Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

121)ABD DESTEKLİ DSG, TABKA BARAJI VE HAVA ÜSSÜNÜN KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ (EK)FIRAT NEHRİNDEN TABKA'YA TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİLDİRakka operasyonu kapsamında koalisyon güçlerinin hava desteği ile Tabka havaalanı ve barajında kontrolü ele geçiren Demokratik Suriye Güçleri (DSG), operasyon için...

27.03.2017 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ-12

1)ABD DESTEKLİ DSG, TABKA BARAJI VE HAVA ÜSSÜNÜN KONTROLÜ ELE GEÇİRDİ (EK)

FIRAT NEHRİNDEN TABKA'YA TAKVİYE BİRLİKLER GÖNDERİLDİ

Rakka operasyonu kapsamında koalisyon güçlerinin hava desteği ile Tabka havaalanı ve barajında kontrolü ele geçiren Demokratik Suriye Güçleri (DSG), operasyon için Fırat nehri üzerinden takviye birlikleri Tabka'ya gönderdi. Baraj ve havaalanı ile birlikte Tabka'nın 14 köyünü DEAŞ'ten alan DSG'nin, tekne ve feribotlar üzerinden Fırat nehrinden gönderdiği takviye birliklerin görüntüleri DSG'nin resmi intarnet sitesinde yayımlandı.

LAR

Ferit ASLAN-DİYARBAKIR/DHA

===========================================

2)CHP'Lİ İNCE'DEN BAŞBAKAN'A: BABANIN DÜKKANI MI BAŞBAKANLIK?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da sandıklardan 'Evet' çıkması durumuna 'Başbakan Binali Yıldırım' diye birinin de kalmayacağını belirterek,"Başbakan herhalde anlayamamış ki çıkıp meydan meydan gezip 'Evet deyin' diyor, Evet' deyince sen olmayacaksın. 'Feda olsun Binali' diyor. Yahu babanın dükkanı mı Başbakanlık?" dedi. Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toplananlarla bir araya gelip Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 'hayır' oyu istedi. CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ile CHP İl Başkanı Esat Şengül'ün de eşlik ettiği İnce, Hükümet Konağı Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı.

Bugünün kendisini zor şartlarda büyüten kamyon şoförü olan babasının ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan İnce, "Şimdi size soruyorum; zenginin çocuğu milletvekili olacak, garibanın, fakirin çocuğu da El Bab'da, Suriye'de şehit olacak. Yok böyle bir şey" dedi. Referandumda 'evet' demeleri durumunda Cumhurbaşkanı'na 6 ay OHAL yetkisinin verilmiş olacağını savunan İnce, şunları söyledi: "Böyle bir yetki verilmez. Ak Partililer 'Bize bir şey olmaz' demesin. Bak Abdullah Gül'ü partiye sokmuyorlar, Bülent Arınç gelemiyor, bir de seninle de arası açılacak, bu yetkiyi babana vermeyeceksin babana. Atatürk'e vermediler bu yetkiyi. Bakın Azerbaycan'da ne oldu? Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki, 'Eşimi Cumhurbaşkanı birinci Yardımcısı yapacağım.' Onu da ilk kutlayan Türkiye'nin Enerji Bakanı oldu. Damat, herhalde damat şöyle düşündü, komşuda pişer bize de düşer."

"MİLETVEKİLLERİNİ KORUYORLAR"

Referandumda 'Evet' çıkması durumunda Başbakan Binali Yıldırım'ın da kalmayacağını söyleyen Muharrem İnce, "Başbakan herhalde anlayamamış ki çıkıp meydan meydan gezip 'evet deyin' diyor. 'evet' deyince sen olmayacaksın. 'Feda olsun Binali' diyor. Yahu babanın dükkanı mı Başbakanlık? FETÖ'den tutuklu general, hakim, savcı, öğretmen, hemşire, baklavacı, polis, davulcu, zurnacı var. Bir tek milletvekili yok size inandırıcı geliyor mu? Böyle bir şey olabilir mi? Demek ki milletvekillerini koruyorlar."

Görüntü Dökümü

-------------------

Parti otobüsünün gelişi

İnce'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 694 MB

====================================================

3)ESKİŞEHİR'DE BIÇAKLANAN DJ, BESTECİ KARADUMAN HASTANEDEN TABURCU OLDU

ESKİŞEHİR'de arkadaşı Volkan Karaca ile birlikte uğradığı bıçaklı saldırıda yaralanan besteci, aranjör ve DJ, 31 yaşındaki Emrah Karaduman hastaneden taburcu edildi. Genç sanatçı Aleyna Tilki ile birlikte hastaneden çıkan Emrah Karaduman "Allah'a şükür bomba gibiyim" dedi. Olay geçen 10 Mart gecesi İsmet İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Eskişehir'e bir eğlence merkezindeki programı için gelen DJ Emrah Karaduman ile arkadaşı Volkan Karaca, kaldıkları otelin girişinde şarkıcı Aleyna Tilki'nin hayranı olduğunu söyleyen Enis Duman'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Karnından ve sırtından bıçaklanan Emrah Karaduman ile kolundan yaralanan arkadaşı Volkan Karaca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şarkıcı Aleyna Tilki'ye ilgi duyduğunu, olayı Emrah Karaduman'ın Aleyna Tilki'nin sevgilisi olduğunu düşünerek kıskançlık nedeniyle yaptığını söyleyen şüpheli 33 yaşındaki Enis Duman ilk olarak çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Duman, savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

ESOGÜ Hastanesi Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisi'nde gerekli tedavisi yapılan Volkan Karaca bir süre önce hastaneden taburcu oldu. Aynı hastanenin Genel Cerahi Servisi'nde tedavi altına alınan Emrah Karaduman da bugün taburcu edildi. Karaduman, genç şarkıcı Aleyna Tilki ile birlikte hastaneden çıktı ve gazetecilere sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Karaduman bir gazetecinin "Geçmiş olsun, nasılsınız?" demesi üzerine, "Sağolun, Allah'a şükür bomba gibiyim" dedi.

Emrah Karaduman ve Aleyna Tilki daha sonra hastane önünde kendilerini bekleyen cipe binerek İstanbul'a hareket ettiler.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Emrah Karaduman ile Aleyna Tilki ve beraberindekilerin hastaneden çıkarken,

-Emrah Karaduman'ın gazetecilere iyi olduğunu söylemesi,

-Karaduman ve Tilki'nin cipe binmeleri,

-Hastane binasını dışında çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

===============================================

4))AİLE KAVGASINA 'BU ARSA SATILMAZ, KAVGALIDIR' YAZILI TABELAYLA ÖNLEM

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde oturan Sefer Gelener, satışı nedeniyle 9 kardeşi ile aralarındaki kavgaları önlemek için hissedarı olduğu arsaya, üzerinde 'Bu arsa satılmaz, kavgalıdır' yazılı tabela yerleştirdi.

Sefer Gelener, ilçenin Hayriye Mahallesi'nde bulunan ve 9 kardeşiyle hissedarı olduğu arsanın satılmaması için yerleştirdiği tabelaya 'Bu arsa satılmaz, kavgalıdır' yazdı. Arsanın satışı gündeme geldiği için aile içinde sürekli kavgalar yaşandığını belirten Gelener, "Arsayı satmak istedim ancak kardeşlerim karşı çıktı ve aile içinde kavgalar yaşandı. Kavgaların olmaması ve alıcıların aramaması için tabelayı diktim" dedi.

Yoldan geçen ve tabelayı gören mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Arsadaki tabela

Tabelaya bakan vatandaşlar

Mahalle sakininin konuşması

Tarla sahibi ile telefon görüşmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 568 MB

==============================================

5)SİVEREK'TE HER ŞEHİDİN İSMİ İÇİN FİDAN DİKİLDİ

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde Kalınağaç İlk ve ortaokulunda 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit düşen 249 kişinin adına fidan dikildi.

Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ve daire müdürlerinin katıldığı programda Kalınağaç ilk ve ortaokulunda sınıflar gezilerek öğrencilere kırtasiye malzemesi ve okuma kitapları dağıtıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen törende 'Cennet'in 249 Fidanı Hatıra Alanı'na Kaymakam Metin Demirel diktiği fidana Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ismini verirken, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverekli şehit Suat Aloğlu ismini verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Fidanların dikildiği alan

Fidanlık tabelası ve asılan şehit isimlikleri

Kaymakam ve başkanın ağaç dikmesi

Kaymakamın konuşması

Sınıfları gezmesi ve öğrencilere hediye verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ: TÜM KANALLAR

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 398 MB

==================================================

6)21 TL'YE HAYAT KURTARAN PROJE

Tübitak tarafından Kayseri'de gerçekleştirilen 48'inci lise öğrencileri araştırma projeleri bölge yarışması törenle açıldı. 98 projenin yer aldığı yarışmada en dikkat çeken projelerden birisi 21 TL hayat kurtaran 'Kimse Var Mı?' projesi oldu.

Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonu'nda düzenlenen TÜBİTAK 48'nci lise öğrencileri araştırma projeleri bölge yarışması törenine kurumun Kayseri Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Sebahattin Ünalan, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr Murat Doğan, proje danışmanları ve öğrenciler katıldı. TÜBİTAK tarafından açılışı yapılan yarışmada Kayseri dışında Yozgat, Nevşehir, Kırşehir gibi çevre illerdeki okullardan 12 dalda 98 projenin katıldığı ifade eden kordinatör Prof.Dr Sebahattin Ünalan, yarışmada derece giren projelerin Ankara'da yarışacağını ifade etti.

Törenle açılan proje de birçok alanda geleceğin bilim adamları yaptıkları çalışmaları sergilerken, projeler içerisinde teknoloji tasarım alanında Yerköy Meslek ve Teknik Lisesi Danışman Ali Sarıtaşçı, öğrencileri Mehmet Enes Şahin ve Beytullah Güler tarafından geliştirilen 'Kimse Var Mı?' projesi dikkat çekti. 6 aylık çalışma sonucu projenin insanlara maliyeti sadece 21 TL olduğu ifade eden Mehmet Şahin, şöyle dedi:

"Proje deprem sonrası yıkılan ya da hasar görmüş binalarda insanların bulunup bulunmadığı en azami şekilde tespit ederek kurtarma ekiplerinin bu andaki zamanlarını boşa harcamasını önler. Sensör konularak geliştirilen projede binaya giren çıkan insan sayısının yüzde 95 doğrulukla en geç 30 saniye içerisinde sanal ortama aktırılıyor. Deprem anında elektrik, doğalgaz ve su anında kesip bunlardan kaynaklanacak ölüm ve sakatlanmaların önüne geçilmesi sağlanmaktadır."

Görüntü Dökümü

---------------------

Tübitak yarışma alanında genel görüntü

Kimse Var mı projesinde genel ve detay görüntü

Proje sahipleri ile röportaj

Detay görüntü

( Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/ KAYSERİ,DHA

1 Dosya 4 dakika 51 saniye- 154 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement