Dha Yurt Bülteni 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 12

Çorlu'daki tren faciasında 'asıl kusurlu' bulunan 4 kişi, adli kontrolle serbestTEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde geçen 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu'...

12.10.2018 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'daki tren faciasında 'asıl kusurlu' bulunan 4 kişi, adli kontrolle serbest

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde geçen 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu' bulunan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çorlu yakınlarında 8 Temmuz'da meydana gelen ve 25 kişinin öldüğü, 340 kişinin de yaralandığı tren faciasının ardından, olayı soruşturan Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluşturduğu bilirkişi heyeti kazayla ilgili raporunu tamamladı. İstanbul Üniversitesi'nden Prof.Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Prof.Dr. Mustafa Karaşahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nden Araştırma Görevlisi İnşaat Yüksek Mühendisi Engin Bıçakçı, İnşaat Mühendisi Hakan Bozbulut ve Serbest Makine Mühendisi Bedri Duman'dan oluşan bilirkişi heyeti, başsavcılığa sundukları raporda, TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru olarak görevli Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve geçen Mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan ve Köprüler Şefi Çetin Yıldırım'ın, 'kazanın meydana gelmesinde asıl kusurlu' bulunduğu kaydedildi.

Raporda kusurlu oldukları belirtilen Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, jandarma tarafından gözaltına alındı. Şüpheliler, jandarmadaki sorgularının ardından Çorlu'da adliyeye çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan şüpheliler, 'adli kontrol' talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, şüphelileri adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Çorlu adliyesinden detaylar

Adliye talebesi

DHA muhabiri Mehmet Yirun anons

Adliyeden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), -

======================================

Bursa'da 2 katlı binanın çatısı yandı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), - BURSA'nın İnegöl ilçesinde, 2 katlı binanın çatısında çıkan yangın korkuttu. Yangın, itfaiyenin çalışmasıyla alt katlara sıçramadan söndürüldü.

Yangın, öğle saatlerinde Mesudiye Mahallesi, Yonca Sokak'ta bulunan 2 katlı binanın çatısında çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını görenler, itfaiyeye haber verdi. Binada oturanlar dışarıya çıkarken, gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. İtfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla yangın, alt katlara sıçramadan söndürüldü. Çatıda hasar oluşurken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yangın söndürme çalışmaları

-Detaylar

======================================

Adıyaman'da Gazze'deki ambargolara tepki

ADIYAMAN'da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından Gazze'ye uygulanan ambargolara tepki gösterildi.

Cuma namazı çıkışında Demokrasi Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına Ak Parti milletvekilleri Ahmet Aydın ve İbrahim Halil Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile İHH gönüllüleri katıldı.

Kalabalık, Gazze'ye uygulanan kara, hava ve deniz ablukasını, 12'nci yılında kınayarak yardım çağrısında bulundu. Grup adına açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Mahmut İzci, şunları söyledi:

"2 milyon nüfusu ile yüzölçümüne göre dünyanın en yoğun şehirlerinden biri olan Gazze, yıllardır ambargo ve abluka altında nefes almaya ve yaşamaya çalışıyor. Mısır ve işgalci İsrail rejiminin sınır kapılarını kapalı tutarak bölgeyi adeta bir açık hava hapishanesine çevirmeleri, Gazze'de hayatı durdurma noktasına getirdi. Gazze Şeridi'ne uygulanan kara, hava ve deniz ablukası, 12'nci yılında artarak devam ediyor. Bu abluka, Gazze Şeridi'nde yaşayan 2 milyon Filistinli'yi hedef almış durumda. Abluka, 2006'dan bu yana arkasında 4 bin 631'den fazla şehit ve 21 bin 426 yaralı bıraktı. Bu saldırılar ve işgal planları sebebiyle toplam yerleşim birimlerinin yüzde 77'sine denk gelen 292 bin 502 ev yıkıldı veya zarar gördü."

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık bir süre slogan atarak daha sonra okunan duanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Demokrasi Parkı

Toplanan kalabalık

Açıklama yapılması

Slogan atılması

Dua edilmesi

Dağılması

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

100 MB

=======================

Zerin'in yurtta ölümünde 'ihmal' araştırması için soruşturma başlatıldı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN, - ARDAHAN'da Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu'nun yurdunda arkadaşları ile oynarken devrilen dolabın altında kalarak hayatını kaybeden Zerin Koç'un (9) ölümü ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ihmalin araştırılması için inceleme ve soruşturma başlattı.

Olay, dün saat 19.00 sıralarında İnönü Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Yatılı Bölge Ortaokulu Kız Öğrenci Yurdu'na meydana geldi. 5'inci sınıf öğrencisi Zerin Koç ile arkadaşları odalarında oyun oynamaya başladı. Çocukların oynadığı sırada, eşyalarını koydukları dolaplardan biri Zerin Koç'un üzerine devrildi. Zerin'in dolap altında kaldığını gören çocuklar, durumu yetkililere bildirdi. Yurda gelen ambulansla Ardahan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Zerin Koç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Acı olayı duyarak yaşadıkları Samanbeyli köyünden hastaneye gelen küçük kızın yakınları sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, öğrencilerin ve yurttaki yetkililerin ifadeleri alındı. Küçük kızın cenazesi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Zerin Koç'un hayatını kaybetmesi arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu. Küçük Zerin'in ölümünün ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ardahan Kazım Karabekir Yatılı Bölge Okulu'nun pansiyonunda elbise dolabının üzerine devrilmesi sonucu öğrencimiz Zerin Koç hayatını kaybetmiştir. Bu acı olayla ilgili ihmalin araştırılması için Bakanlığımızca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişlerin Ardahan'a gelmek için yola çıktığı öğrenilirken, otopsisi tamamlanan küçük kızın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi.

===================

Tokat'ta 1 milyon kitap, fuarda okuyucu ile buluştu

TOKAT'ta bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen 'Tokat Kitap Günleri' düzenlenen törenle açıldı. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, fuarda 1 milyondan fazla kitabın yer aldığını söyledi.

Tokat Belediyesi tarafından tertiplenen 'Tokat Kitap Günleri' için Cumhuriyet Meydanı'nda açılış programı düzenlendi. Törene Tokat Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi(GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile çok sayıda davetli katıldı. Kitap fuarı hakkında bilgi veren Tokat Belediye Balkanı Eyüp Eroğlu, "Okuyan şehir Tokatımızda yapmış olduğumuz fuar ile insanlarımızı, evlatlarımızı kitapla buluşturmanın gayreti içerisinde olduk. Şu anda kitap fuarımız açıldı. 14 gün boyunca devam edecek.150 yazarımız Tokatlılarla birlikte olacak, söyleşiler, imza günleri yapacaklar. Başka illerde olmayan bir çalışmayı yine biz geçen yıl yaptık bu yılda yapıyoruz. Öğrencilerimizle yazarlarımızı buluşturuyoruz. Okullarda paneller yapıyoruz. Bunun yanında çok seçkin yayınevlerimiz var" dedi.

'YÜZDE 50 İNDİRİM'

Fuarda 1 milyondan fazla kitabın yer aldığını  ve yüzde 50 indirimli satışlar olduğunu kaydeden Başkan Eroğlu, "Özellikle kitap fuarımıza gelen bütün yayınevlerine söyledim. Son zamanlarda kağıda zam yapılmış olabilir ama biz bunu asla okuyan insanlarımıza, kitapseverlere yansıtmamalıyız dedik. Yayınevlerimiz şu anda yüzde 50'ye varan indirimlerle kitap fuarında yerlerini aldılar" diye konuştu.

'KİTAP FUARININ TEMASI AZERBAYCAN'

Kitap fuarının bu yılki temasının Azerbaycan olduğunu belirten Eroğlu, "Hani hep diyoruz ya iki devlet tek millet diye. Azerbaycan bir elmanın yarısı gibi olduğumuz, aynı değerlerle yoğrulduğumuz, aynı milletin evlatlarıyız. Azerbaycan Cumhuriyetimizin bugün 150'nci kuruluş yıl dönümü. Bu anlamda biz de Azerbaycan konulu temalı günler düzenleyip, söyleşiler yapacağız. Azerbaycan meclisinden iki milletvekili Tokat'a gelecek. Azerbaycan Ankara Büyükelçimiz gelecek. 10'a yakın şair ve yazarımız da Azerbaycan'dan kitap fuarımıza gelecekler. Kitap bir hayattır. Dündür, bugündür, yarındır. Kitap her insan için sıcak bir dost. Kitap okumak her anlamda insanı geliştirir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarının açılışı gerçekleştirildi.

Görüntü Dökümü:

-Açılıştan görüntüler

-Belediye Başkanının konuşması

-Kurdele kesilmesi ve stantların gezilmesi

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(506 mb)

======================================

Tarihi stadyum, 'Millet Bahçesi' oluyor

MERSİN'de 1951'den 2014 yılına kadar hizmet veren tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yıkımına başlandı.

1943-1947 yılları arasında dönemin valisi Tevfik Sırrı Gür tarafından istimlak ettirilen arsada yapımına başlanan ve 1951 yılında tamamlanıp Mersin İdmanyurdu'na tahsis edilen stadyum, kapılarını kırmızı-lacivertli ekibin Galatasaray ile oynadığı hazırlık maçı ile açtı. 63 yıllık tarihinde Mersin İdmanyurdu'nun sayısız başarısına tanıklık eden stadyum, 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan Mersin Arena'nın açılması ile birlikte ömrünü tamamladı. Bu sahada oynanan son resmi müsabaka ise 2013-2014 sezonunda oynanan Adana Demirspor maçı oldu.

'SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI YERİNE ÇEKİÇ SESİ VAR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Arazi millet bahçesi olarak değerlendirilecek' dediği stadyumdaki yıkım çalışmalarının startı verildi. Geçtiğimiz günlerde ışıklandırma sistemi sökülen ve kentteki başka bir tesise nakledilen stadyumda koltuklar ile tribün üzerindeki kaplamaların sökümüne başlandı. Özellikle 9 Mayıs 2011'de Mersin İdmanyurdu'nun Boluspor'u 2-0 mağlup ederek 28 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldiği maçta tarihin en önemli anlarını yaşayan tribünlerde şimdi sevinç çığlıkları yerine çekiç sesleri var.

Yıkımı üstlenen inşaat firmasının mühendis ve iş güvenliği uzmanı yetkilisi Funda Bahçıvanoğlu, "İhale soncunda burayı almış bulunmaktayız. Arkadaşlarla birlikte işlemi 16 Aralık 2018 itibari ile teslim edeceğiz. Şuan 14 kişi olarak başlıyoruz. Yıkımlarda yapılan işin durumuna göre çalışan sayısı artıyor veya azalıyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Stadyum tabelasının görüntüsü

-Stat önünden genel görüntüler

-Işıklandırma direklerinin söküm işleminden genel ve detay görüntüler

-Stadın yüksek bir noktadan genel görüntüsü

-Stadyumdan deniz manzarası

-İşçilerin tribün üzerindeki kaplamaları sökmesi

-Tribünden sahanın genel görüntüsü

-Sahadaki işçilerin görüntüsü

-Sökülen koltukların genel ve detay görüntüleri

-Yedek kulübesinin görüntüsü

-Maraton tribününden görüntü

-Kapalı tribünün görüntüsü

-İşçilerin fotoğraf çektirmesi

-Kale arkası tribününde koltukların sökümünden genel ve detay görüntüler

-Kale arkasından sahanın genel görüntüleri

-Mühendis Funda Bahçıvanoğlu ile röportaj

(BOYUT: 310 MB) (SÜRE: 02.50 DK)

Haber-Kamera: Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Köyleri Ziyaret Etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Köyleri Ziyaret Etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.


Advertisement