Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

1)SİİRT'TE BAL LİGİ ŞAMPİYONLUK MAÇINDA OLAYLAR ÇIKTI SİİRT Amatör Futbol Liginde mücadele veren Siirt Botanspor Gücü ile BAL Liginde mücadelede veren Kurtalanspor maçında olaylar çıktı.

09.04.2017 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİİRT'TE BAL LİGİ ŞAMPİYONLUK MAÇINDA OLAYLAR ÇIKTI

SİİRT Amatör Futbol Liginde mücadele veren Siirt Botanspor Gücü ile BAL Liginde mücadelede veren Kurtalanspor maçında olaylar çıktı. Botanspor Gücü'nün 3-1 kazandığı şampiyonluk maçından sonra rakip takım oyuncuları maçın hakemlerine saldırdı. Daha sonra iki kulüp yöneticileri arasında da kavga çıkarken, olaylarda 2 kişi yaralandı.

Siirt Atatürk stadından oynan Siirt Botanspor Gücü- Kurtalanspor maçının ilk yarısı 1-1 sona ererken, maçın ikinci yarısına hazlı başlayan ev sahibi takım Siirt Botanspor Gücü maçı 3-1 kazandı. Siirt'lilerin yoğun ilgi gösterdiği maçtan sonra Kurtalansporlu bazı futbolcular maçın hakemlerine saldırdı. Hakemleri güvenlik güçleri saha içerisinde koruma altına almaya çalışırken, bu arada maçı tribünden izleyen her iki takımın yöneticileri ve taraftarları birbirine girdi. Kavga eden yöneticiler ve taraftarları güvenlik güçleri zorlukla ayırırken, kavgada biri gözünden olmak üzere 2 kişi yaralandı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Her iki takımın saha gelmesi

-Maçı izlemek isteyen taraftarların stada girmesi

-Taraftarların takımlarına destek vermesi

-Çıkan olayların görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,-

================================================

2)ILGAR DAĞINDA KAR VE TİPİ ETKİLİ OLDU

ARDAHAN'ın 2 bin 550  Ilgar ve 2 bin 640 rakımlı Sahara geçitinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Çok sayıda araç yolda kaldı. Ardahan Türkgözü Sınır Kapısından geçmek isteyen TIR'lar Ardahan- Posof ilçeleri arasındaki deniz seviyesinden 2 bin 550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı Geçidi'ne çıkmakta zorlandılar. Gürcistan ve İran plakalı TIR'lar kayınca karayolu trafiğe kapandı. İlerlemekte zorlanan TIR'lar yol kenarında beklemek zorunda kaldı.

Yoldan çıkan bazı araçlar diğer sürücülerin yardımıyla çıkarıldı. Karayolları ekipleri de mevcut yolda karla mücadele başlattı. Ardahan- Artvin ve Ardahan-Posof karayollarının girişlerine jandarma tarafından "kar ve tipi nedeniyle yol trafiğe kapalıdır" levhaları dikildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yolda kalan araçlardan görüntü

-Sürücülerle röp.

-Yoldan çıkan araçları iten vatandaşlardan görüntü

-Yol temizleme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI -  / ARDAHAN

(Süre: 97 MB/ 3.3 Dk)

============================================

3)AVCI: HAYIRCILARLA DUYGUSAL İLİŞKİLER KURUN

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'deki Ala Park tesislerinde genç sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenci kulübü üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Avcı, toplantıya katılan gençlere hitaben "Buraya gelişinizden zaten kararınız belli. 16 Nisan'da önümüzün açılması gerekiyor. Bunları size niye anlatıyorum? Bunları duymayan arkadaşlarınız olabilir. Onlara da anlatın diye anlatıyorum" dedi.  Hayır çadırlarında olan kişileri ikna etmeni güç olduğunu anlatan bakan Avcı, bu kişilerle duygusal ilişkilerin kurulmasını istedi. Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Onlarla sert tartışmalara girmeyin. Çünkü benim gözlemlediğim kadarıyla evet diyenler neye evet dediklerini az çok biliyorlar. Hayır diyenler daha çok bilgiden çok duygusal sebeplerle hayır diyorlar. 'Ben Tayyip Erdoğan'ı sevmiyorum' diyorlar. Bunu böyle söylemiyorlar ama altında bu psikolojik şeyler var. 'Ben Nabi Avcı'yı, bu herifi hiç sevmiyorum' diyor. Dolayısıyla 'bu seçimlerde ben hayır vereceğim' diyor. Bunu böyle söylemiyor belki ama psikolojik böyle bir şeydir zaten. Dile gelmeden bir takım mekanizmalar duygusal mekanizmalardır. Onları bilgi ile ikna edemezsiniz. Çünkü gezdiğimiz yerlerde bakıyorum belki evetçiler daha çok bilgi üzerinden iş görüyorlar çadırlarda filan, hayır çadırları da var düdük çalıyorlar, alkış yapıyorlar. Böyle tantana ederek, yani böyle bir psikolojik sıkıntı var. Onu bilgi ile ikna edemezsiniz. Ona gidip 18 madde var, birinci madde şunu diyor, ikinci madde şunu diyor diye anlatamazsınız. Onlarla duygusal ilişkiler kurun. Yani şeydeki gibi reklamdaki duygusallıktan bahsetmiyorum. Cem Yılmaz'ın bahsettiği duygusallıktan değil. Onlara anlayışla empati kurmaya çalışın. İnşallah onlar da duygusal bariyerlerini aşarlar. "

Bakan Avcı, Akarbaşı Mahallesi'ndeki Göl Kıraathanesi'nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Avcı daha sonra Şahin Park Otel'de düzenlenen 'Kadınlar Soruyor' toplantısına katıldı. Avcı burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar Türkiye'de 1876'dan beri pek çok seçim yaptık, referandumlar yaptık. O parti geldi, bu parti gitti, o seçilmedi, bu seçildi, bunlar yaşandı Türkiye'de. Ama bu referandumun bunların hepsinden farklı bir tarafı var. Bu referandumun partiler arası bir yarış değil. Daha önce Türkiye'de Türkler kendileri kendilerine yol seçiyorlardı, iktidar seçiyorlardı, muhalefet seçiyorlardı. Fakat bu referandumda garip bir şey oluyor. Hiç üzerine vazife olmayanlar bile 5 bin kilometre öteden 6 bin kilometre öteden bu işlere müdahale etmeye çalışıyorlar. İsveç'te çıkan bir gazete 'referandumda 'Hayır deyin' diye Türkçe manşet atıyor. Almanya'nın en çok satan popüler gazetelerinden bir tanesi o da Almanya'da Almanlar için Almanca çıkan gazete her ne hikmetse o da Türkçe manşet atıyor. 'Hayır deyin' diye. Almanya'da, Danimarka'da, Hollanda'da bir takım yabancı düşmanı, ırkçı, marjinal, siyasi parti sözcüleri, liderleri Türkiye'deki referandumda Türklerin ne demesi konusunda ahkam kesiyorlar. Niye öyle oluyor? Bunun neden olduğunu anlamak için 15-20 geriye bakmak gerekiyor. Türkiye'nin bu 15 yılda neler yaptığını ve dolayısıyla önümüzdeki yıllarda hükümetin neler yapabileceğine dair bir çerçeve çizmeniz gerekiyor. Türkiye özellikle son 15 yılda ciddi mesafeler katletti. Eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, gündelik hayatta, mutfakta her yerde. 15 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir yere geldi Türkiye. " Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam etti.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Bakan Avcı'nın genç sivil toplum kurluşu temsilcileriyle birlikte,

-Avcı'nın konuşması,

-Avcı'nın 'Kadınlar soruyor' toplantısına katılması ve konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR,

=======================================================

4)ÖZHASEKİ: TÜRKİYE, SON 1 YILDA, CUMHURİYET TARİHİNİN EN ZOR YILINI GEÇİRDİ

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye son 1 yılda Cumhuriyet tarihi boyunca en zor yılını geçirdi. Çünkü 2 sene önceki seçimlerde PKK, kendisine verilen akıl gereği, şiddeti artırıp, şehirlerde hendekler kazarak özyönetim ilan edecekti. Şükür Allah'a biz orada dirayetli davrandık, o kazdıkları hendeklere, çukurlara hepsini doldurduk" dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, Kayseri Oto Sanatkarları Sitesi'nde düzenlenen kura çekim törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, bir taraftan bakanlığın rutin işleri yaparken, bir taraftan da Türkiye'yi depreme karşı hazırlıklı hale getirmeyi ve doğunun imarı için uğraştıklarını bildiren Özhaseki, "Depremsellik açısından ülkemizin bütün şehirlerini hazırlamaya çalışıyoruz. Bakan olarak, Türkiye'yi geziyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren Allah nasip ederse, ülkemizde her yıl en az 500 bin konutu yenileyerek depremselliğe hazır hale getireceğiz. Bir taraftan bu işleri yaparken, bir taraftan da Doğu'da PKK'nın yakıp yıktığı yerleri yapıyoruz. O taraflar da vatan parçasından kopmasın diye bir gayret var. Uğraşıyoruz. Ancak, şunu bilin, Türkiye son 1 yılda Cumhuriyet tarihi boyunca en zor yılını geçirdi. Çünkü 2 sene önceki seçimlerde PKK, kendisine verilen akıl gereği, şiddeti artırıp, şehirlerde hendekler kazarak özyönetim ilan edecekti. Şükür Allah'a biz orada dirayetli davrandık, o kazdıkları hendeklere, çukurlara hepsini doldurduk,  Bir daha da inşallah sesleri çıkmayacak. Şehirleri, ilçeleri, beldeleri, dağları, taşları temizledik, sınır ötesinde de güvenlik bir bölge oluşturduk. Şimdi Kilis'e artık bombalar düşmüyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ terör örgütünün, dini kullanarak insanları kandırdığını belirten Bakan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Benim bildiğim İslam, Kur'an ve sünnettir. Allah'ın kitabı Kur'an değişmez. Hazreti peygamberin sünneti esastır. Bunun dışında, hocaların, hacıların dedikleri Kur'an ve sünnete uyuyorsa başımızın üstünde yeri var. Yoksa sabahlara kadar da keramet gösterse, şurada taklalar atarak kuşlar gibi uçsa, 100 paralıktır, 5 paralıktır. Bu toplumun en zeki çocuklarını toplayıp okullarında zehirlediler. O beladan da kurtulduk, temizledik, attık devletten 90 bin kişiyi."

Anayasa değişikliğine gitme nedenleri konusunda bilgiler de veren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Şimdi önümüzde bir referandum süreci geldi. İnşallah bu referandumda güçlü bir evet çıkacak önümüz iyice açılacak. Bu ikili sistem, kaldırmıyor artık. Bu kavga sebebidir. Tayyip bey ve Binali bey arasında kavga yoksa, bu 40 yıllık hukuktan kaynaklanıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ikili sistem hep kavga getirdi. Bu kavgalı sistem bitmeli. Gökten vahiy falan yok, illa böyle olacak diye. Önünü görmeyen kimse yatırım yapmaz. Bunun için ülkede istikrar olmalı. Türkiye'nin büyüdüğü 3 dönem var. Birisi rahmetli Menderes dönemi, diğeri Turgut Özal dönemi ve AK Parti dönemi. Bu dönemlerde Türkiye, Avrupa ülkelerinin 2 katı büyüme göstermiş. Neden? Çünkü güçlü hükümetler var bu dönemlerde, istikrar var. Vesayet rejimi de son bulacak. Kim bu vesayet rejiminin sahipleri? Ankara'da bildiğimiz önemli anayasal kuruluşların yeraltına uzanmış örgütleri. Bunlar orada teşkilatlanmışlar, bunlar orada silahlanmışlar, bunlar orada gayri meşru işler yapıyorlar. Bunlar sizin seçtiklerinizin başına çorap örüyorlar. Eğer siyasileri, iki çizgi arasında tutamazlarsa, sonra faili meçhul cinayetler, siyasileri itibarsızlaştırma operasyonları başlıyor, sonda ihtilale zemin hazırlıyorlar ve pat diye ihtilal yapıyorlar, düdük çalıyorlar ve herşey bitiyor. Bütün bunların son bulması için 16 Nisan'daki referandumda, 18 maddelik anayasa değişikliğini getiriyoruz. Güçlü bir evet çıkmasıyla bundan sonra söz de müdür de millette olacak."

Muhalefetin, eğer referandumda evet çıkarsa, Türkiye'nin bölüneceğini iddia ettiğini de vurgulayan Mehmet Özhaseki, "Ne bölünmesi ya? Biz canımızı ortaya koyduk tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet için. Bizler bu şartlar altında doğuya gidip hizmet veriyoruz. Daha Ben Şırnak'ta çalışırken, bombalamaya gelen 3 tane namussuzu geberttiler. O şartlar altında gidip geliyoruz oyada. Aynı anda biz başbakanla oradayken de 3 tanesini geberttiler. Böyle şartlarda mücadele veriyoruz. Türkiye'nin bölünmesi ne demek? Biz canımızı koyduk ya" şeklinde konuştu. Törende, Kayseri Oto Sanatkarları Odası Başkanı Şeyhi Odakır, Bakan Özhaseki'ye camdan işlemeli ibrik hediye etti. Ardından, hak sahipleri kura ile dükkanlarını belirledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklaması

-Genel detay

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

3 dakika 47 saniye/120 MB

=====================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

5)HDP'Lİ BAYDEMİR: ÇIKARMIŞ OLDUĞUNUZ YASALARLA YARGILANACAKSINIZ

MERSİN'DE, HDP TARAFINDAN, 'HAYIR' MİTİNGİ DÜZENLENDİ

Merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi'ndeki miting alanında düzenlenen programda binlerce partilisine seslenen HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Anayasa paketinin bir tilki kurnazlığı paketi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenen Baydemir şöyle konuştu:  "Cumhurbaşkanına ve insanlığa bir ders var tarihte. Bunlardan bir tanesi Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in idamıdır. O dönem idam cezası olmasaydı, Menderes'in de Gezmiş'in de hayatına kast edilmiş olmayacaktı. Şüphesiz her çağın Firavunları, nemrutları var. Bu çağın Firavunu, nemrudi akımı AKP'nin kendisi. Halepçe katliamını gerçekleştiren Saddam, en sonunda kendi zulmünün kurbanı oldu. Saddam yargılanırken, mahkeme heyetine 'Beni adil yargılayın' dedi. Mahkeme heyeti Saddam'a, 'Seni, çıkarmış olduğun senin yasalarınla yargılıyoruz' dedi. Sayın Başbakan, Sayın Erdoğan, bir gün halka hesap verdiğinizde, adil yargılanmak istediğinizde, çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız. Gelin bu yasalar adil yasalar olsun. Öyle bir Anayasa yapalım ki bütün dertlerimize derman olsun. Bu paket ise tuzun kokmuş halidir."

DENGİR FIRAT'TAN RABİA İŞARETİ

Baydemir'den sonra kürsüye gelen Mersin HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, sahnede dört parmağını gösterip 'Rabia' işareti yaparak şunları söyledi:

"Diktatörlük bu ülkede sökmez. Birileri özellikle Azerbaycan'daki kardeşini örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze koyuyor. İnanıyorum ki, Azerbaycan'daki kardeşi gibi hanımını Cumhurbaşkanı baş yardımcısı yapacak. Meseleyi yatak odalarında halletmeye çalışıyorlar. Buna evet dememiz mümkün mü? Ben de inanıyorum ki, 'hayır' çıkacak. Bu 'hayır'ı yüzde 50'yi aşırtan da Kürt halkı olacak. Cumhurbaşkanı kalkıp şöyle bir işaret yapıyor ya. Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın."

Konuşmaların ardından miting sona erdi ve katılımcılar olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Alana girenler

Alandan genel görüntü

Bayrak sallayanlar

Halay çeken kadınlar

Yaşlı kadın halay çekerken

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarını göğüslerine asanlar

Yöresel kıyafetler giyen çocuklar ve kadınlar

SÜRE: 01'30"    BOYUT: 164 MB

Haber: İbrahim MAŞE- Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN,

===============================================

6)GÜNEŞİ GÖREN DENİZE KOŞTU

MUĞLA'nın Ula İlçesi'ne yaz erken geldi. Güneşi gören büyük bölümü yerli turistler, Akyaka Plajı'na akın ederken, gün boyu denize girip, güneşlenmenin keyfini yaşadı.

Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü Gökova'nın cennet koyu Akyaka'ya, Muğla, Aydın ve Denizli il ve ilçelerinden gelen yerli turistlerle doldu. Yurdun büyük bölümünde yağışlı ve soğuk hava hüküm sürerken Akyaka'da yazdan kalma bir gün yaşadıklarını belirten emekli öğretmen 57 yaşındaki Selma Akgün, "Bugün çocuklarım ve torunlarımla Gökova'ya tatile geldik. Burdur yöresi soğuk ve yağmurluydu ama burası adeta bir cennet. Güneş, deniz, hava güzel daha ne isteyelim" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Denize girenlerden ve güneşlenenlerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ ULA (Muğla),

===================================================

7)KAHTA'DA DOLUNAY PARTİSİ'NDEN, AK PARTİ'YE KATILIM

ADIYAMAN ve Kahta İlçesi'nde, Dolunay Partisi yönetimi, toplu istifa edip Ak Parti'ye katıldı.

Dolunay Partisi Adıyaman İl Başkanı Şükrü Han ve yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Bahar Alyüz, Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Bardakçı ve Kahta İlçe Başkanı Murat Gökalp partilerinden istifa ederek toplu halde Ak Parti'ye katıldı. Şükrü Han, Ak Parti'ye geçmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu zor süreçte taraf olmanın zaruri olduğunu söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Engin Akel ise, eski Dolunay Partisi'nin genç başkanlarıyla aynı çatı altında bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, "Yeni bir dünya düzenin kurulmaya çalışıldığı bu süreçte, insanlığın en fazla adalet ve barışa ihtiyaç duyduğu bu dönemde, daha güzel bir dünya için mücadele veren dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktıkları, onun yanında yer aldıkları için, istikrar ve yeniden diriliş için biz de 'Ak Parti safında yer alacağız' diyen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Görünüt Dökümü

---------------------------------

Ak Parti

Katılım sağlanması

Rozetlerin takılması

Ak Parti İlçe Başkanı Akel'in açıklaması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

============================================

8) ÇOCUKLAR RUSÇA OLİMPİYATLARI'NDA BULUŞTU

TÜRK-Rus evliliklerinden dünyaya gelen çocukların Rus kültüründen uzak kalmaması için Rusça Olimpiyatları düzenlendi. Rusya Milli Eğitim Bakanlığı ve Rus Büyükelçiliği desteğiyle Antalya'da Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Rusça Olimpiyatları'na, Türk- Rus evliliklerinden dünyaya gelen yaşları 5 ile 15 arasında 80 çocuk katıldı. Yarışmayı, Rus gelinler ilgiyle izledi. Konyaaltı'ndaki Uğur Okulları'nın ev sahipliğinde gerçekleşen Rusça Olimpiyatları'nın açılışında konuşan Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, ilkini bu yıl gerçekleştirdikleri yarışmada dereceye giren ilk üç çocuğun, İstanbul'da yapılacak final yarışmasına katılacağını söyledi. İrina Balcı, iki ülkenin melez çocuklarına ödül olarak İstanbul gezisi hediye edeceklerini söyledi. Yarışmaya 500 çocuğun başvurduğunu anlatan İrina Balcı, elemelerden sonra olimpiyatlara 80'inin katıldığını söyledi. Yarışmaya katılan çocukların babalarının Türk, annelerinin Rus olduğunu anlatan İrina Balcı, "Olimpiyatlarda Rusçayı ne kadar bildiklerine bakıyoruz" dedi.Yarışmaya ev sahipliği yapan Uğur Okulları Konyaaltı Kampüsü Müdürü Şakir Uluçay, öğrencilerin vizyonunu artırmak amacıyla Moskova'daki bir okulla kardeş okul kapsamında karşılıklı geziler yapacaklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------

Çocuklar ve aileleri

Çocukların sınıflardaki görüntüleri

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı'nın konuşması

Uğur Okulları Konyaaltı Kampüsü Müdürü Şakir Uluçay'ın konuşması

139 MB/// 04.22

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement