Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

DEMİRTAŞ İLE CEZAEVİNDE GÖRÜŞMEYE GİDEN AVUKATIN ÜZERİNDE CEP TELEFONU BULUNDUEDİRNE F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşmeye gelen avukat F.L.

14.11.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEMİRTAŞ İLE CEZAEVİNDE GÖRÜŞMEYE GİDEN AVUKATIN ÜZERİNDE CEP TELEFONU BULUNDU

EDİRNE F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşmeye gelen avukat F.L.'nin üzerinde, cezaevine girerken 1 cep telefonu bulundu.

Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş'tan 2 gün sonra da aynı cezaevine tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da aynı cezaevine getirildi. Demirtaş ve Zeydan'ı cumartesi günü saat 14.50'de ziyarete avukatlarından F.L., geldi. F.L.'nin cezaevine girişi sırasında üzerinde bir cep telefonu bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 12 Kasım 2016 günü saat 14.50 sıralarında PKK silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan S.D. ve A.Z. ile görüşmek için gelen avukat F.L.'nin X-Ray cihazından geçirilen montunun yan dış cebi içerisinde 1 adet cep telefonu, telefona takılı 1 adet sim kart ve 1 adet hafıza kartı bulunduğu tespit edilmiştir" denildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Engin ÖZMEN/ EDİRNE,-

===============================================

ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK İÇİN, DİYARBAKIR, MARDİN VE SİİRT'TE MEVLİK OKUTULDU

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Diyarbakır, Mardin ve Siirt'te, giyabi cenaze namazı kılınarak, mevlit okultuldu.

10 Kasım günü PKK'lıların el yapımı patlayıcılı saldırısı sonucu yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep'teki hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhummed Fatih Safitürk, için Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde mevlit okutuldu. Silvan Kaymakamı Murat Kütük, tarafından Selahaddin Eyyübi Camii'nde kılınan ikindi namazının ardındann okutulan mevlide çok sayıda kişi katıldı.

"ŞEHİT KAYMAKAMIN FAİLLERİNİN YAKALANDI"

Şehit Kaymakam Safitürk için Mardin Valiliği tarafından da Fuat Yağcı Cami'inde anma etkinliği düzenlendi. Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın da katıldığı anmada şehit Kaymakam Safitürk için mevlit ve Kuran-ı Kerim okutuldu. Giyabi caneze namazının ardından konuşan Vali Yaman, şehit Kaymakam Safitürk'ün faillerinin yakalandığını belirterek, şehit kaymakamın yaptığı hizmet ve iyiliklerle herkesin gönlünde taht kurduğunu anlattı. Vali Yaman, başarılı çalışmalarından dolayı şehit Kaymakam Safitürk'ün terör örgütünün hedefi olduğunu söyledi.

SİİRT'TE ŞEHİT KAYMAKAM İÇİN 50 HATİM İNDİRİLDİ

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için bir anma da Siirt'te düzenlendi. Abdülhakim Sancak Cami'inde düzenlenen etkinlik kapsamında giyabi canezamı kılındıktan sonra konuşan Müftü Faruk Arvas, müminlerin şefkatte bir vücudun organları gibi dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, "Biz Müslümanlar ister yakında, ister uzakta, ister ülkemizde, ister başka ülkelerde bir sıkıntı görüldüğünde bizler bu sıkıntıları paylaşmak zorundayız" dedi.

Öte yandan Siirt'teki cami ve Kuran Kursları'nda şehit Kaymakam Safitürt için 50 hatim indirildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

MARDİN

---------------

-Caminin içinden görüntü,

-Mevlit okutulması,

-Cenaze namazının kılınması,

-Valinin taziyeleri kabul etmesi,

-Vali Yaman'ın açıklamaları,

-Cami çıkışında şeker ve lokum dağıtılması

-Genel ve detay görüntü

SİİRT

---------------

-Müftü Faruk Arvas'ın Konuşması

-Duaların okunması

-Cemaatin topluca cenaze namazı kılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Nezir GÜNEŞ-İhsan YILMAZ/SİİRT-MARDİN-DİYARBAKIR, -

=================================================

TUTUKLU HDP'LİLERE BODRUM'DAN DAYANIŞMA KARTI

MUĞLA'nın HDP Bodrum İlçe Başkanlığı üyeleri, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu tutuklu HDP'li milletvekillerine destek için PTT şubesinden dayanışma kartları gönderdi.

HDP Bodrum üyesi 15 kişi, bugün, bir süre önce tutuklanarak çeşitli cezaevlerinde konulan HDP'li milletvekillerine desteklerini göstermek için PTT Bodrum Şubesi önünde toplandı. Bireysel olarak hazırlanan dayanışma kartları, tutuklu HDP'li milletvekillerinin konulduğu cezaevlerine postalandı.

DHA muhabirine açıklama yapan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Belgin Koç, "Biliyorsunuz, içinde yaşadığımız OHAL koşullarında demokratik haklarımız oldukça kısıtlandı. Bizde demokratik haklarımızı bu tür sivil inisiyatiflerle kullanarak, seçilmiş vekillerimiz hukuksuz bir şekilde rehin alındılar şu anda, rehin olarak tutuluyorlar. Biz onlarla dayanışma göstermek için dayanışma kartları gönderdik. Bireysel olarak gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız hazırlayıp gönderdiler. Umarız, kendilerine direnme gücü verir, kendilerinin yanında olduğumuzu ve dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek için yaptık" dedi.

Kartlarını postalayan grup, basın açıklaması yapmadan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

PTT Bodrum Şubesi önünde toplu görüntü

PTT'ye girmeleri

Kartları göndermeleri

PTT'den ayrılmaları

HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Belgin Koç ile röp.

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

======================

KAZA, 2 AYLIK EVLİ ÇİFTİ AYIRDI (2)

KAZADA ÖLEN KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Antalya'nın Demre İlçesi'nde dün gece iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Vesile Bozoğlu'nun cenazesi otopsinin ardından memleketi Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ne getirildi. İkindi vakti Yaylakaya Camii'nde yaklaşık 1000 kişinin katıldığı namazın ardından Vesile Bozoğlu'nun cenazesi Beymelek Mahallesi Mezarlığı'nda, babası Turgut Karaduran'ın yanında toprağa verildi.

BABASI 20 YIL ÖNCE KAZADA ÖLDÜ

Yaklaşık 20 yıl önce babasını trafik kazasında kaybeden Vesile Bozoğlu'nun ablası ve anne Fatma Karaduran ile birlikte dedesi Osman Düzenci tarafından büyütüldüğü belirtildi.

Haber: Ahmet ACAR/ Antalya - Demre,

==========================

NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (ek)

ACI HABER İZMİR'DEKİ EŞİNE BİLDİRİLDİ

Antalya'da şehit düşen Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün acı haberi, İzmir'in Bornova İlçesi Atatürk Mahallesi'nde yaşayan ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Bornova Atatürk Mahallesi'nde oturan eşi Ebru Doğruöz'e acı haberi, sağlık ekipleriyle birlikte gelen askeri yetkililer verdi.

İzmir'de görevli olan Doğruöz'ün bir hafta önce geçici görevle Antalya'ya gittiği öğrenildi. Bir çocuk babası olan şehit Uzman Çavuş'un anne ve babasının Niğde'de yaşadığı belirtildi. Uzman çavuşun şehit haberini alan yakınları Atatürk Mahallesi'ndeki evine geldi. Doğruöz'ün oturduğu apartmana ve dairesinin bulunduğu balkona Türk bayrakları asıldı. Ailenin isteği üzerine şehidin cenaze töreninin yarın memleketi Niğde'de yapılacağı bildirildi.

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, -

====================================================

AKÇAKALE'DE ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 15 Temmuz şehitleri için Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde gıyabi cenaze namazın kılındı.

Şeni Cami'de düzenlenen programda; teröristlerin odasına tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesiyle şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ve 15 Temmuz darbe girişi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Polislerin de katıldığı törende İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç kıldırılan cenaze namazının ardından Kuran okunarak şehitler için dua edildi. Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, şehitleri rahmetle andıklarını kaydetti.

Haber: Akçakale Hadi KURT/ Şanlıurfa,

========================================================

13 YAŞINDAKİ KIZ 7.5 AYLIK HAMİLE ÇIKTI, 15 YAŞINDAKİ ÇOCUK TUTUKLANDI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, 13 yaşındaki kız çocuğu rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Çocuğun hamile olduğu belirlenirken, gözaltına alınan 15 yaşındaki bir erkek çocuğu tutuklandı.

Akyazı'da adı açıklanmayan bir kız çocuğu rahatsızlanması üzerine ailesi tarafından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan muayene sonucu 13 yaşındaki çocuğun 7.5 aylık hamile olduğu belirlenerek, jandarmaya haber verildi. Jandarmanın yaptığı soruşturma kapsamında aynı mahalleden arkadaşı olan 15 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen çocuk tutuklandı. Bebeğin babasının belirlenmesi için DNA testi yapılacağı bildirildi.

ADAPAZARI(Sakarya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement