Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehit (5)5 BİN KİŞİ UĞURLADIBozhane Camii'ndeki cenaze törenine Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır,...

26.11.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Kalkanı'nda 18'inci şehit (5)

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Bozhane Camii'ndeki cenaze törenine Vali Ali Kaban, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Erdem Muratlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu katıldı. Babası Nimet Acar 1998, annesi Şadiye Acar 2006'da ölen şehit Kader Acar'ın cenazesini yaklaşık 5 bin kişi uğurladı. Şehidin ablası Yasemin Kiremitçi, cenaze namazı öncesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Abla Kiretmitçi, "Korkma kuzum. En güzel yere gidiyorsun. Bak biz seninle gurur duyuyoruz. Sen bizim gururumuzsun yavrum. Seni orada annem, babam karşılayacak. Sen bu vatan için şehit oldun. Biz biraz acı çekeceğiz ama dayanacağız oğlum. Sen şimdi orada anneme ve babama çok selamlarımızı söyle" diyerek ağladı.

'EN BÜYÜK KORKUMUZ KAVUŞAMAMAKTI'

Şehidin, 2 ay önce nişanlandığı ve seneye evlenmeyi planladığı nişanlısı Gülüm Uzun da "En büyük korkumuz kavuşamamaktı. Böyle mi anlaşmıştık biz seninle? Söyle bana böyle mi anlaşmıştık?" diyerek tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin ağabeyi Davut Acar da kardeşinin fotoğrafını öperek ağladı. Cenazede tabut başında nöbet tutan asker de gözyaşlarını tutamadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürlüğü Daire Başkanı Selahattin Çelebi'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Cemallere Köyü'nde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN- Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), -

===========================

Şırnak'ta 2 PKK'lı daha etkisiz hale getirildi

ŞIRNAK yakınlarındaki Cudi Dağı bölgesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 2 PKK'lı terörist daha etkisiz hale getirildi. İki gün önce başlatılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 oldu.

Cudi Dağı bölgesinde geçtiğimiz Perşembe günü başlatılan ve 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarla ilgili Şırnak Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz Cudi Dağı bölgesinde devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen 2 bölücü terör örgütü mensubuna ilaveten; iki 2 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilerek, operasyonlarda bugün itibariyle toplam 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlara kararlılıkla devam etmektedir."

Haber: ŞIRNAK, -

=====================================

El Bab'da IŞİD'in saldırısında yaralanan 5 sivil Kilis'e getirildi

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan sivillerden, aralarında kadınların da bulunduğu 5 kişi, tedavi için Kilis'e getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 95'inci gününde Özgür Suriye Ordusu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateş desteğiyle El Bab bölgesinde ilerleyişi sürerken, terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu bazı siviller yaralandı. Yaralı Suriyelilerden 5'i, sınır hattına ulaştırılarak hazır bekletilen ambulanslara taşındı. Aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeliler, acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Acil servis

Gelen ambulanslar

Yaralıların indirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

====================================

Deniz Kuvvetleri Komutanı Bostanoğlu, yemin törenine katıldı

DENİZ Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hatay'ın İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'ndaki kısa ve uzun dönem askerlerin yemin törenine katıldı.

Deniz Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda eğitim gören yaklaşık 3 bin kısa ve uzun dönem erler yemin ederek usta asker oldu. Temel eğitimden geçen askerler için dün düzenlenen yemin törenine Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 39'uncu Mekanize Piyade ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T.Erkan Olgay, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, İskenderun Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Albay İbrahim Özdoğan, askerler ve aileleri katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından askerler, silahların üzerine ellerini koyarak yemin ederek usta asker oldular. Marşlar eşliğinde tören geçişi yapan askerlerin zeybek oyunu da törene renk kattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yemin töreninde zeybek oynayan askerler

Tören alanında askerlerden görüntü

Askerlerin yemin etmeleri

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

=====================

Şirvan'da 1 gazeteci gözaltına alındı

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer, bakır madenindeki heyelanla ilgili haber yapmak üzere geldiği Siirt'in Şirvan İlçesi'nde gözaltına alındı.

Şirvan İlçesi'ndeki Maden Köyü'nde meydana gelen heyelan faciasını takip etmek üzere Diyarbakır'dan Şirvan İlçesi'ne giden BBC Türkçe haber servisi muhabiri Hatice Kamer, polis kontrol noktasından geçtiği sırada, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra gözaltına alındı. Gazeteci Kamer'in gözaltı gerekçesi ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haber: SİİRT, - GÜNEYDOĞU

=======================

Trabzon'da kadınlardan tepki eylemi

TRABZON'da kadınlar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde eylem yaparak, kadına şiddete ve çocuk istismarına tepkilerini dile getirdi.

Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyelerinin, 'Hür doğdum, hür yaşarım, kime ne kime ne' şarkısıyla Uzun Sokak'ta başlayan yürüyüşüne CHP, KESK, Halkevci Kadınlar, KARKAD-Der, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Üniversiteli Kadın Kolektifi ve Gençlik Muhalefeti grupları da destek verdi. Yürüyüşte 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'AKP elini bedenimden çek' diye sloganlar atıldı. 'Kadına şiddete ve çocuk istismarına karşı isyandayız' pankartı ile Atatürk Alanı'na gelen grup adına bildiriyi okuyan Esengül Yavuz, "Kadın düşmanlarına karşı isyan ediyoruzö dedi ve şunları söyledi:

"Biz kadınlar her gün öldürülüyor, her gün tacize, tecavüze uğruyoruz. Ülkede çocuk istismarı her geçen gün artıyor. Kadına şiddet son zamanların en yüksek düzeye ulaştı. İktidar aralıksız olarak kadınlara saldırıyor, toplumda kadın düşmanlığı arttırılıyor. Bunlar yaşanırken bizlere, kadınlara düşen mücadele etmek. Yaşam hakkımız için, çocuklarımız için, ölmemek için, 'Bedenimiz de, bu hayatta bizim' demek için isyanı büyütmekte kararlıyız. Türkiye'nin dört bir yanından kadınlar olarak kadın dayanışması ile var olacağız ve kadın düşmanlarını öfkemizde boğacağız. İtaat yok, isyan var! Yaşasın kadın dayanışması.ö Grup, konuşmanın ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Yapılan açıklama

-Detaylar

Haber- Kamera: Osman ŞİŞKO/ Trabzon,

========================

Kadın yat işletmecisi cinayetinin zanlıları adliyede

Bodrum'da öldürülen kadın Marmaris'te toprağa verildi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yat acentesi işletmeciliği ve kaptanlık yapan 48 yaşındaki Hafize Müjde Özer'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan erkek arkadaşı 56 yaşındaki B.K. (Birkan Kunuk) ile kendisine yardım etmekle suçlanan V.K., adliyeye sevk edildi. Özer ise bugün Marmaris'te son yolculuğuna uğurlandı.

Müjde Özer Yatçılık Limited Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve yat kaptanı Hafize Müjde Özer'den 5 gün boyunca haber alamayan yakınları jandarma ve polise kayıp başvurusunda bulundu. Aramalara rağmen bulunamayan Özer'in aramaların sürdüğü 6'ıncı gün öldürüldüğü ortaya çıktı. Özer'in cesedi, yaklaşık 6 yıldır birlikte olduğu erkek arkadaşı, yat kaptanı B.K.'nin itirafıyla, Mumcular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çuval içinde bulundu. Tabancayla yüzünden ve göğsünden vurulduğu belirlenen Özer'in cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili B.K.'nın yanında bulunduğu öğrenilen yat kaptanı V.K. da gözaltına alınarak Turgutreis Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. B.K.'nın jandarmadaki ifadesinde olayı kıskançlık sonucu ve alkollüyken işlediğini söylediği öğrenildi.

B.K.'nın ifadesi sonrası tabancanın deize atıldığı belirtilen, Akyarlar Mahallesi Hüseyin Burnu'nda İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Dalış Ekibi'nden 4 dalgıç yaklaşık 6 saat boyunca arama yaptı. İki parçaya bölünen tabancanın bir parçası bulundu, jandarmaya teslim edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 2 zanlı, bugün öğleden sonra Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi. B.K. ile V.K.'nın adliyeye gelirken yüzlerini örttükleri görüldü.

MARMARİS'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan cinayete kurban giden Hafize Müjde Özer'in cenazesi bugün Muğla Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Marmaris'te Tepe Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Özer'in cenazesi, daha sonra Eski Cami'ye götürüldü. İkindide kılınan namazın ardından Özer, Belediye Şehir Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenaze törenine AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) üyeleri, turizmciler, işadamları ve yakınları katıldı.

BODRUM GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------------------

Polis dalgıçların denizden jandarmanın karadan arama yapması

Zanlıların adliyeye sevk edilmesi

Cenazeden görüntü

Genel ve Detay görüntü

MARMARİS GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------------------

Cenazeden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER- Ali GÜNDOĞAN/ BODRUM-MARMARİS (Muğla),

============================

Marketten 76 bin liralık soygun kamerada (2)

ŞARJDAKİ TELEFONU BIRAKTILAR

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bir alışveriş merkezine giren 2 hırsızlık şüphelisi, 6 bin 500 lira nakitle 70 bin lira değerinde içki ve sigara çaldı. Jandarma kayıplara karışan hırsızlık şüphelilerini yakalamak için çalışma başlatırken, güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anında şüphelilerden birinin kasanın altındaki prizde şarjda bırakılan cep telefonunu kontrol ettiği görülüyor. İşyeri sahibinin babası Hasan Özdemir'e ait cep telefonunun şarjda olduğunu gören şüphelilerden biri çıkmadan önce cihazı kontrol ediyor ve ardından sandalyenin üzerine bırakarak olay yerinden uzaklaşıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Şüphelinin cep telefonunu kontrol etmesi

Haber: Ahmet ACAR- Kamera: ANTALYA- DHA)

==============================

Tiyatroculardan 'Gazi Sahnesi kapatılmasın' eylemi

KARADENİZ'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği üyeleri bir araya geldikleri Samsun'da, Gazi Sahnesi'nin İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağını öne sürerek tepkilerini dile getirdi. Dernek Başkanı Cem Kaynar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a seslenerek "Tek damarımız olan tiyatro sanatını Samsun'da yok etmeyin" dedi.

Samsun'da 1997 yılında açılan ve 1 Ocak 2017 tarihinde İlkadım Belediyesi tarafından kapatılacağı belirtilen Gazi Sahnesi'yle ilgili tiyatrocular, sanatseverler ve siyasi parti temsilcileri bir araya geldi. Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği öncülüğünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Gazi Sahnesi'nin kapatılmaması için bir araya gelerek ortak basın açıklamasında bulundu.

Tiyatro öğrencilerinin şiirler okuduğu, şarkıların söylediği ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ile CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz'ün de destek veridiği basın açıklamasında konuşan Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği Başkanı Cem Kaynar, "Sahne şimdiye kadar yaklaşık 700 bin kişiye ev sahipliği yaptı. Tiyatro dışında da yazar imza, panel, okul yıl sonu gecesi, sinema festivali gibi birçok etkinlik yapıldı. Ayrıca, Gazi Sahnesi kapanması durumunda şuan da profesyonel tiyatrolarda çalışan arkadaşlarımızın işsiz kalma tehlikesi de var. Burada yetişen tiyatro sanatçılarımız, şimdi üniversitelerde eğitmenlik, televizyon dizi ve tiyatro oyunculukları yapıyor. Gazi Sahnesinin enerjisine inanan ve burada nikah yapan çiftler bile oldu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a sesleniyoruz. Tek damarımız olan tiyatro sanatını Samsun'da yok etmeyin" dedi.

Ellerinde dövizlerle bir araya gelen yaklaşık grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

BELEDİYE BAŞKANI TOK: SÖYLEMLER ÇARPITMA

'Tiyatro sahnesini kapatıyorlar' söyleminin bilinçli bir karalama kampanyasının ürünü olduğunu ve belediyeye ait 800 kişilik tiyatro ve konferans salonu yapalacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ben, belediyede tiyatro yöneticileriyle görüştüm. Onlara çok çeşitli alternatifler sundum. 'Kiracı olmayalım, Gazi Sahnesi'ni satın alalım' dedim. Gazi Sahnesi'ne 20 yılda 1 milyon 400 bin TL kira ödendi. Biz sahneyi satın alarak belediyemize kazandırmak istedik. Malikler ihtilafa düştü. Malikler satma konusunda anlaşamadı. Tiyatro kapatılıyor, söylemleri tamamen çarpıtma. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz. Niyetleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.Biz tiyatrolarımızı, tiyatrocularımızı küçücük bir salondan kurtarıyor, fiziki şartları düzgün, onları seyirciyle buluşturan bir ortama taşıyoruz. Tiyatro kapatılıyor söylemleri yalandan ibaret. Kiralık, eski, küçük, maliyeti fazla bir yeri kapatmak tiyatro kapatmak değildir. Tam tersine, belediyemizin tüm imkanlarını tiyatrocularımıza sunuyoruz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Gazi sahnesinden detay

-Katılımcılardan detaylar

-Şarkıların söylenmesinden detay

-Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği Başkanı Cem Kaynar'ın açıklaması

-Sanatçıların 'Gazi sahnesi kapatılmasın' sloganı

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement