Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)ERDOĞAN : O AKDİ HEMEN BOZSUN DEDİMCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda ile olan toplantı krizine ilişkin, "Pek çok bedel ödedik, ödüyoruz.

15.03.2017 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ERDOĞAN : O AKDİ HEMEN BOZSUN DEDİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda ile olan toplantı krizine ilişkin, "Pek çok bedel ödedik, ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımıza atlarıyla, itleriyle, kinleriyle, nefretleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Şimdi bugün Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların medeniyetlikle ilgisi yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir. Bunların cibilliyetini biliriz. Ama bunlar ne yazık ki hala medeni, modern olamamışlar insanlıktan nasibini alamamışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki toplu açılış töreninde konuştu. Hollanda ile olan toplantı krizine ilişkin Erdoğan, "Pek çok bedel ödedik, ödüyoruz. Terör ile mücadelede, sınırlarımız dışında yürüttüğümüz operasyonlarda, ekonomimize yönelik saldırılarda bedel ödüyoruz. Avrupa'da vatandaşlarımıza atlarıyla, itleriyle, kinleriyle, nefretleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Şimdi bugün Hollanda'da seçim var. Atların, itlerin sahiplerinin ne yapılacağı ortaya çıkacak. Bunların medeniyetlikle ilgisi yok. Bunlar, Bosna Hersek'te Srebrenitsa katliamında 8 bini aşkın Bosnalı Müslümanı katledenlerdir. Bunların cibilliyetini biliriz. Ama bunlar ne yazık ki hala medeni, modern olamamışlar insanlıktan nasibini alamamışlar. O akşam da Türkiye'nin bir bayan bakanı oraya geliyor. Kendi konsolosluğuna geliyor. Bunun herhangi bir izine tabi diye bir şey yok. Kendileri İngiltere'de Avrupa'nın değişik yerlerinde gidip seçim kampanyaları yapıyorlar. Geç bunları" diye konuştu.

"BAŞKANIMIZA 'ROTTERDAM İLE OLAN KARDEŞ ŞEHİR AKDİNİ TEK TARAFLI OLARAK BOZSUN' DEDİM

Erdoğan, "Rotterdam Belediye Başkanı İstanbul ile de kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim. Dedim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim. Tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil. Türk milleti hiçbir bedeli boş yere ödemez. Bu fedakarlıkların mutlaka bir karşılığı olacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

YURT (AFYONKARAHİSAR)

========================================================

2)KILIÇDAROĞLU: 'GETİRİLMEK İSTENEN SİSTEMİN FRENİ YOKTUR, ÇÜNKÜ HESAP VERENİ YOKTUR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Amasya mitinginde yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen sistemi eleştirerek, "Getirilmek istenen sistemin freni yoktur, çünkü hesap vereni yoktur. Teklik Allah'a mahsustur. Bu sistemde bir kişiyi, başkanı ikna ettiğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni en geç 24 saat içinde ele geçirebilirsiniz. Hiçbir mekanizması yoktur" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandum için partisinin başlattığı kampanya kapsamında düzenlenen ilk il miting programına katılmak üzere Amasya'ya geldi. Kılıçdaroğlu, kent girişinde vatandaşlar ve partililer tarafından karşılandı. Ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün 12 Haziran 1919'da silah arkadaşları ile birlikte geldiği Amasya'da 'Amasya Genelgesini' yayınladığı Saraydüzü Kışla'nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saraydüzü Kışlası binasını gezdikten sonra Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen miting alanına geldi. Kılıçdaroğlu'ndan önce Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halk oyunlarını oynayan ekipler gösteri yaptı. Alanın çevresine Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri açıldı. Alanda toplananlar ise üzerinde 'Hayır' yazan bayraklar ile Türk Bayrakları ve üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı bayrakları taşıdı.

CHP'NİN REFERANDUM MÜZİĞİ ÇALINDI

Miting programı saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından CHP'nin referandum kampanyasında kullanacağı ilk müzik çalındı. Partililer de müziğe alkışlarla eşlik etti. Şarkı iki defa çalındı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yağmur altında düzenlenen mitigde konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sandığa giderken düşünmelerini isteyerek, "Diyebilirsiniz ki neden Amasya da böyle bir toplantı yaptınız. Amasya bizim tarihimizin önemli bir kilometre taşıdır. Gazi Mustfa Kemal Atatürk Amasya'ya geldiğinde bir Amasya Tamimi yayınlandı. Dedi ki o genelde 'Milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır' Amasya ne kadar gurur duysa azdır. Böyle bir genelgeye sahip olmak, her şehre nasip olmaz. Evet şehzadeler kenti Ferhat ile Şirin'in kenti ama Amasya genelgesinin de kentiö dedi. Konuşması sırasında slogan atılmamasını isteyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Şu anda bu meydanda her partiden insanımız var. Her partiden insana gönül borcumuz var. Her partiden insana kardeşime sesleniyorum. Biz Türkiye'de yaşıyorsak aynı havayı teneffüs ediyorsak bir anayasa hepimizin canını ve malını güvence altına alan bir anayasa olmalıdır. O anayasa hepimizin anayasası olmalıdır. Benim gibi düşünmeyen insanın da anayasası olmalıdır. Ben düşünüyorum diye herkes benim gibi düşünmek zorunda olmamalıdır. Anayasa bir uzlaşma belgesi olmalıdır. Anayasa hepimizin ortak paydası olmak zorundadır. Beraber düşüneceğiz hepimiz. Hangi partiden olursak olalım. Bakın burada hiçbir siyasi partinin bayrağı yok. Niye yok? Çünkü anayasa bir partinin anayasası değil hepimizin anayasası. O nedenle sandığa giderken, ister sağcı olalım ister solcu ister ortacı ister doğuda yaşayayalım ister batıda, ister güneyde ister kuzeyde. İstersek yaşam tarzımız farklı olabilir, kimliklerimiz inançlarımız farklı olabilir ama biz bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kutuplaşmak, kavga etmek değil birarada yaşamak istiyoruz. Anayasa bize bu güvenceleri sağlamalı.ö

Kendisini dinleyen vatandaşlara 'Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin hangi sorununu çözecekö diye soran Kılıçdaroğlu, "Çiftinin, esnafın sorunun çözecek mi? Terör sorunun çözecek mi, istikrar sorununu çözecek mi hangi sorunu çözecek. Gençlerin işsizlik sorununu çözecek mi? O zaman niye bu anayasa değişikliği yapılıyor. Hangi gerekçe ile yapılıyor. Bütün vatandaşlarımdan sadece bir şey istiyorum. Sandığa giderken düşünün elinizi vicdanınıza koyun. Bu işin vebalı ağırdır. Sevgili anneler size sesleniyorum. Siz freni olmayan bir otobüse çocuklarınızı bindirir misiniz. Siz nereye gittiği belli olmayan bir trene çocuklarınızı bindirir misiniz? Bu getirilmek istenen sistemin freni yoktur, çünkü hesap vereni yoktur. Bir apartman düşünün. Apartmanda bir yönetim kurulu vardır aidatları veririz. Bir de onu denetim kurulu vardır. Ödediğimiz aidatlar doğru harcanıyor mu harcanmıyor mu onu denetlerler. Bu sistemde parayı veriyoruz ama denetim sıfır, denetim yok. Apartmanı bile denetliyoruz koskoca Türkiye Cumhuriyeti denetim dışında kalıyor. Vebalı, günahı ağırdır bunun. Çocuklarımıza karşı güzel bir karar vermeliyiz.

TEKLİK ALLAH'A MAHSUS

Getirilmek istenen sistemde bir kişiye yetki verildiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bu sistemin asıl tehlikesi nerede onu size anlatayım. Bütün yetkiyi bir kişiye verdik. Devleti yeniden yapılandırıyor. İstediği kişileri atıyabiliyor. Eğer bu bir kişiyi bir devlet kandırırsa, bir grup kandırırsa, bir kişi kandırırsa 24 saatte Türkiye Cumhuriyeti'ni ele geçirir. Bir daha söylüyorum. Bu sistemde bir kişiyi başkanı ikna etitğiniz zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni en geç 24 saat içinde ele geçirebilirsiniz. Hiçbir mekanizması yoktur. Nasıl geçirirsiniz müsteşarları o tayin edecek, bakanları o tayip edecek. Genel müdürleri, emniyet müdürlerini, müftüleri, müsteşar yardımcılarını, daire başkanları o tayin edecek. Bir saatte resmi gazede yayınlanır devletin bütün kadroları 24 saat içinde değişir. Hani diyorlar ya FETÖ. FETÖ örgütü devleti ele geçirmek için hani paralelel devlet yapılanması ne kadar çalıştı. 30, 35 yıldır çalışıyor diyorlar. 30, 35 yıla gerek yok bir kişiyi kandıracaksın, bir kişiyi ikna edeceksin devleti zaten ele geçiriyorsun. Neden biz bunu Amasya'da başlattık. Bunun için başlattık. Sivas kongresini, Erzurum kongresini düşünün. 2 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışını düşünün. Hiçbir yerde tek adam yoktur. Erzurum kongresinde, Sivas kongresinde yoktur. Amasya Genelgesi hazırlanırken de tek kişi yoktur. Kuvai Miliye vardır burada. 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi açılırken yine tek kişi yoktu. Osmanlı da da tek kişi yoktur. Ama şimdi biz bütün yetkileri bir kişiye veriyoruz. Teklik Allah'a mahsustur. Beşer şaşar insanoğlu hata yapar. Dünyadaki bütün canlılar içinde hata insana mahsusutur. Allah'ın verdiği en değerli şeydir akıl. Biz çünkü bakarız, konuşuruz, sorgularız, tartarız aklımızı kullarız. O nedenle yüce yaradan kutsal kitapta der ki 'Aklınızı kullanmıyor musunuz' şimdi aklımızı kullanma zamanı. Bu işin sağı solu doğusu batısı güneyi kuzeyi yok. Bu iş bir memleket meselesi geleceğimiz meselesi."

HOLLANDA'DAKİ BÜYÜKELÇİMİZ NEREDE?

Kılıçdaroğlu, millet kavramının en güzel şekilde resmi belgelere girdiği tarihin Amasya Tamimi'nin yayınlandığı tarih yani 1919 olduğunu söyleyerek, "Şimdi biz bu tarihten vazgeçiyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde uygulanmayan bir modele gidiyoruz. Bakın Hollanda'da olaylar oldu iki bakanımız alınmadı. Milli bir meseledir. Biz de destekledik mi destekledik. Milli meselede beraberiz bir sorunumuz yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları başka bir yere gidiyorsa hiçbir ülke onları geri çeviremez. Geri çevriliyorsa sorgularız ortak duruş sergileriz. Ama size bir şey söyleyeyim Sayın Dışişleri Bakanımız Hollanda'ya gittiğinde bizim büyükelçimiz neredeydi. Hiç duydunuz mu, hiç sordunuz mu. Niye büyükelçi konuşmaz. Nerede bu büyükelçi. Bu sorunun cevabını bekleyelim değil mi. Bir Dışişleri Bakanı bir ülkeye gidecek, gittiği ülkede kendi ülkesinin büyük elçisi onu karşılamayacak. Orada olmayacak niçin. Niye büyükelçi orada yok bunu sorgulamamız lazımö diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Karşılamadan detay

Saraydüzü Kışlası binasını ziyaret

Detaylar

Miting alanı

Haber-Kamera : Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN- Sinan HARMANCI- Savaş TUTAK/ AMASYA, -

==============================================================

3)ÜNİVERSİTENİN GÜVENLİK GÖREVLİLERİ EYLEME İZİN VERMEYİNCE DAĞILDILAR

KOCAELİ Üniversitesi'nde eylem yapmak isteyen bir grup öğrenciye üniversitenin güvenlik görevlileri izin vermedi. Öğrenciler, güvenlik görevlilerinin uyarıları üzerine dağıldı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde öğrenci kolektifi üyesi yaklaşık 15 öğrenci toplandı. Üniversitenin güvenlik görevlileri öğrencileri eylemin izinsiz olduğu gerekçesiyle uyararak dağılmalarını istedi. Polis hazır beklerken, 'Hayır' yazılı döviz taşıyan öğrenciler eyleme izin verilmemesi üzerine dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Görevliler ile öğrencilerin görüşmesi

Öğrencilerin dağılması

Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), -

=========================================================

(YENİDEN)

4)SİLİFKE'DE 1109 DÖNÜM TARIM ARAZİSİ SULAR ALTINDA KALDI

Sayın EDİTÖRLERİN DİKKATİNE

'Silifke'de 109 dönüm tarım arazisi sular altında kaldı' başlıklı haber, selden etkilenen alan ölçüsünde yapılan düzeltme nedeniyle yeniden geçildi.

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde 2 gün süren şiddetli sağanak yağışta Göksu Irmağı'nın taşması sonucu 1109 dönüm tarım alanı sular altında kaldı.Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, Göksun Irmağı'nda yaşanan taşkından etkilenen Sökün, Kurtuluş, Bahçe ve Çeltikçi mahallelerinde çiftçilerle bir araya geldi. Sular altında kalan tarım arazilerinde inceleme yapan Başkan Turgut, Silifke, Büyükşehir Belediyeleri ve DSİ işbirliğiyle ırmak kenarı bakım çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

1109 dönüm tarım alanının zarar gördüğünü belirten Başkan Turgut, "Çiftçilerimizin yaralarını sarmak ve daha fazla tarım arazilerinin zarar görmesini engellemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sökün Mahallemizin Boğazağzı mevkiinde su seviyesi büyük ölçüde düştü. Şu ana kadar 1109 bin dönüm tarım arazisinde çilek başta olmak üzere buğday, nar, limon, kayısı, erik ve zeytin bahçeleri zarar gördü. Bu arazilerdeki sular yavaş yavaş tahliye edilmeye başlandı. Belediye ekiplerimiz bir taraftan ırmak kenarlarını güçlendirme çalışmaları yaparken diğer taraftan da tarım arazilerine giden yolların bakım çalışmasını sürdürüyor. Çiftçilerimiz burada gece gündüz nöbet tuttular. Daha kötü bir durumla karşılaşmamak için el emeği göz nuru tarım arazilerini korumaya çalıştılar. İnşallah birkaç gün içerisinde zarar gören arazilerimizin suyu tamamen tahliye edilir"dedi.Tarım arazileri sular altında kalan çiftçiler ise devletin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), -

============================================================

5)İZMİT KÖRFEZİ'NDE MİDYE AVLAYANLARA CEZA

İZMİT Körfezi'nde yasak olmasına rağmen yaklaşık 200 kilo midye avlayan T.G.B. ve Z.D. yakalandı. Midyeler yeniden denize bırakılırken, T.G.B. ve Z.D'ye bin 155'er lira ceza kesildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, İzmit Körfezi'nin Ömer Türkçakal Bulvarı sahil kesiminde avlanan T.G.B. ve Z.D'yi yakaladı. Deniz içerisindeyken zabıtaların çağırmasıyla dışarı çıkan 2 kişi suçlarını kabul ederken, yasak olmasına rağmen midye avlamaları nedeniyle ceza yazılacağını öğrenince görevlilerle tartıştı. Ceza kesmek için kimlik isteyen İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ve zabıta ekiplerine, "Hırsızlık mı yapayım" diye cevap veren 2 kişi kimliklerini vermedi. T.G.B. ve Z.D. polis ekiplerince Saraybahçe Polis Merkezi'ne götürüldü. İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Su Ürünleri Kanunu gereğince bin 155'er lira para cezası uyguladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri denize girerek yaklaşık 200 kilo midyeyi tekrar denize bıraktı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Midye avlayan kişilerden görüntü

Görevlilerle tartışmaları

Ekip aracına götürülmeleri

Zabıta ekiplerinin midyeleri denize bırakması

İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı
    14:18 Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Cikcilli Mahallesi'nde oturan 10 yaşındaki Rus çocuk, balkonda oyun oynarken dengesini kaybederek zemine düştü. Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından çocuk Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu belirtildi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.


Advertisement