Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yazıklar olsunCUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü eleştirerek "Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor.

08.08.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yazıklar olsun

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşünü eleştirerek "Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken o kadar vatandaşa zülüm ettin senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi" dedi.

Geceyi memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'ndeki evinde geçiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 14: 00 sıralarında helikopterle geldiği Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde Beşikdağı'nda yapımı süren teleferik projesi çalışmalarını havadan inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı eşlik etti.

İLGİYLE KARŞILANDI

Beşikdüzü Çakmak Camii Meydanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, halk oyunları gösterileri ile karşılandı. Beşikdüzü Belediye Başkanı AK Partili Orhan Bıçakçıoğlu'nun 'Paranın ne önemi var, arkamda reis var. Kasabanın şerifi' yazılı pankartının asıldı olduğu meydanda toplanan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevgi gösterileri ile karşıladı. Erdoğan için bölgede geniş güvenlik önlemleri de alındı.

"TÜRKİYE BİR İDOL OLMUŞ DURUMDA"

Konuşmasında Türkiye'nin dünyada artık bir idol olduğunu kaydeden Erdoğan "Günümüz kutlu olsun. Geleceğimizin aydınlık olsun. Ali Şükrü Bey'in mekanında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti. 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok farklı, artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Artık dünyaya Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimiz 3.4'ü konuşan bir Türkiye vardı. Şimdi çok yukarılara tırmandık. 3.4'den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var. Battı diyorlardı, bitti diyorlardı ama Türkiye'yi öyle aldık şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana dolaştılar zannettiler ki geziciler biz Türkiye'ye bitiririz. Arkasında emperyalist güçler var. Onları kullanıyorlar. 11-12 ağaç başka bir yere taşınıyor diye kıyamet koparttılar. 2 buçuk milyon ağaç diktik. Fidanları konuşmuyorum. Biz çevreciydik. Bu ağaçların yanında 2,5 milyarda fidan diktik. Şuanda Anadolu'nun yollarında bütün gördüğünüz fidanlar onlar hep bizim. Biz bu millete aşığız, dertlisiyiz. Aşık olan dertli olan bir şeyler yapar. Diğerleri yapamaz" dedi

"ÖĞRETMENLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Eğitime önem verdiklerinin altını çizen Erdoğan şöyle konuştu: "Şuanda geldiğimiz noktada eğitim dedik. Eğitimde Türkiye'nin üniversitesi olmayan il kalmadı. Nereden nereye Beşikdüzü bu işin incelediğini iyi bilir. 270 bin derslik yaptık. Eğitimde en büyük desteği Milli Eğitime veriyoruz. Çünkü öğretmenlere ihtiyacımız var. Boş ders olmayacak dedik. O eski günleri sınıfımızda 75 öğrenci vardı öyle okuduk. Başbakanlığım döneminde bir karar aldım biz öğrenci sayısını 30'a indireceğiz dedim. Şimdi tüm Türkiye'de derslikler 30'a inmiş durumda. 20'ye düştüğü yerlerde var, daha da düşecek. Şuanda fakir fukara öğrencilere burs veriyoruz. Parayı anneye veriyoruz niye? Babaya versek sigara içecek. Dedik bunu anneye verelim sigarada içmez çocuğuna harcar. İnşallah şimdi yeni eğitim ve öğretimde bu rakam biraz daha artacak. Burs ve krediler artacak. Lisansüstü doktora onlarda artacak. Hesabımız bu ülkede biz batı ile yarışacağız ve üniversitelerimizde kalite artacak. İnşallah bunlar için çok önemli adımlar atmamız lazım. Eğitimde bu adımları atarken sağlıkta şuanda Türkiye'nin dört bir yanında hastanelerimiz var. Şimdi bir taraftan şehir hastanelerine başlıyoruz. İnşallah Trabzon'un şehir hastanesi de yakında başlıyor. Artık Trabzon'un sağlıkta hastane diye bir sorunu kalmayacak. Çünkü laiki neyse onu yapıyoruz. Bunu yapmaya mecburuz."

"MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Türkiye'de vatandaşların ilaç sıkıntısı yaşadığını ve yurt dışındaki ilaçların artık Sağlık Bakanlığı olarak temin edildiğini hatırlatan Erdoğan "Biz gelmeden önce Türkiye'de sağlıkta hastayı bir yeden bir yere alıp gitmek ölümdü. Artık ambulans uçaklarımız var. Dağlara köpeklerin çektiği kızaklarda hastalar taşınıyordu şimdi paletli ambulanslar var. Modern bir ülkeye bu yakışır bizde onun için yapıyoruz. Bu bir görevdir. Yola çıkarken biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Hükümet ve devlet olarak ilaç Türkiye'de yok mu? Yurtdışından mı gelecek? onun bedelini biz devlet olarak öderiz. Çünkü vatandaşım 'ilaç yok' diye çile çekmesine biz göz yumamayız. Bunları bilin onun için hakkınızı arayın. İlgililere, yetkilileri arayacaksınız. Hatırlayın o günleri ilaçları alamıyorduk. Doktor 5 tane ilaç yazıyordu 2'si var, 3'ü yoktu. Ne olacak diye soruyorduk. 'Git eczaneden al' diyorlardı. Birde kafa tutuyorlardı bize. Bunları yaşadık mı?. Kuyruklarda az mı çile çektik. Rahmetli Savaş Ay'ın programında izlediniz mi? Orada Kılıçdaroğlu ne yapıyordu? SSK'nın Genel Müdürü ne yapıyordu? Ey gidi ey" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME: YAZIKLAR OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu'na eleştiriler yönelten ve adaletin hissi olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlarda sosyal adalet, demokrasi diye bir şey yok. Sosyal adalet bizde var. Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye'de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara'dan çıktın İstanbul'a kadar yürüdün senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken o kadar vatandaşa zülüm ettin senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Hala sözde adalet derken senin İzmir Büyükşehir Belediyende grevler var. Orada işçiler adalet arıyor. Sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım. Adalet duygusal değildir. Adalet hissi değildir. Adalet yürek, adalet sorumluluk ister. Bizde bununla bu yoldayız. FETÖ'cüyü, PKK ve DAEŞ'i korumak için eğer sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Zaten yanında gezenlerde belliydi. 'Hastayım' diye yargı onları bıraktı. Hasta olan yürüyor nasıl oluyor bu iş. Bunları iyi tanıyalım"

"ALMANLAR SON DÖNEMDE İSTİKAMETİ KAYBETTİLER"

Türkiye'nin yurt dışında kredisinin gayet iyi olduğunu vurgulayan Almanya'ya mesaj veren Cumurbaşkanı Erdoğan bu konuda da şöyle konuştu: "Daha iyiye gidiyoruz. İstanbul'da şehir hastaneleri için de bir ihale yaptık. Japonlar bu ihaleye geldiler, katıldılar. Çok ilginçtir 1,5 milyar dolar buraya kredi temini oldu. 2 bin 500 yataklı dev hastane İstanbul'da yapılacak. Hani gelmiyorlardı? Bak nasıl geldi. Kardeşlerim 'At binenin kılıç kuşananındır' bunu böyle bilin. Türkiye'nin yurt dışında kredisi gayet iyi. Almanlar sallayıp duruyor onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü biz Almanlara bir şey yapmadık. Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Niye? Ekim ayında seçim var. O seçimlerden dolayı biri buraya çekiyor, diğeri o tarafa vuruyor. Nereye vurursanız vurun biz dümdüz gidiyoruz çünkü biz Türkiye'yizö Mitingin ardından vatandaşlara satranç takımı atan Erdoğan, fanatik Trabzonsporlu internet fenomeni, 'Köksal Baba' lakaplı, Köksal Bektaşoğlu'yla da bir süre görüşerek kendisinin yanağını okşadı. Erdoğan daha sonra ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Mitingten ve panlartlardan görüntüler

-Detaylar

HABER: Muhammet KAÇAR KAMERA: Osman ŞİŞKO/RİZE,

==========================================

Oltu'daki orman yangını 4 gündür sürüyor

ERZURUM'un Oltu ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın havadan ve karadan sürdürülen çalışmalara rağmen bir türlü söndürülemedi. Yangının 4'üncü gününe girilmesine karşın rüzgarın etkisiyle çevreye yayılmaya devam ediyor.

Yangın, Oltu İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Yukarı Çamlı Mahallesi'ndeki sarı çam ağaçlarının bulunduğu ormanda 5 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında başladı. Yangını karadan ve havadan söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. Çıkış nedeni henüz belli olmayan yangında şimdiye kadar yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu. Oltu ilçe merkezinden vatandaşların da götürüldüğü yangın söndürme çalışmalarına Gürcistan'dan Erzurum, Artvin, Ardahan, Giresun'dan ekipler katıldı. Yetkililer, sıcak hava ve rüzgarın etkisinin yangının büyümesine neden olduğunu belirttiler.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

- Helikopter su döküyor

-yangından detaylar

-köy muhtarı fırat sağlam röp

4.49 DK/ 534 MB

Haber: Murat AYDIN/ OLTU (ERZURUM),

===========================================

Polis memurunun babasının ölümünde 7 kişi gözaltına alındı

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, polis memuru 35 yaşındaki Murat Boylu'nun tartıştığı kişilerle kavga ettiği sırada silahının ateş alması sonucu babası 57 yaşındaki Canşah Boylu yaşamını yitirirken, kavgaya karışan 7 kişi gözaltına alındı.

Dün akşam, Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Murat Boylu, Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi Yiğit Sokak'taki evine doğru giderken, iddiaya göre sokaktan motosikletle geçen 2 kişiyi yavaş gitmeleri konusunda uyardı. Çıkan kavgaya motosikletli 2 kişinin yakınları da katıldı. Bu sırada polis memuru Murat Boylu'nun babası Canşah Boylu kavgayı ayırmaya çalıştı. Yaşanan arbede sırasında Murat Boylu'nun tabancasının ateş alması sonucu Canşah Boylu yaşamını yitirdi. Darıca Emniyet Müdürlüğü olayın ardından 55 yaşındaki İ.A, 23 yaşındaki Ö.A, 19 yaşındaki F.A, 20 yaşındaki E.A, 15 yaşındaki Y.A, 29 yaşındaki K.A. ve 25 yaşındaki Ö.Y'yi gözaltına alındı. 7 kişi ifadelerinde polis memuru ile aralarında karşılıklı hakarete varan tartışma yaşadıklarını, bu sırada polisin silahına davrandığını, silahını ateş etmemesi için elinden almaya çalıştıklarını, yaşanan arbede de silahın ateş aldığını söyledi. 7 kişi ifadelerinin alınmasının ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Polis memuru Murat Boylu hakkında ise soruşturma açıldığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

-Dün gece olay yerinden geçilen görüntü

Haber: Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),

============================================

Pompalı tüfekle babasını öldürdü

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde 43 yaşındaki Doğan Gezici, babası 74 yaşındaki Yahya Gezici'yi pompalı tüfekle öldürdü.

Muradiye Mahallesi'nde oturan Yahya Gezici ile oğlu Doğan Gezici arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gezici, av tüfeğiyle babasını vurdu. Yahya Gezici olay yerinde ölürken, Doğan Gezici polis tarafından gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Olay yerindeki kalabalık

Polislerden görüntü

İskenderun adliyesinden görüntü

Doğan Gezici'nin adliyeye getirilmesi

SÜRE: 54"     BOYUT: 41 MB

Haber-Kamera: İSKENDERUN(Hatay),

============================================

Ordu'da fındık işçilerinin minibüsü dereye uçtu: 18 yaralı (Görüntü Ekiyle Yeniden)

ORDU'nun Ulubey İlçesi'nde mevsimlik fındık işçilerini taşıyan Mehmet Ziyan Çinik yönetimindeki minibüsün dereye yuvarlanması sonucu 8'i ağır, 18 kişi yaralandı.

Kaza, bugün Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne bağlı Yeni Sayaca Mahallesi bölgesinde meydana geldi. Mehmet Ziyan Çinik'in kullandığı 02 HZ 607 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu içindeki fındık işçileriyle birlikte yaklaşık 100 metre yüksekten dereye yuvarlandı. Kazada 8'i ağır 18 işçi yaralandı. AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma, 112 sağlık ekipleri ve vatandaşların çabaları ile yaralılar dereden yola çıkarılarak, ambulanslarla Ulubey ve Altınordu ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerin, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan fındık hasadı için geldiği öğrenildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, meydana gelen trafik kazasının tek taraflı olduğunu, sürücülerin trafik kurallarına uyarak daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirterek, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kaza yerinden ve yaralılardan görüntü (cep telefonu)

-Vali Seddar Yavuz'un kazayla ilgili açıklaması

(SÜRE: 02: 01 DK)  (BOYUT: 119 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU,

=============================================

Hasta yakını, odada rehin aldığı kadın doktoru yaraladı

SAMSUN'da Gazi Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Serap Orhan'ı çıkan tartışmada yaraladığını iddia edilen hasta yakını Abdullatip K. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay bugün İlkadım İlçesi'ndeki Gazi Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Abdullatip K. psikolojik rahatsızlığı bulunan ve bugün öğleden sonraya Gazi Devlet Hastanesinde randevusu olan annesini öğleden önce getirip muayene ettirmek istedi. Psikiyatri Doktoru Serap Orhan, şüpheliye randevularının öğleden sonraya olduğunu hatırlatarak, randevulu hastalarına baktığını, bu nedenle öğleden sonra gelmelerini istedi. Bunun üzerine Abdullatip K., Serap Orhan'ın odasına kimse yokken girip kapıyı kilitleyerek tartışmaya başladı. Korkup bağırarak yardım isteyen Doktor kapıyı açıp çıkmak istedi. Ancak şüpheli izin vermedi. Abdullatip K., odada bir süre doktorla tartıştıktan sonra kapıyı açıp sert şekilde kapatarak gitti. Bu sırada kapı şüphelinin arkasında bulunan Dr. Orhan'ın kafasına çarptı. Doktor darbe sonucu sağ gözünden ve başından yaralanınca çalıştığı hastanede tedavi altına alındı. Şüpheli ise ihbar üzerine olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN,

=============================================

Kıbrıs gazisi, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde, hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi 63 yaşındaki Hüseyin Tiran, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden evli ve 2 çocuk babası Kıbrıs gazisi Hüseyin Tiran'ın cenazesi için Malkara İlçesi'ne bağlı Yaylagöne Mahallesi'nde askeri tören düzenlendi. Törene, Tiran ailesinin yanı sıra Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Malkara 95'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ölen gazinin eşi Şaziye Tiran, eşinin Türk bayrağı sarılı tabutuna sarılarak, "Mehmetçiği çok seviyordu. Hani bana demiştin, 'Bırakmayacağım seni' Bana diyordun, beni de öyle saracaklar. Kalk ta bak. Ne haldeyim. Şimdi niçin böyle yaptın. Hani kızımıza düğün yapacaktın. Kalk bak şimdi senin düğününeö diyerek feryat etti. Tiran'ın cenazesi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yaylagöne Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Eşi Şaziye Tiran'ın tabuta sarılarak ağlaması

-Gazinin kızlarının tabut başında ağlaması

-Cenaze töreninden detay

-Kılınan cenaze namazı

-Tabutun askerlerin omzunda cenaze aracına taşınması

-Cenazeye katılanlar

-Gazinin tabutunun başındaki fotoğrafı

-Hüseyin Tiran foto

(SÜRE: 04.00 - BOYUT: 245 MB)

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),

===============================================

Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden elektrikle çalışan otomobil

KOCAELİ Üniversitesi Mekatronik Kulübü öğrencileri, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması için elektrik enerjisiyle çalışan otomobil üretti. 'TM Bilge' isimli otomobil 27 Ağustos tarihinde yarışmaya katılacak.

Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Türk Mekatronik Takımı, TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması'na katılmak için 'TM Bilge' adlı elektrikli araç üretti. Tamamen elektrikli olan otomobil, yaklaşık 8 ayda tamamlandı. 160 bin TL'ye mal olan otomobil, 27 Ağustos'ta yarışmaya katılacak. Takım kaptanı Murat Yıldırım aracın hafif ve sağlam olması için karbonfiber malzeme kullandıklarını belirterek, "Aracımızın adı TM Bilge. TM, Türk Mekatroniğin kısaltması. Bilge ise Kocaeli şehrinin kısaltmasından geliyor. Kocaeli şehri Bilge şehir olarak anıldığı için böyle bir isim verdik. Aracımız elektrikli olup alternatif enerjili yakıtlar üzerinde çalışan bir araç olacaktır. Aracımızda karbon fiber malzemesini kullandık. Amacımız en hafif ve en sağlam şekilde olmasıydı. Bu şekilde bir Ar-Ge çalışması yaparak aracımızın ağırlığını yaklaşık yüzde 50 azaltmış bulunmaktayız. Aracımızda 2 tane DC Hab motor dediğimiz motorlarla arkadan tahrik verilmektedir. Bu tahrik sistemi 96 volt bataryayla desteklenmektedir. Bu seneki hedeflerimizden biri de tasarım ödülü. En iddialı olduğumuz kategorilerinden biri de tasarım ödülü aslında. Aracımızın tasarımı diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında önümüzde iki veya üç rakip görünüyor. Diğer hedefimiz ise verimlilik" dedi.

Yıldırım 210 kilo ağırlığındaki otomobilin bir şarj ile yaklaşık 450 kilometre yol yapabildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu seneki aracımız geçen seneki aracımıza göre hem daha hafif, hem daha güçlü. Bu yüzden de geçen seneki aracımızdan da daha az yaktığını düşünüyoruz. Aracımızda mekanik olarak bağımsız süspansiyon tercih ettik. Çünkü karbonfiber şase olduğundan çıtırdamalar aracın içindeki sürücüyü rahatsız etmesin diye 4 tane bağımsız süspansiyon sistemini tercih ettik. Bu süspansiyon sisteminde her tekerlek kendi içerisinde ayrı ayrı olarak dengelenmektedir. Aracımızın diğer araçlardan farkı ise elektrikli olması. Herhangi bir petrol ürünü, fosil yakıt olarak hiçbir şey kullanılmadı. Tamamen şarj edip dolduruyorsunuz, biniyor ve gidiyorsunuz. Bu aracın hedeflenen menzili ise bir şarj ile yaklaşık olarak 450 kilometre. Yapmış olduğumuz teorik denemelerde aracımızın 450 kilometreyi bir şarj ile gidiyor olarak görülüyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Atölyeden görüntü

-Araçtan görüntü

-Öğrencilerden görüntü

-Aracı test etmeleri

-Röportaj

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT(Kocaeli),

===============================================

İnek hırsızlığından 6 kişi yakalandı

ANTALYA'da, bir besihaneden 3 inek çaldığı iddia edilen 6 kişi yakalandı.

Kepez İlçesi Varsak bölgesinde bir besihaneden 3 ineğin çalındığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri inceleme yaptı. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen, görgü tanıklarının ifadesin başvuran ekipler, inekleri inşaatta bulundu. Jandarma, olayla ilgili 2'si cezaevi firarisi 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken hayvanlar ise sahiplerine teslim edildi.

Haber: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===============================================

Böyle budama görülmedi (Görüntü Ekiyle Yeniden )

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde bir cami önündeki kiraz ağacının budanması için belediyeden istekte bulunuldu. Gelen görevlinin ağacın üst kısmını gövdesinden kesmesi herkesi şaşırttı.

Suşehri ilçesinde Sivas Caddesi üzerinde Hükümet Konağı karşısındaki Şahinler Camii önünde bulunan ve meyve veren kiraz ağacı için çevredekiler çok fazla dallanıp budaklandığı ve çevreye zarar verdiği gerekçesi ile belediyeye başvurarak budanmasını istedi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen belediye ekipleri, ağacı gövdesinin üst kısmından komple keserek bütün dallarını indirdi. Kütük gibi kalan ağacın görüntüsü çevredeki herkesi şok etti. Duruma tepki gösterenler ağacın kesilmiş halini sosyal medya üzerinden paylaşarak duruma tepki gösterdi.

"DERİN BUDAMA"

Suşehri Belediye Başkanı Falı Yüksel, kiraz ağacının yıllardır budanmaması ve dallanıp yapraklaşması nedeni ile cami müdavimlerinden budanması yönünde talep geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Söz konusu talebin değerlendirilmesi neticesinde ağacın uygun bir şekilde budanması için görevlilere talimat verilmiştir. Yapılan budama işlemi derin budamadan ibaret olup, işlemde kesme kastı bulunmamaktadır. Kesme amacı bulunsaydı ağacın kök kısmından kesilmesi gerekirdi. Kiraz ağacımızın tekrar sürgün vermesi veya aşılanması halkımızın isteği doğrultusunda farklı bir bitki ile çevrenin daha da güzelleştirilmesi yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kesilen ağacın görüntüsü

-Çevredeki esnafların tepkileri

-Cami cematinden konuşanlar

-Kesim anından fotoğraflar

-Detaylar

Haber-Kamera:  Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

===============================================

Lübnanlı turistleri taşıyan lüks kruvaziyer 8'inci kez Alanya'da

ANTALYA'nın Alanya İlçesi limanına Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan hareket eden Bahama bandıralı Med Queen adlı kruvaziyer gemi 8'inci kez demir attı.

Bahama bandıralı Med Queen adlı lüks kruvaziyer gemi Lübnanlı 260 turist ve 150 mürettebatı ile sabah saatlerinde Alanya Limanı'na demirledi. Karaya ayak basan turistlerin bazıları çarşı merkezini gezerek alışveriş yapmayı tercih ederken bazı turistler ise tur otobüsleriyle tarihi ve ören yerlerini tura çıktı. Lüks gemi Alanya'daki süresini tamamlamasının ardından Kıbrıs'ın Limasol şehrine gitmek üzere hareket etti.

LÜBNANLI TURİSTİ GETİREN TEK GEMİ

Lübnanlı turistleri taşıyan geminin 6 kez daha Alanya Limanı'na demirleyeceğini belirten Med Queen şirketinin Türkiye Temsilcisi Bassam Hage, "Med Queen adlı gemimiz Alanya'ya Beyrut'tan gelen ilk ve tek gemidir. Yaklaşık 250 misafiri her hafta Alanya'ya getiriyoruz ama Alanya'ya sadece misafir getirmekle kalmıyoruz. Mürettebatımızın bir çoğu da Türklerden oluşuyor. Firmamız Alanya'yı seçti ve uzun süredir geliyor. Lübnan'dan gelen tek gemiyiz" dedi.

"TURİSTLER HARCIYOR"

Gemiyle sadece Lübnanlı turistlerin dışında diğer milletlerden de turist ağırladıklarını anlatan Hage, " Ürdün, Mısır, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Irak gibi pek çok ülkeden misafir getiriyoruz. Misafirlerimiz çok fazla tura çıkıyor ve alışveriş yapıyor. Bunun yanında mürettebat olarak bizler de Alanya'dan meyve alıyoruz ve ürünleri çok güzel. Bu 8'inci seferimiz. Geminin tüm meyve ihtiyacını buradan alıyoruz. Seferlerin desteklenmesi gerekiyor. İlk seferimizde bizi mehter takımı ile karşıladılar. Buradaki tek sıkıntı gemi çok fazla maliyet ödüyor. Yunanistan'da fiyatlar yarı yarıya. Üstelik maliyetlerin yarısını da Yunan hükümeti ödüyor. İnşallah Türk devleti de bu konuda bir adım atar. Bu gemilerin daha fazla gelmesi için bu çok önemli. Çok yüksek maliyetlere rağmen bizim ısrarımızla geliyorlar. Alanya'nın bu anlamda çok büyük potansiyeli var. Bizimle gelen misafirler neredeyse kişi başı her limanda 500-1000 dolar arası harcama yapıyor. Turistler harcıyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Geminin limandan görüntüsü

Turistlerden görüntü

Bassam Hage röp

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement