Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

1)KAYNAK: HALEP'İN İNŞASI İÇİN 39 MİLYAR DOLAR GEREKLİBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Halep'in yeniden inşası için gerekli olan bütçenin 39 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü söyledi.

30.03.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAYNAK: HALEP'İN İNŞASI İÇİN 39 MİLYAR DOLAR GEREKLİ

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Halep'in yeniden inşası için gerekli olan bütçenin 39 milyar dolar olacağının öngörüldüğünü söyledi.Başbakan Binali Yıldırm'ın talimatıyla AK Partili milletvekillerinin bağışlarından oluşan 15 insani yardım TIR'ı, Suriye'nin Halep kentindeki muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş'tan uğurlandı. TIR'ların uğurlanması nedeniyle Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Mehmet Erkoç, milletvekilleri, Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan'dan gelen iş adamları da katıldı.Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan törende konuşan Veysi Kaynak, Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana Türk milletinin yardıma muhtaç insanlar için her zaman ensar olduğunu söyledi. Tüm Müslümanların bir kardeş, aynı zamanda da bir vücudun azası olduğunu belirten Kaynak, "Vücudun bir tarafından bir acı olursa, o acı vücudun tamamında hissedilir" dedi.

"HALEP'İN İNŞASI İÇİN 39 MİLYAR DOLAR GEREKLİ"

Kahramanmaraş'ın Halep'ten ayrılmaz bir şehir olduğunu, tarihe bakıldığında Halep-Maraş-Antep üçlüsünün bir idari yapı içerisinde olduğunu kaydeden Kaynak, "Asla birbirinden ayrılmamıştır. Bazen Maraş Halep'e bağlı, bazen Halep Maraş'a bağlı, biri vilayet merkezi birisi sancak merkezi olmuştur. ve geldiğimiz noktada bir büyük medeniyetin, uygarlığın şehri Halep maalesef yakılıp yıkılmıştır. Halep'in yeniden inşası için gerekli olan bütçenin 39 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Suriye'nin tamamını bir düşünün. Maraş'ın bir özelliği daha var. Arkamızı yasladığımız Ahir Dağı Ortadoğu'nun son noktasıdır ve Anadolu'nun son noktasıdır. Böyle bir kavşakta bulunuyoruz biz. O yüzden kültür, tarih ve inanç olarak da beraberliğimiz var" diye konuştu.

YARDIMLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

15 TIR malzemenin, Halep'in tahliyesi başlayınca oradaki insanların dertlerine bir parça çare olsun diye Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Ak Partili milletvekillerinin bağışlarıyla oluşturulduğunu ifade eden Kaynak, şöyle devam etti. "Suriye'de DEAŞ, PKK ve PYD teröründen temizlenen 2 bin 200 kilometrekarelik alanda asla aç ve ilaçsız bir insan bırakmamak için Kilis'te, Çobanbey sınırımızda büyük bir lojistik merkezi yaptık AFAD olarak. İçinde soğuk hava, un ve kuru gıda depoları ile fırınlar var. İnşallah akaryakıt tankları da koyacağız. Dolayısıyla oradaki insanların yardımlara düzenli ulaşmasını sağlayacağız Allah'ın izniyle. Bu TIR'lar oradaki depoya intikal edecek. Kimlere dağıtılacak? Bildiğiniz gibi orada yerel meclisler var ve dünyanın meşru kabul ettiği Suriye geçici hükümeti, özgür Suriye ordusu mensupları var. Onların tespit ettiği fakirlere, kimsesizlere, ihtiyaç sahiplerine bunları ulaştıracağız." Kaynak'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç'in dua ettirmesinin ardından yardım TIR'ları yola çıktı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kaynak'ın konuşması

Mehmet takımı gösterisi

Yardım TIR'ları ve dua edilmesi

TIR'ların gidişi ve Kaynak'ın el sallaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 253 MB

========================================================

2)BAKAN ELVAN: AVRUPA NEDEN 'HAYIR' KAMPANYASI YÜRÜTÜYOR

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, PKK elebaşlarının 16 Nisan'da 'evet' çıkması durumunda kendilerinin bitişi olacağını ilan ettiğini kaydeden Bakan Elvan, "PKK terör örgütü, FETÖ ve sözde müttefikimiz olan Avrupa devletlerinin neden 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü kendimize sormamız gerekir"dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'in Anamur İlçesi'nde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Lütfi Elvan, AK Parti hükümetinin yatırımları ile devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Silifke-Aydıncı arasına yapılan 6 tünelin Anamur-Mersin karayolunu 25 dakika kısalttığını belirten Bakan Elvan, "Toplamda 28 tünelin hizmete girmesi ile Akdeniz Sahil Yolu'nun daha da kısalacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne su temin eden Alaköprü Barajı'na bağlanan kapalı devre su sistemi inşa çalışmaları yüzde 20'ye ulaştı. Proje tamamlandığı zaman bölgede 84 bin hektar tarım alanı sulanacak. Anamur- Ermenek karayolu projesinin tamamlandı ancak ihale aşamasında bir firmanın mahkemeye başvurduğu için Ulaştırma Bakanlığı anda bekliyor. Mahkeme süreci biter bitmez ilk kazmayı vuracağız. 30 milyon proje bedelli Anamur iskelesinin inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacağız" diye konuştu.

EVET ÇIKARSA PKK BİTECEK

PKK elebaşlarının 16 Nisan'da 'evet' çıkması durumunda kendilerinin bitişi olacağını ilan ettiğini kaydeden Bakan Elvan, şunları söyledi: "PKK terör örgütü, FETÖ ve sözde müttefikimiz olan Avrupa devletlerinin neden 'Hayır' kampanyası yürüttüğünü kendimize sormamız gerekir. Terör örgütlerine, terör örgütü demeyenler, halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza terörist deme terbiyesizliğini gösteriyorlar. 16 Nisan'da 'Evet' diyerek bunlara hep birlikte en güzel cevabı verelim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yalan söylüyor. Yeni sistemde muhtarlık sistemi kaldırılacakmış. Öyle bir şey yok. Asıl şimdiki sistemde çoğunluk sağlandığı takdirde muhtarlık sistemi kaldırılıyor. Yeni sistemde böyle bir şey söz konusu değil."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan aracından inerken

Kaymakamla gelişi

Salona girişi

Kaymakamın konuşması

Bakan Elvan'ın konuşması

Salondan genel ve detaylar

Boyut: 228 MB. Süre: 6.54 Dk.

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),

============================================

Bakan Yılmaz: İkili eğitim sistemini kaldıracağız (EK)

3)ÜNİVERSİTELERDE YENİ KRİTER

Sinop'taki ziyaretlerin ardından karayoluyla Türkeli İlçesi'ne geçen Bakan İsmet Yılmaz, kent Meydanı'nda halka seslendi. Üniversiteler için yeni kriterler düşündüklerini söyleyen Bakan Yılmaz, "Biz geldiğimizde her 100 öğrenciden 14'ü ancak üniversiteye gidebilirdi. Şimdi her 100 öğrenciden 40'ı üniversiteye gidiyor. Üniversiteye giden 7 milyon öğrencimiz var. Bu sayı ile Rusya'dan sonra Avrupa'da en çok yüksek öğretime öğrenci gönderen ülke durumundayız. Önümüzde ki dönemde Allah nasip ederse üniversiteler için üç şey düşünüyoruz. Bir, kaliteli bir eğitim için mutlaka bir denetim sistemi gerekli. Kalite kurulunu oluşturuyoruz. İdari ve mali özerkliliğe sahip yasasını göndereceğiz. Bir diğeri ihtisaslaşmaya önem vereceğiz. Her üniversite diğerinin kopyası veya benzeri olmasın. Bulunduğu ilinde yöreninde özelliklerini dikkate alarak ihtisaslaşsın. Birde Planlama Kurulu oluşturuyoruz. Oda şu, üniversiteyi bitirdikten sonra evlatlarımız mutlaka iş bulabilsin. Hangi alanlarda ihtiyaç varsa o alanlarda bölümler açalım. Hangi alanda ihtiyaç varsa o alanlarda ki öğrencinin kontejyan sayısını da arttıralım. Eğer önümüzdeki dönemde bunu yaparsak gelecek Türkiye'nin bundan hiç şüpheniz olmasın" dedi.

ÖĞRETMENE 900 DOLAR ÜZERİNDE ÖDEME

Öğretmenlerin özlük haklarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, "Haftada 15 saat ek ders alan bir öğretmene 2002 yılında ödenen ücret 635 TL. Dolar karşılığı 409 dolar. Şimdi haftada 15 saat ek ders alan bir öğretmene 940 doların üzerinde ödüyoruz. Birisi 400 dolar birisi 940 dolar. Bu öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirme, dolar bazında yüzde 100'den fazlasına arttırmamıza rağmen 400 dolardan 900 dolar üstüne çıkarttık. Ama inşallah Türkiye zenginleştikçe, Türkiye büyüdükçe öğretmenlerin de özlük haklarını iyileştirecektir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Alandan detay

-Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamaları

(SÜRE: 02.17 Dk) (BOYUT: 74 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN-İbrahim ASLAN/TÜRKELİ(Sinop),

======================================================

4)BAKAN ÖZHASEKİ: NUSAYBİN'DE 4 BİN 600 KONUTUN TEMELİ ATILACAK

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Mardin'de Muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atılacağını belirterek, "Bunları kısa sürede bitireceğiz. Park ve altyapı çalışmaları başladı. Bütün bunları kısa sürede bitirip eskiden yaşanmış kötü günlerin üstüne bir sünger çekip yolumuza devam edeceğiz"dedi.Mardin'e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, marlarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Buruda konuşan Bakan Özhaseki, mağdur olmuş insanların evlerini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgeye daha sık geldiğini söyledi. "Ülkemizde huzur olsun, barış olsun, bir daha hiç gözyaşı olmasın, kan olmasın, hiçbir yavrumuz toprağa düşmesin diye dua ederek sözlerime başlamak istiyorum"diyen Bakan Mehmet Özhaseki, özellikle bu bölgede devam eden Şırnak ilinden Hakkari'ye uzanan çizgide, terörün yuvalandığı, yakıp yıktığı yerleri yeniden ihya etmek, oradaki evleri yıkılmış, mağdur olmuş insanların everini yeniden inşa etmek, onların mağduriyetini giderebilmek adına bu bölgelere daha sık geldiğini sözlerine ekledi. Son yıllarda yaşanmış acıların, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmış oan acıların tümüne bedel olduğunu kaydeden Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aslında son yıllarda yaşamış olduğumuz acı, belkide Cumhuriyet tarihi boyunca yaşmış olduğumuz aıların hepsine bedeldir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Etrafımız kan gölü, bunu hepiniz görüyorsunuz. Birçok ülke idare edilemez durumda. Cenab-ı Hakka şükğrler olsun biz kendi içimizde birliğimizi, dirliğimizi sağlıyoruz ve hala mutlu bir şekilde hayatımızı üstelikte güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. İnşallah bu böyle devam eder. son yıllarda yaşadığımız en büyük felaketlerden bir tanesi aslında PKK felaketiydi. Şükür bitti ve inşallah bir daha dönmez. Şimdi bir referandum sürecine girdik. İki başlılık ile iş yürümüyor. Binali Bey ile Tayyip Bey arasında kavga mı var diyeceksiniz; kavga yok ama 40 yıllık bir dostluk var ondan dolayı kavga yok. Bu sistem insanı anasıyla, babasıyla, çocuğuyla kavga ettirir. Dünyanın yarısı başkanlık sistemiyle, yarısı da parlementer sistemle idare ediliyor. Bu vesayet rejimi, Ankara'da çöreklenmiş asında üst tarafta anayasal kuruluşlar gibi görünse de onların yeraltı dünyasına doğru uzanmış, eli silahlı katiller ordusudur, çirkinlikler ordusudur. Siz seçersiniz Ankara'ya gönderirsiniz, onlar da Ankara'da tezgah kurarlar, siz seversiniz ama onlar sevmezler. Onlar iki çizgi arasında tutmak isterler. Baskıcı ve ayrıcı bir anlayıştır bu. Sizin seçtiklerinize hayatı zehir ederler. Şahsi kanaatimiz ve ümidimiz inşallah 'Evet' oylarının yüzde 50'lerin çok üstünde çıkacağıdır ve Türkiye'nin önünün açılacağıdır. İstikrarın sağlanacağı, büyüyeceği, güçleneceği ve en çokta tehdit olan bu vesayetçi yapının bir an önce toprağa gömüleceği günler geldi."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Nusaybin ilçesinde 4 bin 600 konutun temelinin atılacağını da ifade ederek, "Bunları kısa sürede bitireceğiz. Park ve altyapı çalışmaları başladı. Bütün bunları kısa sürede bitirip eskiden yaşanmış kötü günlerin üstüne bir sünger çekip yolumuza devam edeceğiz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bakanın açıklamaları

-Toplantıdan detaylar

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,-

=================================================

5)JAPON BÜYÜKELÇİ OKA, FATMA ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

JAPONYA'nın Ankara Büyükelçisi Hiroski Oka, Gaziantep ile turizm ve eğitim alanında işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Büyükelçi Oka, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Fatma Şahin, mültecilerin barınması konusunda en büyük desteğin Japonya tarafından verildiğini söyledi. Japonya'nın, kişi başına düşen milli gelirin daha üst seviyelerde olan ülkelere göre daha fazla proje desteği sağladığını ifade eden Şahin, Japon hükümetine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Şahin, Japon turistlerin Gaziantep'e gelmesini istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Son dönemde yaşadığımız göç ve mülteci konusunda bütün dünya ülkeleri arasında en büyük desteği sizden aldık. Bu konuda sizin aracılığınızla Japon hükümetine ve Japon halkına teşekkür ediyorum. 2 milyonluk şehrimiz sizin bu fedakarlığınızı unutmayacak. Bütün birimleriyle ülkemize gelen büyük ülkeler, destek vereceklerine söz vermelerine rağmen hiç bir zaman büyük bir proje desteği sağlamadılar. 'Zaten siz bunu iyi yapıyorsunuz' diyerek kendi elini taşın altına koymayan çok ülkeyle bir araya gelme durumunda kaldık. Öyle de olunca sizin ülkenizin sizin duruşunuzun ve sizin katkınızın ne kadar daha farklı, ne kadar daha kıymetli olduğunu görme fırsatımız oldu. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi uluslararası kuruluşların bakışı sizin bakışınızla aynı olsaydı, bugün etrafımızda yanan ateş çemberi bugün sönmüştü ve dünyanın en büyük sorunu olan göç, daha sağlıklı bir şekilde yönetilmişti. Dünya vatandaşlarına sorulduğu zaman en büyük sınavı Türkiye'nin verdiği ve en büyük desteği Japonya'nın sağladığını söylüyorlar. Tarihçiler bu dönemi yazdıkları zaman hem bizim yaptıklarımızı hem sizin yaptıklarını altın harflerle yazacaklardır."

Büyükelçi Oka ise, Türkiye'nin 3 milyon mülteciye Gaziantep'in de 450 bin mülteciye ev sahipliği yaptığını duyduğunu ifade ederek, "Bu konuda size ve ülkenize hayranlık duyuyorum" dedi. Mültecilere verilen destekle Türkiye ve Japonya arasında ki ilişkileri ilerlettiğini aktaran Oka şunları dedi:

"Bu sabah İslahiye'de ki mülteci kampını ziyaret ettik. Burada Birleşmiş Milletler ile işbirliği yaparak mesleki eğitim ve okul eğitimi konusunda proje yaptık. Mültecilerin büyük kısmı kamplar dışında şehir merkezinde yaşıyor. Bu bağlamda sadece mülteci kamplarına değil Gaziantep Büyükşehir Belediyesine destek veriyoruz. Şu anda Japonya olarak mültecilerin çoğunluklu olduğu Doğu bölgesine 400 bin dolar kredi veriyoruz. GASKİ'ye de temiz su borusu hattı ve pis su borusu hattı tadilatı için destek veriyoruz. Bu bağlamda mültecilerin hayat şartlarının iyileşmesi için Japon hükümeti olarak daha da destek vermeye çalışıyoruz. Gaziantep'e ilk 1985 yılında gelmiştim ve açık söylemeliyim bu geldiğimde kentin çok büyüdüğünü ve sanayi şehri olduğunu gördüm. Japonya ve Gaziantep Belediyesi arasında turizm ve eğitim konusunda da işbirilği yapmamızı rica ediyorum."

Konuşmaların ardından Japon Büyükelçisi Oka, Şahin'e çanta şeklinde porselen bir vazo hediye etti. Şahin de, Oka'ya kutnu kumaşından yapılmış kravat ve fular hediye etti.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Japonya Büyükelçisi Hiroski Oka'nın gelişi

Fatma Şahin'in konuşması

Oka'nın konuşması

Oka ve Şahin'in birbirlerine hediye vermesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber - Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 162 MB

======================================================

6)ADLİYEDE BARO ODASINDA AVUKATLARIN CÜZDANLARI ÇALINDI

KOCAELİ Adliyesi'nde baro odasında avukatların çantalarında bulunan cüzdanları ve telefonları çalındı. Polis hırsızlıkla ilgili soruşturma başlattı.Öğle saatlerinde Kocaeli Adliyesi'nde baro odasında hırsızlık yaşandı. Duruşmalara girerek öğle tatili sırasında baro odasına gelen avukatlar çantalarında bulunan telefon ve cüzdanlarının çalındığını fark etti. Şikayet üzerine gelen polisler inceleme yaptı. Polis adliye içerisindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Adliyeden görüntüler

Polis aracından görüntü

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

7)İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİ GÖZYAŞINI TUTAMADI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, işten çıkarıldıkları ev eşyası mağazasından, kalan maaşlarını alamadıklarını öne süren 10 çalışan, eylem yaptı. Zor durumda kaldıklarını belirten bir mağaza çalışanı, maaşını isterken gözyaşlarını tutamadı.

Cumhuriyet Mahallesi Hükümet Caddesi üzerinde senetle ev eşyası satan bir mağazanın çalışanı 10 kişi, işten çıkarılmalarına rağmen, içeride kalan maaşlarını alamadıklarını öne sürdü. İşyeri önünde eylem yapmaya hazırlanan 10 mağaza çalışanı, polis ekiplerinin uyarısıyla Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önüne geldi. Ortalama 2'şer bin lira alacaklarının bulunduğunu, mağazanın ise kendilerine ödeme yapmamakta direndiğini söyleyen çalışanlardan 25 yaşındaki Tülin Aybek, yaşadıklarını anlatırken gözyaşını tutamadı.

Ülke genelinde şubeleri bulunan mağazanın geçen yıl ocak ayında Fethiye'deki şubesini açtığını anlatan Aybek, geçen 21 Ocak-9 Mart'ta mağazada çalıştığını kaydetti. Mağazanın açılış sürecindeki tüm hazırlıklarda görev aldığını aktaran Aybek, "Açılışın ardından 'Siz satış yapamıyorsunuz' dediler ve yaklaşık 1 hafta içinde 10 kişiyi işten çıkardılar. Mağazanın açılışında günlerce mobilya taşıdık. Hiç izin kullanmadık. Yaklaşık 40 gün çalıştım. Toplamda 500 lira para verdiler. Maaşımızın geri kalanını günlerdir vermiyorlar. Borçlarımız var, zor durumda kaldık" dedi.

"BİZİ KULLANDILAR"

İki ay çalıştırılıp, daha sonra işten çıkarıldığını belirten 23 yaşındaki Ahmet Taka ise "Bizi kullandılar. Mağazanın açılışını yaptırıp, daha sonra işten çıkardılar. Paramızı vermiyorlar. Borçlarımız var ve hepimiz mağduruz" diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen mağaza yetkilisi, işten çıkarılan çalışanların şubat maaşlarının yattığını ancak işten çıkış maaşlarının henüz yatmadığını öne sürdü. Yetkili, cumartesi gününe kadar tüm maaşların yatırılacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

--------------------

Eylem yapan mağaza çalışanlarının görüntüsü

Çalışanlardan detay görüntüler

Tülin Aybek ve Ahmet Taka ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

===================================================

8)CAMİ BAHÇESİNDE DEVRİLEN İSKELENİN ALTINDA KALAN ÇOCUK ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, cami bahçesinde üzerine çıkıp oyun oynadığı tekerlekli demir inşaat iskelesinin devrilmesi sonucu, altında kalan 7 yaşındaki Ahmet Kızılateş yaşamını yitirdi.  Olay, dün akşam saatlerinde Aydınlar Mahallesi'nde meydana geldi. Aydınlar Camisi'ndeki Kuran Kursu'na giden ilkokul birinci sınıf öğrencisi Ahmet Kızılateş, arkadaşlarıyla cami bahçesinde oyun oynarken çıktığı tekerlekli demir inşaat iskelesinin devrilmesi sonucu altında kaldı. Ağır yaralanan Kızılateş, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste teraviye alınan küçük Ahmet, doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun cesedi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Hayvancılık yapan Medet ile Şemsiye Kızılateş çiftinin 6 çocuğundan en küçüğü olan Ahmet'in cenazesi, öğle vakti mahalle mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

AMCASI: ÖNLEM ALMAMIŞLAR

Ölen Ahmet'in amcası Abdullah Kızılateş, inşaatı 8 yıl önce tamamlanan camideki demir iskelede güvenlik önlemi alınmadığını öne sürerek, "Kuran dersi öncesi arkadaşlarıyla iskelenin üzerinde oyun oynamış. Ahmet üzerindeyken iskelenin devrilmesiyle yaralandı. İskele tekerlekli ve bağlı değil. 8 yıldır o iskele caminin bahçesinde. Önlem almamışlar" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Ahmet Kızılateş'in fotoğrafı

Olay yeri

Aydınlar Camisi

Devrilen demir iskele

Mahalle sakinleriyle röp.

Ahmet'in mezarı

Amca Abdullah Kızılateş ile röp.

Genel ve detay görüntüler

(Hber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 91 MB

==========================================

9)DEMİR BORU İÇERİSİNDEKİ SERÇEYİ OKUL PERSONELİ KURTARDI

KÜTAHYA'nın Hisarcık İlçesi'ndeki Meslek Yüksekokul binası merdivenlerinin altındaki demir boru içerisine girin bir serçeyi, okul personeli boruyu spiral makinesiyle keserek kurtardı.

Olay Hisarcık İlçesindeki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Meslek Yüksekokulu hizmet binasında meydana geldi. İki katlı binanın dış merdiven altındaki borunun içerisinde bir serçenin olduğunu fark eden öğrenciler durumu okul yetkililerine bildirdi. Okul personelinden Erdal Baş, serçenin içinde olduğu demir boruyu spiral makinesiyle kesti. Boru içindeki serçe de açılan bölümden çıkıp uzaklaştı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Serçenin mahsur kaldığı demir borunun spiral makinasıyla kesilmesi,

-Serçenin kesilen bölümden uçarak gitmesi,

-Demir boruyu kesen Erdal Baş'ın konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Mustafa AKÇAY/ HİSARCIK,(Kütahya)

================================================

10)MERSİN TABİP ODASI'NDAN DOKTOR CİNAYETİNE TEPKİ

MERSİN Tabip Odası yönetimi, Aksaray'da Aile Sağlık Merkezi'nde görevli 30 yaşındaki Dr.Hüseyin Ağır'ın silahla vurularak öldürülmesine tepki gösterdi. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr.Ful Uğurhan, düzenlediği basın totplantısında şöyle konuştu:

"Dr.Hüseyin Ağır'ın yaşam mücadelesini kaybettiği gün, Mersin Şehir Hastanesi'nde bir hekim arkadaşımız, muayene için sırasını bekleyen bir hasta tarafından, kapıda uzun süre bekletildiği gerekçesiyle ağır hakaretlere uğramaktaydı. Poliklinik odasında görevini yapmaya çalışan hekim, kendisine yapılan hakaret üzerine kapıya çıkarak, hastasına tanı koyabilmek için yeterli süreye ihtiyacı olduğunu anlatmaya çalışırken, bu kez hakaretler ölümle tehdit edilmeye dönüştü."

Türkiye'de herhangi bir sağlık kurumunda, her an yaşanan benzeri durumların 'sıradan olaylarmış gibi kanıksanmasının beklendiğini' ifade eden Uğurhan şöyle devam etti:

"Biz, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin her türünü kabul edilemez buluyor, şiddete yol açan etkenleri iyi biliyor ve susmuyoruz. Çünkü biliyoruz ki bizler uygulanan sağlık politikalarının yanlışlığı yüzünden hakarete uğruyor, tehdit ediliyor, darp ediliyor ve öldürülüyoruz. Sağlıkta dönüşümün başlangıcından bugüne kadar geçen 14 yıl boyunca açıkça gördüğümüz gibi, sağlık işletmeleri artık ticari işletmelere dönüştürülmüştür. Temel hedefin kar etmek olduğu bu yeni düzende, ne kadar çok hasta başvurusu o kadar çok kazanç demektir. Hastanelerde, hasta memnuniyeti, müşteri memnuniyetine indirgenmiş, hastaların zarar görmesi pahasına 'müşteri ne derse haklıdır' zihniyeti hakim olmuştur."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplantı salonundan görüntü

Toplantıya katılanlar

Genel ve detay

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr.Ful Uğurhan'ın konuşması

(BOYUT: 175,27 MB) (SÜRE: 02,14 DK)

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement