Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

BAHÇELİ: MUSTAFA KEMAL OLUR, YEDİ DÜVELİN KARŞISINA YİNE DİKİLİRİZ (EK)1)OKTAY VURAL AÇIKLAMA YAPTIMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplu açılış törenleri için ziyaret ettiği Manisa'da Kula Belediyesi'ne uğradıktan sonra Alaşehir İlçesi'ne geçti.

23.11.2017 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAHÇELİ: MUSTAFA KEMAL OLUR, YEDİ DÜVELİN KARŞISINA YİNE DİKİLİRİZ (EK)

1)OKTAY VURAL AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, toplu açılış törenleri için ziyaret ettiği Manisa'da Kula Belediyesi'ne uğradıktan sonra Alaşehir İlçesi'ne geçti. Bahçeli'yi burada da atlı süvariler karşıladı. Bu arada MHP Grup Başkanvekilliği'nden istifa eden İzmir Milletvekili Oktay Vural, Selendi'deki törende seyirciler arasında yer alması ve isminin okunmaması konusunda açıklama yaptı. Vural, geç geldiği için seyirciler arasında yer aldığını, isminin de kendisini görmedikleri gerekçesiyle okunmadığını öne sürdü. Alaşehir Belediyesi'ni ziyaret eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, kent meydanına geçti.

"ÜZÜM ÜRETİCİSİ NE YAZIK Kİ ÜZGÜNDÜR"

Alaşehir'de Yıldırım Beyazıt'ın ruhunun bulunduğunu söyleyen Bahçeli, "Parti kadrolarımız ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Manisa'da yaşanan her sorunu dikkatle takip etmektedir. Alaşehir mahsun iken Ankara mesut olamaz. Üretici, üzüm hasadından beklediği karşılığı alamamıştır. Ülkemiz dünyadaki çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının yüzde 45'ini gerçekleştirmektedir. 950 bin dekar bağ alanında üzüm üretilmektedir. Üzüm üreticisi ne yazık ki üzgündür. Kaygılıdır. Maliyetleri giderek artarken satışta aynı karşılığı bulamamaktadırlar. Her zan her zaman sizin yanınızdayız. MHP varsa umut vardır çare vardır" dedi.

"KARANLIK ELLERİN HAİN HEDEFLERİN SATAŞMALARINA MARUZ KALDIK"

Bahçeli, seçim barajına yönelik sözlerini eleştirenlere tepkisini burada da sürdürerek şöyle dedi:

"Ne dün ne bugün 'önce partimiz' diy77erek hareket etmedik. Milletimiz için hayırlı olanı istedik. Önce millet ve ülkem derken kuru sıkı atmadığımızı her fırsatta gösterdik. Karanlık ellerin hain hedeflerin sataşmalarına maruz kaldık. Ancak yılmadık yıkılmadık. Çünkü biz MHP'yiz. Karanlık hesaplara geçit vermedik. İhanetlerle karşılaştık. Yaşanan tehdit karşısında duruşumuzun erdem ve önemine işaret ediyoruz. Ancak bazıları hala siyasi çetele tutuyor. Bu gafiller Türkiye huzura kavuşuncaya kadar hiçbir arzusunun gerçekleşmeyeceğini, balık kavağa çıkana kadar anlamayacaklar. Blok siyasetinden medet ummaya devam ediyorlar. Biz millet sevdalılarıyla hak bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz. Cephe mantığıyla karşımıza geçip mevzilenenler, ilkelerimizden ödün vermemizi bekliyorlar. Böylesi bir alçalmayı ömür boyunca göremeyeceklerini ilan ediyorum" dedi.

"TAMAH ETMEYECEK"

Bahçeli, NATO krizine değinerek, ABD'nin çirkin oyunları ve küresel senaryolarına Türkiye hiçbir zaman tamah etmeyeceğini öne sürdü ve "Ne olursa olsun Türkiye hiçbir zalime tamah etmeyecektir. 'Tamam' demeyecektir. Terör örgütleriyle düşüp kalkanlar, PKK, PYD, YPG'yi silahlandıran Türkiye düşmanlarının ümidi olanlar bu kez de başaramayacaklar, sonuç alamayacaklardır. Güvence Manisa'nın ruhu ve asaletidir. Gücümüzün kaynağı için büyük Türk milletidir. Türkiye'nin milli hassasiyetlerini kaşıyarak kanatanlar mahcup ve mağlup olacaklardır.  İblisinin bile aklına gelmeyecek oyunlarla Türkiye'yi bölmeye çalışanlar bunun hesabını vereceklerdir" dedi.

Toplu açılış yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Salihli'ye gitmek üzere yola çıktı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Açılış töreninden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - İlker KILIÇARSLAN - Nurettin DOĞAN, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ SELENDİ

============================================================

2)OLASI BİR UÇAK KAZASINI ÖNLEYEN HAREKET MEMURU EMİNE DANIŞ OLAYI ANLATTI

Yenişehir Havaalanı Çelebi Yer Hizmetleri'nde görevli  Harekat Memuru Emine Danış'ın dikkati olası bir uçak kazasını önledi. Emine Danış firma tarafından ödüllendirilecek.

Yenişehir Havaalanı'nda yaşanan olayı anlatan Yenişehir Havaalanı Çelebi Yer Hizmetleri'nde görevli Hareket Memuru Emine Danış, geçtiğimiz hafta yaşanan olayı DHA muhabirine anlattı. Emine Danış, "Özel bir uçak Yenişehir Havaalanı'ndan havalanmak üzereydi. Tam o sırada uçağın pitotlarının kılıflarla kapalı olduğunu gördüm. Bu durumu el kol hareketleriyle kaptan pilota anlatmaya çalıştım ancak başaramadım. Son olarak kokpitin camına vurarak kaptan pilotu uyardım. Kaptan pilot da inerek pitotların kılıflarını topladı ve bana teşekkür ederek havalandıö dedi.Çelebi Yer Hizmetleri Yenişehir İstasyon Şefi Cenker Altan da pitotlardaki kılıfların çıkarılmamasının uçağın düşme sebebi olacağını vurguladı. Cenker Altan, "Görevlimiz Emine Danış'ı tebrik ediyoruz. Çok dikkatli davranarak olası bir faciayı önledi. Firma olarak ödül yönetmeliğimiz var. Emine Danış'a ödül vereceğizö dedi. Öte yandan, Havaalanı Müdürü Recep Pak da Emine Danış'ı tebrik etti.

KAYMAKAM SEYİTOĞLU'NDAN EMİNE DANIŞ'A BAŞARI BELGESİ

Çelebi Yer Hizmetleri Hareket Memuru Emine Danış'a tebrik mesajları yağarken, aynı zamanda Havalimanı Mülki İdare Amiri olan Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu da Emine Danış'a başarı belgesi verdi. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Emine Danış'ı tebrik ederken, "Çelebi Yer Hizmetleri Hareket Memuru Emine Danış'ın dikkati olası bir facianın önüne geçti. Kendisini ve kurumunu

tebrik ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Nihat BIÇAK - YENİŞEHİR (Bursa), -

===================================================

3)BANGLADEŞLİ BAKAN CHOWDHURY, ŞANLIURFA'DA

ŞANLIURFA'ya gelen Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak Vali Abdullah Erin'i ziyaret etti.Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak Şanlıurfa geldi. Valilikte, Şeref Defteri'ni imzalayan Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury, beraberindeki heyetle, Vali Abdullah Erin ile görüştü.

Valilik makamında gerçekleşen görüşmede konuşan Vali Erin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Bangladeş halkını ve ülkesini olarak kardeş olarak gördüklerini kaydetti. Bangladeş heyetinin, Türkiye'deki göç idaresi hakkında bilgi ve tecrübe paylaşımı için Şanlıurfa'da bulunduğunu ifade eden Vali Erin, Suriye'de beş yıldan bu yana yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye'ye göç eden 3,5 milyon Suriyelinin bulunduğunu, bu sayının 550 bin kadarının Şanlıurfa'da yaşıyor. Şanlıurfa'nın 500 binden fazla Suriyeli göçmene kapılarını açarak yardımcı olması konusundaki tecrübelerini paylaşmak olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin göçmenlere yardım konusundaki başarılarının kendileri için örnek teşkil ettiğini söyledi. Bakan Chowdhury, Türkiye Cumhuriyeti'nin Bangladeş'e yaptığı yardımlardan dolayı da teşekkür etti.

Valilikteki görüşmelerin ardından Bangladeş Afet Yönetimi ve Yardım Bakanı Mofazzal Hossain Chowdhury ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa'da Suriyeli göçmenlerin barındığı kampları ve AFAD yönetim merkezlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alacak.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Valilik binası

Vali Abdullah Erin konuşması

Bakan Chowdhury'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 54 MB

===================================================

4)ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİN YER ALDIĞI KİTABE YENİLENDİ

ÇANAKKALE Savaşları'nda Anzak Koyu'ndan çıkarma yapan Anzak askerleri için Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği sözlerin yer aldığı kitabe yenilendi. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda tarihin en kanlı savaşların yaşandığı Çanakkale Savaşları sırasında Anzak Koyu'ndan çıkarma yapan Anzak askerleri için Mustafa Kemal Atatürk, savaşın ardından 1934 yılında, "Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar. Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" sözlerini söyledi.

Atatürk'ün Anzak askerleri için söylediği bu sözler, 25 Nisan 1985 yılında Türk Hükümeti tarafından Anzak Koyu'na İngilizce yazılı olarak kitabe ile konuldu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca 5 ay önce başlatılan bakım ve restorasyon çalışmaları kapsamında; Anzak Koyu'ndaki kitabe yenilenerek, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Alan Başkanlığı olarak Çanakkale Savaşları'nın, Çanakkale Destanı'nın yazılmış olduğu tarihi alandaki bütün tarihi eserleri, anıtları, kitabeleri ayağa kaldırmaya, tarihi tekrar canlandırmaya devam ettiklerini söyledi. Anzak Koyu'nda bulunduklarını belirten İsmail Kaşdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Anzak askerlerinin yani Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin çıkarma yaptığı sahildeyiz. ve savaştan sonra, 1934 yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anzak askerleri için söylemiş olduğu sözleri ihtiva eden kitabenin önündeyiz. Bu kitabeler çok uzun yıllar önce burada Anzak Koyu'nda Atatürk'ün sözlerini ihtiva eder bir şekilde ortaya konmuştu. Fakat daha sonraki süreçlerde gerek coğrafi koşullar, gerek insani etkenlerden dolayı rüzgar, güneş, yağmur, kar, don gibi koşullardan dolayı kitabeler eskimişti, dökülmeye başlamıştı. ve yer yer de insan hayatı içinde tehlike arz etmeye başlamıştı. Biz de geçtiğimiz günlerde hemen alanda bulunan bu 15 kitabeyi bakıma, tamire, restorasyona tabi tutmaya karar verdik. Çünkü hemen hemen bütün kitabeler bakıma muhtaç bir hale gelmişti. Biz de tarihi bir alandaki bu kıymetli eserleri o halde bırakamazdık. Çalışmalarımıza başladık. Bu kıymetli tekrar eserleri aslına uygun şekilde restore etmeye karar verdik. Fakat daha sonraki süreçlerde tamirat esnasında bizi çok üzen gerek ülke içindeki basında, gerek ülke dışındaki basında tamamen yanlış, maksatlı çarpıtışmış bir şekilde sanki kitabeler yok ediliyormuş, harap ediliyormuş gibi kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldı. Aslında tam tersi biz tarihi alanda, tarihten bize emanet olarak kalan ne varsa hepsini ama hepsini aslına uygun bir şekilde ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Tarihi Alan Başkanlığı'nın görevlerinden bir tanesi de budur. Şu anda da bahse konu Anzak Koyu'ndaki Atatürk'ün 1934 yılında Anzak askerleri için söylemiş olduğu sözlerin önündeyiz. Şu aada kitabenin bakımı, tamiratı, restorasyonu bitti. Gerek bundan sonraki süreçlerde daha dayanıklı olması adına, gerek ziyaretçilerimizin rahat ziyaretler yapabilmesi adına gerekli çalışmalarımızı yaptık. ve şu anda da en son olarak da Atatürk'ün maskını da koyduk. Avustralya ve Yeni Zelandalılar için çok önemli, çok kıymet ihtiva eden Atatürk'ün sözleri kitabelerde yerini almış oldu."

Görüntü Dökümü

------------------

Anzak Koyundan görüntüler

Arıburnundan görüntüler

Anzak Koyundaki yazıt ve yenilenen kitabeden görüntüler

Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'in kitabedeki incelemesinden görüntüler

Kitabeden genel ve detay görüntüler

İsmail Kaşdemir röp.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

====================================================

5)GÖÇMENLERDEN ÇOCUKLARA TOHUM KALEM

BAKIRÇAY Bölgesi Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği üyeleri, Foça'da öğretmen ve öğrencilere ucunda çiçek tohumları bulunan kalem hediye etti.Bakırçay Bölgesi Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından Foça Reha Midilli İlkokulu'nda Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte öğretmen ve öğrencilere ucunda çiçek tohumları bulunan kalem hediye edildi. Dernek Başkanı Gürol Türkmentepe böylece çocuklara çevre bilincini aşılamak istediklerini belirtti. Okul Müdürü Mustafa Balcı ve öğretmenlerin gününü kutladıktan sonra sınıfları gezen Türkmentepe çocuklara kalemlerin nasıl kullanılacağı, hangi seviyeye geldikten sonra tohum kısmının saksılara ekileceği ve saksılardan bahçeye nasıl aktarılacağı konularında bilgi verdi. Türkmentepe, "Çocuklarımızın doğaya ve çevreye daha duyarlı olmalarına katkı için tohum kalemler dağıtıyoruz. Bunu tüm ilçe okullarına yayacağız. Bu yıl Öğretmenler Günü'ne seçtik. Onları da kutlamak istedik. Dağıttığımız 300 tohum kalem içinde ağaç ve çiçek tohumları var. Hem öğrencilere hem doğaya katkı yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Dernek üyeleri sınıflardan miniklerin alkışlarıyla uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tohum kalem dağıtımından görüntü,

-Kalemlerin nasıl kullanılacağının anlatımından görüntü,

-Çocukların coşkusundan görüntü,

-Gürol Türkmentepe ile röp.

Haber - Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

===========================================

6)CEZAEVİNDEN ÇIKIP İŞ YERİ AÇTI İLK SUNUMUNU BAŞSAVCIYA YAPTI

ÇORUM'da işlediği bir suçtan dolayı cezasını tamamlayan ve denetimli serbestlik kapsamında salıverilen eski hükümlü 56 yaşındaki Mehmet Atar, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmaları ve meslek edinme çalışmaları devlet tarafından verilen destek ile köfteci dükkanı açıldı. Eski hükümlü Mehmet Atar'ın köftesi dükkanının açılışına Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül'de katıldı. Koruma Kurulu Başkanlığı üyeleriyle birlikte Denetimli Serbestlik Müdürlüğü desteği, İş-Kur İl Müdürlüğünün katkıları ile köfteci dükkanı açan eski hükümlü Mehmet Atar, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ve Beraberindekiler Çepni Mahallesinde açılan köfteci dükkanında yaptığı açıklamada, "Bizler Mehmet Atar'a moral vermek ve destek olmak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Bu iş yeri Koruma Kurulu Başkanlığı üyeleriyle birlikte Denetimli Serbestlik Müdürlüğü desteği, İş-Kur İl Müdürlüğünün katkılarıyla açılmıştır. Hükümlümüz aynı zamanda cezasının ikinci bölümünü kamuya yararlı bir işte çalışarak geçiriyor. İş yerinden arta kalan süresinde bir kamu kurumunun lokalinde benzer bir işi yaparak tamamlıyor. Kendisine bundan sonraki yaşamında hürriyetinin kısıtlanmadığı ailesinin geçimini helal rızkla sağladığı bir hayat diliyoruz. Bugüne kadar Koruma Kurulu Başkanlığı'na yapılan hiçbir müracaatı boş çevirmedik. Burada amacımız hükümlüleri hem bireysel olarak rahatlatmak hem de yeniden suç işlemelerine neden olacak ekonomik ve sosyal şartları ortadan kaldırmak. Bize başvuru yapan herkese cevap verecek potansiyelimiz var" dedi.

Eski hükümlü Mehmet Atar ise iş yeri açmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, destek olan herkese teşekkür etti. Eski hükümlü Mehmet Atar, kendi elleriyle pişirdiği köfteleri Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül başta olmak üzere, Müftü Ahmet Akın, İş-Kur İl Müdürü Ali Şahan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Yılmaz, Baro Başkanı Altan Akpınar ikram ederek çok mutlu olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Başsavcı Ömer Faruk Yurdakul açıklama

Eski hükümlü Mehmet Atar açıklama

Davetliler dua ederken

Detaylar

(SÜRE: 4  Dk) (BOYUT: 188 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

====================================================

7)ÇEŞME AÇIKLARINDA  65 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan Suriye uyruklu 65 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yürüten TCSG 81 Sahil Güvenlik Gemisi, bugün saat 10.00'da, Karaabdullah Burnu açıklarında bir lastik bot belirledi. Müdahale ederek botu durduran sahil güvenlik ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 65 kaçağı yakaladı. Kaçaklar, gümrüklü sahada bulunan Ulusoy İskelesi'ne getirdi, daha sonra, TCSG 902 Sahil Güvenlik Botu tarafından gümrüklü sahadan alınarak Çeşme İskelesi'ne götürüldü. Kimlik tespitleri yapılan kaçaklara, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından yiyecek paketleri ve içecek dağıtıldı, insani ihtiyaçları giderildi. Kaçaklar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Sahil güvenlik botunun Çeşme İskelesine yanaşması

Göçmenlerin iskeleye indirilişinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Güneş ATAGÖZ/ ÇEŞME (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement