Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Bakan Gül: Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur (2)BAKAN GÜL: KAHRAMANLIK, TİŞÖRTÜNE 'KAHRAMAN' YAZARAK OLMAZAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki temasları kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

22.07.2017 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Gül: Makamlar, alındığı gün teslim edilmek üzere oturulur (2)

BAKAN GÜL: KAHRAMANLIK, TİŞÖRTÜNE 'KAHRAMAN' YAZARAK OLMAZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki temasları kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Parti binasına girerken ziyareti için kesilmek istenen 3 küçükbaş hayvanı gören Bakan Gül, kurban edilmemesini istedi. Burada kendisini bekleyen partililere seslenen Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlularının yargı önünde hesap verdiğini söyledi. Yargı sistemiyle ilgili yeni reform ve düzenlemeler olacağını kaydeden Gül, şöyle dedi:

" Türkiye'de adalet kavramı gerçekten Ak Parti hükümetleriyle beraber çok büyük reformlara ve yeniliklere şahit oldu. Ama daha yapılacak çok büyük işler var ve hükümetimiz bunları eylem planlarında belirledi, inşallah Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunları da başaracağız. Şuanda 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi neticesinde darbeci hainler Türk adaleti önünde hesap veriyor. Şunu da belirteyim ki hiç bir hain bu mahkemelerden, Türk yargısının önünden kaçamayacak. Bağımsız Türk yargısı, 15 Temmuz darbe girişimini planlayan, tertip eden, organize eden kim varsa bugün yargı önünde hesabını sormakta, adil bir şekilde yargılamasını yapmaktadır. Türkiye bir hukuk devletidir, gerek ulusal, gerek uluslararası bir hukukun parçası olarak hukuk çerçevesinde bu yargılamasını yapmaktadır. Şundan emin olalım 15 Temmuz'un kahramanları aziz milletimizidir ve sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. 15 Temmuz'da kahramanca ülkemizi, ezanımızı, İstiklal Marşımızı, Cumhuriyetimizi koruyan bu kahramanlar. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, aziz milletimiz sizler nesilden nesile anlatılacaksınız. Bu demokrasi ve bağımsız mücadelesini kazanan kahramanlar olarak. Kahramanlık, öyle tişörtüne 'kahraman' yazarak olmaz. 'Kahraman' diyerek ortaya çıkıp 15 Temmuz'da, Türkiye'yi işgal etmeye çalışanların, Cumhurbaşkanı'na suikast etmeye çalışanların fare gibi o delikten çıktığını bütün milletimiz gördü.  İnşallah bu hainler, Türkiye'yi bölmek isteyen, Türkiye'yi işgal etmeye çalışan 15 Temmuz'da bölücü terör örgütüyle, hangi terör örgütü olursa olsun bölmek, parçalamak isteyen, yıkmak isteyenler Türk yargısının önünde hesap vermektedir ve bunun da takipçisi milletimizdir, bakanlığımızdır, hükümetimizdir. Kimsenin bu konuda asla gevşeklik, asla bir zafiyet, asla bu konuda farklı bir beklenti içerisine girmesine asla izin veremeyiz. Nasıl 15 Temmuz günü Cumhuriyetimizi koruduysak, muhafaza ettiysek, bu hainlerin de Türk yargısı önünde sonuna kadar hesaplarını verecekleri, cezalarını çekecekleri süreci hep birlikte takip edeceğiz. Bu milletimize olan boynumuzun borcudur. "

'İTİRAZ NETİCESİNDE 4 KİŞİ HAKKINDA DA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI'

Bakan Gül, basın mensuplarının Büyükada'da gözaltına Almanya uyruklu kişinin tutuklanmasıyla ilgili Alman hükümetinin tavrının nasıl olduğu yönündeki soruya ise, şöyle yanıt verdi:

"Türkiye bir hukuk devleti ve bağımsız Türk mahkemelerince bu konuyla ilgili olarak 10 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. 6 kişi tutuklandı, 4 kişi serbest kalmıştı. Dün savcılığın yapmış olduğu itiraz neticesinde 4 kişi hakkında da tutuklama kararı çıktı. Bu konuyla ilgili, Alman olduğu için Alman hükümetinin bir ilgisi söz konusu. Yalnız Türkiye bir egemen ülke. Türkiye emniyetiyle, güvenlik güçleriyle, adli iş birliği neticesinde alınan tedbirler ve bu konuda yapılan bir yargılama süreci vardır. Türk mahkemeleri, bu konuda en adil şekilde hukuk devleti ilkesine uygun bir şekilde süreci takip edecektir. Bizim açımızdan bu konuda ilgili olan boyut, yargılamanın adil, bağımsız şekilde yapılmasıdır. Mahkemelerimiz, savcılığımız bu konuda da süreci titiz bir şekilde takip etmektedir. Hukuki bir süreçtir. Süreç devam etmektedir."

Bakan Gül, partiden sonra Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep Barosu'nu da ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Bakanın partiye gelmesi

Partililerin sloganları

Abdülhamit Gül'ün konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

==================================

Bakan Çavuşoğlu sokak türkücüsüne 20 lira bahşiş verdi

AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavusoğlu, kapalı çarşıda esnafı ziyaret etti, pazarcı esnafın ikram ettiğıi kirazdan yedi. Yol üzerinde bağlama çalan sokak türkücüsünden "Çeşm-i siyahimö isimli türküyü dinleyen Bakan Çavuşoğlu cebinden çıkardığı 20 lirayı çalan kişinin önünde bulunan bahşiş tukusuna bıraktı. Daha sonra bir işyerinde beraberindekilerle birlikte Bursa Kebabı yiyen Bakan Çavuşoğlu Büyükşehir Belediyesi'ne ait Dobruca Tesisleri'ne giderek burada partililerle ve arkadaşları ile sohbet etti kahve içti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Çarşı esnafıyla selamlaşma

-Vatandaşlarla sohbet

-Esnaf ile sohbet

-Türkü dinlemesi ve bahşiş vermesi

Haber: BURSA,

==================================

Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldı (2)

SEYDİKEMER'DEN AYRILDI

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde düzenlenen Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ndeki konuşmasının ardından bir süre dinlenip, yemek yedi. Ardından helikopterle Seydikemer'den ayrıldı.

Haber: SEYDİKEMER (Muğla),

=====================================

16 yaşındaki genç denizde boğuldu

BURSA'nın Gemlik ilçesi'nde sahilde elbiseleri dünden beri duran 16 yaşındaki İsmail Can Gül'ün cesedi dalgıçlar tarafından yapılan arama sonucu bulundu.

Gemlik ilçesi  Kumla Mahallesinde dün  saat 15.00 sıralarında serinlemek için denize giren   İsmail Can Gül'den haber alınamadı. Sahilde sahibi olmayan elbise gören bir vatandaş durumu polise bildirdi.  Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları yaptıkları aramada kıyıya beş metre uzaktaki dubaların yanında İsmail Can Gül'ün dibe batmış halde cesedini bularak kıyıya çıkardılar. Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından İsmail Can Gül'ün cesedi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na  kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

------------------------

Olay yerinden görüntü

Haber: Hurşit TOPAL BURSA,-

=====================================

Hero tişörtlü genç gözaltına alındı

ESKİŞEHİR'de Türkçesi 'kahraman' anlamına gelen üzerinde İngilizce 'HERO' yazılı tişört giyen Ç.B. polis tarafından gözaltına alındı.

Bugün Hamamyolu Caddesi'nde bir gencin üzerinde 'HERO' yazılı tişört giydiği yönde Haber Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine polis harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri üzerinde 'HERO' yazılı tişört giyen Ç.B.'yi İsmet İnönü Caddesi'nde yakaladı. Kimlik kontrolü yapılan Ç.B. daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdiler.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Polis arabasının görüntüsü

-Üzerinde HERO yazılı Ç.B.'nin hastaneye getirilmesi, çıkışı

-Hastanenin dışından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

====================================

Belediyeye temsili mezarla tepki

ZONGULDAK'ta 38 yaşındaki Korhan Kayhan, işyerinin önünde 3 gün önce patlayan su borsunu tamir eden belediyenin söküp yerine döşemediği parke taşlarıyla temsili mezar yapıp duruma tepki gösterdi.

Meşrutiyet Mahallesi'nde esnafın yoğunlukta olduğu Fevzipaşa Caddesi'nde 3 gün patlayan su borusu belediye ekiplerince tamir edildi. Ancak sökülen parke taşları yerine konulmadı. Korhan Kayhan, işyerinin önündeki parke taşlarıyla temsili mezara yaparak belediyeye tepki gösterdi. Çalışma yapılan yerin terafını parke taşlarıyla çeviren Kayhan, 'Ruhuna Fatiha' yazılı musalla taşı da koydu.

Korhan Kayhan, belediyeye tepkisini esprili bir şekilde göstermek istediğini anlatarak şöyle konuştu:

"Tamirin ardından, oradaki parke taşlarıyla yolu kapatmadılar. Dolayısıyla ben de bu parke taşlarıyla orayı çevreleyerek belediyenin hizmetini mezara gömdüm. Caddeden geçen vatandaşlar, müşterilerim, 'Burada mezar mı var?' diye soruyor. Benim buradaki amacım belediyeye küçük esprili bir tepki vermekti. Biz 3 gündür buranın kapatılmasını istedik. Ama gelip de şuradaki 2 tane taşı koymadılar."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Mezardan datayalar

-Vatandaşların mezara olan ilgisi

-Korhan Kayhan ile röportaj

-Vatandaşla röportaj

-Mezar başında dua eden vatandaş

Süre: (3.20) Boyut: (107 MB)

Haber-Kamera: Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK,

====================================

Otobüs firmaları VİP hizmet dönemini başlattı

'Uçakbüs' ile İstanbul-Ankara, İzmir- Çeşme ve Bodrum seferleri başladı

Bir  otobüs firması 'uçakbüs' ismini verdiği projeyle uçakta olmayan konforu otobüs filosundaki tüm araçları donatarak masaj, sıcak yemek-kahvaltı, sınırsız çay kahve ve her yolcuya bir ıpad imkanı sunarak yolculukta VİP hizmeti başlattı. Firma, İstanbul-Ankara,İzmir-Çeşme ve Bodrum seferlerini başlatırken Türkiye'nin önemli noktalarınada yakın bir tarihte yeni seferlerine başlayacak.

LÜKS UÇAKLARDA BULUNAN HİZMETLERİ KARAYOLUNA TAŞIDI

Uçakbüs'ün yolcularına ilk hizmeti özel VİP transfer ayrıcalığı. Rezervasyon yaptırdığınız taktirde özel VİP araçlarla kapınıza kadar geliyor, terminale kadar sizi lüks araçlarla keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

OTOBÜS SEYAHATİNDE CHECK-İN DÖNEMİ

Türkiyede ve Dünyada sadece uçak yolculuğunda yapılan check-in ilk defa ülkemizde bir otobüs firmasında yapılmaya başlandı.Yolcular boarding kartlarını alarak koltuklarında ve bagajlarında herhangi bir sorun yaşamıyor.Ayrıca yolcu güvenliği de x-ray cihazları ile  ön planda tutuluyor. Üst katta adeta acık büfeyi aratmayan launch alanı var, bu alanda yolcular çeşitli ikram ve içeceklerden de ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar.

MASAJ KOLTUKLARI İLE KEYİFLİ YOLCULUK

Uçak korkusunu yenemeyen aynı zamanda uçakta olmayan konforu tercih eden otobüs yolcuları her koltukta bulunan masaj düğmesine basarak yolculuğu keyifli hale getirebiliyor.  İşte ilk ayrıntı kuşkusuz rahat koltuklar ama sadece koltukların rahatlığı değil iki koltuk arasında ki mesafede dikkat çekmekte. Öndeki koltuk arkaya yaslansa bile arkada çok rahat hareket edebiliyorsunuz.Yolculuk esnasında keyifli lüks bir yemek yemek için business class uçak biletinize ihtiyacınız yok. İşte Uçakbüs'ün menüsü de çok keyifli ve zengin.

İstanbul-Ankara,İzmir-Çeşme ve Bodrum seferlerini başlatırken Türkiye'nin önemli noktalarınada yakın bir tarihte yeni seferlerine başlayacak. Bu üst düzey konforu yaşamanın bedeli de cazip fiyatlarının olması yolcuları bir hayli sevindirmekte. Viva lines firmasının yöneticileri ise kısa zaman içinde Türkiye'nin seyahatteki marka ismi olacaklarını kaliteli yolculuğu ucuz fiyatlara sunmanın grurunu yaşadıklarını belirttiler.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Otobüsten görüntü

-Seyahat sırasında çekilen görüntüler

-'Uçakbüs'te verilen hizmetlerden görüntü

-Firma yetkilisi ile röp.

-Yolcular ile röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: İZMİR - ANKARA

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı
    08:48 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' Operasyonlarında 70 FETÖ Şüphelisi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ'ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

  • İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
    08:44 İzmir'de Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 112 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda, Bornova ilçesindeki bir evde yapılan aramada 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.


Advertisement