşinin maaşı ilaç masrafları da eklenince yetersiz kalmaya başladı. Zamanla geçinmekte güçlük çeken Meliha Eker ailesinin geçimini sağlamak için Cuma Pazarı Caddesi üzerinde 2010 yılında dükkan kiraladı. 5 çocuk annesi olan Eker, 10 metrekarelik dükkanında oyuncak, elbise, kırtasiye ve çeşitli hediyelik eşyaları satmaya başladı.

"EŞİME KATKI OLSUN DİYE AÇTIM"

Kanser hastası eşi Şemsettin Eker'e bakmak ve ailesinin geçimini sağlamak için dükkan açtığını söyleyen Meliha Eker, "Eşim kanser hastalığına yakalandı. 7 yıldır götüremedim hastaneye gitmek istemedi. Fakat ağrıları dayanamadı, mesane kanseri ameliyat oldu şuan evde yatıyor. Baktım yetiştiremeyeceğim çareyi burada buldum. Ekmek parası kazanmak için. 5 tane çocuğum var ama hepsi kendi eti, yağıyla kavruluyor. Ben burada hanımlara elbise satıyorum, çocuklara kırtasiye malzemesi satıyorum, el işi yapıyorum, nişanlı kızlara patik örüp onları satıyorum, eşarp iğnesinden, kalemine satıp ekmek paramı kazanıyorum. Kimseye muhtaç olmuyorum. Çocuklarımın dükkanı vardı, onlar iflas edince oradaki malları buraya taşıdık, ben de üstüne ekleyerek malzeme aldım. 'Burasını dosta düşmana karşı ayakta tutacağım' dedim. Eşime, ilaçlarına bir katkım, yardımım olsun diye burayı açtım. Mahallede çok seviliyorum. Gelen müşterilerim var. Geliyorlar mesela 'Teyzem ben aşağıdan alacaktım, başka yerden alacaktım ama paran sana gitsin' diyerek bana geliyorlar" dedi.

"FAKİRİ FUKARAYI DEVLETİN GÖZETMESİ LAZIM"

Eşinin aldığı 1400 liralık maaşının ilaç masraflarına gittiğini söyleyen Meliha Eker, "Onun maaşı kanser ilaçlarına gidiyor. Dediler ki 'Devlet bu kanser hastalarına ilaç parası alınmayacak' dediler. İlaçların parası maaşından kesilmeyecek denildi. Ama ilaç para kesiliyor. Neden bu para maaştan kesiliyor. Bu devleti başa ben getirdim, bizler getirdik. Fakiri fukarayı devletin gözetmesi lazım. Kocamın aldığı aylık ilaçlara kesiliyor, yetiştiremediğim için burayı çalıştırıp eşime katkım olsun istedim. Aylığım yeterli değil. Geçimimi buradan sağlıyorum. 1 lira dahi alsam, bugün ki ekmek param çıktı diye seviniyorum. Günlük ortalama 10-15 lira kazanıyorum" dedi.

BAŞKAN DESTEK VERDİ

Öte yandan bölgeye ziyarette bulunan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da, Eker'in dükkanını ziyaret etti. Başkan Aydın sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin görüntüler paylaşıp dükkandan alışveriş yapılması çağrısı yaparak, "Bu şirin teyzemiz; Cuma pazarının karşısında küçük bir dükkanda esnaflık yapıyor. Sıcak kanlı, cana yakın ve samimi Anadolu insanlarımızdan sadece bir tanesi. Kendisine hayırlı ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Hasta olan eşine ise Rabbimden acil şifalar temenni ediyorum. Sizin gibi dili dualı, yüreği sevgi dolu annelerimizin varlığı bizi güçlendiriyor, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Dükkanın görüntüleri

-İç ve dışardan detaylar

-Konuşmaları

-Belediye Başkranın ziyaret görüntüleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

======================================

HDP'li Özsoy: Kürtler kutupta bile hak iddia etse, engelleme çabası gösterirler

BİNGÖL'de partisinin halk buluşması toplantısında konuşan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Özsoy, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nde yapılması planlanan referandumu değerlendirerek, "Kürtler yarın Antartika'da, Kutup'ta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabayı gösterirler" dedi.

HDP ve DBP Bingöl il örgütleri tarafından Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde düzenlenen halk buluşması toplantısına, HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile parti yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantıda Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ndeki referandum tartışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan HDP'li Özsoy, Kürtler'in hak sahibi olmasının istenmediğini belirterek, "Tek başına iktidar oldular, Davutoğlu'nu gönderdiler. Yanına aldıkları adamlara bakın; Devlet Bahçeli, Doğu Perinçek, eski Ergenekonda yargılanan isimler. Ee kadar, özellikle Irak ve Suriye'de Kürtler'in kazanımlarına karşı ne kadar büyük tepki gösteren varsa, milliyetçi cephe kurmuş, Kürtler nerede olurlarsa olsunlar bir hak sahibi olmasınlar diye siyaset yapıyorlar" dedi.

"ÖNCE RACON KESİYOR, SONRA ÖZÜR DİLİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştiren HDP'li Özsoy, "Dönem dönem, iktidar sözcüleri; 'Kürtlerle bir sorunumuz yok, bizim teröristlerle sorunumuz var' diyor. Perde açıldı, gerçek hiç de öyle değil. Kürt yönetiminde bir referandum tartışması var, CHP'siyle, MHP'siyle, AKP'siyle hepsinin yaptığını görüyorsunuz. Sizin meseleniz, iddia ettiğiniz gibi teröristlerle falan değil. Kürtler yarın Antartika'da, Kutup'ta bile hak iddia etse, bunlar yan yana gelir, engellemek için ellerinden gelen çabayı gösterirler. Türkiye, siyasal ve yönetsel bir kriz içerisinde. Ekonomik, bölgesel krizler derinleşiyor. Avrupa ile kriz var, yansımaları sürüyor. İçerde ve dışarıda kavga ederek bir yere varamazsınız. Ahkam kestiklerinden sonra gidip özür diliyorlar. Öyle bir huyu var Cumhurbaşkanının. Önce racon kesiyor, sonra özür diliyor, aracılar gönderip durumu düzeltmeye çalışıyor2 diye konuştu.

"İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE, YENİ BİR ORTADOĞU KURULACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile daha önce olan sıcak ilişkilerine atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

"Erdoğan, 'Esad gidecek' diyordu, şimdi yine Esad'a döndü. Şu an Esadla, Irakla, İranla tekrar anlaşıp Kürtler'in kazanımlarını bastırmak için elinden geleni yapıyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Başkanlık seçimlerinde 'başkanlık seçimlerini destekleyin' mesajları veriyordu. Destekliyor musunuz? Alın size işte. Karşılığında da bunu görüyorsunuz. Bu devletin, şunu hazmetmesi gerekiyor. Yeni bir Ortadoğu kuruluyor. İsteseniz de, istemeseniz de kurulacak. Kimse size sormaz. Kürtler Türkiye'de, İran'da, Irak'ta ve Suriye'de 4 parçada, yaşadıkları yerlerde Kürtler, yüz yıldır mücadelesini verdikleri siyasal statü haklarını istiyorlar. Başka bir şey istemiyorlar. Kendilerinden İngiliz ve Fransızlar'ın gasp ettikleri siyasal statü hakkını istiyor. Diyorlar ki, biz bir halkız, kendi halkımızla kararlarımızı almak istiyorlar. Karşılığında Türkiye'de sosyal demokratım diyen CHP'sinden, MHP'sinden, AKP'sine kadar herkes tek yumruk olmuş, yeni Ortadoğuda'da Kürtler'e yer vermeyeceğiz diyorlar. Mesele budur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Programdan detaylar

-Hişyar Özsoy'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

=============================================

Güner Kıraç Akyazı'da toprağa verildi

ÜNLÜ oyuncu Güven ve Gökhan Kıraç'ın uzun süredir yoğun bakımda olan babaları 80 yaşındaki Güner Kıraç yaşamını yitirdi. Güner Kıraç Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Uzun yıllardan televizyon ekranlarında Kıraç kardeşler olarak bilinen ünlü oyuncular Güven Kıraç ve Gökhan Kıraç'ın babaları Güner Kıraç yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü İstanbul'da özel bir hastanede yaşama veda etti. Cenazesi bugün Kuzuluk Şose Mahallesi Merkez camiinde kılınan ikindi namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Güven Kıraç taziyeleri kabul ederken

-Cenaze namazı

-Cenaze duası

-Cenazenin Mezarlığa getirilmesi

HABER: Alattin ONUR/AKYAZI(Sakarya)-

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Yerlikaya: 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı
    08:49 Bakan Yerlikaya: 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, 41 ilde gerçekleştirildi ve toplamda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi
    08:27 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu madde ele geçirildi

    Kütahya'nın Fatih Mahallesi'nde Motosikletli Polis Timleri tarafından yapılan çalışmalarda, O.A. isimli şahsın üst aramasında 1,57 gram esrar, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek bulundu. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Bakan Tunç: Mülakatta 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?' sorusunun yöneltildiği iddiası doğru değil
    08:27 Bakan Tunç: Mülakatta 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?' sorusunun yöneltildiği iddiası doğru değil

    Bazı basın yayın organlarında yer alan ve Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır?", "Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?" sorularının yöneltildiği iddiası büyük ses getirdi. Haberlere ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yalan ve algılar üzerinden gündem oluşturmak ve dezenformasyondan medet ummak ahlaki değildir, siyasi etikle de bağdaşmaz" dedi.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.


Advertisement