Dha Yurt Bülteni -13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni -13

Adana'da dolu ve yağmurAdana'da yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.

17.04.2019 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da dolu ve yağmur

Adana'da yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.

Kent merkezinde sabah itibari ile belirli bölgelerde mevzi yağış olarak başlayan yağmur yerini dolu yağışına bıraktı. Kent merkezinde etkili olan dolu yağışı vatandaşları zor durumda bıraktı. Sağanak yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar kendilerine sığınacak yer aradı. Yağış nedeniyle araç sürücüleri de zor anlar yaşadı. Yolda biriken yağmur suları nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı logarlar yağmur suyunu çekmeyince, vatandaşlar kendi imkanları ile tıkalı logarları açmaya çalıştı. Bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Kentte yağış devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------

İş makinesi ile tıkalı rögarların açılması

Araçların üzerine yağan dolu

Yağıştan genel ve detay görüntüler

Caddelerdeki su birikintisi

SÜRE: 01'54" BOYUT: 210 MB

Haber-Kamera: Nuri PİR-Akif ÖZDEMİR/ADANA,

====================

Tunceli'de kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor

Tunceli'de iki gündür etkili olan kar ve yağmur yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle bazı köy yollarının ulaşıma kapandığı belirlildi.

Tunceli kent merkezi ile Nazımiye, Hozat, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde iki gündür kar ve yağmur yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle Tunceli- Ovacık karayolunda trafik kontrollü şekilde sağlanırken, bazı köy yolları ise ulaşıma kapandı. Karayolları ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kar temizleme çalışması yürüttüğü kentte sürücüler de uyarılıyor.

Öte yandan, aşırı yağışlar nedeniyle Munzur Çayı'nın debisinin yükseldiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

----------

Tunceli-Ovacık yolunda taşan Munzur çayının yolu kapatması

Yolda yapılan çalışmalar

Munzur çayından görüntü

Karlı köy yolları

İş makinelerinin yolları açma çalışması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 387 MB

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

==================

Yangın tüpü açılan halk otobüsünde panik anları

Şanlıurfa'da, hareket halindeki özel halk otobüsünde bir kişi yanlışlıkla yangın tüpünü açınca yolcular zor anlar yaşadı.

Merkez Karaköprü ilçesinde seyir halindeki özel halk otobüsünde, bir yolcu yanındaki yangın tüpünü yanlışlıkla açtı. Tüpün açılmasıyla otobüs bir anda duman içerisinde kaldı. Nefes almakta güçlük çeken aralarında kadın ve çocukların da olduğu yolcular, sürücünün otobüsü durdurmasıyla kendilerini dışarı attı. Yolcular, çağırılan başka bir otobüsle yola devam etti.

Yolcuların otobüsü tahliyesi sonrası yaşananlar ise bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------

Otobüste yaşanan panik

Toz ve duman içinde kalan yolcular

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112MB

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA - DHA)

====================

Fare zehri ile intihara kalkıştı, 'ayran içerim geçer' dedi

Bursa'da sokakta yaşayan Emrah S. (38), fare zehri ile intihar girişiminde bulundu. Hastaneye gitmeyi kabul etmeyen Emrah S. "Bir avuç yedim, hastaneye gitmeye gerek yok, ayran içerim geçer" dedi. Güçlükle ikna edilen Emrah S., kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde meydana geldi. Yaklaşık 6 aydır sokaklarda yaşayan Emrah S., iş bulamadığını iddia ederek, fare zehri ile sokak ortasında intihara kalkıştı. Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ekipler, Emrah S.'yi hastaneye götürmek için ikna etmeye çalıştı.

'BİR AVUÇ YEDİM, AYRAN İÇERİM GEÇER'

Daha önce de kendisini bıçakla yaraladığı öğrenilen Emrah S., hastaneye gitmemek için uzun süre direndi. Emrah S., polis ve sağlık ekiplerine, "Bir avuç içtim, bir şey olmaz, ayran içerim geçer. Hastaneye gitmeye gerek yok. Ben hastanedeki görevlilerle kavga ediyorum, gitmek istemiyorum. Kimse sormuyor, 'kalacak yerin var mı' diye, tedavi edip yolluyorlar" dedi. Daha sonra ikna edilen Emrah S., polis aracına bindirilerek Bursa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada midesi yıkanan Emrah S.'ni sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------

-Emran S.'den detaylar

-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntü

-Fare zehrinden ve vatandaşlardan görüntü

-Araca binmesi

Süre: 03.09 Boyut: 354 MB

Haber-Kamera: Serkan AKKUŞ/BURSA,

====================

Yaralı köpek tedavisinin ardından sahibine kavuştu

Karabük'te, kadın sürücünün çarparak yaraladığı 'Husky Melezi' cinsi köpek sahibine kavuştu.

Nebiye Çetin, geçen pazartesi 78 ST 956 plakalı otomobille kent merkezine giderken, Atatürk Bulvarı'nda yola fırlayan 'Husky Melezi' cinsi sahipli köpeğe çarptı. Çetin, yol kenarında aracını durdurarak yaralı köpeğin yanına gitti. Çetin'in ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, yolda güvenlik önlemi alarak Karabük Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne haber verdi. Nebiye Çetin bakımevinde de köpeğin başından ayrılmayarak tedavi sürecini yakından takip etti.

Öte ynadan, yaklaşık 2 aydır kayıp köpeğini arayan Özlem Nalbant (28) da kaza haberi üzerine bakımevine geldi. 'Kuzey' adını verdiği köpeğini yaralı halde gören Nalbant, duygu dolu anlar yaşadı. Köpeğini yaklaşık 2 aydır aradığını söyleyen Nalbantoğlu, "Herkesten Allah razı olsun. Köpeğime kavuştum. Onu özlemiştim. Çok mutluyum, çok duygulandım. Kaza sonucu köpeğime çarpan sürücünün orada bırakmayıp ilgilenmesi beni çok mutlu etti" dedi. Köpeğin tedavisiyle ilgilenen Veteriner Hekim Selim Korkmaz da, "Bize geldiğinde sağ arka ayağı eklemi kopmak üzereydi. Elimizden geldiğince eklemi toparlamaya çalıştık. Çıkığı yerine oturtturduk. Dokunun 15 santimlik yırtığının tedavisini yaptık. Kazaya bağlı olarak 1-2 gün kontrol altında tutmak durumundayız. Ayağının iyileşme durumu ilerleyen süreçte belli olacak. Düzeleceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

-Köpeğin sahibinin gelmesi

-Köpekle kucaklaşması

-Özlem Nalbantoğlu röp.

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK, -

====================

Kayseri'de, 'Kayseralli 2019' sağlık tatbikatı

Kayseri'de, 112 sağlık çalışanlarına yönelik yarışma formatında düzenlenen 'Kayseralli 2019' tatbikatı gerçeğini aratmadı. Görevliler, senaryo gereği teleferikten düşme ve otobüs kazası sonrası vakaya ulaşma, doğru ve hızlı müdahale alanında yarıştı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez yarışma formatında düzenlenen eğitim tatbikatı, Erciyes Kayak ve Kış Sporları Merkezi'nde yapıldı. İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli'nin de takip ettiği tatbikatın ilk gününde 34 ekip yer aldı. İkinci gün ise finallere kalan 12 ambulans istasyonu çalışanları senaryo gereği teleferikten düşme ve otobüs kazasının ardından vakaya ulaşma, yaralılara en doğru ve hızlı müdahale ve yaralının sevki konusunda mücadele etti. Sağlık çalışanları, soğuk ve sisli havada, hazırlanan engellerden de atlayarak temsili yaralıları ambulansa yetiştirdi. Ambulansa konulan yaralılar, dubalarla oluşturulan yoldan en kısa zamanda sevk edilmeye çalışıldı.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, yarışmanın ilkini düzenlediklerini belirterek, "Çalışanlarımız, 4 aydır bu yarışmaya hazırlanıyor. 2 gündür devam eden yarışmada ilk gün 34 ekip yarıştı. Bugün de finale kalan 12 ekip yarışmalara devam etti. Önümüzdeki günlerde bu eğitim ve tatbikatlar devam edecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

-İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile röportaj

-112 Sağlık çalışanlarının senaryo gereği teleferikten düşen yaralıya tedavisi

-Kayseri ralli'de temsili otobüs kazası ve 112 ekiplerinin müdahalesi

-Sağlık çalışanlarının tahta sedye de engelli alanda yaralı taşıması

-Ambulansın dubalı parkurda gidişi

-Diğer görüntüler

Süre: 5.20 Boyut: 598 MB

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

==================

Burdur'da şehitlere vefa

Burdur'da Şehit Akif Altay Geleceğin Sınıfı açılırken, Ihlamur Kokan Şehitler Projesi kapsamında da 15 Temmuz şehitleri adına fidan dikildi.

Burdur Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi'nde Şehit Akif Altay Geleceğin Sınıfı açılışı ve Ihlamur Kokan Şehitler Projesi'nde fidan dikimi gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, müdür yardımcıları Süleyman Çakıcı ve Hüseyin Çetinkaya, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan Burdurlu Polis Memuru Akif Altay'ın annesi Fadime Altay, Okul Müdürü Şener Duman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında okulun bahçesine 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 kişinin isimlerinin yazılı olduğu ıhlamur fidanları dikildi.

Vali Hasan Şıldak, "Okullarımıza önem veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul aile birliği, okul yöneticilerimiz, pek çok güzel hizmete imza atıyor. Burdur eğitim konusunda il merkezi ve ilçelerinde son dönemde yaptığı bu atılımlarla modern imkanlara kavuşmuş sınıfları, öğretmen ve öğrencilerimize bir fırsat olarak sunuyor. Fadime Altay teyzemiz oğlunun adına, adını büyük bir gurur ve aynı zamanda hüzünle andığımız Şehidimiz Akif Altay'ın aziz hatırasını bu sınıfta yaşatmak adına böyle bir hayırlı işe imza attı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah kabul etsin. Şehidimiz nur içinde yatsın. Önlerinde saygı ve minnetle eğiliyoruz" diye konuştu.

Vali Şıldak ve beraberindekiler daha sonra okul bahçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan 251 kişinin adına hazırlanan Ihlamur Kokan Şehitler Projesi kapsamında Şehit Akif Altay ve Şehit Ömer Halisdemir adına ıhlamur fidanı dikti. Şehitler için dua edildikten sonra helva dağıtıldı.

Vali Hasan Şıldak, burada yaptığı konuşmada da 15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Şıldak, "Milli ve manevi değerleri, ülkemizi bize emanet eden değerleri siz sahiplendiğiniz bu proje ile ortaya koydunuz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Türk milletinin bir ferdi olarak bizim en zor zamanımızda canını veren, canıyla 15 Temmuz gecesindeki hainliği o akşam yok eden güç, irade şu an sizin sahip olduğunuz bakış açısı ve şuurla örtüşüyor. Gençlerimiz bu milli şuurla yetiştikçe bu millet, bu toplum şahlanarak daha da güçlenecek, bilinçlenecek, başı dik ilelebet varlığını sürdürecek. Sizlerle gurur duyuyoruz. 15 Temmuz ne unutulur, ne de unutturulmaya güçleri yeter" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Okul dış görünüş

Ihlamur fidanları

Vali Şıldak'ın konuşması

Geleceğin sınıfı açılışı

Sınıfın gezilmesi

Fidan dikilmesi

Dua edilmesi

Detay

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni -13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement