Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

'Polislere acıyacak değiliz' tweeti atan şüpheli gözaltına alındıEDİRNE'de KOSGEB Şubesi'nde uzman olan 30 yaşındaki Serkan Özgücü, İstanbul'daki terör saldırısından sonra Twitter'daki sayfasından 'polislere acıyacak değiliz' diye yazdı.

13.12.2016 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Polislere acıyacak değiliz' tweeti atan şüpheli gözaltına alındı

EDİRNE'de KOSGEB Şubesi'nde uzman olan 30 yaşındaki Serkan Özgücü, İstanbul'daki terör saldırısından sonra Twitter'daki sayfasından 'polislere acıyacak değiliz' diye yazdı. Polisin evine baskın düzenlediği Özgücü, 'terör propagandası yapmak ile suçu ve suçluyu övmek' iddiasıyla gözaltına alındı.

KOSGEB Edirne Şubesi'nde uzman olarak çalışan Serkan Özgücü, İstanbul'da 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısının ardından 'Serkan Edir' adıyla kullandığı Twitter hesabından 'Polislere acıyacak değiliz. Hele Çevik Kuvvetse para karşılığı düzenin bekçiliğini yapıyorlarsa başlarına bir şey gelince ağlamayacaklar' şeklinde yazı paylaştı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yazının tespit edilmesinin ardından mahkeme kararıyla Serkan Özgücü'nün evine Terörle Mücadele Şubesi ve Çevik Kuvvet Şubesi ekiplerince baskın düzenlendi. Özgücü gözaltına alınırken, evinde de arama yapıldı.

Edirne Sultan 1'nci Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü'nde doktora öğrencisi olduğu belirlenen Serkan Özgücü, ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özücü, hakkındaki soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Zanlının hastane içinde beklemesi

-Elleri ters kelepçeli zanlı beklemesi

-Zanlı detay

-Zanlının polis eşliğinde yürümesi

-Zanlı polis aracına binmesi

-Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=======================================

İzmit'in yüksek kesimlerine kar düştü

İZMİT'te yağmur yağışı etkili olurken, yüksek kesimlere ise kar yağdı. Kocaeli Üniversitesi'nin kampüsünün bulunduğu alana kar yağarken, yeşil alanlar beyaza büründü.

İzmit'te yağmur yağışı sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olurken, öğleden sonra yüksek kesimlere kar yağdı. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi ve Kent Ormanı'nın da bulunduğu yüksek kesimlerdeki alanlarda kar yağışı etkili oldu. Öğrenciler duraklara doğru yürürken, yoğun kar yağışı nedeniyle zorlandı. Kar yağışının sevincini yaşayanlar ise kartopu oynayarak eğlendi. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 2 santime ulaştı. Meteoroloji'nin verilerine göre kar yağışının önümüzdeki 5 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kar yağışı altında yürüyen öğrenciler

-Kar yağışından görüntüler

-Manzara görüntüleri

Haber: İZMİT(Kocaeli), -

=====================================

Çukurova'da hafta boyu don bekleniyor

Türkiye'nin kuzey illerinde kendini gösteren kış koşulları, ülkenin en sıcak bölgesi Çukurova'da da başladı. Üreticiler de dona karşı uyarıldı.

Adana ve Mersin'de çarşambadan itibaren üç gün boyunca gece ısısı 0 dereceye kadar düşecek. Her iki ilde rüzgarlı bir havanın hakim olacağı çarşambanın ardından, perşembe çok bulutlu, cuma yağmurlu bir hava bekleniyor. Gündüz sıcaklığı ortalama 10 derece olacak.

Osmaniye ve Hatay'da da benzer iklim koşulları yaşanacak. Osmaniye'de geceleri 1, Hatay'da 0 derece olması beklenen ısı değerleri, üç gün süresince gündüz 11 derece civarında tahmin ediliyor. Bölgenin en soğuk ili Niğde'de termometreler çarşamba gecesi - 6, perşembe - 12'yi gösterecek, gündüz - 3 civarında olacak. Niğde'de perşembe kar yağışı var.

Haber: ADANA,

=====================================

Atıksu arıtma tesisi kendi elektriğini üretiyor

ADIYAMAN Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete konulan Atık Su Arıtma Tesisi, gaz jeneratörü yöntemiyle kendi elektriğinin önemli bir kısmını üretmeye başladı.

Adıyaman Belediyesi tarafından 2016 yılının Mayıs ayından tam kapasite ile faaliyete konulan Atıksu Arıtma Tesisi, gaz jeneratörü yöntemiyle elektrik enerjisi üretimine başladı.

Makine mühendisi Gazi Fırat, tesisin ilerleyen süreçte daha da geliştirileceğini dile getirerek, "Tesise gelen atık su yaklaşık olarak yüzde 96 oranında temizlenerek, tekrar şehir çayına deşarj edilmektedir. Bu kapsamda amacımız, şehir içerisinde imalatı yapılan kolektör hatlarıyla tesisimize iletilen atık suların Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılarak Atatürk Barajı'nı kirletmenin önüne geçmektir. Ayrıca uygulanan arıtma proseslerinin ardından, atık sular içerisinden ayrıştırılan arıtma çamuruyla metan gazı üretilmekte olup, aynı zamanda üretilen metan gazını yakarak şuan tesisimizin yaklaşık yüzde 30'u kadar elektrik ihtiyacını karşılamış bulunmaktayız. Hedefimiz tesisimizin elektrik ihtiyacının en az yüzde 85'ini sağlamaktır" diye konuştu.

Haber: Mahir ALAN/ ADIYAMAN -

=====================================

Aliyev ölümünün 13'ncu yılında törenle anıldı

Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 13'ncu yılında Iğdır'da düzenlenen törenle anıldı.

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği, Azerbaycan Kars başkonsolosluğu ve Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından organize edilen Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i anma programı Haydar Aliyev parkındaki Haydar Aliyev anıtında gerçekleşti.

Düzenlenen anma töreninen Vali Ahmet Turgay Alpman, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Vali yardımcısı Bilgehan Karanfil, Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Jandarma Alay komutanı Kahraman Dikmen, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev Iğdır Şubesi Konsolosu Behbud Gadalı, MHP İl Başkanı Üstün Eğrice, ilçe başkanı Yaşar Çecen protokol üyeleri ve işadamları ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar Haydar Aliyev Fen Lisesi idarecileri öğrencileri, dernek başkanları ve Iğdırlılar katıldı.

Programın sunuculuğunu yapan Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Serdar Ünsal, "Türk Dünyasının liderinden olan Haydar Aliyev'i ölümünün 13. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Haydar Aliyev Azerbaycan'ı Kafkasların parlayan yıldızı yapmıştır. O fikirleriyle icraatlarıyla Azerbaycan Türk'üne yol göstermiştir. Türkiye Azerbaycan kardeşliğine önem vererek, 'Bizler iki devlet tek milletiz' demiştir. Azerbaycan'ı bölgenin güçlü devleti yapmıştır. Bugünkü Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de babasının izinden giderek Azerbaycan'ı siyasi, ekonomik, askeri alanda güçlü kılmış Türkiye Azerbaycan kardeşliğini pekiştirmiştir. Her alanda Türkiye'nin yanında yer almıştır. Bütün şehitlerimiz rahmet yad ediyoruz" diye konuştu.

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman'da, "İstanbul'daki şehitlerimizin acısını Azerbaycan Türklerinin yaşaması kardeşliğimizin göstergesidir. Büyük devlet adamı merhum Haydar Aliyev'i değimi ile bizler dünyada örnek kardeş ülkeyiz. Türkiye Azerbaycan kardeşliği en üst seviyeye çıkmıştır. Bugün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sayesinde daha ileriye gidiyor. Haydar Aliyev çok zeki bir devlet adamıydı. İç ve dış saldırılara karşı durmuş Azerbaycan'ı bugün gelişen büyüyen ülke haline getirmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Azerbaycan Türkiye kardeşliği en güzel seviyeye çıkacak sonsuza kadar sürecektir" dedi. Anma töreni Haydar Aliyev'in büstüne kırmızı karanfiller bırakılması ile son erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Saygı duruşu

-Kuranı kerim okunması

Serdar Ünsal konuşması

-Ziya zakir acar konuşma

-Azerbaycan Kars başkonsolosu Nuri Guliyevin konuşması

-Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpmanın konuşması

-karanfil bırakılması

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement