Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Fırat Kalkanı'nda 2 asker yaralandıKİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 2 Türk askerleri, helikopterle Gaziantep'e getirilerek hastanede tedaviye alındı.

20.11.2016 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 2 asker yaralandı

KİLİS'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan 2 Türk askerleri, helikopterle Gaziantep'e getirilerek hastanede tedaviye alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında 89 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli 2 Türk askeri, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yaralandı. Yaralı Türk askerleri ambulanslarla sınır hattına ulaştırıldı ve buradan helikopterle Gaziantep'e getirildi. Burada ambulanslara taşınan yaralı askerler, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü dökümü

--------------------------

Hastane

Ambulansların gelişi

Yaralı askerlerin acil servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER, Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=================================

Şirvan'da 1 işçinin cesedi daha çıkarıldı (4) (YENİDEN)

ARAMALAR SIKI GÜVENLİK ALTINDA YAPILIYOR

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bir bakır madeninde 4 gün önce, heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 16 işçiden 6'sının cesedi çıkarılırken, toprak altında kalan 11 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları gece ve gündüz olmak üzere 24 saat devam ediyor. Basın mensuplarının kazı alanına sokulmadığı çalışmaları ilk kez bu kadar yakından kaydedildi. Video görüntülerinde, kademeli yamaç kesitleri arasında iş makineleri ile kazı yapılırken, kesitin üst ve alt kısmında ise yüzü maskeli silahlı güvenlik güçlerinin de önlem aldığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-İş makinesi ile kazı çalışması yapılması

-Silahlı maskeli güvenlik görevlileri

-Kazı alanında bekleyen sivil görevliler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: SİİRT,

=========================================================

Veysi Kaynak: Ermenistan, ASALA'nın Türk diplomatı katlettiğine baksın

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Ermenistan milletvekillerinin NATO Parlamenter Asamblesi Genel Kurulu'ndaki açıklamalarını eleştirerek, "Ermenistan, kendisinin Azerbaycan Nahçıvan topraklarında yaptıkları işlere baksın ya da ASALA terör örgütün Ermenilerden müteşekkil terör örgütünün ne kadar masum Türk diplomatı katlettiğine, suikast yaptığına baksın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, memleketi Kahramanmaraş'taki tarihi Kapalı Çarşı'da esnafını ziyaret etti. İş yerlerine girerek esnafla sohbet eden Kaynak, onların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Burada, NATO Parlamenter Asamblesi 62'nci Yıllık Genel Kurulu Toplantısı'nda Ermenistan milletvekillerinin Türkiye'yi suçlayan açıklamalarını değerlendiren Veysi Kaynak, Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve bunu sürdüreceğini belirterek, şöyle dedi:

"Onlar ne derlerse desinler. Biz hukuk çerçevesinde, hukuk devleti olma özelliğini uygulayarak ülkemizi bir kez daha darbelerle, darbe tehditleriyle karşı karşıya bırakmadan sınırımızdan terör ve terörist geçişine izin vermeden terörle mücadeleye devam edeceğiz. Dışişleri Bakanımız sayın Çavuşoğlu'nun söylemiş olduğu söz üzerine başka bir söze gerek görmüyorum ama biz şu anda şunu söyleyebiliriz. Gerek Suriye'de, gerek Irak'ta insani yardımlar yapıyoruz. Bunun dışında da terörle en etkin mücadele yapıyoruz. 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu ile şuanda Suriye'de 1750 kilometrekarelik bir alan terörden, teröristten ve DEAŞ'tan temizlenmiştir. Ermeni milletvekilleri maalesef şu anda Türkiye üzerinde Ermeni'si, Alman'ı, Avusturya'sı, bir başkası algı oluşturmaya çalışıyor. Türkiye 15 Temmuz'da büyük bir hadiseyle karşı karşıya kalmıştır. Ama Türkiye bir yandan içeride PKK terör örgütüyle, DHKP-C terörüyle, FETÖ terörüyle; içeride ve dışarıda FETÖ ve DEAŞ terörüyle, PYD, YPG terörüyle mücadelesini sürdürecektir. Ermenistan, kendisinin Azerbaycan Nahçıvan topraklarında yaptıkları işlere baksın ya da ASALA terör örgütün Ermeni'lerden müteşekkil terör örgütünün ne kadar masum Türk diplomatı katlettiğine, suikast yaptığına baksın. Önce onların hesabını versin sonra eğer elinde somut bir şey varsa bunu konuşsun."

'KOKTEYL TERÖR SALDIRILARIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

Türkiye'nin 40 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini hatırlatan Kaynak, Türkiye'nin müttefiklerinin de bu örgütün Suriye uzantısı olan PYD'yi desteklediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Ama Türkiye asla bu risklerin altında ezilmedi, ezilmeyecek. Şimdi görüyoruz Suriye'de, Irak'ta oluşan devlet otoritesi boşluğundan dolayı oradan sirayet eden terör ve terörist varken, bir yandan FETÖ terör maalesef içimize sızmıştı. Ben bunu konuşmalarımda da söylüyordum; kokteyl terör saldırılarıyla karşı karşıyayız diye. Biz, terörle mücadele yasamızla, o yasanın bize verdiği yetkiyle hukuk devleti sınırları içerisinde terörle en sert mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz. Ama yine tekrarlıyorum; hukuk devleti içerisinde kalarak bunu yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin 40 yıla varan bir PKK terörüyle mücadelesi varken, maalesef müttefiklerimiz onun Suriye kolunu desteklediler, silah verdiler. Maalesef DEAŞ'a batılı güçler silahlar verdiler, maalesef şimdi Haşdi Şabi'ye veriyorlar. Bütün bunları oturup düşünmeleri lazım. Türkiye'nin güvenliği olmazsa, Avrupa'nın güvenliği olmaz. Türkiye'nin güvenliği olmazsa, NATO'nun da güvenliği olmaz. Bunları ciddi şekilde düşünmeleri lazım. Kim ne derse desin, biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim için insanımızın can emniyeti, mal emniyeti önemlidir. Biz bunları sağlayacağız, özgürce bu topraklarda inşallah kıyamete kadar yaşayacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Veysi Kaynak ile röp.

Kaynak'ın esnaf ziyareti

Kaynak'ın gençlerle hatıra fotoğrafı çektirmesi

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================================================

Bakan Avcı'yı belediye önünde böyle beklediler

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in Alpu İlçesinde incelemelerde bulundu. Avcı, kendisini belediye binası önünde tek sırıya girip bekleyenlerle tek tek tokalaştı.

Bakan Nabi Avcı, Alpu İlçesinde ilk olarak Belediye Başkanı Rafet Demirtaş'ı ziyaret etti. Avcı, kendisini belediye binası önünde tek sırıya girip bekleyenlerle tek tek tokalaştı. Belediye binası içerisindeki folklorcu kız öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Avcı yaptığı konuşmada Eskişehir'in tüm ilçelerini ziyaret edeceğini söyledi. Avcı şöyle devam etti:

Epeyden beri planladığımız ilçe gezileri programımız vardı. Maalesef araya giren bir takım şeyler sebebiyle yazın onları tam manasıyla gerçekleştiremedik. Şimdi önümüzdeki günlerde, bütün ilçelerimizi teker teker ziyaret edip, hem orada başlatılan işler ne durumda? Biten işler ne durumda? Yeni başlatacağımız işler ne durumda? İhtiyaçlar ne durumda? Bunları yerel yönetimlerimizle görüşerek yapılacaklarla ilgili yol haritamızı tazeleyelim diye bugün Alpu'yla başladık."

Bakan Nabi Avcı, belediye ziyaretinin ardından Vali Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile birlikte Alpu İlçesinde yapımı devam eden Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi'nde (URAYSİM) incelemelerde bulundu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Bakan Avcı'yı belediye önünde tek sıra halinde bekleyenlerin,

-Bakan Avcı'nın aracının gelmesi,

-Avcı'nın belediye önnüde kendisini bekleyerle tek tek tokalaşması,

-Avcı'nın URAYSİM Merkezi'nde başına baret takması ve işçilerle olan görüntüleri

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ALPU,(Eskişehir),

============================================

Bakan Eroğlu: Faiz lobisinin hortumu Bolu testeresiyle kesildi

BOLU'da, temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Devletin parası artık bol. Eski Türkiye'de verilen vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Size bir şey kalmıyordu. Bu faiz lobisinin hortumu Bolu testeresiyle kesildi" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bolu'da 41 milyon TL değerindeki 10 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören öncesi konuşan Bakan Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak, "Tarihimizin en alçak, en hain ve en kanlı saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Ben buna darbe girişimi demiyorum Türkiye'yi bölme ve parçalama teşebbüsüydü ama sizlerin kahramanlığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın cesaretiyle bu darbe girişimi püskürtüldü. 15 Temmuz'da bütün dünya tarihine geçecek bir kahramanlık destanı yazdık. Tankların ve uçakların önüne kendini siper eden bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Hainlere geçit yokö dedi. AK Parti ile birlikte Türkiye'nin büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Veysel Eroğlu, şöyle dedi:

"Devletin parası artık bol. Eski Türkiye'de verilen vergilerin yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Size bir şey kalmıyordu. Bu faiz lobisinin hortumu Bolu testeresiyle kesildi. Bir de ihale lobisinin hortumları vardı. Bir gölet 22 yılda 45 milyona bitiyordu, sulaması hariç. Aynı göleti 30 metre yükseklikte 118 ayda sulaması dahil 4 buçuk milyon liraya bitiriyoruz. 45 milyon nerede 4 buçuk milyon nerede. İhale mafyasının hortumunu da Bolu baltasıyla kestik. Bir de ilaç lobisinin hortumu vardı. O da çok büyük bir hortumdu. Geçmişte bir antibiyotik 63 liraydı. Geçen gün aynı antibiyotiği 9 liraya aldım. Bu para sizin cebinizden çıkıyordu. Onlar da artık kesildi. Biz milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz."

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri sahneye kurulan butona basarak açılış ve tören atma merasimi yaptı. Tören sonunda çiftçilere sertifikaları takdim edilirken, Bakan Eroğlu daha sonra Valilik, Belediye Başkanlığı ve Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Bakan Eroğlu'nun karşılanması, konuşması

-Açılış töreni

-Törenden görüntüler

-Detaylar

Süre: 05.17 Boyut: 176.9 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement