Dha Yurt Bülteni -13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -13

13'Cin çıkarma' bahanesiyle 700 bin lira dolandırdılarSivas'ta, define bulma, cin çıkarma, sıkıntılarını giderme, şifa verme bahanesiyle 6 kişiyi toplam 700 bin lira dolandıran 2 şüpheli tutuklandı.

16.04.2019 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ -13

'Cin çıkarma' bahanesiyle 700 bin lira dolandırdılar

Sivas'ta, define bulma, cin çıkarma, sıkıntılarını giderme, şifa verme bahanesiyle 6 kişiyi toplam 700 bin lira dolandıran 2 şüpheli tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesilicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri son günlerde artan dolandırıcılık iddiaları üzerine harekete geçti. Ekiplerin yaptığı çalışmada vatandaşların dini duygularını istismar eden ve ulaştıkları kişileri define bulma, cin çıkarma, sıkıntılarını giderme, şifa verme gibi çeşitli vaatlerde bulunarak kandıran şüphelileri tespit etti. Bu yöntemle 6 kişinin 700 bin lirasını dolandırdıkları belirlenen 'Artin' kod adlı Ş.T.(50) ile mağdur kişileri ona yönlendiren A.A. (58) yapılan çalışma sonucu yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Adliyeden görüntü

-Şüphelilerin götürülüşü

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS,

=====================

Cezaevi firarisi yol kontrolünde yakalandı

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, jandarma kontrol noktasında şüphe üzerine durdurulan araçta, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi bulundu.

Yeşilova Jandarma Karakol komutanlığı ekipleri, karakol önünde yol kontrol noktası oluşturdu. Şüpheli araçları durdurarak, içlerinde bulunanlara kimlik kontrolü yaptı. Kontrol sırasında durdurulan bir araçta ise 10 yıl kesinleşmiş hapis cezasını çekmesi için konulduğu Osmaniye Açık Cezaevi'nden firar eden Celal Süslü ele geçirildi. Hakkında uyuşturucu ticareti suçundan 22 bin TL adli para cezası da bulunan Süslü, çıkarıldığı adliyede mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------

Celal Süslü'nün adliyeden çıkarılması

Jandarma aracına bindirilmesi

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 76 MB

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================

Turizm Haftası'nda tarihi handa kültür esintisi yaşandı

İzmir'de Turizm Haftası kutlamaları kapsamında tarihi Kızlarağası Hanı'nda kültür buluşması gerçekleştirildi. Hanı ziyaret edenler, halk müziğinden sanat müziğine, halk oyunlarına kadar farklı gösteriler izleme imkanını buldu. Şarkılara eşlik edip eğlenen, zaman zaman da oynayan vatandaşlara, şambali tatlısı ikram edildi.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün organizasyonundaki Turizm Haftası kutlamaları pazartesi gününden beri çeşitli etkinliklerle başladı. Kutlamaların bugünkü adresi ise tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Kızlarağası Hanı oldu. Tarihi 1744 yılına kadar uzanan ve her gün binlerce İzmirlinin ve turistin ziyaret ettiği handa, etkinlikler halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle başladı. Zeybek başta olmak üzere farklı oyunları sergileyen halk oyunları ekibinden sonra, Türk Halk Müziği korosu yerini aldı. Türkiye'nin farklı yörelerinin birbirinden güzel türkülerini seslendirildi. Koro üyelerinden bazıları solo olarak da türkü söyledi. Müzikle coşan bazı vatandaşlar, tarihi hanın gösteri yapılan alanında oynadı, eğlenceli anlar yaşadı. Türkülere eşlik edip eğlenen zaman zaman da oynayan vatandaşlara, şambali tatlısı ikram edildi. Törende daha sonra ise Türk Sanat Müziği Korosu farklı makamlarda bestelenmiş eserleri seslendirdi. Törende ayrıca sema gösterisi de yeraldı ve kentin kültürünü konu eden sergi açıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

Gösterilerden görüntü.

Eğlencelerden görüntü.

Genel ve detay görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

=================

Ölen tavuğun yumurtalarından 6 civcivin canlı çıkmasını sağladı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Nezahat Sarı, kuluçkada telef olan tavuğunun yumurtalarından sıcak ve nemli ortam sağlayarak 6 civcivin canlı çıkmasını sağladı.

Nezahat Sarı'nın Akçay Mahallesi'ndeki evinin bahçesindeki kümeste beslediği 4 tavuğundan biri kuluçkaya yattı. Sarı, tavuğun 19'uncu günde ölmesi üzerine kalan 8 yumurtaya 2 gün boyunca gözü gibi baktı. Evinde sıcak ve nemli ortam oluşturarak yumurtalardan 6 civcivin canlı çıkmasını sağladı.

Minik mucizelerim dediği sevimli civcivlere gözü gibi bakan Sarı, "Anneleri kuluçkaya yatacağı sırada altına mavi yumurta attım. Yeşil ve mavi yumurtlayan tavuklarım olsun istedim. İki gün vardı civcivlerin çıkmasına. Anneleri ölünce, bu yumurtaları da çöpe atmamı söylediler. Ama ben atmadım" dedi. Yumurtlardan civciv çıkması için bir çok yönteme başvurduğunu anlatan Sarı, "Yaşam şansı verdim ben bunlara. Sıcak bezlerle ıslatıp sildim, sular püskürttüm. Tek tek açtım bunları, saatlerce uğraştığımı biliyorum. Şükürler olsun ki kurtuldular, yaşadılar. Mucize oldu yani. Mümkün değil yoksa. Sadece 2 fire verdim. Sonuçta 6 civcivim var. Şimdi anneleri oldum bunların" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------

Civcivlerden detay görüntü.

Yumurtadan civciv çıkartmayı başaran Nezahat Sarı ile röportaj

Nezahat Sarı'nın civcivlerle ilgilenmesi

Nezahat Sarı'nın sobayı kontrol etmesi

Cep telefonu ile çekilmiş yumurtadan çıkmaya çalışan civcivler.

Haber-Kamera: Abdulkadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir),

====================

Bodrum'da Turizm Haftası kutlamaları başladı

İskele Meydanı'nda, Bodrum İlçe Turizm Danışma Bürosu ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliklere, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Gündüz'ün yanı sıra turizmciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklerin açış konuşmasını yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un ve turizmin geleceğine dair uyarılarda bulunup, "Bodrum'u bütün değerleriyle, deniz turizmiyle, tarihi, sanatı, insanı, Karaova'sıyla, Pasanda'sı, Myndos'u, Pedasa'sıyla birlikte tekrar kurgulayıp, Bodrum'un hikayesini yeniden yazıp dünya pazarlarına ulaşmak zorundayız" dedi. Bu çalışmaları Belediye olarak başlattıklarını müjdeleyen Başkan Aras, "Tüm paydaşlarımızla, Kaymakamlığımızla beraber çalışarak çok kısa bir zamanda bunu başarabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

'İMAR BARIŞI'NI, İMAR YARIŞINA DÖNDÜRMEYELİM'

Turizmin Bodrum'un başat sektörü olduğunu söyleyen Başkan Aras, şöyle devam etti:

"Bodrum'daki tüm esnaflardan, otelcilerden, denizcilerden, turizmcilerden büyük bir özveri ve anlayış bekliyorum. Bodrumlu olarak herbirimiz Bodrum'un gelişmesi için çalışmak zorundayız. Bodrum'u betonlaştırırsak turizmi bitiririz. İmar Barışı'nı, imar yarışına döndürmeyelim. Bodrum'da yaşayan herkes Bodrum'u korumakla görevlidir. Lütfen Bodrum'un dağına, tepesine, koyuna, denizine müdahale etmeyin. Lütfen Bodrum'u yağmalamayın. Bodrum'u Atlantis gibi batık bir kıta haline getirmeyeilm. Kaçakla mücadele başlattık."

'BÜTÜN MEDENİYETLERİ TURİZMLE BULUŞTURMAK ZORUNDAYIZ'

Bodrum'un tarihi ve kültürünü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalara başlayacaklarını belirten Aras, "Bodrum büyük bir tarih ve kültür kentidir. Binlerce yıllık geçmişinde, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyoruz ve bizler bunun değerini bilmek durumundayız. Karyalı, Lelegli, Osmanlı atalarımızı, bütün medeniyetleri turizmle buluşturmak zorundayız. Tarih, turizmde birinci derecede önemlidir. Bunun için şu an önünde durduğumuz Bodrum Kalesi olmak üzere, Bodrum'daki tarih ve kültür varlıklarını yeniden tartışmaya açıp tek tek değerlendirerek turizmle buluşturacağız. Bunun çalışmalarını başlattık" diye konuştu.

Bodrum'la aynı yatak kapasitesine sahip destinasyonların yılda 2.5 milyon turist ağırladığına dikkati çeken Aras, "Demek ki yapacak çok işimiz var. Elimizdeki potansiyelimizi, Bodrum'un tüm değerlerini, tarihini, kültürünü, gastronomisini dünya pazarlarına kolektif şekilde sunmak zorundayız. Sadece otelimizi ya da denizimizi, teknemizi pazarlayarak turizm ekonomisinden bu payı yakalayamayız" dedi.

'BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ'

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da Bodrum Belediyesi'nin imar kirliliğine yönelik başlattığı mücadeleye tam destek verdiklerini ifade etti. Kaymakam Yılmaz, "Yıllardır turizmde sıkıntılarımız vardı. Yavaş yavaş bu sıkıntılardan kurtuluyoruz. Bodrum bir turizm markası. İnşallah o özlemle andığımız güzel günlere geri dönüyoruz. Allah nasip ederse bu yıl rekorları kıracağız. Bodrum'un muhteşem iklimi, denizi ve güzelliklerini kaybetmeden kıymetini bilmemiz lazım. Bize düşen hep birlikte tüm kurumlaryıla, bu sahip olduğumuz değerlerin yok olmasına izin vermemektir. Belediyemizle birlikte güzel, etkili işler yapacağımıza inanıyorum. Başta imar kirliliği olmak üzere her konuda arkasındayız, birlikte hareket ediyoruz. Maalesef imar barışı ve seçim süreci bu konuda fırsatçıların olumsuz işler yapmasına neden oldu. Bunları telafi etmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İskele Meydanı'nda etkinlikler Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'nun folklor gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında meydanda kurulan yiyecek ve el sanatları stantlarına ise ilgi büyük oldu. Gün boyu devam eden etkinlikleri turistler de yakından takip edip, halk oyunları ekibinin bol bol fotoğraflarını çekti.

Görüntü Dökümü

-----------

-Etkinliklerden görüntü

-Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın konuşması

-Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Mehmet Can MERAL/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement