Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Barzani: Halkımız kararını verdi, kararından dönmeyecek IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumuna saatler kala kabul ettiği BM Genel Sekreteri'nin Irak özel temsilcisi Jan Kubis'e, "Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek.

24.09.2017 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barzani: Halkımız kararını verdi, kararından dönmeyecek

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, bağımsızlık referandumuna saatler kala kabul ettiği BM Genel Sekreteri'nin Irak özel temsilcisi Jan Kubis'e, "Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül'de referendum yapılacak" dedi.

Mesut Barzani, bugün Erbil'in Pirmam ilçesindeki Başkanlık Konutu'nda Bileşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis'i kabul etti. Irak bölgesel Kürt Yönetim Başkanlığından yapılan açıklamada, BM Temsilcisi Jan Kubis, Barzani'nin referendum, son gelişmeler ve referandumdan sonraki süreçle ilgili düşüncelerini öğrenmek istediğini belirtti. Başkan Barzani'nin ise BM ve uluslarası toplumun referandumla ilgili tavrını eleştirerek, "Evrensel ilkelere göre tutum sergilemediler. BM'nin temel prensibi olan halkların kendi kaderini tayin etme hakkına riayet etmeden, Kürt halkının kendi kaderini belirleme kararına karşı tavır alındı"dedi. Referandumun en meşru ve demokratik hak oluğunu yineleyen Başkan Barzani'nin görüşmede şunları söyledi: "Halkımız kararını verdi ve kararından dönmeyecek. 25 Eylül'de (yarın) referendum yapılacak. Sonrasında da Bağdat'la sınır ve diğer tüm konuları, barışçıl bir şekilde ve karşılıklı anlayış esasına göre iki iyi komşu olmanın koşullarını görüşmek için diyalog kapılarını açık tutmaya devam edeceğiz. Kürdistan Bölgesi'ne gelen göçzedelere yönelik tavrımız aynen devam edecek. DEAŞ ile mücadelede üstlendiğimiz rolü oynamaya devam edeceğiz. Irak ordusu ile işbirliğimizi sürdüreceğiz."

Haber: ERBİL (Kuzey Irak),

=======================================

Zeki Müren, Bodrum'daki evinde dualarla anıldı

TÜRK Sanat Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren için, ölümünün 21'nci yılında, son yıllarını geçirdiği ve ölümünden sonra müze olarak düzenlenen Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde mevlit okutulup, dua edildi.

Bodrum'da yaşamını sürdürürken 24 Eylül 1996 yılında İzmir TRT stüdyolarında katıldığı bir programda rahatsızlanarak yaşamını yitiren sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 21'nci yılında, son senelerini yaşadığı ve 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen evinde bugün öğle saatlerinde düzenlenen mevlitle anıldı. Mevlide TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal ve yaklaşık 200 kişi katıldı. Tepecik Cami İmamı Yüksel Kılınçarslan, Gündoğan Merkez Cami İmamı Mehmet Ayyıldız ve  Bodrum Belediyesi Cenaze Hizmetleri Birimi İmamı Halil Sönmez tarafından Zeki Müren'in anısına mevlit okundu ve dua edildi. Zeki Müren'in 21'nci ölüm yıldönümü nedeniyle mevlide gelenler öğle saatlerine kadar ücretsiz olarak ziyarete açılan Zeki Müren Sanat Müzesi'ni gezdi.

"ZEKİ MÜREN'İN BAĞIŞI GÜCÜMÜZE GÜÇ KATMIŞTIR"

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal, Zeki Müren'in mirasının bir bölümünü derneğe bağışlamış olmasının güç kattığını belirterek, "Sanat güneşimiz Zeki Müren tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı'na ve TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştır. 1996 yılında yaptığı bu bağışla da gücümüze güç katmıştır. Mehmetçik Vakfı askerlik görevini yaparken şehit olan veya hayatını kaybeden Mehmetçiklerimiz'in ailelerine ve gazilerimize maddi manevi destek sağlıyor. Giden canlar geri gelmiyor ama onların bize bıraktığı emanetleri, çocuklarımıza, şehitlerimizin ve gazilerimizin çocuklarına üniversiteyi bitirinceye kadar her konuda destek veriyoruz. Burs veriyoruz okutuyoruz ve üniversiteyi bitirdikten sonra, meslek sahibi olarak hayata atıldıklarında da bizim yine gönül bağımız bitmiyor, ömür boyunca bu bağımız devam ediyor. Ayrıca her ay yaklaşık 8 bin gazimize bakım yardımı yapıyoruz. Onların da ömürlerinin bitimine kadar, bu yardıma devam ediyoruz. Zeki Müren de yaptığı bağışlarla bize hakikaten büyük oranda katkı sağlamıştır ve güç vermiştir. Bunu da en iyi şekilde değerlendirip bizim yardım yaptığımız kitleye aktarmaya çalışıyoruz. Bugün de sanat güneşimizi dualarla andık, akşam da Emel Sayın'ın sahne alacağı konserde şarkıları ile anacağız" dedi.

"GENÇLER ZEKİ MÜREN SAYESİNDE TÜRKİYE'NİN GARANTİSİ OLACAKLAR"

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay de, "Sanat güneşimiz Zeki Müren'i ölümünden bu yana her yıl içinde de Zeki Müren'in oluşturulan fonları ile şimdiye kadar 2 bin 826 öğrencimiz burslu olarak eğitim aldı. Bunun dışında kendinin vasiyeti ile yaptırılan Bursa'daki Güzel Sanatlar Lisesi'nde de öğrenciler eğitim almaya devam ediyor. Şimdiye kadar 1826 öğrencimiz de mezun oldu.  Daha fazla öğrencimiz de şu anda okumaya devam ediyor. Sanat güneşimiz eğitime verdiği değeri ve önemi artan fonları ile her yıl devam ettiriyoruz. Ölümünün 21. yılında da hem sevenleri hem de hatırlayanları giderek artıyor. Burada görüyorsunuz, gerçekten elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama maalesef tüm sevenlerini buraya sığdıramıyoruz. Sanat Güneşi'ne ilgi hala çok büyük. Burs alan eğitim gören gençler, öğrenciler, Zeki Müren sayesinde aydınlık ve çağdaş bir Türkiye için eğitim alıp geleceğimizin garantisi olacaklar" dedi. Anma etkinlikleri bu akşam saat 20.00'de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenecek ve ünlü sanatçı Emel Sayın'ın sahne alacağı "Zeki Müren Bodrum'da Alkışlarla Yaşıyor" konseri ile devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Mevlide katılanlardan görüntü

-Müzeden görüntü,

-TEV Genel Müdürü Yıldız Günay ile röp.

-TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal ile röp.

-Müzeyi gezenlerden genel detay görüntüler.

Haber: Hülya ELTEŞ, Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla),

========================================

Ardanuç'ta 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği düzenlendi

ARTVİN'in Ardanuç İlçesi'nde bir araya gelen yaklaşık 100 dolayında kadın, şık kıyafetleri ve süslü bisikletleriyle 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliği düzenledi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında kutlanan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' dolayısıyla Artvin'in Ardanuç İlçesi'ndeki Engelsiz Yaşam parkında yaklaşık 100 kadının katılımı ile etkinlik düzenlendi. Şık kıyafetleriyle etkinliğe katılan kadınlar süslü bisikletleriyle pedal çevirdi. Bisikletli kadınlar polis eskort aracı eşliğinde ilçe merkezinden geçerek 5 kilometre yol aldıktan sonra Cehennem Kanyonu'na ulaştı. Süslü Kadınlar Bisiklet Grubu sözcüsü Leman Albayrak, Türkiye çapında 55 şehirde eş zamanlı yapılan etkinlikle sağlıklı yaşama dikkat çekmeye çalıştıklarını belirterek kadınların yollarda daha fazla yer almasını amaçladıklarını söyledi. Albayrak, "Bisiklet sadece spor amaçlı kullanılmamalı. Bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracıdır. Yaşamın bir parçası olabilir. Eğer uygun bisiklet politikası olursa işe veya ulaşacağımız yere bisikletle gidebiliriz' dedi. Pedal çeviren kadınlara destek veren Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir'de motorlu araçların kullanımının azaltılmasına destek olmak için düzenlenen etkinliğin hem sportif faaliyet hem kadınların dayanışmasının bir ürünü olduğunu söyledi. Başkan Demir, " Bence daha güzel olanı ise bunu kadınların yapıyor olması.  Çünkü son günlerde kadınlara yönelik küçümseyici hatta bazı belediyelerde otobüsleri kadın erkek şeklinde ayırarak destek olmaları doğru değil. Bu anlamda bizde belediyemiz olarak kadınların bu etkinliklerine destek oluyoruz' diyerek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Bisiklet turuna katılanlar

-Turdan gdetaylar

-Leman Albayrak'ın açıklaması

-Belediye Başkanının açıklaması

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR/ARTVİN,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti
    12:03 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile Dostunun Ölüm Haberini Alarak Tokat Programlarını İptal Etti

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tokat'ta bir dizi temaslarda bulunmak üzere iken, AK Parti Ankara Gölbaşı İlçe Başkanı olan aile dostunun ölüm haberini alarak programlarını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Tekin, öğrencilere çanta hediye etti ve öğretmenler ile bir araya geldiği ziyaretlerini iptal ederek özel aracıyla Ankara'ya döndü. Aile dostu olan AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı Osman Karaaslan'ın beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı
    12:01 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenecek barış zirvesine katılım şartlarını açıkladı

    Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsveç'te düzenlenmesi planlanan barış zirvesinin Rusya'nın katılımı olmadan ve bazı temelleri değiştirilmeden başarılı olamayacağını belirtti. Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in 'barış formülü' temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını ancak bazı kabul edilemez kavramlara dayanan Ukrayna'nın barış planının anlamsız olduğunu ifade etti.

  • Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi
    12:01 Edirne'de gümrük kaçağı elektronik eşyalar ele geçirildi

    Edirne'de yapılan bir aramada, gümrük kaçağı 17 oyun konsolu ve 2 robot süpürge ele geçirildi. Sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Ayrıca, çalınan motosiklet polis uygulamasında yakalandı. Keşan'da ise ziynet eşyası çalınan kişi polise başvurdu ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor
    11:59 Beyşehir Gölü hayalet ağlardan temizleniyor

    Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü, yürütülen çalışmalarla hayalet ağlardan da temizleniyor. Gölde yapılan denetimlerle terk edilmiş veya bırakılmış olan hayalet ağlar temizlenerek göl zemininin kirletilmesi ve kaçak avcılığın önüne geçilmeye çalışılıyor. Ayrıca, göldeki su ürünleri çeşitliliğini artırmak amacıyla balıklandırma çalışmaları da sürdürülüyor.

  • Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor
    11:59 Elazığ'da Kız Meslek Lisesi Öğrencileri Beslenme Desteği Projesiyle Anaokulu Öğrencilerine Hizmet Veriyor

    Elazığ'da bulunan kız meslek lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Beslenme Desteği Projesi kapsamında 1400 anaokulu öğrencisine günlük kahvaltı ve yemek hizmeti sunuyor. Öğrenciler, alan şefi ve usta öğreticilerin eşliğinde, hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri okullara ulaştırarak mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje sayesinde öğrenciler, hem eğitim harçlıklarını çıkarıyor hem de mesleki açıdan daha donanımlı hale geliyor. Ayrıca, projenin hijyen açısından gerekli tüm kontrolleri yapılarak sağlıklı besinlerin sunulduğu belirtiliyor.

  • Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık
    11:58 Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin: Gerçekçiyiz, Milleti Aldatmadık

    Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Yerel Kalkınmada Belediyelerin ve Esnafın Rolü' programına katılan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gerçekçi olduklarını ve milleti aldatmadıklarını söyledi. Toplantıda yapılan çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında bilgi veren Bilgin, Ankara temasları hakkındaki eleştirilere de cevap verdi.

  • İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı
    11:57 İzmir'de 7. Yaşayan Park Kovankayası hizmete açıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Doğançay'da hayata geçirilen Kovankayası Yaşayan Parkı'nı ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, İzmir'de 7'inci Yaşayan Parkın kullanıma açıldığını belirterek, 'Her biri bulunduğu bölgede yaşayan insanların doğada keyifle bir araya gelebileceği mekanlar oluyor. İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum. Geldiklerinde cennetle karşılaşacaklar' dedi.


Advertisement