Dha Yurt Bülteni 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 13

JANDARMADAN, OKUL ÇEVRELERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİBURSA İl Jandarma Komutanlığı, okulların açılması ve öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim almalarını sağlama kapsamında, 17 ilçedeki toplam 220 okulun çevresinde asayiş, trafik ve KOM timleri ile üst seviyede güvenlik önlemleri aldı.

18.09.2018 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

JANDARMADAN, OKUL ÇEVRELERİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

BURSA İl Jandarma Komutanlığı, okulların açılması ve öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim almalarını sağlama kapsamında, 17 ilçedeki toplam 220 okulun çevresinde asayiş, trafik ve KOM timleri ile üst seviyede güvenlik önlemleri aldı.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Faaliyetler kapsamında, trafik timi ve motor timlerince okul çevrelerinde meydana gelen trafik yoğunluğu düzenlenerek öğrencilerin okula giriş ve çıkışları güvenli şekilde sağlandı, ayrıca servis araçları ile şoförleri denetlendi. Asayiş timlerince okulların çevresindeki park ve bahçeler denetlendi, metruk binaların tespiti yapıldı, okulla ilişkisi bulunmayanlar  çevreden uzaklaştırıldıö denildi.

Faaliyetler sırasında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) unsurlarınca, okul çevrelerinde sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı  madde temin etmeye çalışanların tespitinin yapıldığı ve narkotik köpeği 'Varis' ile uyuşturucu madde araması yapıldığı da kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Faaliyetler

HABER/KAMERA: BURSA

======================================

ÇANAKKALE'DEKİ TERMİK SANTRALDE YANGIN VE PATLAMA

ÇANAKKALE'nin Çan ilçesinde yeni devreye alınan Çan-2 Termik Santrali'nde kömürlerin depolandığı bölümde çıkan yangınla birlikte patlama meydana geldi. Yangın söndürülürken, müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen 330 Megavat kurulu güce sahip termik santralde, bugün öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Kömür depolanan bölümde kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangınla birlikte gaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamanın ardından bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Yangına müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi ise kontrol amaçlı hastanelere kaldırıldı. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Çan ODAŞ Termik Santrali'nde, kömür depolanan yerde (Kömür Bunkeri) kömür kendi kendine tutuşarak bir yangın meydana getirmiştir. Gaz sıkışması dolayısı ile patlama meydana gelmiştir. Ancak patlamadan kaynaklı bir zarar yoktur. Olaya müdahaleye giden 6 işçi gazdan etkilenerek, kontrol amaçlı 112 ekiplerince hastahaneye kaldırılmıştır. Yangında alevli kısım söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmekte. Çan  Belediyesi İtfaiyesi ve ekiplerimiz tedbir amaçlı olay bölgesinde beklemektedir" denildi.

KAYMAKAMLIK: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çan Kaykamlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde faaliyette bulunan ODAŞ Çan- 2 Termik Santrali'nde kömür depolama sahasında yangın çıkmıştır. Yangın soucunda 6 işçi dumandan etkilenme ihtimaline karşın, tedbiren Çan Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. İşçilerin ayakta tedavisi yapılmış olup, sağlık durumları iyidir. Yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmektedir.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş., termik santralde bugün öğle saatlerinde meydana gelen patlama ve yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Çanakkale'nin Çan ilçesinde 340 MW kurulu gücüne sahip Çan-2 Termik Santrali'nde bugün çıkan yangına derhal müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Dumandan etkilenen dört kişiye gerekli müdahale yapılmıştır. Tüm önlemlerin alındığı ve durumun kontrol altında olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

ÇANAKKALE/DHA

====================================================

AK PARTİ'Lİ YILMAZ: TUNCELİ'DE HUZUR ORTAMININ PEKİŞMESİ EKONOMİK HAYATA CANLILIK KATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tunceli'de son zamanlarda sağlanan huzur ortamının ardınan ekonomik ve yatırım alanında bir canlılığın yaşandığını ifade ederek, "Burada istihdam sayısı 2 bin 500'ü aşmış durumda. Belediyemiz, Valiliğimiz öncülüğünde iş dünyamızdan da gelen katkılarla Tunceli artık ihracatçı bir kente haline geldi" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye gelen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, Vali Tuncay Sonel'i makamında ziyaret etti. Valilik makamında kamu kurum kuluşu yetkilerinin de katımıyla yapılan toplantıya katılan Yılmaz, kentte son dönemlerde yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirildi. Toplantıda konuşan AK Parti'li Yılmaz, Tunceli son bir yılda  önemli gelişmelerin yaşandığını, bu yıl tarihi bir turizim dönemi geçirildiğini söyledi. Huzur kenti haline gelen Tunceli'de terörle mücadelede tarihi başarılar elde ettiğini ifade eden Cevdet Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada huzur ortamının da pekişmesiyle altyapıya yapılan yatırımlarla birlikte ekonomik hayatta ayrı bir canlılık başladı. İstihdam sayısı 2 bin 500'ü aşmış durumda. Belediyemiz, Valiliğimiz öncülüğünde iş dünyamızdan da gelen katkılarla Tunceli artık ihracatçı bir il haline geldi. Türkiye olarak en büyük ihtiyacımız üretmek ve ihraç etmek. Özellikle ülkemize dönük bu ekonomik saldırılarak verilecek en güzel cevap bu. Daha çok çalışmak, üretmek ve ihraç etmek. Uzun vadede bizi 2023 hedeflerine ve sonrasına taşıyacak ana güzergah bu. Birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde daha çok üreteceğiz, ihraç edeceğiz. Ülkemizi daha ileri götüreceğiz. İnsanlarımızı da daha müreffeh kılacağız. İnanıyorum ki, bu istihdam artışı tersine göçü de tetikleyecektir. Bingöl, Tunceli yıllardır dışarıya göç verdiler. Şimdi inşallah tersine göçü göreceğiz."

'FİZİKİ HİZMETLER İŞİN BİR TARAFI. AMA İNSANIMIZLA GÖRÜL BAĞI KURMAK İŞİN ESASIDIR'

Tunceli'de ulaşım alanında çalışmaların devam ettiğini anlatan Yılmaz, Pülümür- Erzincan karayolunun yapılmasıyla apayrı bir erişim noktasına gelineceğini belirterek, "Pertek yolumuz bitmek üzere. Bütün bunlarla birlikte sosyal ve ekonomik kalkınma süreci ivmelenerek devam edecek. Fiziki hizmetler işin bir tarafı. Ama insanımızla görül bağı kurmak işin esasıdır. Valimiz ve idarecilerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Sürekli halkın arasında, sürekli halka dokunan, insanlarla bir araya gelen, gençlerimizle ilgilenen idarecilerimizle iftihar ediyoruz. Biz de elimizden geldiğince buna katkı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, valilik ziyaretinin ardından kentte yapılan yatırımlara yerinde inceledikten sonra Tunceli'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yılmaz'ın karşılanması

-Valilik şeref defterinin imzalaması

-Valilik makamından görüntü

-Yılmaz'ın açıklamaları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ, -

========================================================

GAZİANTEP'TE İŞ YERİ YANGINI; 2 İŞÇİ DUMANDAN ETKİLENDİ

GAZİANTEP'te iplik üretimi yapılan iş yerinde çıkan yangında 2 işçi dumandan etkilendi.

Yangın, öğleden sonra Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Nizip Caddesi üzerinde bulunan iplik üretimi yapılan iş yerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İplik malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyen yangına, ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. İş yeri çalışanlarının da destek verdiği yangın, ekiplerin çalışmasıyla söndürüldü. Dumandan etkilenen 2 işçinin hastaneye kaldırıldığı yangın nedeniyle iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Olay yeri

İşyerindeki söndürme çalışmaları

İtfaiye araçları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 176 MB

==========================================================

FOÇA'DA KOOPERATİFLER YEM ALIM SÖZLEŞMESİ İMZALADI

İZMİR'in Foça İlçesi'nde, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile İzmir Bölge Birliği'ne bağlı 115 Sayılı Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi arasında yem alımı sözleşmesi imzalandı. Ürettikleri yoğurdu markalaştıran ve 15 yıldır üyelerinin ve üreticilerinin krizlerden etkilenmeden yol almasını sağlayan 115 Sayılı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin, yapılan anlaşma ile aylık 600 ton olan yem ihtiyacının 200 tonunu uygun fiyatlarla Tarım Kredi Yem Sanayii tarafından sağlanacağı bildirildi.

S.S. Bağarası ve Yenibağarası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi'nde imzalanan yem alım sözleşmesi için düzenlenen törene Tarım Kredi Yem Sanayii Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay, Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir Bölge Müdürü Mücahit Asalıoğlu, S.S. Bağarası ve Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkanı Rasih Sümer, Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Meriç ve yönetim kurulu üyeleri Tevfik Seylan ve Basri Kurtul, 115 sayılı Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yen, Kooperatif Müdürü Ömer Faruk Ocak, Tarım Kredi Yem Sanayii Ticaret A.Ş. Satış Pazarlama Müdürü Muhammed Çığ ve Denizli Şube Müdürü Cem Karataş katıldı.

TİRE VE ÖDEMİŞ'TE TOPLAM 350 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPACAKLAR

Törende konuşan Tarım Kredi Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay da  Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 153 sırada olduklarını ve ilk 100'e girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kınay, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yem sektörü hızla büyüyor. Yem sektöründe yüzde 7'lik pazar payımızı bu yıl yüzde 10'a çıkardık. Şu anda toplam 1 milyon ton yıllık üretim kapasitesine sahip 10 fabrikamız var. Bu yıl itibariyle Şanlıurfa'da bir yem fabrikasının daha temelini attık. Bölge olarak İzmir çok yem sattığımız bir bölge. Önümüzdeki günlerde İzmir'in Tire ve Ödemiş ilçelerinde 350 milyon TL yatırımla yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde iki fabrika daha kurmayı planlıyoruz. Bununda bilgisini ve müjdesini buradan vermek istiyoruz. Bunlardan biri yem üretimi diğeri halen tamamen ithalata dayalı olan buzağı maması üretimi yapacaktır. Bu yatırımla birlikte İzmir tarımsal amaçlı hayvancılık faaliyetlerinin yürütüldüğü merkezlerden biri olmanın dahada ileri segmentine geçecektir. Türkiyenin hayvancılık konusunda lider konumunda olan bir bölgesindeyiz. Bu bölgenin ihtiyaçlarını gidermek, geleceğindeki stratejik yatırımları yapmak, tarım kredi camiası açısından fevkalade önemlidir. Her fabrikamızda ortalama 55, toplamda 550  personel istihdam ediyoruz. Yem üretimi konusunda dışarıya bağımlılığı azaltma yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Yem üretimi için dışarıdan aldığımız ham maddeleri de Türkiye'de üretip yurt dışına ihracatı hedefliyoruz. Bunu da kısa sürede sağlayacağız. Bugün iki kooperatifimiz arasında yapılan sözleşmeyi ve dayanışmayı çok anlamlı ve örnek olarak değerlendiriyoruz. Foça ve ülkemiz için hayırlı olsun."

'TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ İLE İLK SÖZLEŞMEMİZ'

S.S. Bağarası ve Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkanı Rasih Sümer de kooperatif olarak ilk defa Tarım Kredi Kooperatifleri ile sözleşme yaptıklarını bundan sonrada karşılıklı işbirliği ve dayanışmayla ortak alışverişler yapacaklarını söyledi. Sümer, "İyi şartlarda iyi yem sağlayacağımız iyi bir  anlaşma yaptığımıza inanıyoruz. İlerde bunun faydalarını birlikte göreceğimizi umut ediyoruz" dedi. Sözleşmenin imzalanmasının ardından Tarım Kredi Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Kınay ve heyeti ile iki kooperatifin yetkilileri Yenibağarası Mahallesi'ndeki bir yoğurt fabrikasını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Sözleşme için hazır bulanan heyetten görüntü

-İmza töreninden görüntü

-S.S. Bağarası ve Yenibağarası Kalkınma Koopratifi Yönetim Kurulu Başkanı Rasih Sümer'in konuşması

-Tarım Kredi Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hasan Fehmi Kınay'ın konuşması

-Foça Yoğurt Fabrikası ve Bağarası Tarım Kredi Kooperatifi binalarının gezilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement