Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

1)KAZADA ÖLEN 4 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİANKARA'nın Polatlı ilçesine yüksek gerilim hattı inşasında çalışmak için giden işçilerin bulunduğu çift kabinli kamyonetin dere yatağına düştüğü kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi, Ordu'nun Gölköy ilçesinde toprağa verildi.

14.10.2018 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)KAZADA ÖLEN 4 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

ANKARA'nın Polatlı ilçesine yüksek gerilim hattı inşasında çalışmak için giden işçilerin bulunduğu çift kabinli kamyonetin dere yatağına düştüğü kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi, Ordu'nun Gölköy ilçesinde toprağa verildi. Kaza, önceki gün sabaha karşı Ankara- Eskişehir karayolunun 50'nci kilometresinde, Polatlı ilçesi Fabrikalar mevkisinde meydana geldi. Ordu'nun Gölköy ilçesine bağlı Kale Mahallesi'nde oturan Oktay Ev, Polatlı'daki yüksek gerilim hattı inşası için işçi arkadaşlarını da yanına alarak, dün akşam 52 ZA 306 plakalı çift kabinli kamyonetle yola çıktı. Ancak, kamyonet henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücü Ev'in kontrolünden çıkarak önce köprü bariyerlerine çarptı; ardından yaklaşık 5 metreden, içinde su bulunmayan dere yatağına düştü. Kazayı gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine 112 Acil Servis ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, sürücü Oktay Ev ile araçta bulunan Serdar Çayır, Yılmaz Sofuoğlu ve oğlu Ertuğrul Sofuoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

7 BİN KİŞİ KATILDI

Kazada hayatını kaybeden 4 kişi için Ordu'nun Gölköy ilçesi Kale Mahallesi Camii'nde öğlen vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye yakınlarının yanı sıra, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyuırt ile binlerce kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından 4 kişinin cenazesi Kale Mahallesi'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cenaze detayları

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali YAZAN ORDU DHA

===========================================================

2)FINDIK PARA ETMEYİNCE ÜRETİCİ FINDIK AĞAÇLARINI KESTİ

DÜZCE'nin Musababa Köyü'nde bir üretici fındık fiyatlarının istenen düzeyde olmaması ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'nun üreticiden fındık almamasını sebep göstererek "Tarlam boş dursun" dedi ve 6 dönümlük fındık bahçesinde ki fındık ağaçlarını kesti.

Düzce'nin en önemli geçim kaynaklarından olan fındığın fiyatı bu yıl serbest piyasada 11 ile 12 lira arasında değişkenlik gösterdi. Üretici TMO'nun fındık almamasından dolayı zor duruma düştü. Musababa Köyü'nde Yaşar Özcan isimli köylü, diğer fındık üreticileri ile birlikte kendisine ait 6 dönümlük fındık bahçesinde fındık ağaçlarını keserek tepkisini dile getirdi.

Fındık üreticisi Yaşar Özcan, "Fındık para yapmıyor. Fındık 12 TL kabuğunun tonu 500 lira. Devlet yetkililerine sesleniyoruz. Yapacak bir şeyimiz kalmadı onlar düşmüş Brunson derdine, Irak derdine, Suriye derdine köylüyü düşünen yok. Bizim yapacak bir şeyimiz kalmadı. En son keseceğiz bu dertten de kurtulacağız. Herkesin gözü aydın olsun. Köylünün hali ortada tarım yok, hayvancılık yok, fındıkçılık yok imar parası iskan parası milletin yastık altındaki paraları ne varsa devlete veriyor. Başka ne verelim sırtımızda bir ceket var onu da verelim. Yerine hiçbir şey dikmeyeceğim. Hiç bir ürün para yapmıyor. Mazot 6.5 TL benzin 7,5 TL nasıl dikelim neyde kazanacağız. Zenginlerin yattaki mazotu 1 TL bizimkisi 6,5 TL hepsi iptal dükkanı kapattık. Fındığı sökenin desteklemesi de kaldırılmış. Garibin yüzü hiç gülmüyor. Ama oy alacağız diye yer parası, giyim parası veriyorlar. Diyeceğimiz bir şey kalmadı. Arkadaşlara da sorabilirsiniz. Köylüler hep buralardaö dedi.

Aynı köyde fındık üreticisi olan ve Yaşar Özcan'a yardım eden Hayri Uysal ise " Bu yıl ilk defa MHP Milletvekili Meclise fındık üreticisinin isyanını dile getirdi. Bu güne kadar Düzce 3 tane Milletvekiliyle neden üreticinin fındık konusu mecliste masaya yatırılmadı, gündeme getirilmedi. Fındık bahçesinin hali söktük attık. Para yapmayan mahsule ırgatlık yapmanın anlamı yok. Para yapmadıktan sonra fındıkçılık yapmanın bir anlamı kalmadı ki, maliyeti belli yevmiye 100 TL bunun işçiliği, ilacı, filizi, gübresi nasıl çıkacak bunun altından üreticinin hali perişan. Üretim maliyeti  işçiliğini kendin yaparsan 11 TL gübresi, kazması, filizi, dalı, ilaçlaması, toplaması, servisi, getirmesi, kurutması, harmanı bunun içinden çıkılacak gibi değil. Yetkililere sesleniyoruz ne zaman çiftçinin, üreticinin yanında duracaksınız. Toplam 6 dönüm fındık kestik. Artık altından çıkamıyoruz. Yerine kesinlikle mahsul ekmeyi düşünmüyoruz boş dursun daha karlıyızö ifadelerini kullandı.

Fındık üreticilerinden Aydın Özdemir ise fındıkla ilgili olarak tüm işçi, harman maliyetlerinin açıklandığını ancak bir tek fındık fiyatının açıklanmadığına dikkat çekerek "Devletimiz harman makinesi fiyatlarını açıkladı. Yerli işçi,yabancı işçi, 15 yaşındaki küçük işçinin fiyatlarını açıkladı. Fındığa gelince açıklamadı köylüye destek vermedi. Fındığın fiyatını devlet neden açıklamıyor. Harman fiyatlarını bile açıklayan devlet fındık alırken fındık fiyatlarını neden açıklamıyor. Bizleri İtalyan şirketine neden mahkum ediyor. Devlet büyüklerimizden cevap bekliyoruzö dedi.

Konuşmaların ardından üreticiler bahçede ki ağaçları kesim motorları ile keserek tepkilerini dile getirdiler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Fındık ağaçları kesilirken görüntü

Sırasıyla röpler

Kesim motorlarının görüntüsü ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.


Advertisement