Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-13

KİRAZ' A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ(EK1)CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİHAKKARİ Dağ Komando Tugayı'nda vatani görevi yaparken beyin kanaması geçiren İzmirli Topçu Er Emre Okan (21), 40 gündür tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu.

20.05.2019 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KİRAZ' A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ(EK

1)CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

HAKKARİ Dağ Komando Tugayı'nda vatani görevi yaparken beyin kanaması geçiren İzmirli Topçu Er Emre Okan (21), 40 gündür tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu. Şehit asker Okan, memleketi İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Umurcalı Mahallesi'nde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.Bekar olan Şehit Er Emre Okan'ın İzmir'in Kiraz ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Haberi ilçede büyük üzüntü yaratırken, şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Bekar ve ailesinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Emre Okan'ın cenazesi dün memleketine getirilip, Kiraz Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Acı haberle yıkılan şehidin besicilikle uğraşan babası Hüseyin Okan ve annesi Asude Okan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Topçu Er Emre Okan (21) için bugün Kiraz'ın kırsal Umurcalı Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Hastane morgundan alınan cenaze, ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki kırsal Umurcalı Mahallesi'ne götürüldü. Mahalle dışında bulunan baba evinin önünden son kez geçirilen şehit Emre Okan'ın cenazesi, daha sonra mahalle mezarlığına getirildi. Şehit askerin tabutu, mezarlıkta bulunan musalla taşına kadar silah arkadaşlarının omuzlarında taşındı. Şehidin babası Hüseyin Okan, annesi Asude Okan, ikiz kız kardeşleri lise öğrencisi Fadime Okan ve Memduha Nur Okan, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti. Şehit askerin kız kardeşlerinden Fadime Okan, üzerinde Türk bayrağı bulunan tişört giydi. Acılı aileyi, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Kiraz Kaymakamı Emin Kaynak, Kiraz Belediye Başkanı AK Partili'li Saliha Özçınar, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ile çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı. Belediye Başkanı Saliha Özçınar, şehit askerin kız kardeşlerinin ellerini tutup, acılarını paylaştı. Öğle vaktinde kılınan cenaze namazından sonra şehit Emre Okan, mezarlıkta toprağa verildi.

GÖZLERİNİ AÇIP ANNESİNE TEPKİ VERMİŞ

Bu arada Emre Okan'ın acı haberiyle yıkılan yakınları, şehidin hayatını kaybetmeden bir gün önce başında bekleyen annesi Asude Okan'a gözlerini açtığını, annesinin isteklerine tepki verip başını çevirdiğini ve göz kapaklarını kırptığını anlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Cenazenin mezarlığa getirilmesinden görüntü.

Cenazenin taşınmasından görüntü.

Cenaze namazından görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Mustafa KÖPRÜLÜ, Faruk ÇARK- Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ KİRAZ (İzmir),

=====================================================

14 KURŞUNLA ÖLDÜREN AVUKAT, 19 MAYIS'TA ÇOCUKLARI İÇİN DOKTOR EŞİYLE BİR ARAYA GELMİŞ (EK)

2)TUTUKLANDI

Diyarbakır'da tartıştığı boşanma aşamasındaki avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı (43), tabancayla 14 el ateş ederek öldüren doktor Mesut Issı (45), polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Güvenlik önlemi arasında mahkemeye çıkarılan Issı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

DİYARBAKIR/DHA

=====================================================

3)BİLECİK'TE YARALI OLARAK BULUNAN AYI TEDAVİ ALTINA ALINDI

BİLECİK'te bir aracın çarparak yaraladığı ayı, belediye ekiplerince tedavi altına alındı.

Bilecik'in Vezirhan beldesinde bir aracın çarparak yaraladığı ayı vatandaşlar tarafından bulundu. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaralı ayıyı tedavi altına aldı. Yapılan ilk inceleme de sağ ayağında olduğu belirlenen ayı, daha sonra geniş tedavisi için Bursa Karacabey Ovakomşu Ayı Barınağı'na gönderildi. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Yaralı bulunan ayıya bir aracın çarptığını belirterek, "Araç çarpması sonucunda yaralanan hayvan için vatandaşlarımız ihbarda bulundu. Ekiplerimiz yaralı olan hayvanı alarak sağ ayağının kırıldığını tespit etti. Tedavinin devamı için ayı, Bursa Karacabey Ovakomşu Ayı Barınağı'na gönderildi" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ayının görüntüsü

-Müdür Avcı'nın açıklaması

-Ayının tedavi edilmesi

-Kafesle gönderilmesi

Haber-Kamera: Cafer ELMAS/BİLECİK,-

=====================================================

4)OTOMOBİL TARLAYA UÇTU: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

AFYONKARAHİSAR'da otomobilin tarlaya uçtuğu kazada sürücü Ahmet Argun (62) yaşamını yitirdi, 1'i çocuk 2 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Afyonkarahisar- Konya karayolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Ahmet Argun'un kullandığı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıktı. Yol kenarındaki üç ağaca çarparak kökünden söken otomobil, tarlaya uçtu.

Kazada sürücü Ahmet Argun olay yerinde yaşamını yitirdi. Araçtaki Umay Özbayrak (5) ile Didar Özbayrak (29) yaralandı. Yaralılar gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Sürücü Ahmet Argun'un cenazesi morga konuldu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Kaza yapan araçtan detay

Kaza yerinden detay

Polis ekiplerinden detay

Haber-Kamera: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, -

====================================================

5)ALANYA 19 MAYIS'TA GÖKSEL'LE COŞTU

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde fener alayı yapıldı. Gecede şarkıcı Göksel de konser verdi. Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün saat 20.30'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar fener alayıyla İskele Meydanı'na yürüdü. Fener alayına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi partilerin temsilcileri, oda ve dernek başkanlarıyla kurum amirleri de katıldı. Ellerinde meşale ve Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık saat 22.00'de Alanya Belediyesi'nin organizasyonunda şarkıcı Göksel konseriyle eğlendi.

'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİSİNİZ'

Konser alanında konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı 100. yılında minnet ve coşkuyla kutluyoruz. Şanlı tarihimizin yazılmasında kahramanca mücadele eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere, ay yıldızlı bayrağımızı daha güçlü dalgalandırarak, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermeden, emin adımlarla yürüyeceksiniz. Bizim azmimizi, bizim ideallerimizi, bizim beklentilerimizi sizler çok daha yüksek burçlara taşıyacaksınız. Sizler Türkiye'nin istikbalisiniz, Türkiye'nin en büyük zenginliğisiniz" dedi.

Kırmızı elbisesiyle sahneye çıkan Göksel yaklaşık 3 saat kendi şarkılarının yanı sıra söylediği popüler şarkılarla konser alanını dolduran vatandaşları eğlendirdi. Konserin sonunda Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şarkıcı Göksel'e çiçek ve teşekkür plaketi verdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Fener alayından görüntüler

Göksel konserinden görüntüler

Adem Murat Yücel konuşması

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement