Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

KAFASINA KAYA PARÇASI DÜŞEN GENCİN FECİ ÖLÜMÜ KAMERADA(EK)1)GÜMÜŞHANE, ABDULLAN ATAKAN'A AĞLIYORGümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3.

14.06.2017 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAFASINA  KAYA PARÇASI DÜŞEN GENCİN FECİ ÖLÜMÜ KAMERADA(EK)

1)GÜMÜŞHANE, ABDULLAN ATAKAN'A AĞLIYOR

Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu'nun, dün akşam saatlerine kaldığı yurda giderken yamaçtan kopan kayanın kafasında düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan tepki eylemleri devam ediyor. Talihsiz gencin cenazesinin ailesince alınarak Denizli'ye götürülmesi sonrasında toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, sloganlar atarak belediye binasına kadar yürüdü, olayın araştırılmasını istedi.

Olay Bağlarbaşı Mahallesi Şahbenderler semti, Maden Sokak mevkiinde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Okuldan ayrıldıktan sonra arkadaşı Sinan Yılmaz ile birlikte  Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurduna doğru giden Abdullah Atakan Öztürkmenoğlu, yamaçtan kopan kaya parçasının kafasına çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay Gümüşhane'de büyük üzüntü yarattı, öğrencilerin tepkilerine neden oldu.

'5 AYDIR GÖRMEDİM, OĞLUM GİTTİ'

Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerİ, öğle saatlerine Öztürkmenoğlu'nun cenazesinin bulunduğu Devlet Hastanesi önünde toplandı. Talihsiz öğrencinin ailesi de öğle saatlerinde hastaneye geldi. Çevredeki vatandaşlar, gözyaşı döken acılı anne Berrin ve baba Ahmet Öztürkmenoğlu' nu teskin etmeye çalıştı. "5 aydır göremedim, oğlum gittiö diye feryat eden baba Öztürkmenoğlu, vatandaşların yardımıyla hastanene morguna getirildi. İşlemlerin ardından hastane morgundan çıkarılan talihsiz gencin cenazesi, cenaze aracıyla Denizli'yi gitmek üzere Gümüşhane'den ayrıldı.

'ATAKAN ÖLMEDİ, KALBİMİZDE YAŞIYOR'

Aracın ayrılması sonrasında hastane önünde toplanan Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, "Atakan ölmedi, kalbimizde yaşıyorö pankartı açtı, "Kaza değil cinayetö, "Kefenle değil cübbeyle gidelimö ve "Gümüşhane uyuma, Atakan'a sahip cık" sloganları atarak Belediye binası önüne kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ali Karagöz, çok üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:

" Atakan 23 yaşında ve büyük umutları, büyük hayalleri ve büyük hedefleri olan, okulun kapanmasına 1 haftalık bir zaman varken ailesine kavuşmak için bizler gibi günleri iple çeken bir kardeşimizdi. Ekmeğimizi paylaştığımız, aynı yolda planlar kurduğumuz, devletine ve milletine faydalı birey olmak için gecesini gündüzüne katan bu arkadaşımızı sonsuzluğa uğurluyoruz. Olayın sonuna kadar araştırılmasını, sorumlu mercilerin gereken çalışmaları yapmasını ve hayatının baharında açan çiçeklerin bir daha bu şekilde solmasını istemiyoruz."

Belediye binası önünde bekleyen ve açıklama bitmesine rağmen dağılmayan öğrenciler, polisin müdahale edileceği uyarısı üzerine bölgeden ayrıldı. Bu arada, kaya düşme olayının yaşandığı bölgede evi bulunan yöre sakinlerinden Safiye Tankuroğlu da yamaçtan sürekli olarak taş düştüğünü belirerek, "Düşen kayalar evimizin çatısına zarar verdi. Misafirimizin arabası hasar gördü. Evde, çevrede, bağda, bahçede iş yapamıyoruz. Korkuyoruz. Dert yandık ancak ama bir önlen alınmadıö diyerek sorunu dile getirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Olayın meydana geldiği yerin ve kayaların görüntüsü

-Hastane önünden görüntüler

-Anne ve babasının görüntüleri

-Öğrencilerin görüntüleri

-Yapılan konuşma

-Detaylar

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO DHA

=============================================================

2)ADANA'DA ANİDEN BASTIRAN YAĞMUR ISLATTI/ EK GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Görüntü Dökümü

------------------------

Su giderinin taşması

Vatandaşların su içinde yürümeye çalışması

Suda kalan araç sahibinin konuşması

Arcın içindeki su birikintilerinden görüntü

Suda kalan araçtan görüntü

Vatandaşların su birikntisi olduğu yeri sandalyelerle çevirmesi

SÜRE: 02'09"    BOYUT: 132 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

3)BARTIN ŞEHİR ORMANI'NDA AĞAÇ KESİMİNE TEPKİ

BARTIN Şehir Ormanı'nda 30 çam ağacının kesilmesine çevre halkı tepki gösterdi. Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, zamanı geçmiş ve yol kenarında devrilme riski bulunan ağaçları kestiklerini, yerine yenilerinin dikileceğini söyledi.

Hürriyet Mahallesi TOKİ konutları yanında bulunan Bartın Şehir Ormanı içindeki yolun çevresinde sabah saatlerinde ağaç kesimine başlandı. Yol kenarındaki büyük çam ağaçlarından bazıları görevliler tarafından kesildi. 2011 yılında açılışı yapılan, içerisinde kameriye, mescit, yürüyüş yolları ve kuş gözlem evi bulunan Şehir Ormanı içerisindeki ağaçların kesilmesine çevre sakinleri tepki gösterdi. Görevliler, kesimin yasal olduğunu, ağaçların damgalanması sonucu kesildiğini söyledi.

Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, yol kenarında devrilme riski bulunan 30 çam ağacının damgalanarak kesildiğini söyledi. Yanık şöyle konuştu:

"Şehir Ormanında bulunan zamanı geçmiş ve yürüyüş yolu kenarında devrilme tehlikesi bulunan çam ağaçlarını rehabilite etmek için bu çalışmayı yapıyoruz. Belirlediğimiz ve damgaladığımız ağaçların kesimine başlandı. Biliyorsunuz, TOKİ Şehir Ormanı yüksekliği itibariyle çok rüzgar alan bir yer. Şiddetli rüzgarlarda bu kuruyan çam ağaçları yürüyüş yolundan geçen insanlara zarar verebilir. Bu hem seyreltme çalışmasıdır. Kimse endişe etmesin. Sonrasında buralara yeni ağaçlar dikilecek."

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Kent ormanı

-Çam ağaçlarından detay

-Ağaçların kesilmesi

-İşçilerin çalışması

-Detay görüntüler

Dosya adı: brt_agac_kesımı

Süre: 3.13 Boyut: 103 MB

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

=====================================================

4)VALİ MAHKUMLARLA ORUÇ AÇTI

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcılığı himayesinde İl Müftülüğü ve Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından verilen iftar yemeğinde, hükümlülerle oruç açtı.

İftar yemeği öncesinde Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Müftüsü Osman Artan ve beraberindekiler Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu iş atölyelerini gezerek buradaki hükümlülerle sohbet etti, yaptıkları çalışmalarla ilgili Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Özer'den bilgi aldı.

CEZA İNFAZ KURUMLARINDA 5 VAİZ GÖREVLİ

Yemekte konuşan İl Müftüsü Osman Artan, 3 yıldır Ramazan ayında toplumun her kesimiyle bir araya geldiklerini, hükümlü ve tutuklular için 5 vaizin görevlendirildiğini ve dini bilgiler aktardıklarını söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise iş atölyelerinin önemine değinerek, bu atölyelerde emek ve alınteri bulunduğunu belirtti. Başsavcı Solmaz, "İdarede çalışan arkadaşlarımızın destekleriyle birlikte işin erbaplarıyla burada bir şeyler üretmeye çalıyoruz. İşi bilmeyen ya da ilk defa böyle bir atölyede çalışan sizlerin göstermiş olduğu gayretin de çok özel yeri var. Başta Sayın Valim olmak üzere burada bulunan daire müdürlerine çok teşekkür ediyorum. Sizlerle ilgili taleplerimiz konusunda bizleri hep desteklediler" diye konuştu.

VALİ KARALOĞLU: İNŞALLAH YENİ BİR HAYAT VE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPARSINIZ

Vali Münir Karaloğlu da konuşmasında devletin her türlü imkanını hükümlüler içen seferber ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı rahmet, bereket, kardeşlik ayı. Bu ay fırsat bilerek her akşam toplumun farklı kesimleriyle bir araya gelmeye çalışıyorum. Farklı mekanlarda, farklı insanlarla iftar sofrasında buluşuyoruz. Hemhal oluyoruz, dertleşiyoruz. Bu akşam da siz değerli mahkum kardeşlerimizle bir iftar sofrasını paylaşmak için buradayız. Hepimiz hayatta sürprizlerle karşılaşabiliriz. Burada olmanız, geçmişte olanlar önemli değil, önemli olan bundan sonrasını planlamanızdır. Az önce atölyeleri gezdik, burada, açık cezaevinde sizlere birçok imkan sunuluyor. Öğreneceğiniz meslekle bundan sonraki hayatınızı planlayabilirsiniz. Size arz edilenleri iyi değerlendirmelisiniz. Bundan önceki hayatınızın muhasebesini yapıp, bundan sonraki hayatınızı da o muhasebe üzerinde yeniden inşa etmeniz lazım. İnşallah rabbim en kısa zamanda bu hayattan kurtarır. Yeni bir hayat, yeni bir başlangıç yaparsınız diye temenni ediyorum."

850 hükümlünün katıldığı iftar yemeğinde dualar edildi, ney eşliğinde ilahiler dinlendi. Müftü Osman Artan'ın yaptığı duayla sona eren yemeğin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, iftar yemeğinin sponsorluğunu üstlenen işadamı Mustafa Önder Cantürk'e plaket verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Vali Karaloğlu mahkumlarla sohbet ederken

İş atölyelerinin gezilmesi

İftar yemeği

İl Müftüsü Osman Artan konuşması

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Solmaz konuşması

Vali Münir Karaloğlu konuşması

Haber: Selma KUNAR- Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

======================================================

5)PARMAKLIĞA SIKIŞAN KÖPEĞİ İTFAİYE KURTARDI

DENİZLİ'de bir binanın bodrumuna girip, penceresinden dışarı çıkmak isteyen köpek, demir parmaklıklar arasına sıkıştı. İtfaiye görevlileri, parmaklıkları esneterek, köpeği sıkıştığı yerden kurtardı.

Merkezefendi'nin Şemikler Mahallesi'nde bir apartmanın bodrumunun penceresinden dışarı çıkmak isteyen köpek, parmaklık demirleri arasına sıkıştı. Bulunduğu yerden çıkamayan köpeği gören vatandaşlar, yardım etmek istedi, ancak başarılı olamadı. Bunun üzerine çevredekiler durumu, itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, pencerenin demirlerini esneterek, köpeği sıkıştığı yerden kurtardı. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen köpek, Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

İtfaiyenin kurtarma çalışması

Köpeğin sıkıştığı yerden kurtarılması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================================

6)BÜLENT ECEVİT ÜST GEÇİDİ'NE GENEL BAŞKANLI AÇILIŞ

Demokratik Sol Parti (DSP) merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit'in adının verildiği üst geçit, Kocaeli'de DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın katılımıyla açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Sanayi Mahallesi, Ömer Türkçakal Bulvarı üzeri Uluslararası Fuar Merkezi önüne yapılan yaya üst geçidinin açılışı bugün gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla Demokratik Sol Parti'nin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit'in adının verildiği köprüs DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın katımlıyla açıldı. Açılışa Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

Merhum Bülent Ecevit'in Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en ön sıralarda yer aldığını söyleyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,"Bülent Ecevit, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, siyasetin en dürüst kimlikleri içinde en ön sıralarda yer almış, gerçekten halkçı, gerçekten yurtsever, milliyetçi ve gerçekten demokrat bir siyasi kişiliktir. Bugün Türkiye'nin hangi noktasına gidersek gidelim, hangi insanda hangi siyasi partiye oy verirse versin kiminle görüşürsek görüşelim Bülent Ecevit'i apayrı bir yere koyar. Dolayısıyla bizler Bülent Ecevit'in emaneti olan Demokratik Sol Parti'yi ve onun kuramını, onun politikalarını ilelebet yaşatabilmek için Demokratik Sol Partililer olarak da çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise köprüye Bülent Ecevit'in isminin oy birliğiyle alınan kararın ardından verildiğini söyleyerek, "Oy birliğiyle alınmış bu karar Kocaeli'deki bu anlamdaki bir karşılıklı anlayışın, hem de bu ülkenin geleceğinde birlikte yaşamaya dönük çok önemli bir katkının işareti. Bu ülkeye hizmet eden, bu milletin gelişmesine ve kalkınmasına, bugün sahip olduklarımız ve geleceğe taşınmasına hizmetleri olan böylesi devlet büyüklerini hem hatırlamak hem anmak, hem de gelecek kuşaklara  ve bu ülkede yaşayan her gelecek nesillere onları hatırlatmak adına örnek bir hizmet olarak görüyorum."

Ülkeye hizmet eden insanlara karşı vefa borcu olduklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bülent Ecevit, dürüstlük timsali bir insan, bir devlet adamı. Hayatı hep mücadeleyle geçmiş, temiz yaşamış güzel bir isim bırakmış. Örnek alınması gereken şahsiyetlerden bir tanesi. Bir devlet adamımızın ismini sonsuzlaştırmak, yaşatmak için bu üst geçide seve seve adını verdik, diğer devlet büyüklerimizin ismini verdiğimiz gibi. Çünkü ülkemize hizmet etmiş, çile çekmiş, sıkıntılar yaşamış bire bir. Bunlara karşı da bizim vefa borcumuz var. İnanıyorum ki bu vefa borcunu az da olsa ödemiş oluruz. Kendisini rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bu ismin meclisimizin kararıyla, oy birliğiyle bu ismi verdik. ve bundan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.     Açılışın ardından DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve kent protokolü, köprü merdivenlerinde toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından köprü üzerinden toplu olarak yüründü.

Görüntü Dökümü

-------------------

-DSP Genel Başkanı konuşması

-Köprü açılışı ve köprü üzerinde yürünmesi

Çağla DAŞCI- Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli)

===================================================

7)UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 7 GÖZALTI

ÇANAKKALE'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı, 1 kişinin arandığı belirtildi. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il merkezi ile Bayramiç İlçesi'ndeki 8 adrese dün (salı), eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptıkları belirlenen 7 kişi, jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 kişinin arandığı belirtildi. Jandarma tarafından şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda 8 cep telefonu, 8 simkart, 5 gram toz esrar, 161.8 gram bonzai ve 4 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Zanlılardan görüntü

(Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement