DHA YURT BÜLTENİ- 12 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ- 12

DHA YURT BÜLTENİ- 12

Yoğun bakımdaki Ata'nın giyemediği kıyafetleri depremzedelere gönderdilerAntalya'da doğuştan epilepsi ve mikrosefali teşhisi konulup, 3 ay ömür biçilmesine rağmen 2 yaşını dolduran Ata Özdemir'in kıyafetleri depremzede çocuklar için Elazığ'a gönderildi.

27.01.2020 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun bakımdaki Ata'nın giyemediği kıyafetleri depremzedelere gönderdiler

Antalya'da doğuştan epilepsi ve mikrosefali teşhisi konulup, 3 ay ömür biçilmesine rağmen 2 yaşını dolduran Ata Özdemir'in kıyafetleri depremzede çocuklar için Elazığ'a gönderildi.

Antalya'da oturan turizmci Tarık ve Ceylan Özdemir çifti, 2017 yılı Aralık ayında ilk çocukları Ata'yı kucağına aldı. Birinci ayında bebeklerinin hareketlerinde anormallikler gözlemleyen Özdemir çifti, Ata'yı doğumun gerçekleştiği özel hastaneye muayaneye götürdü. Doktorlar Ata'yı sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, evine gönderdi. Ancak içi bir türlü rahat etmeyen aile bu kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin yolunu tuttu. Buradaki muayenede minik Ata'ya, epilepsi ve tedavisi bulunmayan mikrosefali (baş küçüklüğü) hastalığı teşhisi konuldu. Bebeğin yalnızca 3 ay yaşayabileceği söylendi.

Aile, özel hastane hakkında doğumda ihmal olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Bu sürede defalarca nöbet geçiren minik Ata, 7 kez yoğun bakıma alındı. Ata'yı yalnız bırakmak istemeyen anne Ceylan Özdemir işinden ayrıldı. Geçirdiği nöbetler nedeniyle hastalığı ilerleyen Ata, görme, duyma ve yutkunma yetilerini yitirdi. Ağızdan pipetle beslenen Ata, 2 yaşını doldurdu. Durumu kritik olan minik Ata, halen yoğum bakımda tutuluyor.Hukuki süreç devam ederken, baba Tarık Özdemir, zor günler geçirdiklerini ifade etti. Doğumdan önce kendilerine bilgi verilseydi hazırlıklı olacaklarını anlatan baba Özdemir, "Çocuğumuzun beyinciğinin olmadığını öğrendik. Çocuğum göremiyor, duyamıyor ve yutkunamıyor. 1,5 aylıkken öğrendik, çok ağır rahatsızlığı olduğunu. Hastaneyle davalığız. Kimse bize çocuğumuzun durumuyla ilgili doğmadan önce bilgi vermedi" dedi.2 yıldır Ata'nın kıyafetlerini sakladıklarını ve kimseye vermediklerini belirten anne Ceylan Özdemir, "Ata'nın çok sayıda kıyafeti var. Saklamıştık, kimseye vermedik. Ancak Elazığ'daki depremden sonra kıyafetleri, depremzede çocuklar, bebekler giyinebilsin diye oraya gönderiyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ--------------Ata'nın kıyafetlerinden detayAnne ve babadan detaylarAta'nın fotoğraflarından görüntülerRÖP 1: Tarık Özdemir (Baba)RÖP 2: Ceylan Özdemir (Anne)Anne ve babadan detaylarAta'nın kıyafetlerinden detaylarHABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

=========================

Depremde yaralanan kediyi, Başkan Böcek sahiplendi

Elazığ'da yaşanan deprem nedeniyle hem arama kurtarma, hem de mobil aşevi hizmetleriyle yaraların sarılmasına destek veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, depremde sahibini kaybeden bir kediyi de sahiplendi.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elazığ'daki bir gazetecinin, Mustafapaşa Mahallesi'nde depremde yıkılan Kalay Apartmanı'nda yaşayan bir kedinin yaralı kurtulduğu ve çevrede sahiplerini aradığı yönündeki paylaşımı sonrasında harekete geçti. Sosyal medya hesabında kediyi Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sahipleneceklerini duyuran Muhittin Böcek, 'Depremde yaşam alanlarını kaybeden küçük dostlarımız da var. Sahibini bulamayan bu küçük kediyi Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sahipleneceğiz. Ekiplerimiz arıyor, görenlerin iletişime geçmesini rica ediyoruz' çağrısında bulundu.Başkan Böcek'in çağrısından kısa süre sonra kedi bulunarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi. Başkan Böcek, "Ekiplerimiz yaralı kediyi buldu ve tedavisini yaptı. Minik dostumuza üzülen hayvanseverler merak etmesin. O artık bize emanet" notunu paylaştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ--------------Kediyi bulan itfaiye görevlisinin konuşması İtfaiye ekiplerinin kediyi temizlemesiKafese konulan kedinin beslenmesiHABER: Mehmet ÇINAR- KAMERA: ANTALYA,

=========================

Hayriye nine, emekli aylığından depremzedelere 100 lira bağışladı

TOKAT'ın Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşayan Hayriye Kaya (85), Elazığ'daki depremzedeler için battaniye alınması amacıyla emekli aylığından 100 lira bağışta bulundu. Elazığ- Sivrice merkezli yaşanan 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında AFAD'ın yaptığı çağrılar doğrultusunda tüm ülkede yardım toplanmaya başlandı. Tokat'ın Reşadiye Kaymakamlığı, Reşadiye Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen yardım kampanyasına ise ilçe merkezinde yaşayan 6 çocuklu annesi Hayri Kaya da katıldı. Kaya depremzedeler için battaniye alınması amacıyla emekli maaşından 100 lirasını görevlilere teslim etti. 1939 Erzincan depremine çocukken yakalandığını ifade eden Hayriye Kaya "Ben 3 yaşındaymışım büyük deprem olduğunda. O zaman Yolüstü köyünde yaşıyorduk. Şimdi de bu depremi görünce duygulandım. Onlara tespih çektim, dua ettim. Belediye anons verdi. Etkilendim buraya geldim. Allah kabul etsin, azımı çoğa tutsunlar, battaniye alın diye 100 lira verdim. Onları görünce duygulandım. Cenabı Allah yardım etsin. Duygulandım geldim buraya, azdan, çoktan yardım yaptım" dedi. Kaya'nın torunu Ayşe Can ise çok duygulandıklarını ifade ederek, "Elazığ'ya ve Malatya'ya geçmiş olsun. Babaannem depremle ilgili haberleri izlediğinde ağladı. Bize abdest alacağını ve onlar için namaz kılacağını söyledi. Çünkü kendi de yaşamış depremi. Sonra da bağışını yaptı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü: -Hayriye ninenin görüntüleri-Bağış stantındaki görüntüsü-Konruşması-Torununun konuşmalarıHaber-Kamera: Fatih YILMAZ/REŞADİYE(Tokat),

==========================

Bitlis'ten Elazığ'a yardım

ELAZIĞ'da meydana gelen 6,8'lik depremin ardından Bitlis Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası ile toplanan yardımlar Elazığ'a gönderilmek üzere kamyonla yola çıktı.

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye'nin birçok ilinden yardımlar bölgeye gitmeye başlarken, Bitlis Belediyesi de, Elazığ için yardım kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan vatandaşlarda, oluşturdukları yardım kolilerini belediye ekiplerine teslim etti. Bölgeye yardım göndermek isteyen vatandaşların gönderdiği yardım kolilerini belediye ekipleri paketleyip, kamyona yükledi. Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Aslan, toplanan yardım kolilerini kamyona yükleyerek, Elazığ'a gönderdiklerini söyledi.

Elazığ'da meydana gelen depremin tüm ülkeyi derinden üzdüğünü belirten Arslan, "Ülkemizin genelinde başlatılan yardım kampanyasına Bitlis'te destek verdi. Bizim topladığımız bu malzemeler bazı tedarik edilemeyen malzemelerin yüzünden bugüne kaldı. Bugün bu malzemeleri kamyona yükleyip gönderiyoruz. Deprem tüm ülkeyi derinden üzdüğü gibi Bitlis'i de derinden üzmüştür. Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bitlis'in duyarlı insanları aynı zamanda nakdi yardımlarda da bulundu. Gerek AFAD'a gerekse bizler aracılığıyla gönderilen nakdi yardımları oradaki yetkililere teslim edeceğiz. Yardımlara katkı sağlayan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ-Toplanan yardımlardan detay-Kamyondan görüntü-Kamyonun önündeki pankarttan detay-Toplanan yardımların kamyona yüklenmesinden detay-Kamyonun çadırının çekilmesi-Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Arslan ile röportaj-Kamyonun yola çıkmasından detaylarÖzcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA

=============================

Elazığ'a yardım kolilerinden çıkan notlar duygulandırdı

Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından İzmit'te başlatılan yardım kampanyasında toplanan kolilerinden çıkan notlar okuyanları duygulandırdı. İzmit Belediyesi tarafından Elazığ'da yaşanan depremin ardından depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı. Dün toplanmaya başlanan yardımlara halkın ilgisi yoğun olurken, bazı yardım kolilerinden çıkan notlar ise okuyanları duygulandırdı. "Sizleri en iyi biz anlarız. İzmit'ten sevgilerleö, "Aklımız, kalbimiz sizinle. Siz rahat uyumadan biz de uyumayızö ve 17 Ağustos 1999 depremini yaşadık. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yanınızdayız. Acınız acımızdırö gibi sözlerin bulunduğu notlar, birlikte geldikleri eşyalarla birlikte Elazığ'daki depremzedelere gönderilecek.ÇOCUKLAR OYUNCAKLARIN ARASINA NOT YAZDIToplanan yardımlar hakkında açıklama yapan İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Alp, "2 gündür İzmit halkının çok yoğun bir ilgisiyle karşı karşıya kaldık. Bu kadar ilgiyi bekliyorduk ama bu kadar duygu dolu, bu kadar gözyaşlarıyla geçireceğimiz zamanlar olduğundan biz de habersizdik. Özellikle küçük çocuklarımızın yazdığı mektuplar, oyuncakların arasına, kitapların arasına iliştirdikleri mektuplar bizi çok duygusallaştırdı. Her birinin verdiği mesaj, 'Biz de bunların hepsini yaşadık. Sizi çok iyi anlıyoruz. Benim bugün oyuncağa ihtiyacım varsa, eminim senin de ihtiyacın vardır. Ben bugün gülüyorsam, senin de gülmeye ihtiyacın vardır' mesajıydı. Ben kendi açımdan olaya şöyle baktım, hakikaten İzmit'te iyilik virüs gibi yayılıyor. Hepimize bulaşıyor. Sevgi dilini kullanmaya başladık. Gölcük depremini çok yakından yaşayan bir kent olarak İzmit'in bu kadar duyarlı bir kent olması bizi şaşırtmamalı. İyi organize olduğumuzu düşünüyorum. Tabii ki tekrar böyle bir afet yaşamayalım, ama eğer yaşanırsa da kendimizi de test etmiş oldukö dedi.'ZOR BİR DÖNEM BAŞLAYACAK'Depremin her şeyin sonu olmadığını söyleyen Kültür ve sosyal İşler Müdürü Alp, "Aslında depremi ilk yaşadığımız anda dünyanın sonunu ve her şeyin bittiğini düşünüyoruz. Ama bundan belli bir zaman sonra, geçtikten sonra fark ediyoruz ki insanoğlu o kadar kuvvetli ki her şeye dayanabiliyor. Tekrar felaketin üzerine bile bir düzen kurabiliyor. Eminim onlar da tekrar toparlayacaklar. Artılarıyla, eksileriyle hayatlarımızı hepimiz gözden geçirirken onlar bir kademe daha fazla geçirecekler. Zor bir dönem başlayacak onlar için ama geçmeyecek ya da bitmeyecek bir dönem değil. Bugün burada, 20 yıl sonra, belki o günleri tekrar anarak biz geçiriyoruz. Bu depremi daha deneyimli ve daha bilinçli olarak atlatacağımızı düşünüyorum. Onlar da geçireceklerö şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Yardım kolilerinden görüntüPersonelin yardımları kolilere koyarak sınıflandırmaları Vatandaşların bıraktıkları notlarNot bırakan bir çocuk ile röp.Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Alp ile röp.DetayHABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ- 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!
    18:34 Hepsiburada'dan Samsung Galaxy A55 ve A35 için 3 Taksit Fırsatı!

    Hepsiburada, Samsung'un en yeni Galaxy A Serisi akıllı telefonları olan Galaxy A55 ve A35'i cazip bir teklifle sunuyor. Galaxy A55'in yüksek çözünürlüklü kamera ve Nightography özelliği ile gece bile kaliteli fotoğraflar çekme imkanı sunarken, Galaxy A35 AI destekli kamera özellikleri ve üstün video kayıt kapasiteleri ile sosyal medyada paylaşımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyor. Her iki model de geniş depolama seçenekleri, güçlü işlemciler ve 5G bağlantı hızı ile teknoloji severlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu cihazlar Hepsiburada üzerinden 3 taksit imkanı ile satışa sunuluyor, bu da teknoloji severler için kaçırılmayacak bir fırsat.

  • Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı
    18:33 Take-Two, Borderlands yapımcısı Gearbox'u satın aldı

    Take-Two, GTA yapımcısı Rockstar'ın ana şirketi olarak bilinen bir oyun firmasıdır. Şimdi de Embracer Group'tan Borderlands yapımcısı Gearbox stüdyosunu 460 milyon dolara satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte Take-Two, Borderlands serisi gibi popüler oyun serilerinin yanı sıra Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms ve Duke Nukem gibi önemli oyun serilerini de bünyesine katmış oldu. Bu hamle, şirketin portföyünü çeşitlendirmesi ve oyun endüstrisinde daha da güçlü bir konuma gelmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendirilebilir.

  • Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu
    18:33 Milli Savunma Bakanı Hatay Valiliğine Ziyarette Bulundu

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay Valiliği'ne ziyarette bulundu. Güler, geçici valilik binasında Vali Mustafa Masatlı ile görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette, Genelkurmay Başkanı ve diğer askeri erkan da hazır bulundu.

  • Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor
    18:33 Mengen'deki Çöp Döküm Alanı Çevre Kirliliğine Neden Oluyor

    Bolu'nun Mengen ilçesindeki eski çöp döküm alanındaki atıkların çaya karışması ve etrafa yayılması sonucu çevre kirliliği oluştu. Sel felaketi nedeniyle açığa çıkan atıklar, suyun yükseldiği zamanlarda kirlilik oluşturmaya devam ediyor. Mahalle sakinleri, atıkların kaldırılmasını talep ediyor.

  • Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor
    18:33 Samsung, Galaxy AI özelliklerini S23, Fold5 ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor

    Samsung, Ocak ayında gerçekleştirdiği etkinlikte en yeni S serisi cihazlarını tanıtmasının yanı sıra, Galaxy AI adıyla yeni yapay zeka sistemini de tanıttı. Şimdilik Galaxy S24 serisinde kullanılabilir olan yapay zeka, yakın zamanda önceki serilere de eklenebilir. Ortaya çıkan iddialara göre Samsung, AI özelliklerini Galaxy S23, Fold5, ve Flip5 için yayınlamaya hazırlanıyor. İşte Galaxy AI cihazları ve özellikleri…

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'
    18:31 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'CHP dışında atılan her oy AKP'ye atılmış demektir'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Marmaris mitinginde yaptığı konuşmada, CHP dışında atılan her oyun AKP'ye atılmış demek olduğunu belirtti. Özel, Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü'ye destek çağrısı yaparak, Acar Ünlü'nün AKP ile yarıştığını ve diğer partilere verilen oyların AKP'ye gideceğini söyledi.

  • CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi
    18:31 CHP Milletvekili Ednan Arslan, Üniversitelerin Seçim Gününe Sınav Koymasını Eleştirdi

    CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bazı üniversitelerin 1 Nisan Pazartesi gününe vize sınavı koymasını eleştirerek, gençlerin sınava gitmekle seçime gitmek arasında tercih yapmak zorunda kaldığını belirtti. Arslan, seçme-seçilme hakkının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımını zorlaştıracak engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

  • İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı
    18:28 İranlı turistlerin Nevruz tatili beklentileri karşılamadı

    İran'da 20 Mart-1 Nisan tarihleri arasındaki nevruz tatili, Van'ın beklentilerini karşılamadı. Her yıl nevruz tatilinde Van'a gelen İranlı turistler, bu yıl beklentileri karşılamadı. Oteller boş kaldı ve esnaf hayal kırıklığına uğradı. İranlı misafirlerin Van ekonomisi için önemli olduğu belirtildi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz
    18:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: 'Gerçek Belediyecilik' için hizmete devam edeceğiz

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hep birlikte 'Gerçek Belediyecilik' diyecek, büyük bir özveriyle bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye devam edeceğiz.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı
    18:27 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 3,10 Değer Kazanarak Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,10 değer kazanarak 9.079,97 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,25, holding endeksi yüzde 3,45 değer kazandı. En çok kazandıran sektör endeksi ulaştırma oldu.


Advertisement