Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

YÜK TRENİ RAYDAN ÇIKTI, SEFERLER DURDURULDU (EK)1)ÇALIŞMA 11 SAAT SÜRDÜAydın'da raydan çıkan yük treni, Denizli- İzmir tren seferlerinin durdurulmasına yol açtı.

19.04.2018 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÜK TRENİ RAYDAN ÇIKTI, SEFERLER DURDURULDU (EK)

1)ÇALIŞMA 11 SAAT SÜRDÜ

Aydın'da raydan çıkan yük treni, Denizli- İzmir tren seferlerinin durdurulmasına yol açtı. İzmir'e ve Denizli'ye gitmek için yolcular, uzun süre Aydın Tren Garı'nda bekledi. Saat 01.00'de trenin raydan çıkmasıyla duran seferler, 11 saatlik çalışmanın ardından raylara çıkarılan yük treninin yoluna devam etmesiyle normale döndü. Yolcu treni seferleri de başladı. Denizli, İzmir ve Aydın'da trenle yolculuk yapacak yolcular ise tren seferleri durdurulduğu için diğer ulaşım araçlarını kullanmak zorunda kaldı. Gara gelen bazı yolcular ise tren seferi olmadığını duyunca beklemeden gardan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yük treninin raydan çıkarılma çalışmaları

Tren Garı'ndan bekleyen yolculardan görüntü

Yük treni çıkarıldıktan sonraki görüntü

(Haber- Kamera; Burhan CEYHAN/ AYDIN,

======================================================

2)DAĞDA BIRAKILAN KAÇAKLARI JANDARMA KURTARDI

VAN'ın Muradiye İlçesi'nde insan tacirleri, İstanbul'a götürmek için para karşılığı anlaştıkları Afganistan ve Pakistan uyruklu 61 kaçağı dağ başında bırakıp kaçtı. Kaçaklar, devriye görevi yapan jandarma tarafından bulunarak, ilçe merkezine getirildi.

Ülkelerinden çıkarak yasadışı yolarla Türkiye'ye giriş yapan, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Afganistan ve Pakistan uyruklu 61 kaçak, İstanbul'a gitmek için insan tacirlerine kişi başı 800 ile 1000 dolar arasında para ödedi. Sınırdan alınan kaçaklar, insan tacirleri tarafından araçlara Muradiye İlçesi'nin Uluşar köyü Korsot Kalesi yakınlarına getirildi. Burada kaçakları indiren insan tacirleri, kaçtı. Küçük yaştaki çocukları ile birlikte dağ başında kalan kaçaklar, bölgede devriye görevi yapan jandarma ekipleri tarafından termal kameralarla tespit edildi. Ekipler, kucaklarında çocukları bulunan kaçakları ilçe merkezine getirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklara, sıcak yemek ikram edildi. Kaçaklar, jandarma ekiplerine teşekkür ederken, insan tacirlerini yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Askerler tarafından kadın ve çocuk kaçaklara yiyecek dağıtılması.

-Yemek salonunu ve yiyecek verilmesi

-Çocuklardan detaylar.

-Hastanede sağlık kontrolü yapılırken

-Afganlı Mohammed Alam Özbek'le ropörtaj

-Askerlerin yemek dağıtması

MURADİYE (Van), -

===================================================

3)KATİL ZANLISI: 3 MİLYON PARAMI VERMEDİ

ADANA'da tarım şirketi sahibi Ekrem Şenel'i (43), öldüren Musa Zehir, 3 milyon TL alacağını tahsil edemediği için cinayeti işlediğini öne sürdü. Olay, dün Seyhan ilçesi Fuzuli Caddesi'nde meydana geldi. Cadde üzerinde otomobilini park eden Ekrem Şenel'in yanına yaklaşan Musa Zehir, 13 el ateş etti. Göğsüne 6 el kurşun isabet eden Şenel, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Özel Adana Hastanesi'ne kaldırıldı ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinden kaçan saldırgan Musa Zehir ise kısa süre sonra olayda kullandığı tabancayla yakalandı.

300 MİLYON LİRALIK BORÇ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sorgulanan Musa Zehir, yaptıkları ticaret sonrası Ekrem Şenel'den 3 milyon lira alacağı olduğunu, tahsil edemediğini öne sürdü. Cinayeti bu nedenle işlediğini öne süren Musa Zehir, Şenel'in piyasaya da 300 milyon lira borcu olduğunu iddia etti. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

*arşiv*

Kurşunlanan otomobil ve polis aracının görüntüsü

Kurşun izleri olan otomobil camından görüntü

Yerdeki boş kovanlar

Otomobilden genel görüntü

Otomobili kurşunlayan şahsın aracı

Aracın önündeki puşi

Puşiden detay

Silahın polisin elinde görüntüsü

Polisin araca binmesi

Koltuğun üzerindeki silah

Polisin aracı karakol önünden çekmesi

Karakol önünden genel görüntü

SÜRE: 01'58" BOYUT: 120 mb

Haber: Çağlar ÖZTÜRK-Kamera: ADANA,

===================================================

4)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETLİ ÖLDÜ

AYDIN'ın İncirliova ilçesinde, motosikletiyle yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan kasksız sürücü 65 yaşındaki Erdoğan Alkan, otomobilin çarpması sonucu öldü.

Kaza, bugün saat 09.30 sıralarında, Hürriyet Mahallesi Aydın-İzmir Karayolu üzerine meydana geldi. Kasksız olan Erdoğan Alkan, refüjdeki yaya geçidinden yolun karşısına motosikletiyle geçerken, Germencik yönünden gelen Mehmet Şişman yönetimindeki 09 TB 060 plakalı otomobil çarptı. Kazada sürücü Alkan, ağır yaralandı. Alkan, kaza yerine gelen ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Alkan, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kaza yerinden görüntü

Erdoğan Alkan'a sağılk ekiplerinin müdahalesi

Genel ve Detay görüntü

(Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

=====================================================

5)MERSİN MERKEZLİ FETÖ/PDY OPERASYONU: 19 GÖZALTI

MERSİN merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün askeri yapılanma mahrem imamı ve Hatay il imamının da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY yapılanmasını açığa çıkarmak için yürütülen çalışmalar kapsamında, Mersin merkezli Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Aksaray ve Şanlıurfa'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, örgütün Tarsus ilçe imamı A.Ö., Hatay il imamı C.D., ve askeri yapılanmasının mahrem imamı A.N.'nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme ağı 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve talimatla Bank Asya'da hesap artırımı yaptıkları belirlendi.

Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Adliyeden görüntü

-Hatay imamı adliyeden çıkarılırken

-Arabaya bindirilirken

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 01: 18  BOYUT: 12.65 MB

Haber-Kamera: MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement