Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

El bombaları ve tabancalarla yakalanan 5 DEAŞ'lı tutuklandıGAZİANTEP'te 4'ü kontrol noktasında, 1'i ise polis tarafından operasyonla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi tutuklandı.

26.07.2017 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

El bombaları ve tabancalarla yakalanan 5 DEAŞ'lı tutuklandı

GAZİANTEP'te 4'ü kontrol noktasında, 1'i ise polis tarafından operasyonla yakalanan terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi tutuklandı.

12 Temmuz Çarşamba gecesi İstiklal Mahallesi'nde oluşturulan kontrol noktasında polislerin durdurmak istediği 33 SAA 052 plakalı otomobilde bulunan 4 Suriyeli kaçmaya çalıştı. Polisin takibiyle yakalanan Suriyelilerin üzerinde ve otomobilde kuşağa takılı 2 el bombası ile 2 tabanca ele geçirildi.

Polisin aynı gün yaptığı bir başka operasyonda da DEAŞ üyesi 1 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 5 DEAŞ'lı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında; ilimiz Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Şahinbey İlçesi İstiklal Mahallesi 33 nolu sokak üzerinde yapılan uygulama sırasında durdurulan şüpheli araç içerisinde 2 el bombası, 2 tabanca ve patlayıcı yerleştirmek için kullanılan bomba kemeri ve çok sayıda dijital materyallerin bulunduğu araç içerisinde diğer şüphelilerle birlikte yakalanarak gözaltına alınan 4 şahıs ve ayrıca DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilerek engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde gözaltına alınan 1 şahıs olmak üzere toplam 5 şüpheli üzerlerine atılı 'Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan sevk edildikleri Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

ARŞİV

Olay yeri

Suriyelilerin otomobili

Otomobilde arama yapılması

Ele geçirilen el bombaları ve yelek

Polislerin inceleme yapması

Çevredeki kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 87 MB

==============================================

Zeytinlikten ana yola çıkan cipe TIR çarptı: 1 ölü, 4 yaralı

BURSA'nın Orhangazi ve İznik ilçeleri arasındaki karayoluna zeytinlikten hatalı çıkış yaptığı iddia edilen cipe TIR çarptı. Kazada, cipte bulunan 78 yaşındaki Fatma Uluç yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Kaza,  saat 15.00 sıralarında Orhangazi-İznik karayolu Üreğil Mahallesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. 69 yaşındaki İbrahim Bıkın yönetimindeki 34 HKU 23 plakalı cipe,  zeytinlikten ana yola çıkış yaptığı sırada İznik yönüne giden 34 yaşındaki Fatih Rüzgar yönetimindeki 14 EM 538 plakalı TIR çarptı. TIR altında yaklaşık 10 metre sürüklenen cipin arka koltuğunda oturan Fatma Uluç yaşamını yitirirken,    araç sürücüsü İbrahim Bıkın ile birlikte Fidan Bıkım (69), Asiye (49) Bıkım ve Rabia Bıkım (56) yaralandı.  Fatma Uluç'un cesedi  Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, TIR sürücüsü Fatih Rüzgar  gözaltına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Kaza yeri,

-savcı incelemesi,

-ambulans,

-kaza yapan araçlar,

TIR'ın yedek şoförü ile röp,

-detay görüntüler,

-ölen kadının cesedinin morga getirilmesi

Haber: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa),

===============================================

Vali Karahan'dan siyasi partilere ziyaret

DENİZLİ Valisi olarak geçtiğimiz 5 Temmuz'da göreve başlayan Hasan Karahan, kendisini ziyaret eden siyasi parti temsilcilerine iadeyi ziyarette bulundu. Önce AK Parti, ardından CHP ve son olarak da MHP'yi ziyaret eden Vali Karahan, Denizli için birlikte çalışacaklarını söyledi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, daha önce kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlıklarını sırasıyla ziyaret etti. Vali Karahan, göreve başlamasının ardından kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan partilere, iade-i ziyaret yaptığını söyledi. AK Parti ve MHP'deki ziyarete basın mensupları davet edilmedi. Ancak CHP İl Başkanlığı, Vali Karahan'ın ziyaret edeceği saati basına önceden bildirdi. Vali Karahan'ı CHP'yi ziyaretinde İl Başkanı Teoman Sancar, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demir ve partililer kapıda karşıladı. Vali Karahan, CHP İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette, "Ben devletin valisiyim, arkadaşlarım da siyaset yapıyor. Gerek iktidar, gerek muhalefetteki siyasi arkadaşlarımla bu kentin sorunlarının daha etkin çözümü, eksikliklerin giderilmesi için elbette koordineli bir şekilde hep birlikte çalışacağız, hep birlikte kafa yoracağız" dedi. Vali Karahan, basın mensuplarının Denizli'de uzun yıllardır valilerin siyasi partileri ziyaret etmediğini belirtmesi üzerine, "Neden şaşırıyorsunuz? Ben sizin şaşırdığınıza şaşırdım. Hepimiz aynı geminin yolcularıyız" diye konuştu. CHP İl Başkanı Teaoman Sancar ise, "Ziyaretlerinden dolayı Vali Karahan'a teşekkür ediyorum. Denizli hepimizin. Yaşanılabilir mutlu bir Denizli için siyaset yapıyoruz. Mücadelemiz bunun içindir. CHP olarak, kamu ve halk yararına yapılan her türlü çalışmaya destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Valinin karşılanmasından görüntü,

-Vali Hasan Karahan'ın konuşmasından görüntü,

-CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================================

Tatilciler İslami otelin kapısında kaldı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 'İslami Otel' konseptiyle hizmet veren 4 yıldızlı otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, aynı odanın birden fazla kişiye satılması nedeniyle kapıda kaldı. Aynı dakikalarda 2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren 15 otel çalışanının kapı önünde iş bırakma eylemi yapması üzerine jandarma ekipleri güvenlik önemi aldı.

Ölüdeniz Mahallesi'nde muhafazakar tatilcilere hizmet veren 200 odalı Mahidevran Oteli'ne internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 5 aile, Uşak, Sivas, Bursa ve Ankara'dan bu sabah otomobilleriyle tatile geldi. Konaklama ücretlerinin bir kısmını önceden ödeyen aileler, odalarına yerleşmek için geldikleri otelin girişinde 'Boş odamız yok' yanıtı aldı. Mağdur olan tatilciler çocuklarıyla birlikte 40 dereceye yaklaşan sıcakta otelin önünde beklemeye başladı. Bu sırada 15 otel çalışanının 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle otel önüne gelip iş bırakma eylemi yapması, tatilcileri çileden çıkardı.

"DOLANDIRILDIK" İDDİASI

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayan tatilcilerin dolandırıldıklarını belirtmesi üzerine, otel önüne gelen jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Jandarma gerginlik yaşayan tatilcilerle otelin güvenlik görevlilerini sakinleştirmeye çalıştı. İş bırakan otel çalışanları ise ücretlerinin ödenmesini istedi.

Bursa'dan eşi ve 2 çocuğuyla otele gelen makine mühendisi 41 yaşındaki Gürkan Çekiç, otel ücretinin 500 lirasını rezervasyon sırasında ödediğini söyledi. Otele yerleşmek için geldiklerinde 'Boş oda yok' yanıtı aldıklarını anlatan Çekiç, dolandırıldıklarını savundu. Otelin çeşitli gerekçelerle kendilerini içeri almadığını anlatan Çekiç, "Bize rezervasyonu nereden yaptırdığımızı sordular. Ben otelin resmi internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırdım. Telefonla gerekli teyitleri de yaptık. Burada organize sistemli bir dolandırıcılık var. Sözde İslami otel" dedi. Uşak'tan eşi ve 2 çocuğuyla tatile geldiklerini belirten öğretim görevlisi 41 yaşındaki Selçuk Sert, geçen 18 Nisan'da rezervasyon yaptırdığını ve 3 bin liraya yakın ücret ödediğini kaydetti. Geri ödemeye ilişkin bilgi verilmediğini ve otel önünde bekletildiklerini aktaran Sert, "Sıcakta eşim ve çocuğumla birlikte otel önünde bekliyorum. Rezil olduk. Herhangi bir açıklama yapan da yok. Mağdur olduk" diye konuştu.

"2 AYDIR MAAŞIMIZI ALAMIYORUZ"

2 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren otelin aşçısı 40 yaşındaki Mine Sarıhan ise otelin tamamen dolu olduğunu ancak ücretlerinin ödenmediğini anlattı. 20 kat görevlisinin iş bırakarak otele gelmediğini belirten Sarıhan, "Şuan 15 çalışan iş bırakma eylemi yapıyoruz. Emeğimizi alın terimizi boşa harcadık. Hiçbir personel maaşını alamadı. Ancak bazıları çalışmaya devam ediyor. Bize katılmak istemediler. Bizim amacımız otele zarar vermek değil. Ancak otel işletmecileri de bize zarar vermesinler. Maaşlarımızı istiyoruz" dedi.

TATİLCİLER DE ÇALIŞANLAR DA OTEL KAPISINDA

Çalışanların yasal haklarını aramak için otele gelen Avukat Hayel Özenç ise şunları söyledi: "Otelde çok büyük sıkıntılar var. Çalışanların maaşlarının ödenmesi için görüşmeye geldim. Ancak oda satılıp, kapıda bırakılan tatilcilerle karşılaştım. Bir yetkili ile çalışanlar için görüşmeye çalıştım. Ancak 'Para falan ödenmeyecek' yanıtını aldık. Yasal tüm başvuruları yapacağız. İşçilerimizi mağdur etmeyeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Otel kapısından görüntü,

-Otel çalışanları ile tartışan tatilcilerin görüntüsü,

-Jandarma ekiplerinin görüntüsü,

-Tatilciler Gürkan Çekiç ve Selçuk Sert ile röportajlar,

-Eylem yapan otel çalışanlarının görüntüsü,

-Mine Sarıhan ve Avukat Hayel Özenç ile röportaj.

Haber - Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

================================================

Pompeiopolis'te su altı çalışması

MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'nde birçok medeniyetin izlerini taşıyan UNESCO Kültür Miras Listesi'ne aday olan 3 bin yıllık Pompeiopolis Antik Kenti Limanı'nın ortaya çıkarılması amacıyla su altı çalışması gerçekleştirildi.

Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın daveti üzerine Selçuk Üniversitesi Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz, başkanlığındaki yaklaşık 20 kişilik ekip Mersin'e geldi. Geçtiğimiz yıl Dana Adası'nda dünyanın en büyük tersanesini bulan keşif ekibi Mezitli Soli Pompeipolis Antik Limanı'nda incelemelerde bulunuyor. Başkan Tarhan ve kendisi de arkeolog olan Belediye Meclis Üyesi Ramazan Toker'in de bir bölümüne katıldığı araştırmaların sonucu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Sualtı araştırmalarda kullanılan keşif gemisiyle birlikte antik limanda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz,  "Çok önemli veriler elde ettik" dedi. Soli Pompeiopolis'in dünya tarihi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Tarhan ise, "Mezitli Belediyesi olarak rutin belediye hizmetlerini bir yandan yürütürken, doğrudan bizim görev alanımızda olmayan hizmetlere de müdahalede bulunuyoruz. Mezitli'nin 3 bin yıla yakın bir tarihi var.  Ticaret ve kültürel yaşam açısından çok önemlidir. Buradaki kültürel değerleri gün yüzüne çıkararak, turizme kazandırmak istiyoruz. Özellikle Soli Pompeoipolis'te bulunan limanın Akdeniz'de bulunan en büyük antik liman olduğunu düşünüyoruz. Deniz altında çok zor şartlarda yapılan çalışmalar sonrası antik limanın ortaya çıkarılması için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Antik kentteki sütünların görüntüsü

Antik kent tabelası

Antik kentten genel ve detay

Antik kentte yürüyenler

Belediye Başkanı Neşet Tarhan gemiye gelirken

Başkan Tarhan'ın karşılanması

Denizdeki incelemeden görüntü

Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz'in konuşması

Başkan Tarhan'ın konuşması

Genel ve detay

SÜRE: 05'07"   BOYUT: 399,91 MB

Haber-Kamera: Gülhan DEMİRCİ/MERSİN,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement