DHA YURT BÜLTENİ - 12 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 12

Suriye sınırına askeri sevkiyatKilis'te konuşlu birliklerden yola çıkarılan mühimmat ve askeri araçlardan oluşan konvoy, Suriye sınırına doğru hareket etti.

12.07.2019 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Kilis'te konuşlu birliklerden yola çıkarılan mühimmat ve askeri araçlardan oluşan konvoy, Suriye sınırına doğru hareket etti.

Kilis'in Elbeyli ilçesinde bulunan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait üs bölgesinden, öğleden sonra, mühimmat yüklü araç ve zırhlı araçlardan oluşan konvoy, Gaziantep yönüne doğru ilerledi. Konvoyda yer alan araçların, Şanlıurfa'nın Suriye sınırında belirlenen noktalara konuşlandırılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------
Askeri personel araç konvoyunun gelişi
- Mühimmat yüklü araçlarını geçişi
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

========================

Polisle pazarlık yapınca yakalandı

İZMİT'te bir elektronik eşya mağazasından çaldığı ürünleri internet üzerinden satmaya çalışan E.K., kendisi ile müşteri gibi konuşan polisler tarafından yakalandı.

İzmit Sanayi Mahallesi Ömer Türkçakal Bulvarı üzerindeki bir teknoloji mağazasından 2 bin TL civarında olan 2 kablosuz kulaklık ve 1 tane powerbank çalındı. Mağaza yetkililerinin 9 Temmuz tarihindeki başvurusu sonrasında harekete geçen Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağazadan çalınan ürünlerin internet üzerinden faaliyet gösteren bir alışveriş sitesinde satışa çıkarıldığını fark etti. Bunun üzerine ürünleri satan kişi ile müşteri gibi konuşmaya başlayan polisler, fiyatta anlaştıktan sonra buluşma yeri olarak şubenin karşısındaki kafeyi belirledi. Çalıntı ürünlerle birlikte kafeye gelen E.K.(40), kendisini bekleyen polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

E.K.'nın mağazadan ürünleri çalma anı ise mağazanın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kamera görüntülerinde, bir süre mağaza içerisinde gezen E.K.'nın kimsenin bakmadığı bir anda raftaki ürünleri alarak kutusundan çıkardıktan sonra cebine koyduğu ve boş kutuyu tekrar yerine astığı görüldü.

Başka bir firmada özel güvenlik olarak çalıştığı öğrenilen E.K.'nin, ifadesinde suçunu kabul ettiği ve borcu olduğu için teknolojik ürünleri çaldığını söylediği öğrenildi. Polisteki ifadesinde mağazanın zararını karşılamayı kabul ettiği öğrenilen E.K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Mağazadaki hırsızlık anı
Zanlıların adliyeye çıkışı
Detay

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),

====================

Yıldırım eve isabet ettiği anların tanığı konuştu: Çok korktuk

ORDU'da dün gece etkili olan sağanak ve fırtınada düşen yıldırımın isabet ettiği evin alev alan çatısı itfaiye ekiplerince söndürüldü. Korku dolu anlara tanık olan Turgut Gürbüz, "Çok korktuk" dedi.

Ordu kıyılarında dün gece etkili olan sağanak ve fırtına hasara yol açtı. Altınordu ilçesine bağlı Taşbaşı mahallesinde sağanak yağmurla birlikte bir evin çatısına yıldırım isabet etti. Evin çatısı yanarken, vatandaşların ve itfaiyenin çalışmasıyla yangın söndürüldü. Çatı kattaki eşyalarda yanarak hasar gördü. Yıldırımın şiddetiyle birlikte çatının zemininde bulunan betonun da çatladığı görüldü. Evde kimsenin bulunmadığı olayda can kaybı ya da yaralanan olmadı.

Korku dolu anları anlatan Turgut Gürbüz, "İlk şimşekte komşumuzun evine yıldırım isabet etti. Benim arabamda evin yanında park halindeydi. Çok korktuk, sağ olsun itfaiye çok hızlı geldi ve yangına müdahale etti. Komşumuzun evinin çatısı yandı, maddi zararı var" dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Akkuş ve Çaybaşı ilçelerinde de dün gece meydana gelen şiddetli rüzgar nedeniyle bir çok evin çatısı uçtu. Uçan çatılar araçlarada zarar verdi. Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, yağmurun ve rüzgarın tarım alanlarına da zarar verdiğini belirterek, "Şiddetli rüzgar sonucu olumsuz etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmasına başladık. Büyük çapta maddi hasarın gözlemlendiği ilçemizde, en büyük tesellimiz her hangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmaması" şeklinde konuştu.

-Görüntü Dökümü
-Muhabir anonsu
-Yıldırım düşen evden görüntü
-Yıldırım düşme anı kamerada
-Yıldırım düşen evin çatısındaki yangından görüntü
-Vatandaşla röportaj
-Akkuş'ta çatıları uçan evlerin fotoğrafları

Süre: 4: 22 DK Boyut: 655 MB

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

======================

Denizli'de 300 bin liralık arı kovanı hırsızlığına 2 gözaltı (2)
BİRİ TUTUKLANDI

Denizli'nin çeşitli yerlerinden yapılan arı kovanı hırsızlıklarıyla ilgili gözaltına alınan 2 zanlıdan Mustafa Kemal Y. tutuklandı. Zanlılardan Hasan Ü. ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı.

Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================

Muş'ta trafik kazaları MOBESE kameralarına yansıdı

MUŞ'ta meydana gelen trafik kazaları, MOBESE kameralarıyla saniye saniye kaydedildi.

Kent merkezinde kavşak nomktalara monde edilen MOBESE'ler yollarda yaşanan kazaları görüntüledi. Alparslan Tarım İşletmesi civarındaki polis noktasının ilerisinde sürücünün ufak sıyrıklarla atlattığı kaza kameralar tarafından görüntülenirken, İstasyon Caddesi'nde ise karşıdan karşıya geçmekte olan bir kişiye sollama yapan aracın çarptığı an kaydedildi. Dörtyol Kavşağında iki bisikletlinin karıştığı kazada aracın çarptığı çocuğun yola savrulması kameralardan kaçmadı. Dörtyol Kavşağında meydana gelen bir diğer kazada ise, yayalara çarpmamak isteryen sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıkması, Eski Tekel Depoları civarında ise maddi hasarlı zincirleme kaza MOBESE'lere yakalandı. Kent merkezinde kameralar, minibüsten inerek karşıya geçmeye çalışan bir kadının yaralanmasıyla sonuçlanan kazayı görüntüledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Refüje çarpıp takla atan araç
-Karşıya geçmeye çalışan gence araç çarpması
-İki bisikletli arkadaştan birine araç çarpması
-Direksiyon hakimiyetini kaybeden aracın kaldırıma çıkması
-Zincirleme kaza
-Karşıya geçmeye çalışan kadına araç çarpması

Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/ MUŞ,

ÇEKİM NOTU: Format MPG. Görüntüsü 'MOBESE' kodu ile Mus dosyasına geçildi.
(Süre: 02.48 Boyut: 169 MB)

========================

Birer ayakları elektrik akıma kapılıp kopan, 2 leylek koruma altına alındı

KONYA'nın Beyşehir ilçesinde leylek kolonilerinin bulunduğu bölgede, birer ayakları elektrik hattı kablolarında akıma kapılıp kopan 2 leylek koruma altına alındı.

Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerini içinde barındıran Adaköy Mahallesi'ndeki Leylekler Tepesi'nde 2 leylek farklı noktalarda elektrik hattı kablosu üzerinden geçerken, birer ayağı kablodaki akıma kapılıp koptu. Çevredekiler tarafından bulunan iki leylekte tedavisi yapılması için Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.

Leyleklerden birini çay içtiği kahvehanenin bahçesinde bulan Musa Uluğ (47), leyleği yürüyemediğini fark edince yakalayıp, Beyşehir Milli Parklar Şefliğine teslim ettiğini belirtti. Leyleklerin elektrik hattı kablolarına sık sık takıldığını ifade eden Uluğ, "Genellikle bu tür olaylar oluyor. Sebebi elektrik tellerine takılarak ayakları kopuyor ve canlarına mal oluyor. Dolayısıyla elektrik telleri yer altına almamız gerekiyor. Bir de yuva yapmak için balya ipleri sardıklarından dolayı onlara takılarak ayakları kanatları yaralanıyor. Geçen yıllarda bu tür olaylarla karşılaştık. Gerek bizler, gerek itfaiye ekiplerince bu leylekleri kurtardık. Bu leyleği de bulduktan sonra milli parklar şefliğini arayarak gelen ekiplere teslim ettik." dedi.
İki leyleğin tedavi altına alındığını ifade eden  Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Türkiye'nin en büyük leylek kolonilerinin burada olması sebebiyle bu tür olaylarla sürekli karşılaştıklarını kaydetti.
Adaköy'deki Leylekler Tepesi'nde bir süre önce dünyaya gözlerini açan yavru leyleklerin özellikle uçma evresinde elektrik tellerine çarpma ya da başka sebeplerle ayaklarının kopması ve zarar görmesi gibi durumların yaşanabildiğini belirten Şener, bu durumla karşılaşan leyleklerin duyarlı insanlar tarafından tesadüfen bulunarak kendilerine getirilip teslim edildiğini ifade etti. Şener, "Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimize teslim edilen bu yaralı durumdaki leyleklerimize sahip çıkarak hemen koruma altına alıyoruz ve tedavilerinin yapılması için Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimliğine gönderiyoruz. Bu leylekler, buradaki tedavi süreçleri tamamlandıktan sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılmaktadır." dedi.

Görüntü Dökümü
----------------
Yaralı leyleğin yakalanması
-Ekiplere teslim edilmesi
Milli Parklar şefkliğine getirilmesi
Mehmet Şener röp.
Musa Uluğu röp.

Haber- Kamera: Muhammed SIDAL BEYŞEHİR KONYA DHA))

=====================================

İznik'te yeni bulunan lahit büyük heyecan yarattı

BURSA'nın İznik ilçesinde, daha önce bulunan 4 lahitin ardından '1'inci derece arkeolojik sit alanı' ilan edilerek koruma altına alınan bölgede, bir lahit ve mezar odasına daha rastlandı.

İznik'te 3 yıl önce, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta kırsal Hisardere Mahallesi yolu üzerinde Kayaarkası mevkiindeki zeytinlikte, defineciler üst kapağı kırılmış lahit buldu. Bu gelişme üzerine İznik Müze Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan kazıda, Geç Roma Dönemi olarak adlandırılan 3'üncü yüzyıldan kalma lahit ortaya çıkarıldı. Daha sonra sürdürülen kazılarda 3 lahit daha bulundu. Bunun üzerine yaklaşık 10 dönüm zeytinlik alanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 1 milyon 200 bin lira bedel ile kamulaştırıldı. Alan, '1'inci derece arkeolojik sit alanı' ilan edilerek koruma altına alındı.

KAZILAR 1 HAFTADIR DEVAM EDİYOR

Aynı bölgede 1 haftadır devam eden kazılarda arkeologlar bir lahit ve bir mezar odası daha keşfetti. 10 kişilik ekip tarafından sürdürülen kazı çalışmalarında lahitin üzeri yetkililer tarafından branda ile örtüldü.

LAHİT KRALİÇENİN MEZARI OLABİLİR

Öte yandan Makedonya Kralı Büyük İskender'in kumandanlarından General General Lysimakhos, M.Ö. 301'de General Antigonius'u mağlup ederek şehrin 'Antigonia' olan adını karısı Nikaia'nın ismiyle değiştirdi. O günden sonra Nikaia olarak anılan İznik'te kazıların yapıldığı alanda kraliçenin mezarının da olabileceği düşünülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
-Üzeri branda ile örtülen lahit
-Ekiplerin kazı çalışması
-Kazı çalışması genel ve detay görüntüler

HABER/KAMERA: MEHMET BULDU/İZNİK,(BURSA),

==========================

İnsan saçı ve parfümle tarlasını domuzlardan koruyor

MERSİN'in Silifke ilçesinde çiftçilik yapan Fuat Bocut; tarla etrafına insan saçı serpme, astığı tişörtlere parfüm sıkma yöntemiyle 20 dönümlük nohut arazisini, domuz sürüleri ve yabani hayvanlardan koruyor.

İlçe merkezine 21 kilometre uzaklıkta, Toros dağlarının eteklerinde yer alan Gedikpınarı Mahallesi'nde nohut üreticiliği yapana Fuat Bocut, mahallede birçok üreticinin ekili arazisinin başta domuz olmak üzere, birçok yaban hayvanı tarafından talan edilmesi üzerine, kuaförlerden topladığı kesilmiş saçları yaban hayvanlarını kaçırmada kullanıyor.

Bu yöntemi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine denediğini ve sonuç aldıklarını belirten Bocut, "Yabani hayvanlar genellikle insanlardan kaçar, korkarlar. Hatta görmediği halde kokusunu dahi duysa kaçarlar. İnsan saçları da koku verdiği için ben bu yönteme başvurdum ve hakikaten başarılı oldum. Kurtulmuş olduk, benim domuzlarla ilgili bir şikayetim yok. Hayvanları vurup öldürerek değil de bu tür yöntemlerle mahsullere zarar vermeleri önlenebilir, değişik yöntemler de geliştirilebilir" dedi.

'KIYAFETLERE DEODORANT SIKARAK UZAKLAŞTIRIYOR'

Yabani hayvanları vurarak değil, bu tür yöntemlerle mahsullere zarar vermelerinin önlenebileceğini ifade eden Bocut, "Mahsulümüzü yabani hayvanlardan korumak için kuaförlerden topladığım insan saçlarını tarlamın etrafına ekiyorum, ayrıca domuz dışındaki yabani hayvanları ve kuşları da kaçırmak için tarla etrafında birçok ağaç ve çalılığa komşularımdan topladığım giyilmiş eski kıyafetleri astık, bunların üzerine de insanların sıklıkla kullandığı deodorantları sıkarak, burada gece gündüz insan varmış izlenimi yaratıyoruz. İnsan kokusu olduğu için yabani hayvanlar girip mahsulüme zarar vermiyor" diye konuştu.

Kuşların ve sincapların da tarlalara dadandığını kaydeden Bocut, şunları söyledi:

"Onlar için de önlem olarak tarlaların üzerine parlak kumaştan ipler gerdik, bu iplerin çıkardığı uğultu onları uzak tutuyor, ayrıca yaban hayvanları kovucu olarak adlandırılan havalı ses topu kullanıyoruz. Bu alet de tamamen zararsız arazimizin iki ayrı bölümüne yerleştirdik, her 10 dakikada bir ses çıkararak, yaban hayvanlarını uzak tutuyor. İnsan saçlarını kuaförlerden toplayarak, tarlamızın etrafına saçmamız ve astığımız kıyafetlere deodorant sıkmamız ilk başlarda diğer komşularımız tarafından yadırganırken, sonuç almaya başladıkça herkesin ilgisini çekmeye başladı. Birçok komşumuz bu yıl zarara uğradı, ancak önümüzdeki yıllarda bu yöntemin yayılarak herkes tarafından kullanılacağını tahmin ediyorum."

24 SAAT NÖBET TUTUYORUZ

Bocut, 20 dönüm arazimizden yaklaşık 2.5 ton nohut hasadı beklediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yine de tedbiri bırakmıyoruz, iki kişi 24 saat burada nöbet tutuyoruz, bu nöbet 15 gün daha sürecek, inşallah mahsulümüz zarar görmeden hasadını yapacağız"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Nohut yetiştiricisi Fuat Bocut'un tarlasına saç ekmesi
-Kıyafetlere parfüm sıkması
-Tarladan genel görüntü
-Tarlanın etrafına ip germesi
-Fuat Bocut'un röportajı

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

=====================

Canlı müzik eşliğinde havuzda serinlik

MERSİN'in Tarsus ilçesinde aşırı sıcak ve nemden bunalanlar geceleri de havuzlara akın ederek canlı müzik eşliğinde serinliyor.

Tarsus Belediyesi bünyesinde yer alan Su Parkı, bu sezon öğrenci ve aileler tarafından yoğun ilgi görüyor. Yapılan düzenlemeler ile kalitesi yükseltilerek hizmet vermeye devam eden Su Parkı'nda vatandaşlar, tesislere gelerek yüzme havuzu ve tesis içerisindeki kafeteryadan faydalanıyor. Su Parkı ayrıca, haftada bir gün perşembe akşamları canlı müzik eşliğinde ailelere hizmet vermeye başladı. Etkinliğin ilk gününde kimi aileler canlı müzik dinlemenin keyfini yaşarken, kimisi de sıcak yaz gecesinde havuzun serin suyunda doyasıya eğlendi.

Tarsus Su Parkı Müdürü Gani Nazlıgül, "Söz verdiğimiz gibi bugünden itibaren her perşembe akşamı havuzumuz ailelerimize açık olacak, tabi kafeteryamız da açık ve bu akşama özel canlı müzik de yapacağız. İnsanlarımız serinliyorlar, eğleniyorlar biz de bundan mutluluk duyuyoruz"  dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------
-Havuzun tabelası
-Havuzda yüzenler
-Güler Gen ile röp
-Çocuklarla röp
-Havuzda yüzenlerden genel ve detay
-Tarsus Su Parkı Müdürü Gani Nazlıgül'ün konuşması

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin),

========================


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement