Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Öğrencilere taciz iddiasıyla müdür yardımcısı açığa alındıTOKAT'ta Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı 50 yaşındaki İ.A. üst araması sırasında kız öğrencileri elle taciz ettiği iddiasıyla açığa alındı.

16.11.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilere taciz iddiasıyla müdür yardımcısı açığa alındı

TOKAT'ta Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı 50 yaşındaki İ.A. üst araması sırasında kız öğrencileri elle taciz ettiği iddiasıyla açığa alındı.

Kent merkezinde bulunan Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan beş öğrenci, geçtiğimiz hafta odasında üzerlerinde sigara araması yapan evli ve 3 çocuk babası İ.A.'nın kendilerine elle tacizde bulunduğu gerekçesiyle önce okul yönetimine, ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Yapılan şikayet sonrası okulda yapılan incelemenin ardından İ.A.'nın önce idareciliği düşürülerek Turhal'da bir okula gönderildi. Ardından ise açığa alındı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İ.A. hakkında şikayette bulundu. Polis tarafından gözaltına alınan İ.A. sevk edildiği mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Okul binası görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

======================

Dere taşınca yolcu minibüsünde mahsur kalan 10 kişiyi AFAD kurtardı

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde, sağanak yağmurun ardından derenin taşması sonucu yolda mahsur kalan yolcu minibüsündeki 10 kişi, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ordu'da dün geceden beri etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı bölgelerde dereler taştı. Altınordu İlçe merkezinden Alınca Mahallesine yolcu taşıyan Ümit Keskin'in yönetimindeki yolcu minibüsü, içindeki 9 yolcuyla birlikte Yukarıtepe- Gökömer Yolu üzerindeki derenin taşması sonucu mahsur kaldı.

Ümit Keskin'in kurtarma ekiplerinden telefonla yardım istemesi üzerine bölgeye kısa sürede İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ulaştı. Ekipler AFAD'ın arazi aracı ile mahsur kalan minibüse ulaştı. Ardından minibüsü zincirle araca bağlayıp çekerek bulunduğu yerden kurtardı. Yolcular daha sonra başka araçlarla bölgeden tahliye edildi.

Öte yandan Ordu Valiliği de meteorolojik uyarı yaparak, bu geceden itibaren 3 gün boyunca Ordu genelinde yağışlı havanın devam edeceğini, ayrıca sabah ve akşam zirai don beklendiğini de belirterek, vatandaşları uyardı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Yolcular minibüsle AFAD ekibi tarafından tahliye edilirken görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-ORDU-DHA

======================

Polis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1'i polis 2 kişi yaralandı

KARAMAN'da polis minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i kadın polis memuru olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 15.15 sıralarında Ahmet Yesevi Mahallesi 833 Sokaktaki kavşakta meydana geldi. Polis memuru 42 yaşındaki Mustafa Sarı yönetimindeki 70 A 5751 plakalı minibüs, kavşakta 55 yaşındaki İlyas Baloğlu idaresindeki 70 AV 676 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle minibüs, kaldırımı aşıp inşaatta kalıp olarak kullanılan tahta yığınına çarptı, otomobilde parktaki yürüyüş parkuruna girdi.

Kazada minibüste bulunan polis memuru 26 yaşındaki Selma Çelik ile otomobil sürücüsü İlyas Baloğlu yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kaza yerinden detay

-Araçlardan detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

======================

Lisenin 30 sınıfına, 15 Temmuz şehitlerinin adları verildi

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde bin öğrencinin eğitim öğrenim gördüğü Türk Telekom Anadolu Lisesi'ndeki 30 sınıfa, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hayriye Mahallesi'nde bulunan okuldaki 30 sınıfa 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların adlarının verilmesini kararlaştırdı. Sınıfların isim tabelaları törenle değiştirildi. Törene Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul müdürü Yusuf Karataş ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Okul müdürü Yusuf Karataş, 15 Temmuz şehitlerinin, adlarıyla okulda yaşatılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından aralarında Ömer Halisdemir'in de bulunduğu darbe girişiminde şehit olan 30 kişinin ismi, sınıflara verildi. Protokol üyeleri, şehitlerin isimleri ve fotoğraflarının bulunduğu tabelalar, sınıfların girişine yerleştirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Türk Telekom Anadolu Lisesi

Protokolün sınıfları gezmesi

Sınıflara tabelaların asılması

Öğrenciler ve tabelalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

====================

Tekirdağ'da Suriyeli ailelere gıda yardımı

TEKİRDAĞ'da Beşir Derneği ile Süleymanpaşa İlçesi İmam Hatip Ortaokulu işbirliğinde kentte yaşayan Suriyeli savaş mağduru ailelere gıda yardımında bulunuldu.

Tekirdağ Beşir Derneği Temsilciliği ile Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu işbirliğinde, 'Genç yürekler iyilik için atıyor' projesi kapsamında yetim, dul ve yaşlı Suriyeli ailelere içerisinde gıda malzemelerin bulunduğu yardım kolileri hazırlandı. Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, elleri ile hazırladıkları yardım kolilerini alarak yardıma muhtaç ailelerinin evlerine gidip teslim ettiler.

Beşir Derneği Tekirdağ sorumlusu Harun Taştekin, "Genç yürekler iyilik için atıyor' projesi kapsamında, bugün İmam Hatip Ortaokulu ile beraber müşterek bir proje hazırladık. Yardımlaşma önemli bir hadisedir. Dinimiz açısından da önemlidir. Temsilcilik olarak bu güne kadar Suriyelilere 2 yardım TIR'ı gönderdik. Şu anda 160 aile, ilimizde ikamet ediyor. İhtiyaç sahipleri ailelerimiz var. Eşi hapiste olup dezavantajlı ailelerimiz var. Bunlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kolilerde şu anda gıda olarak zeytin, peynir, bakliyat grubu, kuru fasulye, bulgur ve diğer ihtiyaç malzemeleri var. Beşir Derneği olarak bu projenin haricinde önümüzdeki hafta bir yardımsever tarafından bağışlanan 50 kolilik yardımlarımızı da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız" dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hüseyin Faruk Egi, Beşir Derneği ile birlikte yardım etme bilincini kazandırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz, bize bu konuda ilgi gösterdiler. İçerisinde gıda malzemeleri bulunan yardım kolileri hazırladık. Bunları yardıma muhtaç ailelere dağıtacağız. Bu çalışmaya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum ve bu çalışmaların okulumuza çok katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Okul önündeki yardım kolileri ve ortaokul öğrencileri

-Beşir derneği ve öğrencilerin kolileri arabaya taşıması

-Suriyeli ailelere kolilerin teslim edilmesi

-Dernek başkanı ile röportaj

-Okul müdür yardımcısı röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

=======================

Ailelere aşı uyarısı

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ergin, Genişletilmiş Bağışıklık Programı çerçevesinde aşılama programlarının başarılı şekilde uygulandığını ifade ederek, aileleri hastalıklardan korumak için çocuklarının aşılarını yaptırmaları konusunda uyardı.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ergin, çocukların hastalıklardan korunabilmesi için gerekli aşıların yaptırılması gerektiğini hatırlattı. Ergin, aşıların vücutta doğal bir enfeksiyon varmışçasına vücudun özel savunma mekanizmalarını harekete geçirerek bağışıklık sağladığını ve daha sonra enfeksiyon ile karşılaştığında aşı ile oluşan bağışıklığın kişiyi hastalardan koruduğunu söyledi. Ailelerin hastalıklara karşı çocuklarına aşı yaptırmayı ihmal etmemesi gerektiğini ifade eden Ergin, "Üniversitemizde riskli durumu olan çocuklarımızın gerekli muayene ve incelemeler yapılarak aşıları uygulandı, velilerimize aşı ile korunabilir hastalıklara karşı korumak için çocuklarını aşılarını yaptırmaya davet ediyor, alerjik ve riskli durumlarda ise hekime danışılmadan karar verilmemesini öneriyoruz" dedi.

Haber: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

====================

Yavru köpek çöp arabasında veterinere götürüldü

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde üniversitelilerin yaralı halde bulduğu yavru köpek, belediye ekiplerince çöp arabasıyla veterinere götürülünce tepki çekti. Tepkili öğrencilerin sosyal medyada paylaştığı görüntüler hayvanseverlerin de dikkatini çekerken; köpeğin yaşadığı ve İzmir'de veteriner kliniğinde tedavi gördüğü açıklandı.

Kula'daki üniversite öğrencileri, sokakta yaralı halde buldukları yavru köpek için Kula Belediyesi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen belediye ekipleri yavru köpeği poşete yerleştirip çöp kamyonunun arkasına koydu. Bu anlar üniversite öğrencileri tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Öğrencilerin sosyal medyada bu görüntüleri paylaşmasının ardından hayvanseverler büyük tepki gösterdi. Yavru köpeğin çöp arabasında preslenerek öldüğü düşünülürken, Kula Belediyesi'nden olayla ilgili açıklama geldi.

Kula Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Tosun, yaralı yavru köpeğin belediyenin bakımevindeki tedavisinin ardından İzmir'de bir veteriner kliniğine tedavi için götürüldüğünü açıkladı. Hüseyin Tosun, yavru köpeği çöp kamyonunun arkasına koyan personeller hakkında da soruşturma başlattıklarını duyurdu. Tosun, "Üniversite öğrencileri, insanlık örneği göstererek yaralı bir yavru köpeği belediyemize teslim etmişlerdir. Ölüm kalım mücadelesi veren köpeğin ilk muayenesinin yapılmasının ardından barınağımıza nakli istenmiştir. Nitekim bu esnada bazı çalışanlarımız acı içindeki köpeği araç ile nakletmek yerine çöp kamyonunun arkasına koymuşlardır. Bir anlık böyle bir karar veren personel hakkında gerekli soruşturma başlatıldı. Yavru köpeğin her ne olursa olsun bu şekilde muamele görmesinin hiçbir açıklaması yoktur. Yoldayken hayatını kaybetseydi eğer, kimse bu vebalin altından kalkamazdı. Yaşam mücadelesi veren bir canlının çöp kamyonu ile taşınmasının hiçbir mazereti yoktur. Her insan hata yapabilir ancak içerisinde birazcık dahi merhamet olan bir kişi bu şekilde bir canlıya davranmaz. Barınağımızda muayeneleri yapılan hayvanımız, daha sonra veterinerimiz eşliğinde İzmir'de bulunan veteriner kliniğine nakledilmiştir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Öğrencilerin çekip sosyal medyada paylaştığı görüntü

Hayvanın veteriner kliniğindeki görüntüsü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=====================

Siverek'te Uygulamalı Bilimler Fakültesi açıldı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Harran Üniversitesi bünyesindeki Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin açılışı yapıldı.

Hasan Çelebi Mahallesi'ndeki fakültede düzenlenen açılışa; Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Kaymakamı Vural Karagül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Şerafettin Çelik, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak şöyle dedi:

"Bir hizmete vesile olmamız bizi mutlu ediyor. Siz değerli öğrencilerimizden ricam silah ve kaba kuvveti çatıştırmayın, fikirlerinizi yarıştırın. Hangi fikirde olursanız olun, sağcı solcu, inançlı inançsız buna saygı duyarım. İnsanın fıtratında var olan bir şey ama mutlak suretle elinizde kalem, kafanızda fikirler olsun. Başka da bir şeye tenezzül etmeyin. Fakültenin hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fakültenin açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Açılışa katılanlar

Milletvekilinin konuşması

Fakültenin açılması

Plaket verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=====================

Oyun parkı borusuna sıkışan serçe kurtarıldı

ŞANLIURFA'da parktaki çocuk oyun gruplarının bulunduğu demir boruda mahsur kalan serçe, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.

Altınbaşak Mahallesi'ndeki çocuk oyun gruplarının bulunduğu alandaki bir borudan kuş sesi duyanlar, itfaiyeye haber verdi. İhbarla parka gelen itfaiye ekipleri, spiral makinesiyle boruda delik açtı. Mahsur kalan serçe, ekiplerin açtığı bölümden çıkarak doğal yaşamına döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Serçenin sıkıştığı boruyu

Ekiplerin boruyu kesmesi

Boruda açılan küçük pencere

Kuşun borudan çıkıp havalanması

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

=====================

UNESCO listesindeki Yesemek için hatıra para

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi için darphane tarafından hatıra para basıldı.

İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta bulunan Yesemek Mahallesi'yle aynı adı taşıyan 100 dönümlük alanda 300'den fazla bazalt heykel barındıran Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi, 2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınmıştı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü internet sitesinde birim fiyatı 100 lira olarak hatıra para basıldığını 9 Ağustos 2016 tarihinde satışa sunulan hatıra paranın 9 Ağustos 2018 tarihine kadar tedavülde kalacağını duyurdu.

Maksimum 2 bin adet basılması planlanan hatıra paranın nominal değeri 20 lira olarak belirlenirken, 925 ayar gümüşten imal edildiği belirtildi.

İslahiye Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Mideoğlu, konuşla ilgili şöyle dedi:

"İlçemizin turizm açısında önemli bir yere sahip olan ve UNESCO tarafından Dünya Mirası listesinde bulunan Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi adına Kültürel mirasın ön plana çıkarılmasına katkı sağlayacak olan hatıra paranın basılması bizleri de mutlu etmiştir."

Haber: Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), -

======================

Karabük Üniversitesi'nde 'hoşgörü ekmeği' yapıldı

KARABÜK Üniversitesi'nde, Unesco'nun 2016 yılını 'Hoca Ahmed Yesevi Yılı ve Dünya Hoşgörü Günü' ilan etmesi nedeniyle 46 ülke ve 81 ilden öğrencilerin un kattığı kazanda 'hoşgörü ekmeği' yapıldı.

Üniversitedeki Turuncu Kantin'deki ekmek yapımında Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız da hazır bulundu. Üniversitede eğitim gören 46 farklı ülkeden ve 81 ilden öğrenciler ekmek yapımı için hazırlanan hamur kazanına, üzerinde ülkelerinin bayrakları ve illerinin isimleri yazılı kutulardaki unları boşalttı. Yapılan hoşgörü ekmeği daha sonra katılımcılara ikram edildi. Prof. Dr. Refik Polat, Büyük İslam Yesevi'yi ölümünün 850'nci yılında saygı ve rahmetle andıklarını söyledi. Karabük Üniversitesi'nin dünyanın her yerinden öğrencisi olduğunu belirten Polat şöyle dedi:

"Etkinlik ile farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları hoşgörü çatısı altında topladık. Söz konusu etkinlikle kültür paylaşımını gerçekleştirmeyi amaçladık. Yoğrulan her hoşgörü ekmeği aslında bizlere; kimseye zarar vermemeyi, gönül incitmemeyi, kötü söz söylememeyi, tebessüm edebilmeyi, her fikre ve düşünceye saygı ve hoşgörü ile yaklaşıp gönüllerde hoş bir anı bırakmayı ve sevgi tohumları ekebilmeyi gösterdi."

Prof. Dr. Musa Yıldız ise Unesco'nun 2016 yılını Ahmet Yesevi Yılı ilan etmesiyle pek çok faaliyetler yürütüldüğünü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi'nden sonra bu konuda en çok etkinlik yapan üniversitesinin Karabük Üniversitesi olduğunu söyledi. Yıldız, "Dünyanın 46 farklı ülkesinden ve ülkemizin 81 ilinden öğrencinin bir araya gelerek birlik ve beraberliğin sembolü Hoca Ahmet Yesevi anısına 'hoşgörü ekmeği' yapmaları bizleri çok mutlu etti" dedi.

Etkinlik kapsamında ayrıca, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda 'Bir Fikir ve Aksiyon Adamı Olarak Hoca Ahmet Yesevi' paneli gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Öğrenciler un kazanına un boşaltırken

-Ekmek yapılırken

-Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Refik Polat röp

-Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız röp

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

====================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.


Advertisement