Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

ŞEHİT POLİS, MEMLEKETİ SİMAV'DA TOPRAĞA VERİLDİİSTANBUL'un Bayrampaşa ilçesinde, bariyere çarparak şehit olan 'Yunus' olarak bilinen motorize ekipte görevli polis memurlarından 21 yaşındaki Burak Bülbül, memleketi Kütahya'nın Simav ilçesinde törenle toprağa verildi.

24.07.2017 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT POLİS, MEMLEKETİ SİMAV'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İSTANBUL'un Bayrampaşa ilçesinde, bariyere çarparak şehit olan  'Yunus' olarak bilinen motorize ekipte görevli polis memurlarından 21 yaşındaki Burak Bülbül, memleketi Kütahya'nın Simav ilçesinde törenle toprağa verildi.

Geçen 21 Temmuz'da, Bayrampaşa O-3 bağlantı yolunda, motosikletli polis ekibi bariyere çarptı. Motosiklette bulunan polis memurları

Burak Bülbül ve Ertuğrul Taciroğlu yaşamını yitirdi. Acı haber, şehit polis memurlarından Burak Bülbül'ün Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'ne bağlı Maksutlu Köyü'nde yaşayan  ailesine acı haber tez ulaştı. Üniversite öğrencisi bir de kızları olan Maksutlu Köyü'nde 20 yıldır imamlık yapan Ali Bülbül ile eşi Fatma Bülbül iki çocuklarından birinin ölüm haberiyle yıkıldı. 1.5 yıllık polis memuru Bülbül'ün cenazesi dün (Pazar) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ailesinin de katıldığı törenin ardından memleketleri olan Kütahya'nın Simav İlçesi'ne gönderildi. Şehit polis Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu bugün öğlen saatlerinde hastane morgundan alınarak, eşkort eşliğinde baba ocağının bulunduğu Simav'a 10 kilometre mesafedeki Samat Köyü'ne getirildi. Burada helalik alınmasının ardından cenaze, Samat Köyü Mezarlığı'na götürüldü. Burada şehit polisin meslektaşlarının omzunda taşınan cenazesi mezarlık girişinde bulunan musalla taşına konuldu. Burada düzenlenen törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, AK Partili Simav Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan, şehit polisin yakınları ve çok sayıda köylü katıldı. Namaz öncesinde taziyeleri kabul eden şehit polisin 25 yıllık imam olan babası Ali bülbül, gözyaşlarına tutamadı. Yakınları tarafından teselli edilen Baba bülbül, cenazede ön safta yer aldı.

Kütahya İl Müftüsü Mustafa Hazırlar'ın kıldırdığı namazın ardından şehit polis Bülbül, gözyaşları içinde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Şehit polis Burak Bülbül'ün cenazesinin polis eskortu eşliğinde baba ocağı Simav'a bağlı Samat Köyü'ne getirilmesinden görüntü

-Baba evi önünde helallik alınmasından görüntü

-Burak Bülbül'ün Türk bayrağına sarılı tabutunun polis arkadaşlarının omuzlarında dualar eşliğinde taşınması

-Şehit polis memuru Burak Bülbül'ün cenaze namazına katılan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, AK Partili Simav Belediye Başkanı  Süleyman Özkan ve vatandaşlardan görüntü

-Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın cenaze namazını kıldırması

-Şehit polis Burak Bülbül'ün cenaze namazında 25 yıllık imam babası Ali Bülbül'ün ağlaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YENEN/ SİMAV (Kütahya),

========================================

DEAŞ'IN BOMBA YÜKLÜ ARAÇ SALDIRISININ 110 SANIĞININ YARGILANMASINA BAŞLANDI

TERÖR örgütü DEAŞ'ın, 1 Mayıs 2016 tarihinde düzenlediği ve 3 polisin şehit olduğu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırısının 60'ı tutuklu 110 sanığının yargılanmasına başlandı.

DEAŞ terör örgütü üyesi İsmail Güneş, 1 Mayıs 2016 tarihinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Bomba yüklü minibüsün infilak ettiği saldırıda 3 polis memuru şehit oldu, çoğunluğu polis memuru 34 kişi yaralandı. Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında polis, onlarca kişiyi gözaltına aldı ve sanıklardan 60'ı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu Savcılığı da saldırıya ilişkin hazırladığı ve 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, terör örgütü DEAŞ üyesi 110 kişinin cezalandırılmasını istedi.

Tutuklu sanıklardan 12'sinin ağırlaştırılmış müebbet, diğer 98 kişinin ise terör örgütü üyeliği suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının istendiği davanın ilk duruşması bugün başladı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma öncesi Gaziantep Adliye Sarayı çevresinde polislerce yoğun önlem alındı. Duruşmaya katılan sanıkların yakınları da mahkeme salonuna güvenlik taramasından geçirilerek alındı. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya başladı.

SANIKLARIN İFADELERİ ALINIYOR

8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan tutuklu sanıklardan Adem Yumuşak, terör örgütü üyesi olmadığını ve askerlik haricinde Gaziantep'ten ayrılmadığını öne sürdü. Soruşturma dosyasında verdiği ifade ile sanık olmasına yol açan gizli tanığın kendisine iftira attığını iddia eden Yumuşak, mahkeme başkanının düşmanı olup olmadığı sorusuna "Yok" yanıtını verdi.

Tutuklu sanıklardan Ahmet Çapkın da kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti, intihar yelekleri ile mühimmat bulunan depoyla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Sanıklardan Ahmet Zeytinci de barbarca diye tanımladığı saldırıyı yapanlarla bağlantısının bulunmadığını ifade etti. Mahkeme Başkanı Hüseyin Pekşen'in telefon görüşme kayıtlarında maç saati olarak '9.10' dediğini hatırlattığı Zeytinci'ye, zamanın saldırının yapıldığı saate denk geldiğini söyledi. Sanık ise mahkeme başkanına denk gelen saatin rastlantı olduğunu söyledi.

Devam eden duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmayı sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Gaziantep Adliyesi

Güvenlik önlemleri

TOMA ve zırhlı araçlar

Özel harekat polisleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

====================================

UZMAN ÇAVUŞ OLACAKTI, GİRDİĞİ ÇAYDA BOĞULDU

KAHRAMANMARAŞ'ta, 22 yaşındaki Mustafa Beyazıt, serinlemek için girdiği Karasu Çayı'nda boğularak hayatını kaybetti.

Olay, öğle saatlerinde Döngele Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için Karasu Çayı'na giren Mustafa Beyazıt, bir süre sonra çırpınmaya başlayıp suda kayboldu. Arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye su altı arama kurtarma ekipleri, gencin cansız bedenine ulaştı.

Sudan çıkarılan Beyazıt'ın cesedi, otopsi için hastane morguna götürüldü. Beyazıt'ın uzman çavuş olabilmek için girdiği sınavı kazandığı ve yaşamını yitirmese cuma günü Ankara'ya giderek göreve başlayacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Gencin cesedinin çıkarılması

Cesedin sağlık ekiplerine teslim edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: İskender ZENGİN Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==============================================

YOLDA ÇIPLAK YÜRÜYÜNCE GÖZALTINA ALINDI

ÇORUM'da cadde üzerinde çırılçıplak yürüyen bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Çorum'un en işlek yerlerinden olan Cemilbey Caddesi üzerinde dün akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen bir kişi, çıplak olarak yürümeye başladı. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında bir süre yürüyen adamı, ihbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri yakaladı. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen ve adı açıklanmayan kişi, ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Çıplak adamın sokaklarda yürümesi

-Detaylar

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

===================================================

OTOMOBİLE GİREN YILANI İTFAİYE ÇIKARDI

ADIYAMAN'da, otomobile giren yılan, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarılarak doğaya salındı.

Yeşilyurt Mahallesi'nde 44 FP 139 plakalı otomobiliyle ilerleyen Abuzer Karaca, ayağına yılanın dolandığını görünce kısa süreli panik yaşadı. Otomobili park edip kendisini dışarı atan Karaca, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbarın ardından mahalleye gelen itfaiye erleri, kısa çalışmanın ardından otomobilin motor bölümüne giren yılanı bularak çıkardı ve kafese koydu. Bölgeden uzaklaştırılan yılan daha sonra itfaiye ekipleri tarafından doğaya bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

İtfaiye müdürlüğü

Kafesteki yılan

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement