DHA YURT BÜLTENİ - 12 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 12

4 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasındaAdana'da 4 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

11.07.2019 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 kişinin yaralandığı kaza anı güvenlik kamerasında

Adana'da 4 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Kaza, Çukurova ilçesi'inde bulunan Kabasakal Mezarlığı önünde meydana geldi. Aziz Özden idaresindeki 01 BZ 817 plakalı aracıyla, ana yoldan mezarlığa giriş yapan Şabidin Karaoğlu'nun kullandığı hafif ticari araca çarptı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Çarpmanın şiddetiyle 2 araçta bulunan 4 kişi sıkıştı. Olay yerin gelen kurtarma ekipleri, yolcuları kurtardı. Yaralılar ambulansla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-------------
-2 aracın çarpıştığı anın güvenlik kamera görüntüsü

SÜRE: 37" BOYUT: 69 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

================

15 Temmuz şehidi polis, Van'daki kabri başında anıldı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan Özel Harekat polisi Halil Hamuryen (39), memleketi Van'ın Erciş ilçesinde mezarı başında anıldı.
Erciş Kaymakamı Nuri Mehmet Beyoğlu ve beraberindeki, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, kurum amirleri, şehidin yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş, şehit Özel Harekat polisi Hamuryen'in Çelebibağı Mahallesi'ndeki kabrini ziyaret ederek dua etti. Kaymakam Beyoğlu, "Bugün 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Haftasını" kutluyoruz. Kahraman şehidimiz Özel Harekat Polisimiz Halil Hamuryen'in kabrinde bir araya geldik. Bundan 3 yıl önce Fetullahçı hain terör örgütü tarafından milletimizin milli beraberliğine, mahremine kast eden yapının düşmanlarına karşı, bu milletin nasıl bir tepki verdiğini herkese göstermiştir. Rabbim şehidimizin mekanını cennet etsin" dedi.
Şehidin kardeşi Bilal Hamuren ise "15 Temmuz'u bize yaşatan FETÖ ve askerlerini Allah'a havale ediyoruz. Bize çok büyük acılar yaşattılar. Devlet büyüklerimizden bu hain terör örgütü mensuplarına daha büyük cezalar verilmesini istiyoruz. Daha ağır cezalar verilirse ancak o şekilde acılarımız biraz hafifler" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------
-Şehidin kabri başında dua edilmesi
-Şehit yakınlarının konuşmaları
-Kaymakam Nuri Mehmet Beyoğlu konuşması
-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Barbaros KUL/ERCİŞ (Van),

=========================

'İlçemizde Suriyeli istemiyoruz' pankartı kaldırıldı

Sinop'un Erfelek ilçesinde Yaşar Özdikmen'in işlettiği lokale astığı 'İlçemizde Suriyeli istemiyoruz' yazılı pankart, polis tarafından kaldırıldı.
Erfelek ilçesinde Avcılar Lokali işletmecisi Yaşar Özdikmen (53), tel örgüye 'İlçemizde Suriyeli istemiyoruz' yazılı pankart astı. Dün asılan pankartın fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı. Polis ekipleri, bu sabah pankartı kaldırdı. Pankartı asan Yaşar Özdikmen ise polis merkezinde ifade verdi.
Yaşar Özdikmen, "Pankartı gece asmıştık, sabah kalktığımda polis pankartı toplamış. Emniyete gittik, ifademizi verdik. Bir art niyetimizin olmadığını belirttik. İlçemizi seviyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü
---------
Pankart detayları
Yaşar Özdikmen ile röp.
Detaylar

Haber-Kamera: Deniz ÖZEN SİNOP DHA

==============

Şanlıurfalı kadınlar, zumba ve pilatesle zayıflıyor

Şanlıurfa'da aşırı kilolu kadınlar, hayatlarında ilk kez gördükleri zumba ve pilates kursuyla hem eğleniyor hem de zayıflıyor.
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren yaşam merkezleri zayıflamak isteyen kadınlarla dolup taşıyor. Kadınlara yönelik ücretsiz pilates, zumba ve temel jimnastik kurslarının verildiği merkezlerde ter atan kadınlar, daha sonra günlük ev işleriyle uğraşarak, kilolarını korumaya çalışıyor. Beden eğitimi öğretmeni ve diyetisyenler tarafından dans ve aerobik figürleri içeren zumba dansı ve ardından pilates çalışmalarıyla süren dersler, ev kadınları için büyük eğlenceye dönüşüyor. Günde 4 seans şeklinde gerçekleştirilen kurslara yoğun ilgi gösteren 120 kadın, biran önce ev işlerini tamamlayıp soluğu yaşam merkezinde alıyor. Hayatlarında ilk defa zumba ve pilates derslerini alan kadınların çoğu spor yapamadıklarından şikayetçi oldukları öğrenildi.
Şanlıurfa'da uzun yıllardır spor yapamadıklarını ifade eden kadınlar, zumba ve pilates dersleri sayesinde kendilerini çok rahat ve hafif hissettiklerini belirtti. Zumba ve pilatesle zayıfladıklarını söyleyen kadınlar, "Burada keyifli bir ortamımız var. Daha önce evde televizyon başında veya yemek yapmakla zaman geçirmeye çalışıyorduk. Şimdi bu alışkanlığımızdan vazgeçip kurslara geliyoruz. Kurslara katıldığımız için vücudumuzdaki yağlarda erime olurken, sıkılaşmayı da ciddi şekilde fark ettikö ifadelerinde bulundular.
Türkiye'nin zengin yemek kültürüne sahip olan Şanlıurfa'da kilo almanın önüne zumba ve pilates kurslarıyla geçmeye çalışacaklarını ifade eden kursiyer kadınlar, kendilerine bu imkanı tanıyan yetkililere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
-----------
Yaşam merkezinde zumba ve pilates kurslarına katılan kadınlar
Öğretmenler eşliğinde egzersiz çalışma yapan kadınlar
Yetkililere teşekkür eden kadınlar
Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

===========

Tehlikeli yolculuk kamerada

Çorum'da belediye halk otobüsünün arkasından tutarak patenle kayan gençlerin tehlikeli yolculuğu kameraya yansıdı.
Gazi Caddesi'nde seyreden belediye halk otobüsün arkasından tutarak patenleri ile kayan 3 genç, görenleri korkuttu. Tehlikeye aldırış etmeyen gençlerin yolculuğu bir kişi tarafından cep telefonu kamerası ile görüntülendi. Durakta otobüsün durmasıyla çevredekilerin uyardığı gençler, gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü
------------
-Halk otobüsünün arkasından tutarak patenle kayan gençler
-Detaylar

Haber-Kamera: – Yusuf ÇINAR - ÇORUM

==================

200 yıllık buğday ayıklama aleti, sergileniyor

Rize'nin İkizdere ilçesinde 200 yıl önce buğday ayıklamak için kullanılan 'kem' adı taş örülü tahta, sergileniyor. Yaylayı ziyarete gelenler, ilginç ayıklama aletini fotoğraflıyor.
İkizdere ilçesine bağlı Cimil yaylasında, 200 yıl önce buğday ayıklamak için kullanılan taş örülü tahta ilgi çekiyor. Yayla sakinlerinden Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar'ın ahşap evinin önünde sergilediği taş işlemeli tahta, yaylaya gelenler tarafından fotoğraflanıyor. Yörede 'kem' adı verilen tahta yıllar önce hayvanlara bağlanarak yerde ki buğdayların ayıklamasında kullanıldığı biliniyor.
Yaylada yaşayanların bir çok ilde fırıncılık mesleği yaptıklarını anlatan Rize Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, "Eskiden köylüler yaylalarda ikamet ettiği zamanlar buğday ekip biçer ve ekmeklerini yaparlardı. Buğdayları tarlalardan ekim-kasım aylarında biçtikten sonra harmanlarda bu kem denilen aletle çift öküzün arkasına bağlanılarak gezdirilirdi. 200 yıl önce üretilen bu aletin üzerinde bulunan taşlar buğdayı kırardı. Bir tarafa buğday bir tarafa kabuğu atlardı. Ayrılıp temizlenen buğday değirmene ardından da un olarak ambarlara konulurdu. Bu unlardan ise yıl boyu ekmek yapılırdı. Şu an bu alet kullanılmıyor. Bizi ziyaret eden turistler merak edip bunun ne olduğunu soruyorlar. Bizde anlatıyoruz. Fotoğraf çektirenler varö dedi.

Görüntü Dökümü
------------
Yayla detayları
Buğday ayıklama aleti
Refik kumbasar ile röp.

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER RİZE-DHA

=================

Küçük kuzenleri birlikteliğe zorlayan anne- babaları tutuklandı

İzmit'te, amcasının oğlu D.Ç.P. (11) ile birlikte yaşamaya zorlanan N.P. (14) adlı kız çocuğu, polise sığınıp, zorla evde tutulduğunu ve devlet yurdunda kalmak istediğini söyledi. Soruşturma kapsamında, N.P.'nin anne- babası ile amcası ve yengesi mahkemece tutuklandı.
İzmit'teki polis merkezine geçen hafta giden N.P., yaklaşık 4 ay önce, amcasının oğlu D.Ç.P. ile birlikte yaşamaya zorlandığını, amcası ile yengesinin kendisini zorla evde tuttuğunu ve dışarı çıkmasına dahi izin vermediğini söyledi. N.P., amcasını ve yengesini çorap satma bahanesiyle ikna edip, polis merkezine geldiğini anlattı. Ailesine de teslim edilmek istemediğini belirten N.P., devlet yurdunda kalmak istediğini söyledi.
N.P.'nin şikayeti üzerine cumhuriyet savcısına bilgi verildi. N.P., devlet korumasına alındı. Polis, küçük kızın annesi N.P. (52), babası M.P. (47), amcası Ç.P. (53) ve yengesi S.P.'yi (51) gözaltına aldı. Kuzen D.Ç.P. de soruşturmada mağdur olarak yer aldı. Adliyeye sevk edilen N.P.'nin anne- babası ile amcası ve yengesi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement