Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Figen Yüksekdağ'ın 10 aylık hapis cezası onandıHDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onadı.

02.11.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Figen Yüksekdağ'ın 10 aylık hapis cezası onandı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'terör örgütü propagandası yapmak suçundan çarptırıldığı 10 ay hapis cezasını Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi onadı. Suç terör kapsamında olduğu için Yüksekdağ'ın 7.5 ay hapis yatması gündeme geldi.

İstanbul'da 2012'de el yapımı bombanın patlaması sonucu MLKP terör örgütü üyesi 25 yaşındaki Yasemin Çiftçi öldü, Adana'ya getirilerek gömüldü. 13 Şubat'ta ise aralarında Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 40 kişi, mezar başında Yasemin Çiftçi'yi anma etkinliği düzenledi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Terör örgütü lehine sloganların atıldığı anma etkinliğiyle ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet Savcılığı, Figen Yüksekdağ ile birlikte 7 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası yaptıkları' iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Figen Yüksekdağ kendini şöyle savundu:

"Yasemin Çiftçi'nin cenaze törenine, kendisinin her hangi bir terör örgütü üyesi olduğunu bilmeden, sadece sosyalist kimliği nedeniyle, benim de sosyalist olmam ve siyasi bağlılığım ve manevi, insani amaçlarla katıldım. Törende terör örgütü lehine slogan atılmadı, beraatimi istiyorum."

'7.5 AY YATARI VAR'

Mahkeme heyeti yargılamanın sonunda, Figen Yüksekdağ ile birlikte Sabahattin Pişkinbaş, Dilek Keskin, Soner Geçgel, Hasan Köse, Meriç Solmaz ve Murat Akıncı'ya terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle 10'ar ay hapis cezası verdi. Dosyayı inceleyen Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.

Figen Yüksekdağ'ın avukatlarından Sevil Aracı Bek, "Yargıtay cezayı onadı ama karar henüz yerel mahkemeye gelmedi. Karar mahkemeye ulaştıktan sonra, mahkeme savcılığa yazı yazarak gereğinin yapılmasını isteyecek. Normalde 10 aylık hapis cezasının yatarı yok ama, terör suçundan ceza verildiği için 10 aylık hapis cezasının 7.5 ay yatarı var" diye konuştu.

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, -

======================================

Milli Savunma Bakanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Afrin sınırında (2)

BAKAN IŞIK: MUSUL'UN DEMOGRAFİK YAPISI DEĞİŞMEMELİ

Hatay'da Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile birlikte sıfır noktasındaki birliklerde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Musul'un demografik yapısının değişmemesi için mücadele verdiklerini belirtti. Yaptıkları incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Işık şöyle konuştu:

"Musul operasyonunda, Musul'un demografik yapısının değiştirilmemesi, oradaki insanların yerlerinden yurtlarından edilmemesi, DEAŞ sonrası Musul'da kendi halkının yaşaması Türkiye'nin öncelik verdiği konudur. Bunun için diplomatik yönden görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca her yönden tedbirlerimiz devam ediyor. Birliklerimiz gerekli çalışmaları yürütüyor.

Şu an sınır karakolundayız. Burada gerçekten büyük özveri ile görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelimize teşekkür ediyorum. Gerektiğinde gözünü kırpmadan canını veren askerimiz var. Onların burada zor şartlar altında görev yapmaları bizlerin burada Türkiye'de huzur ve güven içinde yaşamamız demek. Dolayısıyla başta Genel Kurmay Başkanımızdan en alt rütbedeki askerimize kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bugün onları ziyaret ediyoruz onlara moral veriyoruz."

TERÖRE AĞIR DARBE VURUYORUZ

Teröre son 35 yılın en ağır darbelerinin indirildiğini belirten Işık sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerekli incelemeleri yerinde yapıyoruz. Kara Kuvvetleri Komutanımız ve Hatay Valimizle birlikteyiz. Burada Hatay terör tehdidinin ve geçişlerin olduğu bir bölge. Bu noktadan teröristlerin sınırımızı geçmemesi için her türlü tedbir alınıyor. Türkiye terörle yoğun bir mücadele yürütüyor. 35 yıllık terörle mücadele tarihinde en yoğun ve terör örgütüne en ağır darbelerin vurulduğu dönemi yaşıyoruz. Burada askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, korucularımızın büyük gayreti var. Bu nedenle terör örgütü ağır darbeler alıyor.

Terörle mücadele kararlılıkla sürecek. Bununla ilgili Hükümetimiz, her türlü tedbiri alıyor, almaya da devam edecek. Terör örgütü tamamen tasfiye edilene, etkisiz hale getirilene kadar, silahlarını tamamen gömüp memleketi terk edene kadar, bu mücadele sürecek. Bugün burada bununla ilgili alınan tedbirleri yerinde inceliyoruz. Alınması gereken tedbirler varsa yerinde inceliyoruz. "

RAKKA PLANLAMASI DEVAM EDİYOR

Rakka operasyonu ile ilgili de konuşan Işık sözlerine şöyle devam etti: "Rakka operasyonu bir aşamada olmayacak. İzolasyon, arkasında kuşatma ve ondan sonra da nihai taarruz olacak. Askerlerimizin, Amerikan askerleri ile görüşmeleri devam ediyor, askeri planlamalar açısından. Biz şartlarımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu velevki Suriye Demokratik Güçleri kılıfı adı altında olsa dahi PYD ve YPG'nin bu operasyonlara katılmaması, bu sağlanırsa, Amerika'ya, Koalisyon güçlerine her türlü desteği vermeye hazırız. Düşüncemiz, derdimiz sadece Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesi değil ama ayrıca DEAŞ sonrası Rakka'nın kendi asli unsurları tarafından yönetilmesidir. Bunu tehlikeye atacak gelişmelere şimdiden dikkat çekmek ve Türkiye olarak bunun tedbirlerini almak görevimizdir. Bunu konuşuyoruz, bazı mesafelerin alındığını söyleyebiliriz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ümit ediyoruz Türkiye'nin bu izlenimlerini ABD başta olmak üzere bütün Koalisyon güçleri uyar. Büyük sıkıntılara girmeden bölge DEAŞ'dan temizlenir."

SURİYE SINIRININ FİZİKİ GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Türkiye'nin 911 kilometrelik sınırına çekilecek duvarın gelecek yıl tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirten Işık, bu konuda da şu bilgiyi verdi: "Türkiye kendisine yönelik her tehdidi bertaraf etmek için her türlü tedbiri alma hakkına sahiptir. Burada Fırat Kalkanı Operasyonu bunun bir parçasıydı. Diğer aldığımız tedbirlerden biri de sınır boyunca coğrafi şartlar elverdiği yerlerde sınırımızı duvarla çevirmek. Şu ana kadar 268 kilometre duvar çektik. Önümüzdeki 520 kilometrenin yaklaşık, 200'nün ihalesi yapıldı. 250 kilometrelik bölümünün ihalesi bu hafta tamamlanacak. 85 kilometrede ise nehir geçişleri var. Bunlarla ilgili farklı tedbirler alacağız. Yani önümüzdeki yılın ilk yarısı içinde 911 kilometre Suriye sınırı fiziki güvenliğini tamamlamak istiyoruz. Bunu önümüzdeki dönemde entegre sınır güvenliğini ile güçlendireceğiz. Her türlü teknolojik imkanın olduğu, insansız hava araçlarının olduğu, balonların kullanıldığı, entegre sınır güvenliği ile de bunu destekleyeceğiz. Sınırlarımızdan başta terörist faaliyetler olmak üzere yasadışı hiç bir geçişin olamaması için her türlü tedbiri alıyoruz."

Haber: HATAY

===========================================

Bulgaristan'daki rüşvet operasyonu nedeniyle Hamzabeyli Sınır Kapısı kapandı

EDİRNE Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Lesevo Sınır Kapısı'nda Bulgaristan polisinin gümrük görevlilerine yönelik düzenlediği rüşvet operasyon nedeniyle, Hamzabeyli'de giriş ve çıkışlar durdu.

Bulgaristan, Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın hemen karşısında bulunan Lesevo Sınır Kapısı'nda görevli gümrük görevlilerine yönelik bugün rüşvet operasyonu düzenledi. Operasyonda rüşvet aldığı iddiasıyla 40 Bulgar gümrük görevlisi gözaltına alındı. Operasyon nedeniyle Bulgaristan tarafında işlem yapılamayınca, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da giriş ve çıkışlar bugün öğle saatlerinden itibaren durdu. Bunun üzerine Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapacak araçlar, Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendirildi.

Haber: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

NOT: Görüntü takip ediliyor

===========================================

Eskişehir'deki IŞİD operasyonuyla 7 canlı bomba eyleminin önüne geçildi

ESKİŞEHİR polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3 IŞİD mensubunun kaldıkları Eskişehir, Ankara ve Bilecik illerindeki evlerde yapılan aralamalarda 43 kilo amonyum nitrat, 16 adet dinamit lokumunun da aralarında bulunduğu çok miktarda bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yetkililer ele geçirilen malzemelerle birçok canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler tarafından geçen 28 Ekimde düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD mensubu oldukları belirlenen S.K. ve Ö.B. Eskişehir'de, O.T. ise Ankara'da yakalandı. Gözaltına alınarak Eskişehir'e getirilen 3 şüphelinin kaldıkları Eskişehir ve Ankara'daki evleri ile Bilecik'te kullanılmayan bir köy evinde bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre Bilecik'teki bir köy evinde battaniye altına saklamış 43 kilo amonyum nitrat, 16 adet dinamit lokumu, 47 adet kapsül, çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 9 metre uzunluğunda saniyeli fünye ve çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 42 metre infilaklı fünye, 1 adet 12 kilogramlık tüpgaz ele geçirildi.

Gözaltındaki şüphelilerin kaldıkları Eskişehir ve Ankara'daki evlere yapılan aramalarda ise ele geçirilen malzemeler şunlar:

1 adet hassas terazi, 1 adet kimya sodyum hidroksit ibareli içi boş kutu, fazla miktarda beyaz renkli yumuşak şekilsiz sabunsu madde, kutu içerisinde 50 santimetre uzunluğunda silindir şeklinde borunu üzerine sarılı bobin sargı teli, 2 adet yeşil renkli swich buton, bir adet kırmızı renkli swich buton, 2 adet küçük boy, 2 adet orta boy devre pili, çeşitli elektronik devre ve aksamları, elektronik entegreler ve elektronik devre çizimleri, Perhidrol ibareli kimyasal madde, 35 santimetre uzunluğunda sert plastik mamul, 3 adet boru, 2 adet dirsek, 1 adet plastik sarı renkli kasnak, 1 adet 30 santimetre uzunluğunda sert mukavvadan yapılmış mamul, ucunda sarı renkli tel sarılı üzeri bantlı ve üzerinde 2 adet delik bulunan silindir şeklinde mukavva, 50 santimetre uzunluğunda 25 santimetre eninde ruloya sarılı sert alüminyum folyo, akıllı cep telefonu, bilgisayar, Fethullah Gülen ibareli 'Ruhumuzun heykelini dikerken' adlı kitap,'Kader ibareli fetvalar yazılı ve Ebu Ubeyde yazarlı kitap, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel dokuman ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, ele geçirilen malzemeleri basın mensuplarına gösterdi. Yetkililer, ele geçirilen malzemelerle birçok canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtti. Bir yetkili, malzemelerin 7 canlı bomba eyleminde kullanılabileceğini söyledi.

Gözaltında bulunan şüpheliler S.K., Ö.B. ve O.T.'nin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Ele geçirilen malzemelerin çekilen görüntüleri,

-Operasyon sırasında polisin çektiği görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

===========================================

2 kızı zehirlenerek ölen aile hukuk mücadelesi veriyor

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Adem Tan, kızları 12 yaşındaki Melek ile 8 yaşındaki Melisa Tan'ı yaklaşık 2 yıl önce 5 ay arayla zehirlenme sonucu kaybetti. Kızkardeşlerden Melek Tan'ın, evlerinin altında bulunan işyerinde ilaçlama sırasında, zehirli gazın havalandırma boşluğundan evdeki odaya sızması sonucu öldüğü Adli Tıp Kurumu raporuyla belirlenirken, aile hukuk mücadelesi başlattı.

Fatsa'da yaklaşık 2 yıl önce, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiği ileri sürülen 39 yaşındaki Emine Tan, kızları Melisa Nur ve Melek Tan Fatsa İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniği'ne sevk edilen Melisa Nur Tan öldü. Ablası Melek Tan ise ambulans helikopterle Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Melek Tan ile anne Emine Tan hastanede süren tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.

5 AY SONRA YİNE ZEHİRLENEN MELEK DE ÖLDÜ

Kızları Melisa Nur Tan'ı kaybeden Emine- Adem Tan çifti, olaydan 5 ay sonra kızları Melek Tan ile birlikte yine zehirlendi. Hastaneye kaldırılan Emine- AdemTan çifti tedavi ile iyileşirken, daha önceki zehirlenmeden kurtulan Melek Tan bu kez yaşamını yitirdi.

MELEK'İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ RAPOR GELDİ

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürerken Melek Tan'ın ölümüne ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor aileye ulaştı. Raporda Melek Tan'ın, zehirli gazdan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi. Bunun üzerine Adem Tan, Adli Tıp Kurumu raporuyla birlikte Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, evlerinin altındaki işyerinde farelere karşı ilaçlama yapıldığı, ilaçlama sonucu sızan gazın havalandırma boşluğundan evin banyo penceresinden odaya sızdığı, bu şekilde de kızlarının zehirlendiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

AİLE HALEN PSİKOLOJİK DESTEK ALIYOR

Tan ailesi konuyla ilgili açıklama yapmazken, avukatları Eyüp Katı Ünye Ağır Ceza Mahkemesi'nde işyeri sahibi ve çalışan 3 kişi hakkında dava açıldığını ve ilk duruşmanın da dün yapıldığını belirtti. Davanın biran önce sonuçlanmasını beklediklerini kaydeden Avukat Eyüp Katı, "Biz sadece sürecin hızlı bir şekilde geçip, sanıkların hak ettiği cezayı almasını istiyoruz" dedi. İki kızlarını kaybeden Tan ailesinin ise halen psikolojik destek aldıkları belirtildi.

-Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ölen Melek Tan hastaneye kaldırılırken görüntüsü (arşiv)

-Ölen Melek Tan sedyedeyken görüntüsü (arşiv)

-Melek Tan sedyede giderken, babası Adem Tan'ın (kırmızı gömlekli) kızına sarılıp öperken görüntüsü (arşiv)

-Melek Tan ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edilirken görüntüsü (arşiv)

-Ambulans görüntüsü

Haber-Kamera : Nedim KOVAN-ORDU-DHA

===========================================

3 kişinin öldüğü kahvehane saldırısında 2 kişi gözaltında (2)

3 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Rize'nin İkizdere İlçesi Güneyce Köyü'nde kahvehaneye otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 43 yaşındaki Yaşar Akyıldız ile kardeşi 42 yaşındaki Ahmet Şahin Akyıldız ve 65 yaşındaki Abdullah Özkan için Güneyce köyü Merkez Cami'nde düzenlenen cenaze törenine İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi geniş güvenlik önlemleri alınan köydeki yüksek binalar ile köprülerin üzerlerinde keskin nişancılar görev aldı, asker ve polis köyün giriş ve çıkışlarını tuttu. Çevik Kuvvet ekiplerinin de hazır bulunduğu köyde ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından cenazeler toprağa verildi.

4 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Bu arada, kahvehanenin taranması olayı ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle Trabzon'da durdurulan bir otomobilde bulunan 4 kişi polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Rize İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. 4 kişi ile birlikte olayda gözaltına alınan kişi sayısı 6'ya yükseldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Cenaze güvenlik önlemleri

-Cenazelerin getirilişi

-Cenaze namazı kılınması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

==================================

4 araca çarpan otomobilin sürücüsü hafif yaralandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde otomobiliyle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden 28 yaşındaki Gökhan Yılmaz, park halindeki 4 araca çarparak durduğu kazada yaralandı. Yılmaz'ın geçen Ağustos ayında alkollü araç kullanmaktan 6 ay ehliyetine el konulduğu belirlendi.

Kaza, Malkara Camiatik Mahallesi Gökçeşme Sokak üzerinde bu akşam saatlerinde meydana geldi. Gökhan Yılmaz, kullandığı 59 AR 676 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince, yokuş olan sokak üzerinde park halindeki Halit Özdemir'e ait otomobile çarptı. Ardından yoluna devam eden Yılmaz, sırasıyla park halinde bulunan Ramazan Özukaynak, Mustafa Erden ve Vedat Uyanık'a ait araçlara da çarparak durabildi. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri hafif yaralanan sürücü Gökhan Yılmaz'ı ayakta tedavi etti. Kaza anı çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı

Yılmaz'ın geçen Ağustos ayında alkollü araç kullanması nedeniyle 6 ay süreyle ehliyetine el konuldu. Polis, kazayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Olay yerinden görüntü

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi

-Park halinde kazaya karışan otomobiller

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Murat Yayın/(Tekirdağ), MALKARA,

Görüntüler, Malkara dosyasından geçildi

==================================

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel: Kayyum darbecidir, darbeyi yönetmeye geldi

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi Eşgenel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasını değerlendirerek, "Şu an kayyum atadıkları belediyeler darbe merkezi haline gelmiştir. Kayyum darbecidir, darbeyi yönetmeye geldi" dedi.

DBP'liler, il binasındaki toplantıdan sonra kayyumun atandığı Büyükşehir Belediye binasının önüne giderek basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır'da yapılan DBP İl ve İlçe Belediye Başkanları toplantısında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanların tutuklanmalarının ardından belediyeye kayyum atanmasını değerlendirdi. Belediyelere kayyumun darbe olduğunu ileri süren Tuncel, kayyumların darbeleri yönetmeye geldiklerini söyledi. AK Partinin 15 Temmuz başarısız askeri darbeyi bahane ederek, "Türkiye'ye darbe yapıldı" adı altında kendi iktidarını güçlendirmek, kendi darbesini gizlemeye çalıştığını iddia eden DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Oysa asıl darbeyi AKP hükümeti yaptı. O açıdan biz bundan sonraki süreci AKP darbesine hayır diyerek, yapacağımız bütün çalışmaları buna göre düzenleyeceğiz. AKP halk iradesiyle elde edemediği, halkın onay ve desteğini almadan halkın iradesini zorla almaya çalıştı. Bütün muhalefeti derdest etmiştir. Demokrasi, özgürlük isteyen, başka bir yaşam mümkün diyen herkesi baskı ve zor politikalarıyla önünde engel olmakta çıkardı. Ama buna rağmen Kürt halkının hak ve özgürlük mücadelesi konusunda istediği başarıyı elde edemedi. Asıl darbenin ikinci ayağı budur. Şu an AKP, darbeyi DBP'li belediyelere el koyarak devam etmek istedi. Biz bitti demeden bu dava bitmez. Belediyelere kayyum atayabilirler. Şu an kayyum atadıkları belediyeler darbe merkezi haline gelmiştir. Kayyum darbecidir, darbeyi yönetmeye geldi. Bizim açımızdan yok hükmündedir. Kayyum atanan yerlerdeki kayyumları tanımıyoruz, onunla çalışmayacağız. Ama halkımızın yanında ayrılmayacağız."

KAYYUM PROTESTO EDİLDİ

Toplantının ardından DBP'li Belediye başkanları ve bazı HDP'li Milletvekilleri Büyükşehir Belediyesi önüne giderek, kayyumu protesto etti. Burada açıklama yapan DBP Eşgenel Başkanı Sebahat Tuncel, kayyumu tanımadıklarını ifade ederek, "Şimdi bir kayyum gelmiş sabah oturmuş, darbeci zihniyetin temsilcisidir. Adamda utanma, arlanma yok. Yüzde 55 oy almış bir belediyeye gelip oturmak aslında hadsizliğin, yüzsüzlüğün, nasıl olduğunu gösteriyor. Bunlarda yüz yok ki, yüz olsa utanırlar ayıp derler. Bu halkın iradesine, emeğine yazık derler. AKP darbesini tanımıyoruz, kayyumu hele hiç tanımıyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Tuncel'in konuşması

-DBP'lilerin belediye önüne gelmesi

-Tuncel'in burada konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Ahmet ÜN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,-

==============================

Sivas'ta 15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası

SİVAS Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Türk Kızılay'ının 'Vatan Kurtarmak Senin Kanında Var' sloganıyla başlattığı kampanyaya kan bağışında bulunarak destek verdi.

Türk Kızılayı Sivas Şubesi, '29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası' nedeniyle 15 Temmuz şehitleri anısına kan bağışı kampanyası düzenledi. Sivas Valisi Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın, kampanyaya destek vermek amacıyla kent meydanındaki bağış TIR'ını ziyaret ederek kan bağışında bulundu. Kan bağışı öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Gül, "Kızılay ülkemizin göz bebeğidir. Kızılay yerli ve milli kuruluşumuzdur. Kızılay'a destek vermemiz lazım. Allah vermesin afette, belada ve herhangi bir sıkıntıda ilk aklımıza Kızılay geliyor. Kızılay her işi iyi yapıyor. Ama en iyi yaptığı şey kanla ilgili organizasyonlardır. Sivas'ta Kızılay çok iyi durumda. Bugünde bireysel anlamda ben de kan vermek için buraya geldim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Vali ve belediye başkanının kan bağışından görüntü

-Vali Gül'ün açıklamaları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=============================

Gözleri dikilip, bantlanan kuşlar doğaya bırakıldı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Suriyeli avcılar tarafından kuş avlamak için gözleri dikilerek av malzemesi yapılan atmaca ile gözlerine yapıştırıcı sürülüp bantlanan güvercin, tedavi edilerek doğaya salındı.

30 Ekim'de 2 Suriye uyruklu vatandaş tarafından gözleri dikilen atmaca ile gözleri yapıştırıcı ile kapatılan güvercinin tedavileri Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tarsus Hayvanat Bahçesi'nde görevli veterinerler tarafından yapıldı. Kısa sürede eski sağlıklarına kavuşan kuşlar, doğal yaşam alanlarına salınması için mini bir tören düzenlendi. Tarsus Hayvanat Bahçesinde görevli Veteriner Hekim Fırat Kabayel hayatında ilk defa böylesi bir olayla karşılaştığını belirterek, "Muayene neticesinde hayvanlarımızın önce göz kapaklarındaki bantları açtık. Kerkenez kuşunda göz kapakları yerlerine dikilmişti. Güvercinin göz kapakları yapıştırılmıştı. Dikişleri aldık, yapıştırıcıları temizledik, uzun süre aç olduklarını fark edip gerekli beslemelerini yaptık ve tedavilerini gerçekleştirdik. Doğal yaşama hazır olduklarını tespit ettik, şimdi de doğaya salıyoruz" dedi.

BU BİR AVCILIK DEĞİL İNSAFSIZLIKTIR, DOĞA KATLİAMIDIR

Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Özlem Kökçü ise yapılanın avcılık değil, insafsızlık olduğunu belirterek, "Tutanaklar bizlere getirildi, bizlerde idari para ve tazminat olmak üzere yaklaşık 10 bin TL ceza uyguladık. Şahıslar yabancı uyruklu Suriyeliler ve bu artık onların geçim kapısı haline gelmiş ama bizimde bu tür insafsızlıklarla, doğa katliamlarıyla mücadelemize devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bu konuda çok duyarlı ve bilinçli olup ihbarda bulunmaları" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından sağlıklarına kavuşturulan atmaca ve güvercin doğaya salındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Tolunay DUMAN/TARSUS (Mersin), -

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı
    17:37 CHP Milletvekillerine Seçim Bölgesinde Kalma Talimatı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Pazar günü tüm CHP milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde bulunması talimatını verdi. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıda, milletvekillerine seçim günü çalışmalarını seçim bölgelerinde tamamlamaları gerektiği belirtildi.

  • Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi
    17:36 Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail ile ticaret konusunda iktidarı eleştirdi

    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, REFAHYOL Hükümeti döneminde yapılan işlemleri gündeme getirerek, bugünkü hataların örtülmeye çalışıldığını söyledi. Kaya, iktidarın İsrail ile ticaret konusundaki tutumunu eleştirerek, REFAHYOL Hükümeti dönemindeki İsrail ilişkilerini hatırlattı ve bugünkü yanlışlarına dikkat çekti.

  • Mehmet Tosun, Bodrum'da saha gezilerini sıklaştırdı
    17:36 Mehmet Tosun, Bodrum'da saha gezilerini sıklaştırdı

    Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, seçime sayılı günler kala saha gezilerini sıklaştırdı. Tosun, emlak vergileri ve imar sorunlarına çözüm getireceğini söyledi.

  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti
    17:35 Gölcük'te Husumetli Tarafından Tabancalı Saldırıya Uğrayan Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde çay ocağında oturduğu esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda ağır yaralanan kişi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek
    17:35 Manisa'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 5 kişiye nakledilecek

    Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde tedavi gören ve trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları, ailesinin bağış kararıyla 5 kişiye nakledilecek. Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş başkanlığındaki heyet tarafından çıkarılan kalp, sağ ve sol böbrek, karaciğer ve kornealar, İstanbul ve İzmir'de nakil bekleyen hastalara gönderildi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, organ nakli konusunda ailelerin duyarlı olmasının önemine vurgu yaptı.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement