Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Bakan Albayrak: Sakın yalanlara kulak asmayın (2)BAKAN ALBAYRAK SANAYİCİ İŞ ADAMLARI VE STK'LARLA BULUŞTUEnerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'un Arsin ilçesinde sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya geldi.

29.03.2017 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Albayrak: Sakın yalanlara kulak asmayın (2)

BAKAN ALBAYRAK SANAYİCİ İŞ ADAMLARI VE STK'LARLA BULUŞTU

Enerji ve Tabiİ Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'un Arsin ilçesinde sanayici, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya Bakan Albayrak'ın yanı sıra, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda iş adamı ile STK üyeleri katıldı.

ARSİN OSB VE 6 İLÇEYE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Açıklamalarda bulunan ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi ve 6 ilçeye doğal gaz bağlanacağını belirten Bakan Berat Albayrak, "Enerji Bakanlığı olarak, özellikle Karadeniz'de alt yapı noktasında son yıllardaki süreci hızlandırmamız lazım. Karadeniz düz arazi açısından şanslı bölge değil. Olanı da daha hızlandırıp destek noktasında öne almamız lazım ki buradaki meslek erbabımız rekabetçi şekilde üretime geçsin. Özellikle Organize Sanayi Bölgeleri noktasında bu yıl inşallah o sözümüzü yerine getiriyoruz. Arsin OSB'ye inşallah gaz getirip bağlıyoruz. Alt yapı problemlerinin oluştuğu fiziksel imkanları çalıştık. İlçelerimize doğalgaz getirme noktasında birçok güçlüğü aştık. Yakın ve sıkı takipten ve mutabakattan sonra bu yıl Araklı, Akçaabat, Arsin, Hayrat, Sürmene ve Yomra ilçelerine bu yıl bitmeden doğalgazı getiriyoruz. Trabzon bölge ekonomisi için alt yapıyı doğalgaz üzerinden hızlandırmaya devam edeceğizö dedi.

MAASTRİCH KRİTERLERİNİ TUTTURAMIYORLAR

Avrupa'da bazı ülkelerim Maastrich kriterlerini tutturamadıklarını kaydeden Bakan Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi bir noktaya sürüklemeye çalışıyorlar. Dolarda spekülasyon, orada şu oldu, burada bu oldu. Tamamen spekülatif. Benim asıl alanım finans ve ekonomi. Hiçbir rasyonel dataya, bilgiye, resme, bilanço hakikatine dayanmadan oluşturulan bu hava neye dayanıyor? Bunun arkasında ne var? Bunu görmemiz lazım. Ey Avrupa; Bir ülkenin en önemli dinamiği bilançosunun, gücüdür, büyümesidir. Gel oturalım bakalım; bütçe disiplini var. '90'lardaki Maastrich kriterlerinin arkasına takılıp bizi almadığınız gerekçelere siz uyuyor musunuz?' diye sormak lazım. Borç stoğu yüzde 60'ı geçmeyecek ha. 90'larda bize bunu dediler yıllarca. 'Türkiye ekonomisi kötü, sizi alamayız' diyorlardı. Bugün Avrupa Birliği borç stok uygulaması yüzde 90. Avrupa'nın dinamosu Almanya yüzde 79'larda. Maastrich kriterlerini tutturamıyorlar. Bütçe açıkları yüzde 3, yüzde 5, yüzde 6. Türkiye'de nasıl? Ülkemizde denk bütçeyle süper bir mali disiplin, borç stoğu yüzde 30'larda ve dünyanın en az borçlu olan ülkesi olmuş durumda Türkiye. Kıyamet neye göre kopuyor? Neye göre anlatırsanız. Bunu görmemiz lazım.ö

'20'İNCİ YÜZYILIN BİRÇOK EZBERİ BOZULUYOR'

10 yıl içerisinde ticari ve ekonomik savaşların yeni bir hal alacağını iddia eden Bakan Albayrak şöyle devam etti:

"Önümüzdeki 10 yıl içerisinde ticari ve ekonomik savaşlar yeni bir hal alacak. Sadece yılda 700 milyar dolardan fazla verdiği ticari açığın neredeyse yarısı, 300 milyar doları Çin'e veren bir Amerika'dan bahsediyoruz. Her geçen gün düşen nüfusu itibariyle Avrupa'dan bahsediyoruz. Her geçen gün artan nüfusu ve büyüyen bir Asya pazarından bahsediyoruz. Önümüzdeki Mayıs ayında Asya pazarının açılışı olacak. Törenle ve hızlı tren projesiyle tekrar bu linki tamamlayacak bir yeni bir Asya pazarı stratejisinden bahsediyoruz. Sadece Çin ve Hindistan'ın önümüzdeki 10 yıl gayrisafi milli hasılasının toplamı G7 var ya bu anlı şanlı G7, bundan daha büyük olacak. Neler oluyor? İşte ezberler bozuluyor. 20'inci yüzyılın birçok ezberi bozuluyor ve bozulmak zorunda. Bu 100 yıl yeni kuralları ile yeniden inşa ediliyor.ö

'15 TEMMUZ'UN RÖVANŞIDIR 16 NİSAN'

16 Nisan'daki referandumu değerlendiren ve 16' Nisan'ı, 15 Temmuz'un rövanşı olarak değerlendiren Bakan Berat Albayrak, "Her bir bireyin elini yüreğine götürüp şu 15 yıldaki süreci iyi okuması lazım. Adaletle bu yolculuğu, bu resmi okuyup, bundan sonraki süreçte 16 Nisan'ın Türkiye'de istikrarın kurumsallaşması için ne gerektiğini görmesi lazım. Kişiye bağlı değil. Cumhurbaşkanı'ndan sonrası için yetkinin ve gücün birilerin elinde, bir lobinin, Ankara'da bürokrasinin elinde oyuncak olmaması için, hakiki bir Cumhuriyete sahip çıkan bir değerle yani halkın iradesi; Cumhuriyet o demek. 'Cumhuriyet, Cumhuriyet' diye adam dilinde pelesenk etmiş. Arkadaş, 'Cumhuriyet' diyorsun ama Cumhuriyet'in manasının M'sinden haberin yok. 'Cumhuriyet' demek, 'halk, millet ve milletin iradesi' demek. Ama her fırsatta milletin iradesinden kaçıp ta Cumhuriyet'i dilinden düşürmeyenlere karnımızın tok olması lazım. 15 Temmuz'da kim bu ülkeyi yıkacak ve neye taşıyacaklarının şahidi olduk. 249 tane şehidimizi yolda yürürken kaybetmedik. 2 bin 143 gaziyi gezmeye çıkarken vermedik. Öyle mi? Biz bu Cumhuriyeti ucuz almadık. Birileri gibi sloganik değil, hakiki anlamda tankın, F 16'ın karşısında bu millet 81 ilde bir duruş sergiledi. O zaman 15 Temmuz'un rövanşıdır 16 Nisanö diyerek konuşmasını tamamladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Toplantıdan görüntüler

-Bakan Albayrak'ın konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/DHA

===========================================

CHP'li Tekin, Cumhurbaşkanı'nın çadır ziyaretine: "Bizim hoşgörü ve sevgiye ihtiyacımız var"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Sarıyer'de 'Hayır' çadırını ziyaret etmesiyle ilgili olarak, "Sayın Cumhurbaşkanı'na yakışan, oraya gittiğinde, çocuklara bir tatlı gülücük, başlarını okşayarak gitmekti. Çocuklarla bir müzakere tartışma konusu yapmışsa bire bir oradaki ikili sohbetler. Çok üzüldüm. Kamuoyuna yansıtmak istemiyorum. Çok çok üzüldüm. Kimin adına üzüldüm. Sayın Cumhurbaşkanı'nın adına üzüldüm. Bizim hoşgörüye, sevgiye ihtiyacımız var" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Konya'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yeni anayasa değişikliğiyle, ülkenin bir kişiye emanet edilmemesi gerektiğini belirten Tekin, ülkenin başını bir kişiye teslim edilmesinin hem ülkenin, hem de o kişinin başının belaya gireceğini kaydetti.

Ak Parti'nin 2010 yılı öncesi ve sonrasında farklı bir yapıda olduğunu ifade eden Tekin, yargı sistemini bir gruba teslim ettikleri için Türkiye'nin Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla meşgul olduğunu belirtti.

"EY BAŞBAKAN"

Tekin, 15 yıl önce FETÖ ve IŞİD gibi örgütlerin olmadığını belirterek, " Ey Başbakan, 15 yıldır bu terör örgütleri kendiliğinden mi oldu? Unutmayın, 2002 yılına kadar Türkiye'de sıfır terör örgütleri vardı. FETÖ terör örgütü diye bir örgüt mü vardı? IŞİD terör örgütü diye bir örgüt mü vardı? Nereden çıktı bu? Yanlış dış politikadan" diye konuştu.

"DAVUTOĞLU DERDEST EDİLDİ"

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nun, başbakanlığı bırakmasına da değinen Tekin, "Konya'nın evladı sayın Davutoğlu, ilk kez Türkiye'nin beklentisine cevap verecek, dünyanın da Türkiye'den beklediği siyasi etik yasasını parlamentoya getireceğim, dedi. CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu da, 'sonuna kadar destekliyorum' dedi. Bu cümleyi kullanan sayın Davutoğlu derdest edildi" dedi. Tekin, anayasa değişiklik paketindeki 18 maddenin Ak Parti genel merkezinde hazırlanmadığını ileri sürdü.

ESAD'I ARATIR DURUMA GELDİNİZ

Taşeron 8 İGDAŞ işçisinin 'Hayır' oyu kullanacaklarını söyledikleri için işten atıldığını ileri süren Tekin, "Esad diyorlardı ya. Esad'ı aratır duruma geldiniz. Maşallahınız var. Hani Almanya'da, Hollanda'da faşizm arıyorsunuz. Faşizmi Türkiye'nin dört bir yanına salmışsınız" dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN 'HAYIR' ÇADIRINI ZİYARETİNİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hayır' çadırı ziyaretini de değerlendiren Tekin, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı, hepimizin Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı'na yakışan, oraya gittiğinde, çocuklara bir tatlı gülücük, başlarını okşayarak gitmekti. Çocuklarla bir müzakere tartışma konusu yapmışsa birebir oradaki ikili sohbetler. Çok üzüldüm. Kamuoyuna yansıtmak istemiyorum. Çok çok üzüldüm. Kimin adına üzüldüm. Sayın Cumhurbaşkanı adına üzüldüm. Bizim hoşgörüye, sevgiye ihtiyacımız var. Unutmayın, hepimiz aynı havayı soluyoruz, aynı coğrafyadayız. Allah göstermesin. Yarın bir kötülük olduğunda hepimiz altında kalabiliriz. Örnek mi; işte Irak, işte Libya, işte Mısır, işte Esad. Bütün bunlara baktığınızda kendimize gelelim. Hiç birimize tabi değil o koltuklar. Önemli olan koltukta oturarak değil, koltuktan sonra aranan adam konuma gelmişsen işte o zaman iyi siyasetçisin."

Görüntü Dökümü

------------------------

Toplantıdan detay

Gürsel Tekin açıklama

Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

============================================

Eşinin görevden alınmasından sorumlu tuttuğu doktoru tabancayla yaraladı, intihar etti(2)

DOKTOR DA ÖLDÜ

Aksaray'da emekli polis memuru 52 yaşındaki Necmi Sarı'nın, hemşire eşinin görevden alınmasından sorumlu tutarak aile sağlık merkezinde tabancayla karnından yaraladığı doktor Hüseyin Ağır, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Haber: AKSARAY DHA))

====================================

KAMYONLA MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 2 YARALI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde kamyonla motosikletin çarpıştığı kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Kemer merkez Atatürk Caddesi'nden Kemer-1 istikametine giden 46 yaşındaki S.I.'nın kullandığı 07 K 7335 plakalı kamyon, saat 12.30 sıralarında kontrolsüz kavşaktan sola dönüş yapmak istediği sırada aynı istikamette seyreden Hüseyin Kadıoğlu ve Tarık Sert'in bulunduğu 33 LV 250 plakalı motosikletle çarpıştı. Kamyona sol tarafından çarpan motosikletteki Tarık Sert savrulurken, Hüseyin Kadıoğlu ise aracın altına gitti. Sürücü S.I. kamyonu durdurup indi. Kamyonun arkasındaki yaralı ve aracın altına baktıktan sonra koşarak tekrar direksiyona geçen S.I., aracı öne doğru hareket ettirince Hüseyin Kadıoğlu'nun üzerinden geçti. Kazada başında kaskları olan Hüseyin Kadıoğlu ve Tarık Sert yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Durumu ağır olan Hüseyin Kadıoğlu ilk müdahaleden sonra ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken, Tarık Sert ise Kemer Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri motosiklet sürücüsünün kim olduğunu belirlemek amacıyla parmak izi çalışması yaparken, kamyon sürücüsünü gözaltına aldı.

'İKİ LASTİĞİN ARASINDAYDI'

Görgü tanıklarından Umut Uğurcan, kamyon sürücüsünün aracın altındaki yaralıyı fark etmediğini belirterek, "Üstünden geçti, altına aldı. İki lastiğin arasındaydı, gördüm. Arka iki lastiğin. Panik yaptı gaza basınca, çiğnedi" dedi.

'ALTINDAN KAYDI, GEÇTİ'

Diğer görgü tanığı Şemsihan Karayel de motosikletin geldiği istikameti göstererek, "Motosiklet altından kaydı, bir kişi altında kaldı. 'Lastiğin altında' diye bağırdım. Geri gitmek yerine üzerinden geçti bir daha. İkisi de aynı yönden geliyordu. Motosiklet de normal yoldan geliyordu. Yönleri aynıydı. Motosiklet solda kalıyordu. Altından kaydı, geçti. Motosiklette 2 kişi vardı. Kaskları vardı" diye konuştu.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay anı yakındaki bir otelin güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde kavşağa yaklaşan kamyonun dönüş için manevra yaptığı sırada motosikletin sol taraftan çarptığı görülüyor. Aracı durdurup inen sürücünün arkadaki yaralıya ve aracın altına baktıktan sonra koşarak direksiyona geçtiği ve aracı ileri doğru hareket ettirdiği görülüyor. Diğer yaralının da aracın ilerlemesinin ardından yolda yattığı görüntülerde yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yerinden araçlardan detay

Görgü tanıklarının polise olayı anlatması

Yoldan detaylar

RÖP 1: Umut Uğurcan (görgü tanığı)

Motosikletten parmak izi alınması

RÖP 2: Şemsihan Karayel

Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

====================================

OTOMOBİL TIR'LA ÇARPIŞTI: 2 YARALI

SİVAS'ta aynı yöne seyir halindeki otomobil ile TIR'ın çarpışması sonucu yaşanan trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza saat 14.30 sıralarında Sivas- Erzincan karayolu üzerinde, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında yaşandı. Erzincan istikametine seyir halinde olan 35 yaşındaki Mehmet Gök'ün kullandığı 11 UA 177 çekici, 21 LB 721 dorse plakalı TIR, aynı yönde seyir halinde olan 49 yaşındaki Halit Altun'un kullandığı 38 GA 910 plakalı otomobile arka kısmından çarptı. Otomobilin arka kısmı hurdaya dönerken, araç sürücüsü emekli polis memuru Halit Altun ile eşi 43 yaşındaki Nalan Altun yaralandı. TIR sürücüsü Gök ise kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis ekipleri kaza yerinde inceleme yaparken, soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN/SİVAS,

=====================================

VALİ KİTAP OKUMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un tarihi Yakutiye Medresesi önünde kitap okuma kampanyasını başlattı.

İl Kültür ve Turizm ile Halk Kütüphanesinin ortaklaşa düzenlediği 53'üncü Kütüphaneler Haftası nedeniyle Yakutiye ilçesindeki Yakutiye Medresesi önünde kitap okuma etkinliği düzenlendi. Vali Seyfettin Azizoğlu, lise ve üniversite öğrencileri ile birlikte vatandaşlar 10 dakika boyunca kitap okudu. Okuma etkinliğine katılan öğrencilere, görevliler tarafından çay, meyve suyu ve kek ikram edildi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, "Kitap okumak bizim boş zaman faaliyetimiz değil, aslında bilgilenme aracıdır. Kitabı her zaman uygun ortamlarda okuyup kendi bilgimizi görgümüzü artırmak durumundayız. En iyi bilgi de kitaplardan alınır. Onun için televizyondan veya internetten bilgi sahibi olabiliriz. Ama en doğal en kalıcı en etkili bilgi sahibi olma aracımız kitaplardır. Bu günümüzde Yakutiye meydanında Erzurumlu öğrencilerimizle beraber kitap okuma kampanyasını başlatıyoruz. Bundan sonra her gün okuyacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yakutiye Medresesi

-Medre önünde oturan öğrenci ve vatandaşlar

-Seyfettin Azizoğlunun konuşması

-Kitap okuyan öğrenci ve vatandaşlar

Haber - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

=====================================

AFGAN ÇOCUK MİDİBÜSÜN ALTINDA CAN VERDİ

AFYONKARAHİSAR'da Afganistanlı 5 yaşındaki Muhammat Gurbuz, yolun karşısına geçmeye çalışırken şehir içi yolcu midibüsünün altında kalarak yaşamını yitirdi.

Olay, Afyonkarahisar'ın en işlek caddelerinden olan Kurtuluş Caddesi'nde saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Hayati U.'nun kullandığı 03 BG 292 plakalı şehir içi halk otobüsü, yolun karşısına geçmeye çalışan 72 yaşındaki Fatıma Gihaderi ile torunu Muhammat Gurbuz'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kadın yola savrulurken, çocuk ise midibüsün altında kaldı.

Kazanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi. Ağır yaralanan Muhammat Gurbuz ambulansla hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Fatıma Gihaderi ise ambulansla götürüldüğü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Polis sürücü Hayati U.'yu gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Kaza yeri ve halk otobüsü detayları

HABER KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=====================================

ETO'O'DAN TERÖR YORUMU: TÜRKİYE ALMANYA'DAN DAHA TEHLİKELİ DEĞİL

ANTALYASPOR'un Kamerunlu futbolcusu Samuel Eto'o, dünyanın her yerinde terörizm olduğunu belirterek, "Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde oluyor. Türkiye bence Paris'ten, Almanya'dan daha tehlikeli bir ülke değil" dedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yönetici Cumhur Arıcı ve yıldız futbolcu Samuel Eto'o, Konyaaltı İlçesi'ndeki Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'in de hazır bulunduğu etkinlik, 150 kişilik toplantı salonunda yapıldı. Ancak yoğun ilgi nedeniyle izdiham yaşandı.

"ÇIKIŞI OLMAYAN BİR TÜNELDEYDİK"

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Samuel Eto'o için hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardında, öğrenciler teknik adam ve yıldız futbolcuya sorular yöneltti. Antalyaspor'un ligin ilk 6 haftasındaki performansıyla ilgili soru üzerine Samuel Eto'o, teknik patron Rıza Çalımbay'a övgüler yağdırarak, "Çıkışı olmayan bir tünelde gibiydik. En büyük şansımız büyük tecrübesi olan Rıza hocanın gelmesiydi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bugünlere geldik" dedi.

ETO'O ANTALYASPOR'DA KALACAK MI?

Bir öğrencinin sezon sonunda Antalyaspor'da kalıp kalmayacağına ilişkin sorusuna Eto'o, "Yarın ne olacağını hiçbir zaman bilemeyiz ama bugün için soruyorsanız, şu an kulübümde, hocamla, takım arkadaşlarımla çok mutluyum. 3-5 ay sonra ne olacağını bilemeyiz ama bugünü konuşmak gerekiyorsa çok mutluyum" diye yanıt verdi.

İdolünün sorulmasını üzerine Eto'o, "Pele gibi bir kaç idolüm oldu. Her zaman onlar gibi olmak istiyordum. Futbolun tarihini yazmak istedim. Bu konuda da futbola katkıda bulunduğumu düşünüyorum" dedi.

Galatasaray ile oynanan maçta kaleci Muslera'dan yediği çalımın hatırlatılması üzerine Eto'o, "Bu da futbolun bir parçası. Bazen de kalecileri ve defans oyuncuları çalımlıyorum. O da işini yaptı. Normal karşılıyorum" diye konuştu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARINA ÖVGÜ

Türkiye'de taraftarların ırkçı söylemleri ile karşılaşıp, karşılaşmadığı şeklindeki soruya da Eto'o, Avrupa'da yaşadığı bir anısını anlatarak yanıt verdi.

Eto'o, "Türkiye'de başıma böyle bir şey gelmedi. Tam tersi aslında enteresan bir anım var. Avrupa'nın başka bir ülkesinde başıma geldiği zaman Beşiktaş taraftarının o gün için bana verdiği destek aklımda kaldı. Bu konuyu da hiçbir zaman unutmayacağım. Maçta maskemi takarak ismimi söylemiş, tezahürat yapmışlardı. Benim için duygusal bir andı."

ETO'O'NUN TERÖR YORUMU

Türkiye'de yaşanan terör olayları sonucunda bazı futbolcuların ülkeyi terk ettiğinin hatırlatılması üzerine Samuel Eto, şöyle konuştu:

"Maalesef bugün dünyanın her yerinde terörizm var. Sadece Türkiye'de değil. Bundan birkaç gün önce Londra'da olan üzücü olay. Daha öncesinde Almanya'da, New York'ta, Paris'te olan olaylar. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde oluyor bunlar. Türkiye bence Paris'ten, Almanya'dan daha tehlikeli bir ülke değil. Her futbolcu kendi fikirlerine sahiptir. Ben bu kaçışı bahane olarak görüyorum. Ben buradayım."

"SORULARI ETO'O'YA SORUN BEN BURADAYIM"

Öğrencilerin kendisine soru sormak istemesi üzerine Teknik Direktör Rıza Çalımbay, şunları söyledi: "Bence soruları hep Eto'o'ya sorun. Ben buradayım, bir yere gitmiyorum. Türkiye'deyim. Çünkü az önce kendisi de söyledi. 2- 3 ay sonra ne olacağını kendisi de bilmediğini belirtti. Onun için Eto'o, futbolla ilgili bizler için, Türkiye için çok büyük bir şans. Eto'o'nun futbol kariyeri çok yüksek. Ben de kendisiyle çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Çok iyi bir profesyonel. Futbol oynarken de kendisini seviyordum. Eto'o belki ileride cumhurbaşkanı olabilir, UEFA başkanı olabilir. Hazır burada yakalamışken ona sorun. Topluma mal olmuş insanların sizlerle bir şeyler paylaşması çok güzel. Sizlerin de bunlardan ders alması, dinlemesi çok güzel bir şey."

Teknik direktörlük mü futbolculuk mu daha çok zor? şeklindeki bir soruya ise Rıza Çalımbay, "Teknik direktörlük dünyanın en zor mesleklerinden biri. Çok zor bir iş. Her şey futbolcuya bağlı. 2-3 hafta önce Galatasaray'a maç kaybettik. Son saniyede gol yedik ve maç bitti. Kenardan yapabileceğiz hiçbir şey yok. Her şeyi öğretiyoruz ama arkadaşımız Eren'i kaçırıyor ve gol oluyor. Yapacak bir şey yok" diye yanıt verdi. Etkinlik Rıza Çalımbay ve Samuel Eto'o'ya okulun forması ve çiçek verilmesiyle son buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Sinevizyon görüntüsü

Öğrencilerin görüntüleri

Eto'nun konuşması

Rıza Çalımbay'ın konuşması

Eto'onun konuşması

Eto ve Rıza Çalımbay'a hediye verilmesi

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

========================================

BODEX TURİZM FUARI AÇILDI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Bodrum 2'inci Turistik İşletmeler Donanımı ve Gıda ihtisas Fuarı (BODEX) açıldı. Fuarla, sezon öncesinde turizm sektörünün ihtiyaçlarını gidermesi için çeşitli ürünler, sektörün ayağına geltirildi.

Marmaris Fuarcılık ve Organizasyon (MARFO) tarafından düzenlenen BODEX, Heredot Kültür Merkezi Fuar Alanı'nda, törenle açıldı. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İzzet Adalıgil, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Refik Ülgen, siyasi parti temsilci ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda turizm sektörü temsilcisi açılışa katıldı.

Açılışta konuşan MARFO Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan, "Dünyanın ve Türkiye'nin tanıdığı Bodrum'da fuar açmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bodrum'a bu fuarı kazandıran Belediye Başkanı sayın Mehmet Kocadon ve ekibine, Bodrum Ticaret Odası'na ve fuara destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz. 2017 Turizm sezonunda öngörülen olumsuz beklentilere rağmen sektörde hizmet veren 60 firma BODEX fuarında yer alarak ürünlerini tanıtmaya başladı" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yılmaz, Milletvekili Öztürk ve katılımcılar kurdelenin düğümünü çözerek açılışı yaptı. Genel Müdür Gülcan, davetlilere fuarı gezdirerek stantları tanıttı.

1 Nisan Cumartesi günü akşamı sona erecek BODEX Fuarı'nda, ziyaretlerin 11.00-19.00 arası ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi. Gün boyu stantlarda çeşitli aktivite, ürün tanıtımları ve yeni ürün lansmanlarının yapılacağı ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Fuar açılış konuşmaları,

Marfo Fuarcılık Genel Müdürü Volkan Gülcan

Kurdele açılışı,

Protokol üyelerinin fuarı gezmesi

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement