Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü (2)ANNE VE BABA HASTANEYE KALDIRILDIKayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan 13 askerden komando er Kamil Tunç'un acı haberini alan anne Hamiyet Tunç ile baba İsmail Tunç fenalaştı.

17.12.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü (2)

ANNE VE BABA HASTANEYE KALDIRILDI

Kayseri'deki bombalı saldırıda şehit olan 13 askerden komando er Kamil Tunç'un acı haberini alan anne Hamiyet Tunç ile baba İsmail Tunç fenalaştı. Eve gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Tunç çifti, Hocalar Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tedaviye alınan anne ve babayı Afyonkarahisar'dan gelen heyet hastanede ziyaret etti.

Şehidin ablası Emine Yalçın haberi alınca sinir krizi geçirdi. Eve gelen yakınları ve komşular şehidin ablasını sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin halası Şennaz Yaşar, evin önünde ağlayarak feryat etti. Dedesi Mehmet Yıldırım, "Ben senin düğününe gelecektim. Şahadetine mi gelecektim?" diye gözyaşı döktü.

Şehidin baba evi ve bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Komşular ve yakınları şehidin baba evine akın etti.

Şehit komando er Kamil Tunç'un askere gitmeden eczanede kalfa olarak çalıştığı ve 2 ay önce dağıtım izni için memleketine geldiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Evden ve eve Türk bayrağı asılması

Halası Şennaz Yaşar'ın ağlaması

Dedesi Mehmet Yıldırım'ın ağlaması

Evin önünden görüntüler

Taziye için gelenlerden görüntü

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/HOCALAR (Afyonkarahisar),

=======================================

Bakan Avcı: Terör çirkin yüzünü bir kere daha gösterdi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Bugünde Kayseri'de menfur bir saldırıyla terör çirkin yüzünü, vahşi yüzünü bir kere daha gösterdi" dedi.

Bakan Nabi Avcı, Mevlana'nın ölüm yıldönümü nedeniyle 7 Aralık'ta başlayan, 'Hz. Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' törenlerinin son günü olan bugün düzenlenecek Şeb-i Arus törenine katılmak için Konya'ya geldi. İlk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret eden Bakan Avcı, daha sonra KTO Karatay Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İslam Konferansı Teşkilatı, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından bir otelde düzenlenen 'İslam Medeniyetinde Konya' konulu uluslararası sempozyuma katıldı.

Türkiye'de son günlerde yaşanan bombalı terör saldırılarına dikkat çeken Bakanı Avcı, şunları söyledi:

"Bugünde Kayseri'de menfur bir saldırıyla terör çirkin yüzünü, vahşi yüzünü bir kere daha gösterdi. Teröre ve onun özellikle hamilerine, dış destekçilerine verilecek en güzel cevaplardan biri de burada yaptığımız gibi, iyi güzel faydalı işlerimizi aksatmadan, aynı kararlılıkla sürdürmektir. Onun için ben bu sempozyumu ayrıca kendi içinde taşıdığı değerlerinde ötesinde bugün itibariyle teröre de verilmiş asil bir cevap olarak görüyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin kararlı tutumu sayesinde bunlar sona erecek. Ama bir süre daha böyle bugün olduğu gibi kalleşçe saldırıları sürdürüyorlar, sürdürebilirler. Ama bizde sorumluluk alanımızda işimiz görevimiz her neyse onun en doğrusunu yaparak terörle mücadelemize devam edeceğiz."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Avcı'nın Mevlana Müzesi ziyareti

Bakan Avcı'nın sempozyuma katılması

Konuşması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ- Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

==============================================

Bunalıma girdi çatıya çıktı

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, - ANTALYA'da bilinmeyen bir neden yüzünden bunalıma giren 35 yaşındaki Timur Z., 5 katlı binanın terasına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Polis, itfaiye ve sağlık ekiplerini harekete geçiren olay, saat 16.40 sıralarında Muratpaşa İlçesi Güvenlik Mahallesi 2828 Sokak'ta meydana geldi. 5 katlı binanın terasına çıkan Timur Z., ölmek istediğini belirterek, çevreye bağırmaya başladı. Çevredekiler korku dolu anlar yaşarken, olay yerine ekipler geldi. Polisin ikna etme çabaları devam ederken aşağıda toplanan kalabalık içindeki bir genç, 'atla' diye bağırınca Timur Z., aşağıya taş attı. Şans eseri olayda kimse yaralanmazken ikna edilen Z., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Çatı katta kendine atla diyen kişiye taş atması

-Önlem alan itfaiye ve sağlık ekiplerinin görüntüsü

-Polisin ikna ettiği genci aşağıya indirmesi

-Gencin polis aracına binmesi

-Aracın polis merkezine gidişi

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

================================================

Milletvekili Bostan'ın ağabey acısı

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan'ın ağabeyi 61 yaşındaki Muhsin Bostan yaşamını yitirdi.

Balıkesir'de yıllarca çeşitli okullarda müdürlük yapan, son olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Muhsin Bostan, bir ay önce kalp krizi geçirdi. Ardından kaldırıldığı hastanede beyin embolisi nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Bostan, doktorların müdahalerine rağmen bu sabah yaşamını yitirdi. Bostan için bugün ikindide Zağnospaşa Camisi'nde cenaze töreni düzenledi. Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Mahmut Poyrazlı, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklı, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ve Bostan'ın yakınları ile sevenleri katıldı. Milletvekili Kasım Bostan, cezanede taziyeleri kabul etti. Kılınan namazın ardından tabutu bir süre omuzlarda taşınan Bostan'ın cenazesi, Çınarlıdere Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Muhsin Bostan'ın fotoğrafı

-Cenaze namazının kılınmasından görüntü

-Cenazeye katılanlardan görüntü

-Dua eilmesinden görüntü

-Cenazenin omuzlarda taşınmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

=================================================

Önce operasyon sonra çift kale maç

ANTALYA'da polis, 'Zeytinköy' olarak bilinen uyuşturucu merkezi Yeşildere Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Operasyon sonrası mahallenin çocukları ile yunus ve çevik kuvvet ekipleri, çift kale maç yaptı.

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi Yeşildere Mahallesi'ne yıllardır belirli periyotlarda operasyon düzenleyen polis çok sayıda şahsı gözaltına alırken, taşlı saldırıya da uğradı. Önceki gün de 500 polisin katıldığı helikopter destekli uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Bugün ise bir evde çalıntı bisiklet ve motosiklet bulunduğunu belirleyen polis, mahallelinin direnmesine rağmen bisiklet ve motosikletleri çekici yardımıyla otoparka götürdü.

Zaman zaman gerginliğin yaşandığı Yeşildere Mahallesi 1166 Sokak'ta destek ekip olarak, çevik kuvvet ve yunus timleri de görev aldı.

Polisler, mahalledeki çocuklarla bir süre şakalaştı. Sokakta top oynayan çocukların maç teklifini geri çevirmeyen ekipler, birlikte çift kale maç yaptı. Karşılaşma 2- 2 beraberlikle sonuçlandı. Aileler ise çocuklarının polislerle yaptığı maçı cep telefonlarının kamerasıyla kaydetti. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik, çevik kuvvet ve yunus timlerinin, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Çocuklar ilk kez polislerle top oynadıklarını belirterek, çok mutlu olduklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Çevik ve yunus polislerinin mahalleli çocuklarla çift kale maç yapması

TOMA aracının görüntüsü

Maç sonu polisler ve mahalleli çocukların birlikte resim çektirmeleri

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement