DHA YURT BÜLTENİ-13 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-13

1)YÜKSEKOVA'DA DERE TAŞTI, 7 EV 20 AHIR SULAR ALTINDA KALDIHAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, erimeye başlayan kar suları Urşe Deresi'nin taşmasına neden oldu.

26.05.2019 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YÜKSEKOVA'DA DERE TAŞTI, 7 EV 20 AHIR SULAR ALTINDA KALDI

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, erimeye başlayan kar suları Urşe Deresi'nin taşmasına neden oldu. Taşan dere, köprücük köyündeki ev ve ahırları sular altında bıraktı.
Yüksekova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Cilo Dağlarına yakın olan Köprücük köyündeki Uşre Deresi'nin taşması sonucu 7  ve 20 ahır sular altında kaldı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Cilo Dağın'da eriyen kar sularının Uşre Deresi'nin su debisinin yükselmesine neden olduğu, bu suların da köydeki bazı ev ve ahırları sular altında bıraktırdı. Köy sakinleri, su taşkınlarına karşı  araçlarda  sık sık anonslar yaparak, ailerin çocuklarıyla dışarı çıkmamasını, istendi.
Husret Cankurtaran, hayatında ilk ez böyle bir durumla karşılaştığını belirterek,"50 yaşındayım, ilk kez böye bir durumla karşılaştım.Taşan dere suyu  evimizi götürecek diye paniğe kapıldık. Komşularımızın yardımıyla çocuklarla beraber evi tahliye ettik. Yetkililerden bize yardım etmesini istiyoruz" dedi.
Köy Muhtarı Hamit Taşkın ise "Urşe Deresi taştı. Dün akyam üzerine bu olay yaşandı.O sırada hepimiz evimizdeydik. Çok korktuk. Dere kenarındaki evlerimizi bir geceliğine tahliye etmek zorunda kaldık. Çocukların dere kenarına gitmemeleri ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları için sık sık araçta anons yapıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
---------------------------
-Köyde sular altında kalan evler ve ahırlar
-Suyu önünü açmaya çalışana vatandaş
-Mucahit Cankurtaran'ın açıklaması
-Elif Taşkın'ın açıklaması
-Ahırda biriken suları kürekle çıkartmaya çalışan vatandaş
-Köy muhtarı Hamit Taşkın'ın açıklaması
-Köyde araç ile anons yapılması
-Genel detaylar

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

==============================================

2)KOMŞU'DA 'KAPI VİZESİ' BAŞLADI

YUNAN adalarına günübirlik vizeyle geçişler başladı. 'Kapı vizesi' olarak adlandırılan sistemin başlamasıyla Ramazan Bayramı tatilini Yunan adalarında  geçirmek isteyenlerin ön rezervasyonlarında artış yaşandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 'Kapı vizesi' olarak adlandırılan sistem dün (cumartesi) itibariyle başladı. Yunanistan'ın Rodos, Sömbeki (Simi), İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız adaları için 7 iş günü önceden başvuru yapan Türk vatandaşları, 70 euro, 0-12 yaş arası 20 euro karşılığında internet üzerinden işlemle kapı vizesi alabilecek. Başvuru formu, banka hesap numaraları ve pasaportla birlikte 60 euro ücret ödenerek Schengen vizesinden daha kısa zamanda kapı vizesi alınabilir. Güney Ege Bölgesi'nde ilk günden itibaren 1000 üzerinde online müracaat olduğu bildirildi. Marmaris'te faaliyet gösteren Türkiye çıkışlı Yunan adalarına bilet, otel rezervasyon ve kapı vizesi işlemleri yapan bir turizm şirketinin sahibi Sinem Dursun, "Yunanistan Hükümeti haziran ayının ikinci haftasında alacağı kapıda vize uygulamasını öne çekerek dün onayladı. Bütün Yunan adalarına Türkiye'den çıkışlı bilet satmaktayız. Schengen vizesi ve kapı vizesinin yanı sıra otel rezervasyon, araç kiralama ve kültür turları gibi işlemleri buradan yapmaktayız. Kapı vizesi Ege'nin şehirlerinden tek giriş-çıkış sistemidir. Geçen sene 4 iş gününde, az evrakla kısa sürede Yunanistan adalarına çıkış sağlanmaktaydı. Bu yıl 7 iş gününe çıkarıldı. Ramazan Bayramı'na sayılı haftalar kalması nedeniyle yeni başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın işlemleri yetişmeyebilir" dedi.
Geçen sene nisan ile eylül arasında yaklaşık 30 bin kişinin sadece Marmaris'ten Yunan adalarına çıkış yaptığına dikkati çeken Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yıl ekim başına kadar kapı vizesi sistemi sürecek. Türk vatandaşları geçen sene kapı vizesi ile günübirlik de gidebiliyorlardı ya da 15 gün kalabiliyorlardı. Bu yıl bu süre bir haftaya düşürüldü. Tatil süresinin kısaltılmasına rağmen ciddi talep söz konusu. Şu an itibariyle Türk vatandaşlarının talebiyle oteller dolu. Kurban Bayramı'nda bu talebin daha çok olacağını şimdiden gelen ön rezervasyonlardan görüyoruz. İlk günden itibaren bilgi almak ve işlem yapmak isteyenlerle telefonlarımız kilitlendi."

Görüntü Dökümü
---------------------
-Marmaris drone ile görüntü
-Marmaris'in hakim tepeden görüntü
-Marmaris'ta faaliyet gösteren turizm şirketi işletmecisi Sinem Dursun ile röp.
-Genel ve detay görüntüler

(Toplam: 2 dakika 57 saniye-214 MB )
Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=======================================================

3)İTFAİYE KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN AŞAĞI ATLADI

KOCAELİ'nin Gölcük ilçesinde, ağaca çıkan 2 yavru kediyi kurtarmak için bir itfaiyeci itfaiye merdiveni ile ağaca yanaştı. Bir kedi korkarak yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaçtan işyerinin çatısına atlarken, diğer kedi ise aşağı indirildi.
Gölcük 19 Mayıs Caddesi'nde bulunan ağaca çıkan 2 yavru kedinin mahsur kaldığını görenler itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekibi, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağacın en tepesinde bulunan 2 yavru kediyi kurtarmak için itfaiye merdiveni ile yanlarına yanaştı. İtfaiyeci önce bir yavru kediyi alarak aşağı indirdi. İtfaiyeci daha sonra diğer kediyi almak için ağaca yanaştı. Bu sırada korkan kedi ağaçtan aşağıda bulunan işyerinin çatısına atladı. Kurtarılan kedi annesinin yanına gitti. Çatıya atlayan kedi ise yanına yaklaşanları görünce çevreden uzaklaştı. Çevrede toplananlar merakla kurtarma çalışmasını izledi.

Görüntü Dökümü
--------------------------
İtfaiyecinin ağaca yanaşması
Bir kedinin aşağı indirilmesi
Kedinin annesinin yanına gitmesi
Diğer kediyi kurtarmak için ağaca yanaşılması
Kedinin aşağı atlaması

Haber-Kamera: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli),

=======================================================

4)MARKET ALEV ALEV YANDI

KÜTAHYA'da bir markette elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, işyeri alev alev yandı. Patlamaların olduğu yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güçlükle söndürüldü.
100'ncü Yıl Mahallesi Dumlupınar Bulvar üzerindeki bir markette sabah 08.00 sıralarında yangın çıktı. Marketten dumanlar yükseldiğini görenler itfaiye ekiplerine haber verirken, alevler kısa sürede tüm işyerini sardı. Kozmetik bölümündeki ürünler ardı adına patlarken, olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamalar nedeniyle güçlükle müdahale edilen yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürüldü. Marketin yangın sırasında kapalı olması nedeniyle yaralanan olmazken, işyeri kullanılmaz hale geldi.
İtfaiye ekiplerince yapılan ilk incelemede yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi. Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Cep telefonu görüntüsü
-Marketteki yangın
-Patlamalar
-İtfaiyenin müdahalesi
-Gelen itfaiye araçları
-Yanan marketin içinden fotolar
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA,-

=======================================================

5)PİTBULL CİNSİ KÖPEĞİN SALDIRISINA UĞRAYAN KEDİDEN ACI HABER

AYDIN'ın Efeler ilçesinde, 2 gün önce sahipli pitbull cinsi köpeğin saldırısında yaralanan 'Kömür' isimli sokak kedisi, veterinerin tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.
Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı'nda, 24 Mayıs günü saat 22.30 sıralarında, sahibi tarafından, tasması olan ancak ağızlık takılmadan gezintiye çıkarılan pitbull cinsi köpek, sokak kedisine saldırdı. Çevre sakinleri, kediyi kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Isırdığı kediyi sağa- sola çarpan köpeğe vatandaşlar, sopalarla müdahale etti. Köpek sahibinin de çabaları sonuçsuz kaldı. Pitbull bir süre sonra, kediyi bıraktı. Vatandaşların tepki gösterdiği hayvanın sahibi ise köpeğiyle olay yerinden uzaklaştı.
İhbar üzerine gelen Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, tedavisi için kediyi götürdü. Yaşanan olay ise bazı vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülenerek, sosyal medyadan paylaşıldı. Dernek Başkanı Şenay Tekinbaş da bu görüntüleri paylaşıp, köpeğin sahibinin bulunması için dün polise şikayetçi oldu.
Kaburgalarında ve çeşitli yerlerinde kırıklar olan kedi Veteriner Hekim Mehmet Çağrı Çağla'nın tüm müdahalesine karşın bu sabah yaşamını yitirdi. İsmi 'Kömür' olan sokak kedisinin ölümü nedeniyle duyduğu üzüntüyü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla dile getiren Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş, "Gitmek için çok erkendi. 1 yıl yaşamak nedir ki daha önünde yıllar varken. Kontrolsüz birinin yüzünden çok büyük acılarla ayrıldın bu dünyadan. Yaşamanı çok istedim ama belki böyledir hayırlısı. Ameliyatlarını bile planlamıştık hekiminle. İyileşince gideceğin evin hatta özel odan bile hazırlanmıştı. Sırf, 'Sen rahat et' diye hepsini düşünmüştü sana sahip çıkacak melek. Çok mücadele ettin, ama olmadı be kuzum. Huzur içinde yat, Kömür"  dedi.

AYDIN/DHA
===================================================

6)OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

DÜZCE'de, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü Erdem Acar hafif yaralandı.
Kaza öğle saatlerinde Düzce Hükümet Sokak'ta meydana geldi. Erdem Acar idaresindeki 81 DK 745 plakalı motosiklet kavşakta Zeki Ustaoğlu idaresindeki 81 BZ 015 plakalı otomobille çarpıştı. Motosiklet sürücüsü Zeki Ustaoğlu yaralandı. Motosiklet sürücüsü Zeki Ustaoğlu, 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
Motosiklet sürücüsüne sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin görüntüsü
Kaza yapan araçların görüntüsü
Motosiklet sürücüsünün ambulansa alınırken görüntüsü ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement