Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

İİzinsiz açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermediSAMSUN'da, HDP milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasını protesto için basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

06.11.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İİzinsiz açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi

SAMSUN'da, HDP milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasını protesto için basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Polisle eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde Süleymaniye geçidinde bir araya gelen ve kendilerine 'Emek ve Demokrasi Güçleri' ismini veren yaklaşık 30 kişilik grup, HDP milletvekilleri ve gazetecilerin tutuklanmasını protesto için basın açıklaması yapmak istedi. İzinsiz basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polis, grubu uyararak dağılmasını istedi. Bu sırada gruptakiler ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Polisin uyarısının sonrasında grup basın açıklaması yapmadan bölgeden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polisle eylemciler arasında arbede çıkması

-Polisin güvenlik tedbirleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

================

Bakan Özhaseki HDP'nin kararını değerlendirdi: Sataşmalarla zaten yapıyorlar bunu (2)

PARTİDE KONUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'ta partisinin İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu. Bakan Özhaseki, "Bu ülkede her çeşit siyasi partili yaşayabilir, her çeşit ırktan insanlar yaşayabilir, dinden, mezhepten, inançtan insanlar yaşayabilir. İstediği yaşam biçimini tercih edebilirler. Hükümet olarak bunların hepsinin garantörü biz olmalıyız. Arkalarında durmalıyız, hiçbirini ayırmadan hizmet etmeliyiz. Ama bu ülkeye hainlik eden, teröre girişen, onu destekleyen kim varsa onların da canına okumak bizim birinci işimiz olmalı. İşte bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Ardından partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında da konuşan Bakan Özhaseki, şöyle dedi:

"Ulusal medyada süslü basında dikkat edin bunlara 'Cici çocuk, çiçek çocuk' muamelesi yapıldı. Sazlar çaldırdılar, türküler söylettiler. Şimdi baskın yapılan Cumhuriyet gazetesini hiç unutmuyorum. Gidip Kandil'de röportajlar yapıp bunların ne kadar çiçek, kibar ve nazik insanlar oldukları anlatıldı. Yani askerimizi vuran, çocuklarımızı vuran bombalar atıp vuranları 'çiçek çocuk' gibi takdim ettiler. Bunlar yere izmarit atmazlarmış. Bunlar ufacık bir çöp bile kırmazlarmış, çok çevrecilermiş. Sevsinler sizi. Sonra bu pompalamayla İstanbul'un en sosyetik kesimlerinden oy alarak yüzde 10'u aştılar."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Bakan Özhaseki'nin kent merkezinde yürümesi

-Ak Parti İl Teşkilatında konuşması

-İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=============

Bakan Özlü: Düzce'de Abant Gölü kadar gölümüz olacak

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce'de Efteni Gölü'nü 300 hektarın üzerinde bir göl haline getireceklerini belirterek, "Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar gölümüz olacak" dedi.

Bakan Özlü, Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan yeni terminalin açılışını yaptı.. Törene Bakan Özlü'nün yanında Vali Zülkif Dağlı, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı. Törende konuşan Bakan Özlü, 1 yıl içinde Düzce'de yaptıkları hizmetleri anlattı. Kentin gelişiminde önemli yere sahip olacak yeni projeler hakkında da bilgi veren Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Efteni Gölü ile ilgili bir projemiz var. Burayı 300 hektarın üzerinde bir göl haline getiriyoruz. Burası bittiği zaman Abant Gölü kadar bir gölümüz olacak. Belediye Başkanımız Mehmet Keleş konuşmasında, Düzce'ye bir liman gerektiğini söyledi. Biz de bunun için çalışıyoruz. Geçen hafta Akçakoca'da bir toplantı yaptık. Akçakoca çok güzel bir ilçemiz. Akçakoca Düzcesiz, Düzce Akçakocasız düşünülemez. Akçakocalı balıkçılarımızın barınağı var ama yetersiz. Akçakocalı balıkçılar için bir proje hazırladık, mevcut barınağın çok daha kapsamlısı olacak. Burada ticari anlamda bir alan da olacak. Yaklaşık bir yıldır Ulaştırma Bakanlığı konu üzerinde çalışıyor. 21 Kasım'da proje ihalesi yapılacak. Bir konumuz arıtma tesisi. Bugün DSİ Yatırımlar Genel Müdürü ile bir toplantı yaptık. Bu toplantıdan sonra Genel Müdürümüz Düzce'yi gezdi ve arıtma tesisi için çalışmalara başladı. Düzce ve ilçelerini de kapsayan bir arıtma tesisini şehrimiz kazanacak."

Konuşmanın ardından protokol üyeleri otogarı gezerek yazıhane sahiplerinden bilgiler aldılar. Bakan Özlü, daha sonra bir kafenin açılışını yaptıktan sonra Düzce'den ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Terminal açılışı

-Bakan konuşması

-Kafe açılışı

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===========

TOMA'ya atılan taşa müdahale: 5 gözaltı

ANTALYA'da eylem yapmak isteyen HDP'li gruptan bir kişinin TOM'ya taş atması sonrasında tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi, 5 kişi gözaltına alındı.

Kepez ilçesinde HDP üyesi bir grup, ilçe parti binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, toplanan kalabalığa dağılmaları gerektiği, aksi halde müdahale edileceği yönünde uyarı yaptı. Uyarılara aldırış etmeyen grup üyelerinden bazıları TOMA'ya taş attı. Göstericinin taşına TOMA'dan biberli tazyikli suyla karşılık verildi. Ara sokaklara kaçışan grubu kovalayan çevik kuvvet ekipleri de biber gazıyla müdahale ederek grubu dağıttı. Çevik kuvvet ekipleri 4'ü göstericiler arasından 1'i de müdahaleyi görüntüleyen 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındakilerden 4'ü ifadelerinin ardından serbest kalırken, görüntü çeken kişinin ise sonrasında adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

HDP ilçe binasına sığınan grup üyelerinin parti binası içinde, polis ekiplerinin de dışarıda bekleyişi devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Polise taş atanların kaçışı

Polisin TOMA ile müdahalesi

Bina içerisindeki HDP'lilerin görüntüsü

HDP'lilerin göz altına alınışı

Göstericilerin kaçışması

HABER: Alparslan ÇINAR- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

===========

Kitap fuarında son gün izdihamı

ANTALYA'da Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen kitap fuarında son gün izdihamı yaşandı. Binlerce kişi fuarın son günü Cam Piramit'e geldi. Bu yıl fuarı ziyaret eden kişi sayısının 170 binin üzerine çıktığı tahmin ediliyor.

Antalya'da 28 Ekim ile 6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen kitap fuarı, okurlarla yazarları bir araya getirdi. 350'ye yakın yayın grubu ve 100'e yakın yazarı Antalyalılarla buluşturan kitap fuarında son gün izdihamı yaşandı. Antalyalılar hem yazarların söyleşilerine katılmak, hem de aradıkları kitapları bulabilmek için fuarın son günü Cam Piramit'e akın etti. Yazarlara kitaplarını imzalattırmak isteyen okurlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fuara, Antalyalıların gösterdiği ilgi yazarları da sevindirdi.

Vural Savaş, Saygı Öztürk ve Enver Aysever gibi isimlerin yanı sıra, Engin Alan, Ergün Poyraz, Yalçın Küçük, Mustafa Önsel, Oktay Yıldırım, Ali Türkşen gibi Ergenekon ve Balyoz davalarıyla da bilinen yazarlar, fuarın son günü Antalyalılarla bir aradaydı. Ergün Poyraz ile Vural Savaş, satışların çok iyi gittiğini söyledi. Asker kökenli yazarlardan Oktay Yıldırım da son zamanlarda FETÖ'nün ordu içine sızması ve kumpaslarla ilgili kitapların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Konyaaltı Kitap Fuarı'nın beklediğinden çok daha kalabalık ve coşkulu olduğunu anlatan Yıldırım, yürütülen mücadeleyi de ayrık otlarının temizlenmesi şeklinde değerlendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Cam piramitten görüntü

Yazarların görüntüleri

Vural Savaş ile Ergün Poyraz ve Oktay Yıldırım'ın konuşması

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement